23. oktober 2008

Generation forkert

Urban bragte i tirsdags en interessant holdningsundersøgelse af danske studerende. Den er noget overfladisk, men konklusionen er desværre klar nok. Studererende interesserer sig for politik, og er væsentligt mere venstreorienterede end befolkningen som helhed. Det er særligt slemt indenfor de humanistiske fag, lige netop der hvor venstreorienteretheden kan gøre størst skade.

Det hele bliver selvfølgelig ikke bedre, når Urbans Charlotte Dahlsgaard ser venstreorienteretheden som en del af en godhedsbølge.

Fra Unge er politisk korrekte (forsiden, ikke online).

“Den studerende anno 2008 er politisk engageret… og vil gøre en forskel i verden, viser en ny undersøgelse.”

Fra Stud.pol.korrekt (s. 4, ikke online).

“Undersøgelsen tegner først og fremmest et billede af en studerende, der ser længere end til sin egen næsetip… 49 procent opfatter sig selv som venstreorienterede… og kun fem procent interesserer sig ikke for politik…

Jakob Lange, chef for Den Koordinerede Tilmelding, har fulgt de studerende gennem mange år og ser en ændring i mentaliteten i de senere år. »Der er sat en helt ny dagsorden blandt studerende, som går ud på at være politisk korrekt… En ting er dog ikke ændret. De studerende på landets videregående uddannelser ligger overraskende langt til venstre for midten, når det handler om politik. Ifølge undersøgelsen er det halvdelen, der betegner sig selv som venstreorienterede, 24 procent ligger på midten, mens 20 procent er højreorienterede…

’Venstreorienteret’ betyder i denne sammenhæng dog ikke nødvendigvis socialistisk, påpeger adjunkt Rune Stubager fra Aarhus Universitet, der forsker i sammenhængen mellem politiske holdninger og uddannelse. »Mange studerende har en venstreorientering, som er forbundet til værdier inden for rets-, udlændinge- og miljøområdet. De ser ikke lange fængselsstraffe som løsningen på al kriminalitet, de mener, at udlændingepolitikken er for hård og vil gerne beskytte miljøet, også selv om det koster penge. Fællesnævneren er, at man er tolerant og anti-autoritær,« siger han.

Traditionen for venstreorientering er solidt rodfæstet – særligt på de lange videregående uddannelser. »Hvorfor det er sådan, ved vi ikke. Men vi ved, at det smitter. Den sociale påvirkning er stor, når et ungt menneske begynder på en uddannelse,« siger Rune Stubager.”

Fra Portræt af generation rigtig (s. 18-19, ikke online).

“Ja, dine fordomme holder. Som studerende på en videregående uddannelse er der størst sandsynlighed for, at du er venstreorienteret. Hele 49 procent af de danske studerende opfatter i dag sig selv som venstreorienterede. Kun 20 procent ser sig selv som højreorienterede, mens 24 procent ligger på midten.

Tendensen til at sætte krydset lidt til venstre er endvidere større, hvis du læser humaniora, end hvis du studerer eksempelvis naturvidenskab eller samfundsvidenskab. Og så har du højst sandsynligt en kritisk holdning til udlændingepolitikken. 64 procent mener nemlig ikke, at den udlændingepolitik, som regeringen fører, gavner integrationen. 78 procent ønsker ikke, at udlændingepolitikken bliver hårdere, end den er nu.”

Oploadet Kl. 12:41 af Kim Møller — Direkte link20 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/6246/trackback

20 Comments »

 1. “Jakob Lange, chef for Den Koordinerede Tilmelding, har fulgt de studerende gennem mange år” + “Der er sat en helt ny dagsorden blandt studerende, som går ud på at være politisk korrekt…”

  Ok, Hvis du vil studere, skal du ikke fortælle du stemmer på DF !

  Kommentar by M16 — 23. oktober 2008 @ 13:32

 2. Hmmm… bliver de langtids indoktrinerede studerende virkeligheds resistente?
  For mig er der ingen logik i, at gå ind for “afskaffelse” af fængselsstraffe og så ønske mer import af racister der tilhører sharia-straffesystemet!? Det vil indenfor overskuelig fremtid betyde, sharia-straffe systemet indført!
  De sgu underlige, moskè kommer de for meget i bederummene!!

  Kommentar by li — 23. oktober 2008 @ 14:51

 3. Jeg er selv studerende og genkender billedet. Selv på et så forholdsvis erhvervsorienteret universitet som DTU, er det ikke til at tage fejl af. Min erfaring siger mig dog at det ofte kan tilskrives at vedkommende har fået et anfald af politisk korrekthed.

  Da jeg selv tror på, at vi alle har godt af at diskutere synspunkter med andre af en anden overbevisning, er jeg ikke bleg for at starte en diskussion i ny og næ. I al venskabelighed selvfølgelig.

  Lidt mismodigt konstaterer jeg at rationelle argumenter mange gange er spildt. De ignoreres og det hele ender i en masse føleri, hvor alt og alle er ofre for jeg ved, ved gud ikke hvad.
  Få af dem er interesseret i at finde en løsning på problemet. Som om man alene ved at ignorere det, får det til at gå væk.
  – Det er jo selvfølgelig også svært at pleje sin egen “godhed”, hvis noget af det man mener faktisk gik hen og havde konsekvenser for nogen.

  Kommentar by Thomas — 23. oktober 2008 @ 15:11

 4. Hvad er det man siger?

  Den, der som ung ikke er rød,
  har intet hjerte.
  Den, der som voksen stadig er rød,
  har ingen hjerne.

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Børge — 23. oktober 2008 @ 15:15

 5. Hvad mening giver det overhovedet at tale om venstre/højre-orienteret i vore dage? – Definerer man sig som venstreorienteret betyder det, at man accepterer religøst hysteri, kvindeundertrykkelse, pædofili, halshugninger, krydsamputationer, polygami, slaveri, feudalisme og alskens barbari som en del af fremtidens samfund. Sådan var det ikke, dengang jeg var venstre-orienteret – hvilket jeg sådan set stadig er, hvis man blot nogenlunde opretholder den oprindelige definition med frihed, lighed og broderskab. For eksempel vil jeg meget have mig frabedt at blive kaldt højre-orienteret, da det i mine øjne indebærer alle de nævnte lyksaligheder plus en del andre – såsom borgerskabets (læs: konservative) plat, svindel, gerrighed, egoisme og generelt overfladiske og forlorne livsstil. – Lad os droppe det pjat med venstre-højre og i stedet sondre mellem orienteret eller ikke.

  Kommentar by Anonym — 23. oktober 2008 @ 16:59

 6. Hvad mening giver det overhovedet at tale om venstre/højre-orienteret i vore dage? – Definerer man sig som venstreorienteret betyder det, at man accepterer religøst hysteri, kvindeundertrykkelse, pædofili, halshugninger, krydsamputationer, polygami, slaveri, feudalisme og alskens barbari som en del af fremtidens samfund. Sådan var det ikke, dengang jeg var venstre-orienteret – hvilket jeg sådan set stadig er, hvis man blot nogenlunde opretholder den oprindelige definition med frihed, lighed og broderskab. For eksempel vil jeg meget have mig frabedt at blive kaldt højre-orienteret, da det i mine øjne indebærer alle de nævnte lyksaligheder plus en del andre – såsom borgerskabets (læs: konservative) plat, svindel, gerrighed, egoisme og generelt overfladiske og forlorne livsstil. – Lad os droppe det pjat med venstre-højre og i stedet sondre mellem orienteret eller ikke.

  Kommentar by Skjoldungen — 23. oktober 2008 @ 16:59

 7. Enig med Skjoldungen. Hvis man er venstreorienteret klassik, og ikke bare en forvirret kulturlallertivist, bør man faktisk modarbejde islam og vel egentlig også masseindvandring fra muslimske lande. Desværre sætter de forvirrede kulturlallertivister dagsordenen i store dele af de venstreorienterede kredse. Så nu er der fame nationalkonservative, som jeg faktisk vil betragte som de facto langt mere progressive end venstrefløjen.

  VH
  Jacob

  Kommentar by Jacob A — 23. oktober 2008 @ 17:53

 8. Gud bevare proletariatet ! :)

  Kommentar by Morten — 23. oktober 2008 @ 19:19

 9. Ja, klassekampen er ikke død. Nu har vi den kaglende klasse at bekæmpe…

  Kommentar by Skjoldungen — 23. oktober 2008 @ 20:43

 10. Gud bevare Danmark vil jeg nu nærmere sige med jellingsstenens forfald i mente, det virker næsten helt symbolsk

  Kommentar by whodares (Islam skaber tabersamfund) — 23. oktober 2008 @ 21:18

 11. Jeg kan godt skrive under på, at det er mest populært at være venstreorienteret på universiteterne. Sådan har det vist altid været, i al fald siden starten af 1900-tallet. Mon ikke det har noget at gøre med, den distance der lægges til den virkelige verden på universiteterne?

  Bortset fra det, er det jo også svært at definere hvad der menes med “venstreorienteret” og “højreorienteret”. Jeg er ville nok svare ‘højreorienteret’ på sådan et spørgeskama, men kan sagtens komme i tanke om punkter hvor jeg er klart venstreorientret. Problemet er nok nærmere at alt der anses for “ondt” oftest kategoriseres som værende venstreorienteret, mens alt det som anses for “gode” holdninger, kategoriseres som venstreorienteret. Det er en misfortolkning af begreberne og det er brandærgeligt.

  På et eller andet tidspunkt er det lykkedes for “venstrefløjen” at tage den diskursive magt og den holder de godt fast i.

  Kommentar by RettenTilSelvforsvar — 23. oktober 2008 @ 21:41

 12. “Jakob Lange, chef for Den Koordinerede Tilmelding, har fulgt de studerende gennem mange år” + “Der er sat en helt ny dagsorden blandt studerende, som går ud på at være politisk korrekt…”

  Ok, Hvis du vil studere, skal du ikke fortælle du stemmer på DF !

  Kommentar af M16 — torsdag 23. oktober 2008 @ 13:32

  Der findes heldigvis stadig videregående uddannelses institutioner, hvor man ikke behøver være radikal for at studerer, hvis man er i stand til at argumenterer for sine holdninger.

  Kommentar by Realisten — 23. oktober 2008 @ 22:46

 13. I Østrig har man sænket valgretsalderen til 16 år, og det massive flertal af unge mellem 16 og 18 år stemte på de to nationalkonservative partier. Hvorfor er der sådan en forskel mellem Østrig og Danmark? Det kunne være spændende at vide.

  Kommentar by Søren Rasmussen — 24. oktober 2008 @ 00:06

 14. Det er meget nemt at være godgørende når man ikke selv skal betale prisen, hvormange af de danskere/studerende der konstant udtrykker “politisk korrekte” meninger er eksempelvis mentorer for de mange flygtninge/indvandrere vi har påtaget os ansvaret for? De burde jo falde over hinanden for at være til hjælp i integrationsprosessen. Hvis de såkaldt “venstreorienterede/gode” virkelig gjorde noget, så ville vi slet ikke have et integrationsproblem.

  Kommentar by asgaard — 24. oktober 2008 @ 11:40

 15. -> Rettentilselvforsvar

  “Mon ikke det har noget at gøre med, den distance der lægges til den virkelige verden på universiteterne?”

  Forskning på universiteterne har skabt den hverdag du har i dag… Må man bede om en lidt mere respekt for det enorme arbejde universiteterne har gjort de sidste 100 år (idag er det åbenbart blevet moderne at kritisere universitetsforskning der ikke har direkte anvendelse indenfor de næste 10 år).

  Kommentar by nærsynethippie — 24. oktober 2008 @ 21:15

 16. De danske universiteter er kraftigt præget af denne ellers vagt definerede venstreorientering. Et eksempel er at jeg i 2004 satte nogle sedler op på HCØ-instituttet for at bekendtgøre om at Hans Herman Hoppe (hvad nogle vil kalde en “højre-anarkist” var i København og at der var debatmøde med ham på den og den dato.

  Samtlige (iflg instituttets regler, lovligt placerede) sedler var forsvundet dagen efter de var sat op. Jeg har hørt lignende fra meningsfæller på Institut for Statskundskab.

  Kommentar by Peter Bjørn Perlsø — 24. oktober 2008 @ 22:46

 17. Den nærsynede hippie skulle se at gøre noget ved synet med mere.
  Det er ikke forskning på universiteterne der står bag alt i hverdagen.
  Da jeg vågnede i morges var det i en seng, senge fandtes før universiteter og forskning der eksisterede, så vidt jeg ved, morgenvask fandtes før længe før, så jeg spiste noget og stod op som folk gjorde før universiteter og forskning der eksisterede. Jeg gik på arbejde som folk gjorde før universiteter og forskning der eksisterede.
  Tag dig sammen hippie og se hvordan du trænger ikke kun til forbedring af synet men også en forbedring af omtanke før ytringer.
  God bedring.

  Kommentar by Peter Buch — 24. oktober 2008 @ 23:42

 18. Du mener altså at ting i hverdagen som plastic, computere, biler og elektricitet, samt almen viden om universets beskaffenhed er fuldstændig ligegyldigt?

  Hvis dit bruserhoved til din morgenvask er lavet af plastic og du bruger elektricitet til at oplyse dit badeværelse så kan du vist ikke helt fraskrive dig andvendelsen af forskningens resultater.

  Kommentar by Christianity — 25. oktober 2008 @ 22:57

 19. Anvendelse Christianity – kun 1 d i det første ord tak- nej, naturligvis er der ikke tale om at ville fraskrive forsknings resultater, der var tale om at vise, at der er ting forskning ikke har betydning for.
  Min opvågnen et sted, mit morgenbad, min morgenmad, min gåen på arbejde.
  Plastik, computere, biler, elektricitet, almen viden om universet, bruserhoveders beskaffenhed er sammen med mange andre ting – aldeles ikke ligegyldigt- men så vidt jeg ved rigtig vigtigt for samfund, for individer og erhverv og meget meget mere.

  Om det samlede kompleks med forskningens resultater bag genstande og teoretiske planer over nye projekter er vigtigere end min opvågnen, bad, mad og gåen afsted er der nok andre der bedre kan bedømme.

  At hele menneskeheden overlevede årtusinder uden plastik, computere, biler og elektricitet, ja selv bruserhoveder kan synes umuligt. Jeg er selv tit overrasket. Hvorpå jeg må sige til mig selv at nye genstande ny forskning er glimrende bevis på at mennesker står op, spiser før eller efter vask og laver resultater, jeg også ser som væsentlige. At jeg er opmærksom på jeg vågner, vasker, spiser o.s.v. er vel ikke særlig specielt – eller?

  Kommentar by Peter Buch — 26. oktober 2008 @ 04:07

 20. Det er klart at Obama og venstrefløjen herhjemme vil vinde. Hvordan kan man overbevise en naturlige stupid ungdom, som går ind i en recession, som får folk til at stemme rødt, og samtidigt have en 4de magt: Medierne, som fuldstændig enslydende propaganderer, så godt som Goebbels, for Socialisme og naiv dumhed… offerkultur, frelserkultur og ansvarsløshedskultur ( fordi ALT handler om at føle sig selvfed )..

  Hvordan kan man vinde over denne modstand mod nærvær? – umuligt.

  Vi lever i en real-informations-tørketid. Og ungdommen er får. Skylden ligger alene på Journalisterne, de største nazistiske hyklersvin i dette årtusinde (foreløbigt.) Og så selvfølgelig på os selv fordi vi ikke boykotter dem.

  Kommentar by Solipsisyfos — 26. oktober 2008 @ 15:34

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper