2. oktober 2008

Punditokraterne om mediernes dækning af den amerikanske præsidentvalgkamp

Når Punditokraterne gør i mediekritik, så er det altid interessant. Denne gang er det Christian Bjørnskov om dækningen af den amerikanske præsidentvalgkamp – Mere om de danske mediers bias (25/9-08).

“Sagen er, at en artikel i gårsdagens Politiken endnu en gang søger at diskreditere den ene af præsidentkandidaterne. Politiken skriver at ”En af USA’s største investeringsvirksomheder Freddie Mac har hver måned betalt 15.000 dollar til lederen af John McCains kampagne, Rick Davis.” Baggrunden er, at den amerikanske stat netop har overtaget de to store hypotekbanker (og altså kreditgivere til andenhåndsmarkeder), the Federal National Mortgage Association som populært kaldes Fannie Mae, og Federal Home Loan Mortgage Corporation, populært kaldet Freddie Mac.

Artiklen afsluttes med kommentaren at ”Afsløringen kommer på et tidspunkt, hvor McCain og hans demokratiske rival Barack Obama anklager hinanden for at pleje forbindelser til lobbyister og særinteressenter, der søger politiske fordele hos kampagnerne, som i højere og højere grad formes af den finansielle krise.” Information bragte samme historie på forsiden i morges, hvor den kaldes en ’korruptionsskandale’ (rettelig er den en lobbyisme-skandale, men k-ordet ligger som altid løst i journalisternes mund), og nævner eksplicit McCains kampagneleder. Læs selv mellem linjerne i begge aviser.

Politikens artikel tegner dermed et billede af den politiske situation i USA, som de fleste danske læsere vil nikke genkendende til fra tidligere reportager, men er det sådan den amerikanske virkelighed ser ud? Svaret er nej. Harvard-professoren Greg Mankiw dokumenterer dette ved at bringe en smule evidens ind i dén debat… På sin blog lister han de fire amerikanske politikere, der i perioden 1989-2008 har modtaget de største bidrag fra Fannie Mae og Freddie Mac. De er i rækkefølge:

 1. Dodd, Christopher J, D-CT, $133,900
 2. Kerry, John, D-MA, $111,000
 3. Obama, Barack, D-IL, $105,849
 4. Clinton, Hillary, D-NY, $75,550


Først på en sjetteplads finder man en republikaner, Robert F. Bennett fra Utah, der har modtaget $61,499. Listen over de 25 største modtagere tæller otte (8) republikanere og 17 demokrater, og omfatter blandt andet Nancy Pelosi, der pt. er Speaker i Repræsentanternes Hus. De 17 demokrater har i alt modtaget $971.028 mens de otte republikanere står for bidrag på $382.698.”

Kilder.

 • Udat. Politiken – John McCain – den republikanske fighter (ikke online).
 • Udat. Politiken – Portræt af Barack Obama – det nye USA på vej (ikke online).
 • 16/7-08 Open Secrets – Fannie Mae and Freddie Mac Invest in Democrats.
 • 10/9-08 Greg Mankiw – Show Me the Money.
 • 24/9-08 Politiken – McCain-hjælper blev betalt af Freddie Mac (ikke online).
 • 25/9-08 Information – Politikere under mistanke for korruption (af Martin Burcharth).
 • Se evt.

 • 9/9-08 Punditokraterne – Mr. Law: Hjælp til fortravlede journalister – nu med opdate (generelt).
 • 10/9-08 Punditokraterne – Mr. Law: Stougaard om Palin.
 • 12/9-08 Punditokraterne – Altmann: VRWC – den store højrefløjssammensværgelse (Palin-eks.).
 • The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/6196/trackback

  9 Comments »

  1. Til de, der søger anden viden om Obama og McCain end den skæve dækning, medierne i DK promoverer: Prøv http://www.synopsis-olsen.blogspot.com.
   Olsen er dygtig til at finde og oversætte (flot iøvrigt) indlæg fra USA,der IKKE har den slagside som medierne i DK ynder.

   Søg til venstre på siden, find “Obama”, samt “Medier og bedrag”. Her findes en større sandhed, end (D)DR, Politiken og andre politiske partier kolporterer.

   Det sørgelige er egentlig, at de mennesker i DK, der fejlagtigt kalder sig for journalister, OGSÅ må kende til disse udsagn, men BEVIDST udelader dem i deres såkaldte journalistik.

   DYBT PATETISK.

   Kommentar by ramses-2 — 2. oktober 2008 @ 14:36

  2. Korruption har altid tiltrukket griske menneske, det findes overalt og i alle systemer og som en socialdemokrat engang sagde til mig: “Det eneste der er i vejen med korruption er, man ikke selv er med i det”.

   Forøvrigt vinder Obama valget, De amerikanske nøjsomme er ligesom vores, de foretrækker drøm frem for virkelighed.

   Så vi har ikke set det sidste af den økonomiske “krise” endnu.

   Kommentar by bodil — 2. oktober 2008 @ 17:00

  3. >2 Øv, Bodil hvor er du negativ. Den rolle havde jeg tiltænkt migselv.

   Så må jeg jo tage den anden rolle, jubeloptismisken!.

   Jeg tror Mccain vinder. Han har vundet mere og mere respekt på det sidste, hos mig, og en væsentlig faktor er faktisk hans meget lave niveau af bullshit. Og du har jo ret i at korruption tiltrækker griske mennesker, men jeg tror denne finanskrise faktisk kan ses som en kærkommen håndsrækning til den vestlige rustne moral. Der er som bekendt ingen moral i handel, der handler det om alene at tage røven på hinanden.

   Moralen må ligge hos forbrugerne, som med finanskrisen, får at vide, med kæp, at de skal sætte sig ind i hvem de handler med. Og denne vrede vil smitte af på erhvervslederens forsigtighed med at spille menneske-casino.

   Netop på dette felt ligger superhyklerne, socialisterne, meget dårligt, da de jo er kendt for en uhørt griskhed og anti-socialitet, hvor man kun er med, så længe man kan bruges til deres selvforherligelse. Ren topstyring pakket ind i barnlig salvelses-retorik.

   Denne finanskrise kan kun være Mccain til gavn, så vidt jeg ser, fordi Obama, de sidste 3 mdr, har bræget had og foragt og smartass, lidt for meget til at være troværdig. Og troværdigheden er blevet mere nødvendig, med krisen.

   Herhjemme, slipper der kun meget lidt igennem om de faktiske forhold, og vi bliver af MSM holdt fast i at opfatte USA, udfra vores egne værdier, i stedet for at forstå de kulturelle forskelle, mellem Dk og USA. Dette er klassisk tåbeligt. Og folk hopper på det, i tryghedsnarkomaniens navn. De vælger at høre på journalister, der siger det de mest har lyst til at høre.

   Og derfor er Danmark på så stejl rutchetur nedad i moral i øjeblikket. Mener jeg.
   Men bare vent til krisen for alvor sætter ind. Vi har intet set endnu. Om et halvt år, kan fødevarepriserne være 5-7 doblet og husene være faldet fra 4 mio til den reelle værdi: 300.000.-

   Som sædvanligt i sove-Danmark, så siger stort HOVSA!, når muslimerne overtager landet, når der sker domino-krak i erhvervslivet, når kriminaliteten stiger med 2000%. Og til den tid, vil de mennesker som lever og udfører deres arbejde moralsk forsvarligt, blive lyttet til.

   Det kan gå to veje. Enten lærer vi at lidt mådehold og moral er gode sikkerheds-kriterier for stabilitet, eller også bliver vi skingre og vanvittige i fatalistisk supergriskhed. Jeg tror vi ser og vil se mere til begge reaktioner. Men jeg mener vi har godt af det, selv om det bliver ukendt hårdt. Ris til egen røv.

   Og en anden ting er at det kommer til at gå ud over samfundets udsatte, hårdest. Folk der har levet på almisse, vil ikke få den mere. Men dette gælder også Danmark. Og når vi f.eks. ser på Danmarks rolle i NATO, så er vi selv nogle ,,udsatte, som har levet på goodwill i masser af år.

   Jeg tror i den retning, at Foghs leflen for Bush og USA, ikke er helt åndssvagt, selvom det er pinligt. Hvis vi skal redde os, så skal vi nok ikke skryde for meget op med selvfede rettigheder.

   Og hvor ville det være fedt, hvis punditokraterne ville droppe den tradition med at sidde tilbagelænet og ,,analysere,, -selvom det er rigtigt det de siger, til tider, så er der en tradition i Danmark for at man ,,kritiserer systemet,, men ikke nødvendigvis følger det op med handling. Det må andre gøre. Dette er en stor akademisk fejl. At gøre sig selv til sit eget eksempel har uendeligt meget mere slagkraft, end gnækkeriet i div. magasiner.

   Det er på tide at Danmark bliver sig politisk bevidst igen, i stedet for at være nogle passive voksne, der sidder og taler ned til nogle adfærdsvanskelige børn. Hvis vi skal ud af det her, så skal ALLE, gøre en hel masse for det. Og på dette punkt, tror jeg USA har uendeligt meget mere national sammenhængskraft end Danmark har. Watch and learn!

   Og vel om et år, så rammer krisen fuld styrke ude i Asien. Det bliver frygteligt. Folk der lever for 100 dollar/ dag i vesten, vil skulle leve for måske 50 dollar. Men folk der lever for 5 dollar om dagen, vil skulle leve for 50 cent!.

   Det må vi se i øjnene, mens vi ser os selv i øjnene og forstår at i en global verden, har alle vores handlinger en uhyrlig konsekvens, nogle gange faktor 100. Sådan er verden bare, men når venstrefløjen med deres projektive offerkultur ser dette, så vil de blive sindssyge og rasende på alle der ikke tænker som dem. Faktor 100 af i dag. Gud bedre dem. Og når Islamo-nazismen forstår at spille på de strenge, så vil grusomhederne ingen grænser kende.

   Lad os håbe verden bliver lidt af-globaliseret af det.

   Kommentar by Solipsisyfos — 3. oktober 2008 @ 03:01

  4. Jeg rødmer på grund af den ufortjente ros i indlæg (1)fra ramses-2. Mange tak. Uriasposten og andre blogs har givet inspiration til selv at forsøge, og hvor er der overvældende meget at tage fat på. Mæthedsgraden fra mainstreammedierne har gennem lang lang tid været kvalmende og for ikke selv at blive indspundet i løgnenes fangnet, og få en sprængt lever som franske tvangsfodredee gæs, og derpå blive betragtet som en delikatesse, er det meget berigende selv at kunne stritte bare lidt beskedent imod. At nogle så værdsætter det giver ekstra kræfter og lyst.

   Kommentar by synopsis-olsen — 3. oktober 2008 @ 09:27

  5. God artikel i The Spectator:

   Clinton Demokraterne er skyld i finanskrisen

   http://www.spectator.co.uk/the-magazine/features/2189196/clinton-democrats-are-to-blame-for-the-credit-crunch.thtml

   Kommentar by Søren Rasmussen — 3. oktober 2008 @ 13:36

  6. >5 Tak for at oplyse mig. Meget fed artikel. Den slår også fast med syvtommersøm, at krisen kommer til at ramme Danmark med fuld drøn. Man kan bare måle boligpriserne før boomet i forhold til skortens-afdragsfrie-lån, idag og boligernes påståede værdi, så har man ,,hullet,, i økonomien.

   Uakk, ville Anders And have sagt. Vi går helt og aldeles på røven. 900.000 på overførsel. Efterlønnen. Og en, i global sammenhæng, lille bitte økonomi, hvor vistnok 65% af befolkningen bor i ,,stærkt oppustede,, boliger.

   Tak for socialisme, som nu sætter 900.000 mere eller mindre smadrede mennesker på gaden, knalder arbejdsløsheden op på nok 15%-45%, og kommer til at vise venstrefløjens sande islamo-nazistiske, griske ansigt, i grelle farver af vanvid.

   DOOOOOMMM……. Hvad vil en rotte gøre?

   Kommentar by Solipsisyfos — 3. oktober 2008 @ 15:11

  7. Hvem støtter al-You-Tube mon?

   Kommentar by Limewoody — 3. oktober 2008 @ 16:41

  8. 7 kommentarer, 0 fra W.

   Kommentar by Kim Poulsen — 4. oktober 2008 @ 14:46

  9. >8 ja, det er dejligt at tråden ikke er inficeret med virusen W. Den har en lidt mystisk smittespredning..

   Kommentar by Solipsisyfos — 5. oktober 2008 @ 00:56

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper