2. november 2014

Sørine Godtfredsen: Vi er stadig styret af nazismen, antiracismen er blevet til en ny hadefuld ideologi

“Det er jo det rene apartheid”, kommenterede en Henriette K. i går, om den manglende særbehandling af Özlem Cekic i Bella Centret, og sådan udvandes sproget stille og roligt. Glimrende kommentar af Sørine Godtfredsen i Berlingske – I skyggen af rendyrket racisme.

“Filosoffen Peter Tudvad har netop udgivet en ny bog. Den handler om den tyske teolog Dietrich Bonhoeffer, der i nazitidens Tyskland kæmpede mod den tyske kirke, der i samklang med Hitlers magtovertagelse mere og mere dyrkede tanken om blod og race. Bonhoeffer blev henrettet i 1945, og han står i dag som en slags moderne kristen martyr. … med Peter Tudvads bog understreges det klart, at racetænkningen ikke er langt væk. Hverken i tid eller bevidsthed.

Og sagen er da også, at den konstant lurer under overfladen, og muligvis er vi mere styret af nazismens rædsler, end vi er klar over. For når det antiracistiske i så høj grad gennemsyrer tiden, kan det jo tolkes som en slags omvendt underlæggen sig en grusom ideologi.

Vi kender det fra Sverige, hvor samfundsforskere er begyndt at påpege, hvordan politikerne i deres stædige dyrkelse af antiracisme har svigtet indsatsen for integration. Men også her i landet kender vi til den følsomhed, der er forbundet med at diskutere kultur, folk og nationalitet. En del bemærkede nok, hvordan filminstruktør Ole Bornedal onsdag aften hos Clement Kjersgaard udfoldede netop den vrede, der ikke blot kommer af almindelig politisk uenighed. Den kommer af den dybtfølte foragt for modparten, der kan opstå, når man anser denne for at have et racistisk og beskidt menneskesyn. Bornedal afslørede ikke blot her for åbent tæppe, at hadet til Dansk Folkeparti kan gennemsyre et kunstnerisk virke ikke så lidt. Men også at man kan komme til at se sig selv som den, der bekæmper selve ondskaben.

… jo mere man ser dén overalt, desto hurtigere når man hen til punktet, hvor et andet menneske kan dømmes som beskidt. Det ligger som en skygge over mange af tidens temaer, og jeg forstår bedre og bedre, hvorfor folk så ofte siger til mig, at de slet ikke orker at tage diskussionen om kultur og nationalitet. Man kan alt for nemt blive ramt af den perfide form for vrede, der forleden karakteriserede Ole Bornedals optræden. Og som fremstår så dum og malplaceret.

Særligt når man lige med Dietrich Bonhoeffer har genopfrisket det nazistiske racevanvid, der får én til at bøje sig i støvet for den, der dengang risikerede alt for at bekæmpe det onde. Vi lever i dag i en underlig forkrampet afglans af den kamp, hvor antiracismen næsten er blevet til en ny hadefuld ideologi. Og hvor faren er, at vi kommer til at banalisere racismen som den modbydelighed, den i sandhed er.”

(Dan Park ironiserer over selverklærede antifascister; Galleri Svinestien)

Oploadet Kl. 12:12 af Kim Møller — Direkte link25 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/61174/trackback

25 Comments »

 1. Jeg elsker Dan Park for hans modige provokationer, han udstiller politikernes manglende ansvar over for deres kald.

  Kommentar by emmagad — 2. november 2014 @ 12:49

 2. Jeg afskyr ham! Han opnår intet ved sine sære billeder, som jeg ikke engang vil kalde kunst. Hvorfor skal han male et blasfemisk billede af Jesus, der bliver misbrugt af Muhammed? Det er ækelt, og det er blasfemisk over for os kristne. Der bør være etiske grænser. Hvis han havde levet på Rembrandts tid, så var han blevet straffet gevaldigt meget mere end med blot fængsel.

  Hvorfor råber man sådan op om ytringsfrihed i forhold til netop Parks? Der ER jo ikke total ytringsfrihed, det kan man jo se, når fx Camre i sidste uge så sig nødsaget til at fjerne kommentaren fra Facebook om ‘inderen’, Manu Sareen. Sådan noget burde til gengæld omfattes af ytringsfrihed, for man burde have ret til at kritisere, når ens fædreland går i en helt sindssyg retning og begynder at ansætte indvandrere på topposter i regeringen! Vi styres af en flok idiotiske kællinger, homoer og indvandrere! Dét er et faktum, og man kan se, hvor stålsat Thorning, den Gucci-galning, styrer os mod afgrunden!

  Kommentar by Løsriv Jylland! — 2. november 2014 @ 13:18

 3. Dan Park er genial .. lad os give ham asyl i Danmark.

  Kommentar by Jan — 2. november 2014 @ 13:42

 4. Løsriv Jylland.

  Dan Park vil blive husket som en helt den dag dine efterkommere – enten – a) kryber sammen i frygt for muslimerne et sted i det der var udkantsdanmark – eller – b) stolt fejrer sejren over Islam.

  Der skal netop mod til at være en lille spinkel mand, der gør det som Dan Park gør. Der er mange store stærke mænd som ikke turde gøre det han gør.

  Hvad det kristne aspekt angår – så er kristendommen ikke truet af folk som Dan Park. Den er truet af kristne præster, der er så farisæisk gode, at de forsvarer Islam. Ligesom idioten Bornedal.

  Kommentar by Sigwar — 2. november 2014 @ 14:27

 5. Tja, de totalitære zombie antiracister og AFArter minder meget om isis-jihadkrigerne, de kæmper indædt voldeligt for at få deres vilje igennem og ensrette os efter deres ondskab, der er ikke plads til rummelighed, nuancer eller andre pludre ord, men kun voldelig underkastelse for deres fantast forskruede utopier.

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 2. november 2014 @ 14:59

 6. Den overfladiske feelgooood venstrefløj fatter ikke dybden i Dan Parks billedkunst ej heller besidder de egenskaber som ironi, selvironi, satire, humor eller kort sagt de fatter kun overfladisk floskel retorik og flokmentalitet maxistisk indoktrinering og respekt for koranen!

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 2. november 2014 @ 15:04

 7. Er kristendommen ven eller fjende? Se lige her. En fantastisk tale holdes af Kent Ekeroth i det Svenske parlament. En tosse prøver at belære ham om næstekærlighed. Hør hans svar:

  https://www.youtube.com/watch?v=Qa4LtSgOeao

  Kommentar by Sigwar — 2. november 2014 @ 15:13

 8. Godfredsen har helt ret og på et lidt mere overordnet plan reagerer samfundet på et historisk trauma, og medfølgende tabuer. Det giver en psykologisk parallel til eftergivenhedspolitikken I ’30erne. Her var traumaet krig, ikke raceforfølgelse. Reaktionen fra “eliten” var meget som den er idag. Folk der advarede mod nazismen og risiko for ny krig, blev behandlet som spedalske. Idag ser krig, men netop også raceforfølgelse, ud til at være en voksende risiko (dels fra muslimer, dels ved at, all fluff talk I medier til side, er mistroen, og hadet, til islam og muslimer ved at vokse ud af kontrol I Europa, primært fordi det er en offenlig hemmelighed, i.e. tabu, at muslimer ofte opfører sig helt grotesk). Tragedien dengang som idag, ser ud til at være at netop automatiske reaktioner på et trauma ser ud til at føre folk mod en gentagelse af den katastrofe der gav traumet. Vel sagtens en form for overkompensering…

  Kommentar by Moran ya Simba — 2. november 2014 @ 15:33

 9. Godfredsen har helt ret i at mange (ikke vi alle) er mere styret af nazismens rædsler, end de (ikke vi) er klar over.

  DR’s spion-ekspert Hans Jørgen Bonnichsen skal i høj grad forstås ud fra, at han er plaget af sin indre dæmon, der bunder i, at hans morbror var SS-krigsforbryder.

  Af andre belastede kendte kan man ifølge Bovrup-kartoteket nævnes:
  Maoisten og historikeren Benito Scocozzas halvbror
  SF’eren og historikeren Claus Brylds far og anden familie
  Poul Nyrup Rasmussens far
  Osv.

  Det kan langs hen ad vejen forklare deres politiske aktivisme. Vi mange andre, der ikke plages af indre dæmoner, eller har f.eks. familie i modstandsbevægelsen, har ikke samme aktivistiske drivkraft i blodet og kan vurdere og tænke mere nøgternt.

  Kommentar by traveler — 2. november 2014 @ 18:41

 10. Dette her er en form for ny-nazisme.

  Nazismen havde deres overmennesker -som var det ariske race. Humanismen har deres overmennesker som er “ofre” fra 3.verden.

  Nazismen var en lebenraums ideologi som ikke anerkendte grænser. Humanismen er en lebenraums ideologi som ikke acceptere grænser.

  Humanismen og nazismen kriminalisede de fastboende europæere og accepterde ikke folkslag ret til, at have en stat baseret på værdier af et civilsamfund med en historie.

  Da, Niels Bohr blev fik Elefantorden valgte han Ying-yang symbolet med skriften, at; “Modsætninger er komplimentærer” Humanismen og nazismen er modsætninger men for etniske europæere det samme. Wegner Best telefon til Berlin -er blevet til en telefon til menneskerrettigheds jurister. “Danske” politikere retter altid ind efter kommando centralen.

  Kommentar by Thorsted — 2. november 2014 @ 19:11

 11. Traveler.

  Hvordan forklarer vi så de Svenske politikere? Måske har det hele noget at gøre med den Svenske eksport? – først råvarer til Nazisterne og senere i dag våben til de muslimske lande.

  Kommentar by Sigwar — 2. november 2014 @ 19:30

 12. Løsriv Jylland!

  Er det Jesus der bliver misbrugt?
  http://gallerisvinestien.dk/?p=15274

  Er Jesus ikke (også) en slags tolerancen i højeste potens.
  En synsforlader. Syns forlader.

  Kommentar by Peter Buch — 2. november 2014 @ 22:36

 13. Måske mangler der et d

  Kommentar by Peter Buch — 2. november 2014 @ 22:52

 14. Ole Bornedal hader og foragter ikke Dansk Folkeparti af de grunde, som Sørine Godtfredsen tror. Hans inadækvate had stammer fra den omstændighed, at han er enig med DF. Vi hader og foragter dem, der tør føle det, vi selv føler, men ikke tør føle.

  Ole Bornedals intuition gør oprør mod, at hans land indtages af mennesker, der er alt det, han påstår han foragter ved danskerne – gange ti. Han ser udmærket, at vi koloniseres af krigeriske, diskriminerende, og selvhævdende kulturer, der på ingen måde ejer danskernes selvkritik. Han tør bare ikke lytte til denne intuition, og afskriver den som “den indre svinehund”. Men der findes ingen “indre svinehund” i mennesker – end ikke de underlødige “øød-danskerne”. Der findes derimod en intuition. Som ikke tager fejl.

  Og de, der lytter til denne intuition, er genstand for Ole Bornedals had. Lyt og iagttag selv, næste gang han hidser sig selv op til at blive “indigneret”. Så vil det fremgå. Vi ved alle sammen godt, hvordan den slags ser ud og lyder. Og den, der spiller teater ved det også godt selv.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 2. november 2014 @ 23:15

 15. Morten.

  Helt enig. Men hvad skal vi gøre ved det? Hvordan kurerer man en psykologisk projektion?

  Kommentar by Sigwar — 3. november 2014 @ 08:03

 16. 14. Morten: Det vil så sige, at dem der hader nazismen og nazister, blot udtrykker had mod deres egen indre overbevisning. Islamkritikere er så i virkeligheden islamofile, der ser egne psykologiske brister i muslimerne, som i virkeligheden repræsenterer islamkritikernes egne indre lyster?
  Ud fra den tankegang, kan man lukke enhver debat ved at påstå, at dét du kritiserer i virkeligheden er dine egne ikke-erkendte passioner.

  Jeg køber ikke denne sad-skæv-på-potten-som-barn psykologi. Man må forholde sig til de udtrykte holdninger og så se, hvad den bygger på. Bornedals had til DF forholder sig ikke til de barske realiteter og bygger ikke på fakta. De bygger på realitetsfornægtende godhedsføleri.

  Jeg tror ikke det skyldes, han inderst inde er enig med DF. Jeg tror det bygger på, han dels er dum i nakken, dels en ynkelig kryster, der retter ind for fortsat at få snablen i DR’s pengekasse. En forkælet dreng, der en tid endnu kan leve i en sæbeboble, der svæver så smukt hen over alle de skimlede kældermennesker. Men deres bobler brister på et tidspunkt. Det kommer til at gøre ondt, når de lander med et brag…

  Kommentar by Margrethe — 3. november 2014 @ 08:34

 17. Præcist Margrethe, en forkælet latterlig snotunge og en ynkelig kryster.

  Kommentar by Flaskeposten — 3. november 2014 @ 10:39

 18. 11. Sigwar

  Jeg ved ikke, hvad der foregår oppe i de svenske politikeres hoveder, men vanvittige det er de. Men der må ligge et rationale et sted. Måske drejer den svenske elites dæmoner sig om. at de skammer sig over Sveriges historie. Ikke bare den nyere historie om samarbejdet med nazisterne, men deres historie i det hele taget som nation/folk.

  For Sveriges historie er ikke om et folks udvikling, men fyldt med grimme krigerkonger og brutal magt over for naboerne. Det gælder f.eks. erobring af de urgamle danske områder. Skåne, Halland og Blekinge og den efterfølgende brutale undertrykkelse og forsvenskning. Det gælder erobring og magtudøvelse over Finland, der før og under Den Store Nordiske Krig led under voldsom hungersnød og misregimente.

  Det gælder krigene i krigene i Centraleuropa, Baltikum mv. med død og ødelæggelse af andre folkeslags liv og levned.

  Med en sådan historie i baggagen har svenske politikere formodentligt et ekstraordinært behov for at være en moralsk stormagt – ud i det vanvittige?

  Kommentar by traveler — 3. november 2014 @ 10:40

 19. traveler — 3. november 2014 @ 10:40 Du har en pointe, men nævn mig et land der ikke på et tidspunkt ikke har ført invasiv udenrigs politik, Bhutan? svenskerne er til at brække sig over og det er mange danskere også, f.eks nægter jeg at undskylde for at den svenske og danske elite på et tidspunkt handlede med slaver fordi de i bund og grund ikke kunne få skandinaver til at arbejde for ingenting , der er ikke nogen slave handler traditioner i min familie og jeg undskylder for intet, hvis alle lande skulle gøre det, så kunne vi ikke lave andet end at undskylde dagen lang. vi skulle have skudt de skide svenskere og brændt deres lorteland ned til jorden sammen med russerne da vi havde chancen.

  Kommentar by Flaskeposten — 3. november 2014 @ 10:49

 20. Hej Flaskepost

  Ja, mange fyrster/magthavere har ført invasiv udenrigspolitik. Nogle langt værre end andre. Den danske kong Valdemars erobringer af de hedenske venders og esters byer/lande, har vi accepteret i vores historie og slaveriet på de vestindiske øer er også blevet en del af en acceptabel og interessant Danmarks-historie. Men jeg tror ikke, at svenskerne kan forliges med deres historie på samme afslappede og accepterende måde. For dem er det i stedet dæmon-skabende tabuer?

  Det er rigtigt, at den almindelige befolkning er taget med som gidsler, som dem, der efterfølgende kollektivt skal bære skylden. Den individuelle kristne skyld er blevet omdannet til forestillingen om en kollektiv skyld, en nations eller et folks skyld i de kristne lande.

  F.eks. har langt de fleste europæere intet haft med slavehandlen at gøre, alligevel gøres europæerne over en kam skyldige i slaveriet. Vi skal alle bære rundt på en særpræget skyld over for afrikanerne.

  Kommentar by traveler — 3. november 2014 @ 11:36

 21. Så ikke episoden, men selvfølgelig er Bornedal rasende på DF. Det er de alle i den branche.Det hjælper selvfølgelig heller ikke på humøret at Pia og andre iøvrigt jorder hans møgprojekt. 173 millioner licenskroner lige ud i luften. Danske instruktører kan bare ikke lave denne slags serier. Det er fjerde fiasko indenfor en længere årrække. Alle historiske fortællinger, alle mislykkede og alle astronomisk dyre. Nu må det sgu være slut.

  Kommentar by EH — 3. november 2014 @ 21:39

 22. 18. traveler

  Din beskrivelse er et interessant bud på, hvad der gemmer sig i den svenske folkesjæl. Måske er det forklaringen på svenskernes skinhellige trang til at frelse verden?

  For de med tid og interesse for den selv efter datidens standarder brutale forsvenskning af de østensundske provinser kan nævnes bogen “Skåneland utan förskoning” Skrevet af Uno Röndahl.

  Heldigvis har den danske historie nogle lyspunkter, som at Bornholm overvandt den svenske besættelsesmagt i 1659. Med det historiske faktum i tankerne kunne jeg godt ønske, at det følges op af Bornholmsk lokalpatriotisme 2014/2015, så det ulyksalige flygtningecenter i Rønne bliver lukket dog med fredelige midler.

  Kommentar by T. H. — 3. november 2014 @ 23:16

 23. @ Sigwar

  Jeg tror: Gennem bevidstgørelse. Ord. Velnok. Hvilke andre midler har vi?

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 4. november 2014 @ 00:00

 24. @ 23

  Den virkelige skyld kommer fra tabet af 2 verdenskrig, de nordiske lande brugte nye veje til at udvikle sig. Den vej har været via socialismen/kapitalismen/multikulturelle USA.

  “Hvilke andre midler har vi?”

  Love er lavet af og til folket, når nogen prøver at udbytte folket og målgruppen, er det en krigserklæring.

  Stats kup, sådanne planer vil blive lavet et tidspunkt efter 2018. Det kan meget nemt inkludere alle de nordiske lande, os nordmænd/nationalister har snart fået nok.

  Indvandringen er eksponentiel i øjeblikket, det her er hverken Danmark/Norge eller Sveriges individuelle skyld.

  Kommentar by intetnavntak — 4. november 2014 @ 08:15

 25. Jeg fornemmer, at “vi” langt fra har “fået nok”. Og jeg kan ikke se handlemuligheder, uden erkendelse. Og jeg kan muligvis heller ikke se erkendelse uden en form for handlen. En form for tilbagevenden til hævdet på vort land og kultur. Men endnu før det, er der bevidstgørelse. Så dér står vi. Efter min ringe mening.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 4. november 2014 @ 12:02

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper