24. august 2008

At fortolke og præsentere virkeligheden

En anonym person sendte tidligere på ugen et brev til SF-politikeren Özlem Cekic, der blandt andet var påskrevet “Go home” . Afsender underskrev sig som “den almindelige dansker”, c/o Den Danske Forening”. Teksten var eftersigende en kopi af materiale der har ligget på Den Danske Forenings hjemmeside.

To ting falder i øjnene – begge eksempler inkluderet i Nyhedsavisens korte notits i weekendudgaven, der slår Politikens artikel med et hestehoved.

Dødstrusler mod SF-politiker” & Afsenderen var Den Danske Forening, der dog nægter kendskab til brevet.”

Når nu teksten har været online på Den Danske Forenings hjemmeside, er det svært at tro teksten ligefrem inkluderer dødstrusler. Det eneste medier citerer fra brevet er “Vi vil godt hjælpe folk i nød. Men vi vil ikke misbruges!”, men der er vel ikke det der er truende.

Derudover, så er det selvfølgelig absurd at holde en forening ansvarlig for et anonymt brev. Politikens insinuerende cut-and-paste interview med foreningens formand, redder ikke den udlægning. Klassisk brug af associationstricket.

 • 21/8-08 Politiken – Nationalistisk forening truer folketingsmedlem (af Julie Elver).
 • 22/8-08 Børsen – Folketingsmedlem truet af Den Danske Forening (Politiken citeres).
 • At fortolke og præsentere virkeligheden efter forgodtbefindende er en genre de mestrer i Sverige. Ved det store røveri i Brøndby forleden, forsvandt flere af de eftersøgte til Sverige. En af dem, var en kendt fodboldspiller for Väsby United. Expressen, der ofte anonymiserer kriminelle indvandrere med brug af silhuet-billeder, præsenterer ham på forsiden af netudgaven med et pixeleret fotografi, men har andetsteds set det nødvendigt at forsvenske hudfarven.

  (Han ville bli en stjärna, Expressen 19/8-08)

  Fra Snaphanen (via Rakryggad). Se også Fria Nyheter, der har mere om sagen og Patrick Manzila.

  The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/6086/trackback

  25 Comments »

  1. Sjovt som de kan spinne dødstrusler ud af det brev, men de er jo nødt til at puste en sag om en venstrefløjser der bliver truet, helt ud af propotioner, for de er jo heldigvis sjældne.
   Nu kunne det være sjovt at få en søgning på infomedia, hvor man søger efter sager, hvor det bare er højrefløjser der står for skud, og så sammenligene indholdet i de forskellige breve. Jeg har da hørt om folk på fyn der modtager lort med posten, hvis de skriver kritiske brev om vores allesammens venner, samt en mand på langeland, der fik dødstrusler, som politiet vist nok ikke kunne opklare…….

   Men ligesom PET rapporten, så fokusere pressen meget på enkeltsager, som slet ikke svare til virkligheden.

   Kommentar by Broholm (ordblind) — 24. august 2008 @ 12:53

  2. Det er jo klassisk racisme af Expressen. Som om der skulle være noget galt med at være sort i huden? Det er jo det som alle vi “grise”-farvede danskere tilstræber at blive igennem hele sommeren ude på stranden.

   Kommentar by Lotte — 24. august 2008 @ 13:06

  3. DanMarx Radio var jo heller ikke sene til at gribe “nyheden” – men hvori består dødstruslerne? Er det “Go home” der udlægges som dødstrusler? I så fald må venstrefløjen jo også udsende dødstrusler når der derfra hyles: “Yankee Go home” mod de amerikanske imperialister. Hvis du forstår hvad jeg mener…

   Kommentar by Limewoody — 24. august 2008 @ 13:28

  4. I min sjæl er der ikke tvivl om, at brevet er fabrikeret af venstrefløjen.

   Mvh. Børge.

   Kommentar by Børge — 24. august 2008 @ 13:32

  5. Angående ham røveren, så se billedet længere nede i Ekspressen-artiklen. Her er han kommet i “forkerte kredse” – og han afbilledes med noget der ligner en alkoholisk drik i hånden. LOL de svenskere, suk.

   Kommentar by Jakob — 24. august 2008 @ 13:42

  6. “Trusler” imod en Sf’er er forside stof, SIAD’s førtidspensionister og kvinder der bankes med jernrør før anmeldt demo er derimod ligegyldigt.

   Godt at se at Politiken har styr på sine vinkler.

   Kommentar by DaLi — 24. august 2008 @ 13:54

  7. @DaLi

   Hvor er dokumentationen for det overfald med jernrør mv. Jeg har hørt det flere gange – men aldrig læst om det i MSM og lignende. Hvor er billederne/videoerne er hændelserne/skaderne?

   Kommentar by Jakob — 24. august 2008 @ 14:12

  8. -> Jakob

   Jeg skrev om sagen her: http://www.uriasposten.net/?p=5109

   Kommentar by Kim Møller — 24. august 2008 @ 14:16

  9. Dødstrusler må naturligvis indeholde trusler om mord, det ser det overhoved ikke ud til at gøre. “Vi vil godt hjælpe folk i nød. Men vi vil ikke misbruges!” er det mest rigtige jeg nogensinde har læst i Politiken. Det sygelige er at der faktisk er folk som ikke vil anerkende den holdning. De vil gerne misbruges.
   At Den Danske Forening skulle have noget med brevet at gøre, er naturligvis komplet tåbeligt. Hvorfor i alverden skulle de sende et brev i den stil til Özlem Cekic?

   Jeg har mistet AL respekt for MSM. Propaganda, svindel og bedrag er blevet helt almindeligt og fuldstændigt hensynsløs. Det er satme godt vi har blogosfæren til at afsløre en lille del af denne nazipropaganda. FØJ!

   Kommentar by RettenTilSelvforsvar — 24. august 2008 @ 14:30

  10. Ikke så langt fra min bopæl ligger en lille by, der siden hekseforfølgernes tid og sikkert også før har haft ry for at være særligt sladderagtig.

   For et par år siden dukkede et af rygterne op i MSM og var godt på vej til at gøre livet surt for en stedlig tandlægeklinik. En ældre mand med dårligt hjerte var en formiddag tilfældigvis faldet død om på fortovet ikke langt fra klinikken, og inden aften var det løbet over hele landet og refereret af journalister, at en tandlæge havde taget livet af ham.

   Tandlægerne satte ulykkelige annoncer i aviserne, men som folk siger her på egnen: Der går ikke røg af en brand, uden at der er ild løs.
   :-)

   Kommentar by Mette (forh. supporter af partiet Venstre) — 24. august 2008 @ 15:11

  11. Det er tilsyneladende en stående ordre på svenske medier, at negre skal males hvide, og danskere skal males sorte.

   Kommentar by Nils — 24. august 2008 @ 15:46

  12. Det ville være godt hvis PET kom på banen og verificerede om der var tale om dødstrusler eller om Özlem Cekic blot “føler” sig truet. Vi ved jo af erfaring at venstrefløjen “føler” en hel del men sjældent har noget konkret at holde sig til.

   Historien minder lidt om den påstået trussel mod ”sharia-konference på Aarhus Universitet”.

   http://www.uriasposten.net/?p=5949

   Her ”følte” man sig også true, men fakta er ( så vidt jeg ved, correct me if I`am wrong ) at ingen af venstrefløjen islam-apologeter har bodyguards på 24/7. Det er et ”privilegium” som er forbeholdt modstandere af fredens religion.

   Kommentar by Santor — 24. august 2008 @ 16:15

  13. […] Uriasposten har opdaget historien – læs mere […]

   Pingback by Associationstricks « Anna Lyttiger — 24. august 2008 @ 17:33

  14. Man kan umuligt vide hvem afsender er, men jeg tvivler dog kraftigt på, at det er Den Danske Forening. Hvilken interesse skulle de have i at sende trusler, der kun booster Özlems profil? Jeg hælder til at det hele er en venstrefløjsfabrikation, der var målrettet imod Politikens ukritiske journalistik.

   Kommentar by Højrebladet Komet — 24. august 2008 @ 17:38

  15. MHT. til Expressen, så burde skandalen passende betegnes “Expressen-gate”.

   Kommentar by Højrebladet Komet — 24. august 2008 @ 17:59

  16. Truslen består vel i, at ”vi ikke vil misbruges”.

   Kommentar by Aida — 24. august 2008 @ 18:46

  17. @ Aida

   Hvordan truer det Özlem Cekic? – og hvordan kan det blive til en dødstrussel?

   Kommentar by Mallebrok — 24. august 2008 @ 18:50

  18. 90 mandater til DF.

   Kommentar by Fritz — 24. august 2008 @ 19:17

  19. Man kan da ikke bare give en mand en anden farve. Manden må jo tro at hans hudfarve er forkert i Sverige. Jeg ville godt nok blive gal hvis der var nogen der lavede min hud om på fotos. Det er så tydeligt at avisen (hvis det virkelig forholder sig sådan at avisen har givet en sort mand lys hud) ikke aner hvilket ben den skal stå på i godhedens tjeneste – men netop i jagten på overdreven og misforstået godhed bliver avisen dybt diskriminerende og absurd i sin adfærd. Det er snart set så mange gange at multikultur vender op og ned på ret og rimelighed og at multikultur absolut ikke er befrugtet med fornuft, retfærdighed og kritisk sans. Multikultur er tværtimod et destruktivt og utrolig dyrt kunstprodukt. Både et menneskeligt og økonomisk set dyrt kunstprodukt – et fatalt ekspriment med mennesker.

   Kommentar by Janne — 24. august 2008 @ 19:31

  20. På et tidspunkt modtog jeg et par breve fra folk der mindede mig om at de godt vidste hvor jeg boede. En dag ringede de til min datter og fortalte at de godt vidste hvor hun gik i skole. Det lokale politi tog det meget seriøst, men der var nu ikke mange pip i MSM om det. Jeg stillede jo også op for det forkerte parti.

   Jeg tog muligvis fejl, men jeg opfattede det ikke som at de ville komme forbi og invitere sig selv på en kop kaffe, eller køre min datter ud på rideskolen efter skoletid.

   Kommentar by PeterK — 24. august 2008 @ 19:37

  21. Dagens islam-propaganda i Information:

   http://www.information.dk/164218

   Kommentar by Anne Larsen — 24. august 2008 @ 20:31

  22. Hmm, det kan jo ikke undre, men det er stadig skræmmende.

   Og herhjemme er der stadig ingen reel modpresse mod islamiseringen. Enten er man bange for at blive brændt ned, eller også sidder der en bundkorrupt presse-top og lukker for alle initiativer til en alsidig pressedækning i DK.

   Disse ting, siger bare at Ekspressen er en tabloid tidning, som lever af løgn og papparazzi. Sådan er det jo også med Politiken, efterhånden.

   Jeg synes netop den utilslørede tryning af holdningen hos en del af befolkningen, kan virke som bevis for, at der sidder nogle højrøvede og trækker tråde, netop fordi disse hetzer ikke bliver modangrebet.

   Dvs. Vi lever i et USSR. Mere og mere. Alene dette at de store aviser ikke er bange for at miste troværdigheden mere, er syret.

   De forlader sig blindt på den aldrende socialistiske generation og dens meget småborgerlige reaktionære linie. De har ikke forstået, at når pengene pludselig mangler og der er indvandrer indbrud i deres hjem 1 gang om ugen, at så kan de skifte lynhurtigt.

   Men det er vel hele linien. Alle med hjerne, har forladt landet og resten er ligeglade med at hele læsset vælter en dag.

   Men der ER jo også 450.000 på lykkepiller i DK. Drugsen der dulmer alt. Så er det nemt bare at stå og glo mens landet ydmyges, plyndres og udryddelsen forberedes..

   Herre Iemini

   Kommentar by Tobulisten — 24. august 2008 @ 23:26

  23. Gad vide hvad Markus Lund og andre moonbats havde sagt, hvis BT havde ændret en hvis forbryders hudfarve til hvilken som helst brun variant?

   Kommentar by DaLi — 25. august 2008 @ 17:18

  24. 21

   Anne Larsen

   Du linker til et foto der meget godt viser hvor intolerant Information og segment er over for dansk traditionel madkultur.

   Kommentar by Janne — 25. august 2008 @ 17:43

  25. […] Første gang var det historien om røveriet i Brøndby, hvor den Svenske fodboldspiller “Patrik” havde fået en ordentlig omgang affarvning, inden kan stillede op til fotografering: […]

   Pingback by Expressen, en racistisk svensk avis « Retten til selvforsvar — 1. februar 2009 @ 15:16

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper