26. november 2014

Lisbeth Knudsen: Person tæt på rød socialborgmester vil udhænge hetzet Tingbjerg-præst som ‘racist’

Seneste udgave af Presselogen på TV2 News havde Tingbjerg som emne, og med afsæt i Berlingske-artikler og Radio24syvs modhistorie, blev det til en længere debat om journalistisk ansvarlighed. Det var tydeligt, at ledende socialdemokrater og repræsentanter for politiet, ikke ønskede debatten ud fra et præmis om at påvisning af reelle problemer blot skabte flere problemer. Jeg har gjort Lisbeth Knudsens bemærkning til overskrift, for det illustrerer ligesom hvor langt visse personer er villige til at gå for at lukke munden på kritiske røster.

Fra Den dobbelte virkelighed i Tingbjerg.

Kristoffer Eriksen, Radio24syv: De erhvervsdrivende, politiet, beboerforeninger, beboerne vi taler med. De siger jo, at det her simpelthen er løgn. Det er gamle sager. Dem er fem år gamle sager. Det er historiske sager, som nu bliver foresidemateriale på Berlingske.

Lisbeth Knudsen, Berlingske: Den købmand som i Radio24syvs udsendelser fremstår som den mest positive overhovedet omkring hvad der foregår derude. Han fortæller i vores historie med ham, fordi vi har også bragt nogle af dem der er positive, der fortæller han, at han for fjorten måneder siden, da han skulle vidne i retten, fordi nogle havde stjålet lottokuponer hos ham – så blev hans bil overmalet. På arabisk stod der ‘Pas dig selv’, i det der blev malet på hans bil. Så det spørgsmål som vi stiller, er om det det nye normale, som det skal være i Tingbjerg? … Radio24syv … har hørt en kampagne som er helt unuanceret.

Lisbeth Knudsen: Jeg bliver nødt til at sige. Jeg sidder her med en mail fra en person som er meget tæt på socialborgmesteren, som forsøger at indgå en byttehandel med os, hvis vi vil være med til at svine præsten til som racist, og beskrive hvor racistisk han er. Det synes jeg vidner om, hvad det er der foregår i Tingbjerg.

(Socialborgmester Jesper Christensen på Facebook, 26. oktober 2013)

Michael Dyrby, TV2: … det er da fair nok, at andre medier går ind i historien for at afprøve, hvad holder og hvad holder ikke. Jeg synes måske Radio24syv har gjort det til en mission i den her uge. … De har ligesom dedikeret ugen til at vise et andet billede, og jeg synes – når man hører radioværten her i begyndelsen sige, at vi har kæmpet hele ugen for at gendrive Berlingskes historier, og det synes i er lykkedes rigtig godt. Så er man jo en slags kampagnejournalist.

[…]

Jørgen Ramskov, Radio24syv: Vi har en rapporter gående rundt i området, for at få folk til at fortælle hvad der sker. Han møder en gymnasieelev, som siger at han synes det er enormt utrygt, for hvis man sidder nede på torvet og drikker øl, så får man nogle på lampen. Og så spørger vores rapporter ham, om det er noget han selv har oplevet. ‘Nej, det er noget jeg har hørt.’

[…]

Jens Harder Højbjerg, Københavns Politi: … vi mener faktisk ikke at Berlingske har levet op til vejledende regler for god presseskik. … Vi har lidt et problem med – ved at påvise problemer, kan man også være med til at skabe problemer. … Det fremgår jo faktisk af vejledende reglerne for god presseskik, at krænkende og agtelsesforringende skal man bringe samtidig med angrebet. Hvis Berlingske havde ventet en lille smule…

Lisbeth Knudsen: – Nej, må du jo – vi har vel lov til at referere fra et beboermøde.

Jens Harder Højbjerg: … Vi hilser enhver debat velkommen, vi ønsker bare, at det billede der bliver tegnet af Tingbjerg, også refererer den anden side af sagen. De positive udviklinger der også er.

[…]

Jørgen Ramskov: Pressen bliver nogle gange beskyldt for at skabe utryghed, og hvis der er en forbrydelse, så tager vi den når den sker. Når han bliver anholdt, når han bliver sigtet, tiltalt og dømt. Så er der begået fem forbrydelser. Det er den diskussion, som jeg synes er interessant her.

Jens Harder Højbjerg: I det aktuelle tilfælde, der lytter jeg også meget til vicepolitiinspektør Tommy Laursen, der siger at alene det at påvise reelle problemer i Tingbjerg, den måde det bliver gjort på, kan være med til at skabe ekstra problemer. De samarbejdspartnere og de ildsjæle, der arbejder for at skabe en positiv udvikling i Tingbjerg bliver faktisk slået lidt tilbage, eller noget tilbage af den her negative dækning. … Den her kampagne som Berlingske har kørt, har i hvert fald ikke virket positivt for den gode udvikling.

Tommy Laursen, lokalpolitiet: Journalisterne synes jeg skulle være lidt opmærksom på, at når vi nu pakker fisk ind i avisen i morgen, så har vi altså et helt lokalsamfund som skal leve videre, med det område efterfølgende. Det synes jeg er en væsentlig pointe, at man ligesom tager sit ansvar for den artikel man skriver, og i hvert fald forsøger at komme i bund med den. Og lade alle parter komme til orde. Det synes jeg egentligt ikke at man har gjort, først senere hen i forløbet, men der var skaden sket.

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/61739/trackback

14 Comments »

 1. Det kunne have været interessant at få Jens Højbjerg til at konkretisere hvordan Berlingskes artikler helt præcis har skadet “den gode udvikling”.

  Kommentar by Ruby Tuesday — 26. november 2014 @ 12:55

 2. Konvertitten Jens Harder Højbjerg er lige så nederdrægtig, som det skadedyr han er gift med.

  Kommentar by Nielsen — 26. november 2014 @ 13:03

 3. Jens Harder Højbjerg er jo syg i skallen, men desværre er han bare resultatet af et endnu mere sygt samfund, et samfund som heldigvis snart bryder sammen.

  Kommentar by Fritz — 26. november 2014 @ 13:14

 4. Det er bare galt på så mange niveauer.

  Hvorfor laver Lisbeth Knudsen og Berlingske ikke en artikel og navngiver det dumme svin “tæt på” Socialborgmester Jesper Christensen der er villig til at bagvaske en præst i fuld offentlighed?

  Kommentar by Santor — 26. november 2014 @ 13:23

 5. “…alene det at påvise reelle problemer i Tingbjerg, den måde det bliver gjort på, kan være med til at skabe ekstra problemer. De samarbejdspartnere og de ildsjæle, der arbejder for at skabe en positiv udvikling i Tingbjerg bliver faktisk slået lidt tilbage, eller noget tilbage af den her negative dækning.”

  Hvorfor kan denne logik ikke tages i anvendelse på andre områder?

  Hvis der eksempelvis er problemer med miljøsvineri i landbruget eller erhvervslivet – behøver vi så egentlig en detaljeret mediedækning om problemerne? Det vil jo bare skabe en dårlig stemning – og få en masse mennesker til at udvikle fordomme om landmænd og ervervsdrivende – og ødelægge det for nogle ildsjæle, som sikkert er i fuld gang med at rense op og løse problemerne?

  Kommentar by BE — 26. november 2014 @ 13:49

 6. Styring af bande opfattelsen og roden bag bande problematikken.

  Jeg har selv været til møde, om et andet område i Kbh. end Tingbjerg, med Tommy Laursen fra Kbh`s politi, og man få indtrykket at politiet har en RO-PÅ politik. Det drejer sig om at undgå eskalation og konfrontation i nær området. Bande problematikken skal for alt i verden in-dæmmes, ikke bare fysisk i lokal områder, men også verbalt i medierne. “Banderne må ikke blive bekræftet i deres betydning, i lokal områder”.
  Det kan jo alt sammen være fint. Men det adressere ikke den frygt som bandernes tilstedeværelse udgøre. Problemet er jo, at banderne udvirker via deres blotte tilstedeværelse et tryk på beboere i lokal områderne. Har man lyst til at anmelde noget med 30 til 50 bandemedlemmer uden forand sin bolig?
  For man ikke lige pludselig, dårligt syn og “ser ikke noget”, netop fordi antallet og tilstedeværelsen af bande-medlemmerne er så stort.

  Ligeledes er faldende kriminalitet rater, ikke udtryk for mindre kriminalitet, men at alt hvad der var værd at stjæle er stjålet, og alle der havde noget at stjæle er flyttet. En værdimæssig ørken, et socialt boligområde. I stedet er det socialeboligområde nu hovedkvarter, hjemme-base, for omkring kørende bandemedlemmer der leder efter ofre og/eller indbrudmuligheder. Dvs. der er stadig kriminalitet, men nu raider man væk fra basen.
  Hvor mange gider også at tage til Tingbjerg, Gellerup, og lignende områder for at købe hash. Nej,.. det er meget bedre at hashen kommer til dem. Dvs. at det er den mobile bande, og de mobile bande medlemmer man skal se efter; hvor mange har biler, hvor mange har motorcykler(sjovt nok et få tal),hvor mange har tunende scootere (ret mange). Alt sammen vidner om ændringerne i kriminaliteten og bande dynamikken, transport er nu en nødvendighed. Ingen bil, ingen indtjening.

  Nu tjener lokal området så som base, “hvor ingen ser eller høre noget”. Politiet vil få sværere at opklare forbrydelser, fordi ingen ved noget, og dem der ved tier. Og rent statistisk opleves det som en fredeliggørelse og et fald i kriminaliteten.
  De danskere der stadig er der tilpasser sig, holder for sig selv, nogen konvertere til islam , “for så er der jo ro på og de få værdier man har vil være i fred”. Jeg tror dette vil være mønstret fremover i mange af de sociale boligområder i København, Århus, Odense, Ålborg, m.fl.

  Mvh.
  Historyman

  Kommentar by Historyman — 26. november 2014 @ 13:59

 7. Jens Harder Højbjerg får jo ikke noget fjappe i en måned hvis han siger sandheden.

  Kommentar by Johnson — 26. november 2014 @ 14:03

 8. “Lisbeth Knudsen: Jeg bliver nødt til at sige. Jeg sidder her med en mail fra en person som er meget tæt på socialborgmesteren, som forsøger at indgå en byttehandel med os, hvis vi vil være med til at svine præsten til som racist, og beskrive hvor racistisk han er.”

  Hvad ville han mon bytte med?

  Kommentar by Per — 26. november 2014 @ 14:13

 9. J H Højbjerg har da fuldstændig ret, for ved at påvise problemer, skaber man jo problemer for dem, hvis livsgerning det er at føre os ind i det multikulturelle paradis. De skulle helst ikke miste stemmer ved det kommende valg.

  Kommentar by Menig 442 — 26. november 2014 @ 14:40

 10. Over hos mig selv har jeg et bud på, hvem der sendt den mail til LK.

  Pressechefen… Som er tidligere sjovnalist på gæt selv.

  Kommentar by Hans Und — 26. november 2014 @ 17:32

 11. Interessant forklaring, hr. Historyman.

  Hvad politiets talsmænd og andre svagpissere beder om, er at vi tier og finder os i udviklingen.

  Det har vi længe gjort, men en dag må det vel vende.

  Kommentar by Crass Børsting — 26. november 2014 @ 17:34

 12. Der er ikke fejet noget ind under gulvtæppet…

  Kommentar by Peter Buch — 26. november 2014 @ 18:11

 13. Socialborgmesteren: http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/KV13/Artikler/P4_Koebenhavn/2013/12/03/215717.htm

  Kommentar by PBr — 27. november 2014 @ 18:47

 14. The wages of Islam are bitter indeed. Its been this way for 1400 years.

  Kommentar by Dave — 2. december 2014 @ 04:25

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper