15. december 2014

Al-Azhar vil ikke undsige Islamisk Stat: Det store islamiske fyrtårn med opinionsdannende betydning…

“Måske har det slet ikke noget med religion at gøre, men bare en galnings værk.”, noterer en Pia Monrad Jensen på Facebook om Sheikh Man Haron Monis, og uanset hvad der sker, så starter debatten ved nul hver evig eneste gang. ‘Sikkerhedsekspert’ Niels Brinch var helt surrealistisk på TV2 News, hvor han blandt andet pointerede, at når nu 40 islamiske organisationer havde taget afstand fra gidseltageren, så havde han jo intet med Islam at gøre.

Herunder en lille spids pointe fra Jihadwatch. Det gør ingen videre forskel, for i den brede offentlighed handler det meste om følelser – Al Azhar refuses to denounce the Islamic State as ‘un-Islamic’.

“For all its talk about ‘combatting radicalism,’ Al Azhar University—perhaps Sunni Islam’s most authoritative voice—will not even denounce the Islamic State as ‘un-Islamic.’

When pressed on it, an Al Azhar spokesman, Abbas Showman, recently said: ‘As an official entity, Al Azhar has never in all its history proclaimed anyone or any organization as un-Islamic … . being occupied by this question will not lead to anything,’ because ‘Al Azhar will not judge ISIS or its Islam as un-Islamic, for it is not its right, neither concerning ISIS or anyone else.’

But, as one human rights advocate in Egypt was quick to quip: ‘What, didn’t the ulema and sheikhs of Al Azhar denounce as un-Islamic Naguib Mahfouz and Farag Foda and others from among the intellectuals and writers whose activities were stopped and some of whom were assassinated due to Al Azhar’s position?'”

(Berlingske, 21. februar 2014: Al Azhar Universitet – det store islamiske fyrtårn)

“Al-Azhar udgiver månedligt et teologisk, juridisk og kulturelt tidsskrift, der har stor opinionsdannende betydning i den islamiske verden.” (Gyldendals åbne encyklopædi, 2014)

“Al-Azhar University… chief centre of Islamic and Arabic learning in the world” (Encyclopædia Britannica, 2014)

“Tre tekster om al-Azhar, der i sig selv er en treenighed, sådan som Jacob Skovgaard-Petersen citerer fra et mundheld: ‘moské og universitet og velgørende selskab’.” (Politiken, anmeldelse af Al-Azhar af Jakob Skovgaard-Petersen mfl., 2007)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/62231/trackback

7 Comments »

 1. Jeg er overrasket over at ISIS sker idag og ikke om 15-20 år som strategisk tænkning fra islamisters side ville have foreskrevet, hvis ikke endnu senere.

  Hitler kunne have vundet Anden Verdenskrig. Han kunne have sendt et offentligt brev til FDR efter krystalnatten hvor han beklagede overgrebene og at myndighederne ikke beskyttede “de fremmede [jøder] på tysk jord” etc etc. Han kunne have gjort mere ud af propaganda om hvordan Tyskland “kun forsvarede sig mod England’s krigserklæring og angreb..” efter at have erobret fastlands-Europa. Det ville ikke have været troværdigt for folk der ikke vil snydes (og ikke for FDR) men det ville have givet Churchill søvnløse nætter fordi mange ønskede at lade sig snyde og lade sig bilde ind at “situationen er mere kompliceret end sort-hvid..” Idioten forregnede sig. Må det samme ske for Islam…

  Kommentar by Moran ya Simba — 15. december 2014 @ 23:10

 2. @1 Moran ya Simba
  Ganske rigtigt, der er simpelthen tale om fornægtelse.
  Dem der ser sig selv som de gode, med de rigtige meninger, kan ikke få fakta og virkeligheden til at passe til deres forudfattede meninger, så de har ganske enkelt opfundet en ny virkelighed. En virkelighed hvor dem de hader og har skammet i 20-30 år er de onde og de selv de gode. Det er helt ubærligt for fornægterne at opdage at deres hadeobjekter har ret!
  De bliver ofte omtalt som eliten. Det nægter jeg at kalde dem, derimod kan jeg godt lide ordet fornægterne, for det er præcis det de er.
  Fornægternes problemer er flere. I deres egne opfattelse er de bedre end andre, og kan ikke se dem selv lægge sig flat ned og give deres modstannere ret, samtidig ville de, hvis de gav deres modstannere ret, være nødt til st gøre noget ved det, og det har de ikke lyst til, så fornægterne er samtidig kojoner!

  Kommentar by Robert R — 15. december 2014 @ 23:52

 3. Helt enig. Folk der følger politisk korrekthed mv. er moralske kujoner. Derfor frygter de folk der ikke er.

  Kommentar by Moran ya Simba — 16. december 2014 @ 00:03

 4. Selv om de er holdt op med at tegne for nogen år siden så dur deres tegninger nu stadig:

  http://antiislam.files.wordpress.com/2007/07/americanhaters.jpg

  Kommentar by PBrad — 16. december 2014 @ 06:26

 5. 1,2 og 3.
  Rigtig fine kommentarer. Selvfølgelig kan Al-Azhar ikke undsige Islamisk Stat. Al-Azhar er hovedsædet for Shafii skolen af islamisk jura (fiqh). De har den klassiske Sharia Manual Umdat al-Salik eller Reliance of the Traveller som universitetets vigtigste værk. Den er oversat til engelsk af Keller i 1991. Den er på over 1000 sider, og der står ikke noget i den som adskiller sig fra Islamisk Stats aktiviteter.

  Kommentar by Tim Pallis — 16. december 2014 @ 07:24

 6. Det typiske islamiske/muslimske hykleri og de evige løgne, magtmisbrug i islams navn må man aldrig kritisere men alt andet må man gerne. Forbandede løgnere og stenaldertosser. Heldigvis har Vesten vist fået nok nu, og sætter foden ned.

  Kommentar by LarsB — 16. december 2014 @ 13:07

 7. Tim Pallis, tak for det. Og også for at have sat dig ind i islam’s teologiske og juridiske spidsfindigheder. Det har jeg aldrig helt fået gjort (det er simpelthen for kedeligt at studere i forhold til meget mere spændende ting og tid er jo en begrænset resource). Så altid glad for at læse dine forklaringer.

  Kommentar by Moran ya Simba — 16. december 2014 @ 17:42

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper