13. november 2014

“They flee the burning grounds of Islam, but carry the fire with them. ” (Fouad Ajami, 1945-2014)

Selvom indvandrergangsteren Danny Abdallah er udvist, så lever han et fint liv i Danmark, skriver Den Korte Avis. På Facebook fortæller hovedpersonen, at han er nevø til professor Fouad Ajami, der døde tidligere på året. Fouad Ajami er ikke hvem som helst. Her lidt fra en 2008-kommentar til Samuel P. Huntington i New York Times – The Clash.

“It would have been unlike Samuel P. Huntington to say ‘I told you so’ after 9/11. He is too austere and serious a man, with a legendary career as arguably the most influential and original political scientist of the last half century — always swimming against the current of prevailing opinion.

In the 1990s, first in an article in the magazine Foreign Affairs, then in a book published in 1996 under the title ‘The Clash of Civilizations and the Remaking of World Order,’ he had come forth with a thesis that ran counter to the zeitgeist of the era and its euphoria about globalization and a ‘borderless’ world. After the cold war, he wrote, there would be a ‘clash of civilizations.’ Soil and blood and cultural loyalties would claim, and define, the world of states. …

Shortly after the appearance of the article that seeded the book, Foreign Affairs magazine called upon a group of writers to respond to Huntington’s thesis. I was assigned the lead critique. I wrote my response with appreciation, but I wagered on modernization, on the system the West had put in place. ‘The things and ways that the West took to ‘the rest,” I wrote, ‘have become the ways of the world.

[…]

Nearly 15 years on, Huntington’s thesis about a civilizational clash seems more compelling to me than the critique I provided at that time. … I still harbor doubts about whether the radical Islamists knocking at the gates of Europe, or assaulting it from within, are the bearers of a whole civilization. They flee the burning grounds of Islam, but carry the fire with them. They are ‘nowhere men,’ children of the frontier between Islam and the West, belonging to neither. If anything, they are a testament to the failure of modern Islam to provide for its own and to hold the fidelities of the young.

More ominously perhaps, there ran through Huntington’s pages an anxiety about the will and the coherence of the West — openly stated at times, made by allusions throughout. The ramparts of the West are not carefully monitored and defended, Huntington feared. Islam will remain Islam, he worried, but it is ‘dubious’ whether the West will remain true to itself and its mission. Clearly, commerce has not delivered us out of history’s passions, the World Wide Web has not cast aside blood and kin and faith. It is no fault of Samuel Huntington’s that we have not heeded his darker, and possibly truer, vision.

(Fouad Ajami, 2011: Tracking the Arab Spring: The Best Day After a Bad Emperor is the First)

Oploadet Kl. 13:40 af Kim Møller — Direkte link4 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/61398/trackback

4 Comments »

 1. Jeg ved ikke om indvandrergangsteren Danny Abdallah og professor Fouad Ajami, der døde tidligere på året, har mødt hinanden?

  Sidstnævnte virker skarp. Hans gennemgang og kommentarer til Samuel P. Huntingtons ‘The Clash of Civilizations and the Remaking of World Order,’ er indsigtsfulde, synes jeg.

  For at læse det og måske forstå det bedre på dansk, puttede jeg det i google translate og fik med få tilretninger dette uddrag af professor Fouad Ajamis artikel i New York Times. Her hvis nogen skulle kunne bruge det (ohne gewähr) :) :

  “Huntingtons kartografi blev trukket med en spids blyant. Det var “Vesten og resten”: Vesten står alene, og otte civilisationer deler resten – den latinamerikanske, den afrikanske, den islamiske, den kinesiske, den hinduistiske, den jødisk ortodokse, den buddhistiske og den japanske. Og i denne post-cold-war verden, dukker den islamiske civilisation op igen som en nemesis til Vesten.

  Huntington sætter sagen i skarpt lys: “Forholdet mellem islam og kristendom, både den ortodokse og den vestlige, har ofte været stormfuldt. Begge har været den Andens Anden. Konflikten i det 20. århundrede mellem liberalt demokrati og marxisme-leninisme er kun et flygtigt og overfladisk historisk fænomen i forhold til det fortsatte og dybt konfliktfyldt forhold mellem islam og kristendom.

  Demografien kan bedst fortælle historien: hvor mere end 40 procent af verdens befolkning var “under politisk kontrol” af vestlig civilisation i år 1900, var denne andel faldet til omkring 15 procent i 1990, og den vil komme ned på 10 procent inden år 2025. Omvendt er islams andel steget fra 4 procent i 1900 til 13 procent i 1990, og kan blive så meget som 19 procent i 2025.

  Jeg skrev mit svar som en påskønnelse, men jeg satsede på en modernisering dvs på det system Vesten havde indført. “De ting, og levemåder Vesten har bragt til resten af verden “skrev jeg,” er blevet resten af verdens. Den sekulære idé, det offentlige system og magtbalancen, pop kultur hoppe toldmure og barrierer, staten som et redskab til velfærd, alle disse er blevet internaliseret i de fjerneste steder. Vi har selv pisket de storme frem, som vi nu rider ind i.

  “Jeg havde sat spørgsmålstegn ved Huntingtons ide om, at civilisationer kunne findes hele og intakte, vandtætte under en evig himmel. “

  Kommentar by A-mad — 13. november 2014 @ 17:06

 2. Jo, de “flygter” fra infernoet, men gløden det med. Vi skal så -ofte bogstaveligt talt- vandre rundt i de ildspåsættelser de antænder.
  Der findes ingen, intet og ingen steder, muslimer ikke evner at ødelægge.

  Kommentar by Nielsen — 13. november 2014 @ 20:14

 3. men tager gløden med

  Kommentar by Nielsen — 13. november 2014 @ 20:16

 4. Hvis vi skal komme helskindet ud af “Huntington´s Clash” er vi nødt til at vende diskussionen til det grundlæggende. Hvad er bedst og hvad kan bruges?

  Vestlig kultur er islam overlegen, ikke bare marginalt men overvældende. Det skal vi fortælle muslimer, hver dag, om nødvendigt.

  islam er en forbrydelse mod menneskeheden. Det må efterhånden være gået op for enhver at islam ikke vil debattere eller gå på kompromis, der er ingen vilje til samarbejde eller sameksistens.

  Derfor er den eneste løsning simpelthen at damptromle islam og lade dem leve i et reservat på den arabiske halvø. Jo før det går op for Vestens politikere des før kan vi drage fordel af vores overlegne kultur og få en fred der er til at leve med!

  Kommentar by Santor — 13. november 2014 @ 22:43

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper