8. november 2008

Præsidentvalget på DR & TV2 og lidt om Obama-hysteriet

Mediernes dyrkelse af Barack Obama når absurde højder i disse dage, og valgnatten blev lige som man kunne frygte. Herunder et kort referat og et par betragtninger.

DR / DR Update.

DRs dækning var pinlig, idet de blot sendte CBSnews’ dækning afbrudt af korte opdateringer fra Abdel Aziz Mahmoud i studiet. Herunder var der korte indslag fra korrespondenter, ikke mindst Informations Annegrethe Rasmussen, der ikke lød så slem som hun plejede, men dog i sin mimik ikke kunne skjule sine politiske preferencer. Thomas Falbes reaktion, da han i sin øresnegl fik at vide at Ohio gik til Obama, og han dermed var USAs næste præsident tager dog prisen.

 • 5/11-08 DR Update – DR-korrespondents reaktion da Obama vinder

 • DR haltede konstant bagefter, og historien fra først på natten, om at McCain havde klaget over at nogle udstationerede soldater ikke havde haft tid nok til at brevstemme kørte helt til den tidlige morgen under et skilt, omhandlende McCain og klage over ‘valgsvindel’. Historien var ude længe før hans nederlag var definitiv, og folk der fulgte de sidste timer før de skulle på job, fik således helt forkerte associationer. DR Update bekendtgjorde Obamas sejr på dansk 16 minutter efter de fire store amerikanske kanaler havde gjort det samme – ikke godt nok. Timingen var heller ikke helt i top. Obama kom på scenen i Chicago 30 sekunder før TVavisens ekstra-udsendelse kl. 06.00, lige netop da kanalen havde taget samsendingen med CBS af, og den kunne ikke reddes. Hvis det som kommentatorene postulerer, var en historisk begivenhed på linie med månelandingen, ja, så var DR den forkerte kanal at følge.

  TV2 / TV2news.

  TV2news var med på et helt andet niveau, men også her var der ikke helt styr på det formelle. Det var tydeligt, at begge kanaler i forhold til tidligere havde neddroslet ambitionsniveauet. Ikke helt unaturligt, nu hvor de fleste forstår engelsk, ikke mindst de seere der ville holde sig vågen natten igennem, men det gav altså nogle uhensigtsmæssigheder. TVnews baserede sig på CNNs dækning, men det virkede som om – ikke mindst tidligt på natten, at de ikke helt havde styr på begivenhederne. Ret skal være ret, det var svært at gennemskue de amerikanske kanalers prognoser – hvorvidt de baserede sig på exitpolls, kvalificerede fremskrivninger på basis af repræsentative counties eller foreløbige optællinger, men det siger sig selv – alle i studiet skal have tjek på den slags før de begynder at analysere på tallene. TV2news havde sat journalist Jesper Zølck til at give regelmæssige briefinger fra diverse netsider, og det var klart en succes, men det udstillede også problemet med at dække valget med udgangspunkt i en enkelt kanal. Vi er ikke amerikanere, og det ville være klart bedre, hvis TV2news satte sig for at anaysere udviklingen med udgangspunkt i de løbende prognoser fra ABC, CNN, MSNBC og Foxnews. De kunne så konkretisere forskellen (eks. ABC projekterer som eneste Virginia til Obama).

  Det er svært at sende live en hel nat, og der var selvfølgelig en hel del fyld. Reportagerne fra de danske valgfester fungerede ikke helt, men værst var nu kommentatorernes pinlige forsøg på at gøre race til et emne. Det gik helt i selvsving for Poul Erik Skammelsen og den normalt ikke uefne Mads Fuglede, der sendte live fra Howard University i Washington – et overvejende sort universitet. Ulla Therkelsen var også fikseret på race-spørgsmålet, og selv om kanalen lige havde sendt CNN-målinger der konkluderede at kun tre pct. af de sorte i sydstaterne stemte på McCain og 27 pct. af de hvide stemte på Obama, så bralrede hun løs om sydstaternes hvid-racistiske konservatisme. I den store norske undersøgelse af danske journaliststuderende fra 2006, var Ulla Therkelsen den journalist de fleste så op til. Valgnatten var bestemt ikke hendes ‘finest hour’. Hun var som sagt ikke alene om det. Flere af kanalens journalister og hidkaldte eksperter insinuerede i de tidlige morgentimer, at Obama kun tabte i de racistiske egne af USA. Sådanne underlødigheder var der masser af, men sydstaterne har altid stemt republikansk, herunder Indiana, som Obama vandt.

  Allan Silberbrandt, TV2: Pånær i nogle få områder, “har USA sat sig udover racismen”.

  Generelt.

  Samlet set, så lykkedes det de to danske kanaler at bekræfte danskernes fordomme i forhold til det republikanske USA. Krasnik der normalt er en reflekterende borgerlig var på TV2 hele natten, og selvom han vaklerne lidt mellem kandidaterne, så talte han på valgnatten om Obama som en ‘messias’ og hans retorik var klart pro-Obama.

  Det lykkedes kun de danske kanaler af finde enkelte McCain-støttere: Michael Ehrenreich, Søren Pind og Kasper Elbjørn. Obama-støttere har jeg ikke tal på, men det var resten. Derudover var selvfølgelig også et par McCain-støttere ved valgfesterne, men det skriger til himlen, at det eneste parti i
  folketinget som før valget åbent har bekendt sig til McCain ikke var inviteret. Man savnede en vidende kulturkonservativ, eksempelvis en Søren Espersen. De røde var der nok af – Auken, Nyrup, Thorning-Schmidt, Søvndal, og de holdt ikke igen i modsætning til Venstres Troels Lund Poulsen.

  Det må siges, at Pia Kjærsgaard også er begyndt at synge med på sangene, og det betyder at Metroxpress kan berette om ‘et valg uden tabere’. Urban tager dog prisen med denne grafik (->).

  Valget er efterfølgende blevet udlagt som en jordskredssejr, men det skal man tage med et gran salt. 47 pct. af de amerikanske vælgere stemte på John McCain, og man skal huske på at den årelange Bush-bashing også har virket på amerikanerne. Herhjemme virker det ikke som om folk er vilde med Obama på grund af hans holdninger, men fordi hans bløde retorik, står i modsætning til Bushs kompromisløse stil. Ligesom det var store begivenheder der endte med at gøre Bush til skurk, så kan det meget vel gå samme vej for Obama. Der finder et kultursammenstød sted i de her år, og spredes demokratiet ikke, så forsvinder det gradvist. I så fald skyldes det næppe Barack Obama som person, men mere den tomme idealisme der kårede ham.

  Uriaspostens løbende referat fra valgnatten kan læses her.

  “Vi har to valgmuligheder: Enten ændrer vi måden, vi lever på, eller også ændrer vi måden, de lever på. Vi vælger det sidste.” (Donald Rumsfeld, 2001)

  Diverse.

 • 30/10-08 24timer – Tæt forhold kan give bagslag i Danmark (af Tea Sletved; ikke online).
 • “Professor mener Foghs begejstring for præsident Bush giver os skrammer… Det tætte forhold er i det hele taget højst sædvanligt for en statsleder, mener professor emeritus Nikolaj Petersen fra Århus Universitet.

  ‘.. Men her er der tale om samarbejde med en meget kontroversiel og ikke særlig agtet politiker…’

  Tidligere udenrigsminister Niels Helveg Petersen… ‘En Obama-administration vil blive befolket med dygtige folk, som vil forstå, at Foghs fletten fingre med Bush…’ Professor Ole Wæver… ‘… Det har kostet, at andre lande har rystet på hovedet og ment, at Danmark var alt for langt ovre på den ene fløj.'”

 • 4/11-08 Uriasposten – Medieforsker Mark Ørsten: Den danske valgkamp-dækning er fair.
 • 4/11-08 Journalisten – Susanne Hegelund: Hamrende billig valgdag.
 • 5/11-08 Jyllandsposten – Ekspert: Yt at være republikaner.
 • “… at racespørgsmålet har været en gevinst for Barack Obama.” (Mads Fuglede)

 • 5/11-08 Kurt Lundgren – Hela lördagsdygnet i TV ägnas åt Obama (via Snaphanen).
 • “17.00: Är Obama genusfeminist? Tiina Rosenberg analyserar.”

 • 5/11-08 WSJ – Jeffrey Scott Sharpiro: The Treatment of Bush Has Been a Disgrace.
 • 6/11-08 Kristeligt Dagblad – Obama bremser civilisationernes sammenstød (Ole Wæver-lyrik).
 • 6/11-08 JP Århus – Obama-sejr er godt for Århus (kræver login).
 • 6/11-08 24timer – Obama viser vej for danske ghetto-unge (forside-historie).
 • Fokuserer vi i Danmark for meget på hudfarve og accent og for lidt på kvalifikationer?” (spm. til Birthe Rønn Hornbech)

 • 6/11-08 Metroxpress – Valgnat uden tabere (overskrift, s. 22; ikke online).
 • 6/11-08 24timer – Alle elsker Obama (ikke online).
 • “Obamas sejr er en mavepuster til Fogh. Statsministeren har mistet sin politiske guru… Nu synker Bush, og så følger Fogh med.” (Villy Søvndal, populist)

 • 6/11-08 Mediawatch – TV 2 vandt arbejdssejr.
 • 6/11-08 Mediawatch – Valgdækningen sætter nye standarder for udlandsjournalistik (kræver login).
 • “Generelt roser Mark Blach-Ørsten de danske mediers dækning af valget.

  ”Der har været meget godt, og vi har fået mere baggrund end tidligere. I stedet for en stor mængde telegrammer har vi på avissiden fået stemningsmættede reportager og dybdeborende artikler”, siger han.”

 • 7/11-08 Jyllandsposten – Kenneth Kristensen Berth: Amerikanerne som racister.
 • The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/6284/trackback

  43 Comments »

  1. Hans Engells påstand om hvor stor en katastrofe Palin var for McCain…http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article1079766.ece

   Den måtte jeg lige tilbagevise med den seneste måling fra Rasmussen Reports….
   http://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/election_2012/69_of_gop_voters_say_palin_helped_mccain

   Det er simpelthen journalistisk medløberi på linie med Poul Høi’s dækning af valget som er en lang kvalmende Obamamani!

   “Nøøøj…en neger”-effekten er gået over gevind.

   Kommentar by Michael S — 8. november 2008 @ 00:41

  2. Og Villy Løwndal er bare helt ude i hegnet…

   “Obamas sejr er en mavepuster til Fogh. Statsministeren har mistet sin politiske guru… Nu synker Bush, og så følger Fogh med.”

   Kære Villy…Bush har siddet det antal perioder han må ifølge amerikansk lov…han har ikke tabt valget…han træder bare tilbage.

   Mand…det er en Fort Bragg om igen.

   Kommentar by Michael S — 8. november 2008 @ 00:57

  3. Det undrede mig at den løbende optælling af valgmandsstemmer var saa forskellig fra kanal til kanal. Jeg holdt øje med fire, nemlig CBS paa DR, CNN, BBC World, og TV2 News. Selv om sidstnævnte hentede sit tal fra CNN, saa holdt man aabenbart paa et tidspunkt op med at opdatere det, til trods for at J. Zølck burde have kunnet finde de rette tal paa nettet. For de andre var der en masse smaa og større uoverensstemmelser hele tiden. Nogle af mediemaskinerne syntes at have tildelt kandidaterne valgmandsstemmer paa grundlag af selektive prognoser, snarere end bekræftede resultater. Saa vidt jeg forstaar, gælder det i det overvejende flertal af delstater, at en kandidats absolutte flertal vinder ham samtlige valgmænd, dog skulle der være to eller tre delstater, hvor man har særlige fordelingsregler. Under alle omstændigheder burde ingen kunne være uenige om det konkrete antal løbende under valgaftenen, men er det altsaa alligevel. Sært.

   Kommentar by Kristoffer Mogensen — 8. november 2008 @ 01:36

  4. valgets bedste kommentar, må næsten være Pias da hun irretesatte TV2 knuzzzzzzz udsendte, da han spurgte til Obamas farve. For ligesom SF har medierne jo meget travlt med farve, så man kan jo overveje hvem der er de egentlige racister i DK, DF er vist kun imod islams indflydelse på den danske samfund.

   Men jeg holdt selv ud til klokken 4 på valg natten, dog endte jeg med at se Fox på nettet, for TV2 slog DDR med flere længder i Obamamani, og den sorte amerikaner der kom i studiet slog ligesom hovedet på sømmet, sammen med alle de rapportere der jublede over at amerikanerne ikke længere kiggede på farver, selvom negerne tydeligt beviste at racismen lever i bedste velgående, man den omtales bare ikke når den er positiv for “minoriteterne”

   Kommentar by Broholm (ordblind) — 8. november 2008 @ 02:27

  5. Lad os nu se, hvor længe de kan holde armene oppe i begejstring.
   Obamas første Rusland-test er allerede lagt i kakkelovnen.
   Fra Wall Street Journal d.d.:

   “In the yearly state of the nation address on Wednesday, President Dmitry Medvedev blamed the Georgia war, Russia’s tanking markets and declining bilateral relations on a “selfish” and “mistaken, egotistical and sometimes simply dangerous” America. Presumably for effect, the national address was moved from last month to Wednesday, and started and ended with anti-U.S. tirades.

   The Russian President also announced plans to deploy missiles in the Kaliningrad enclave between NATO members Poland and Lithuania unless America drops plans to deploy missile defenses in Europe. He added that Russia would jam U.S. radar. This would be an act of war if an Iranian missile, the intended target of the defenses, slipped through the net and hit America or its allies.”

   Vi får med andre ord snart at se, om han holder, hvad han har lovet. Problemet er imidlertid, at det er fuldstændigt uklart, hvad han egentlig har lovet. Det har russerne set ganske klart!

   Kommentar by monse — 8. november 2008 @ 03:06

  6. Kim, tak for en rigtig god beskrivelse af mediernes dækning af valget. Virkelig interessant og rent faktisk også informativ at læse.

   Jeg sidder tilbage med en dårlig smag i munden over journalisterne og deres komplette brud med de mest basale journalistiske principper. Det er faktisk næsten ufatteligt, at der ikke er en eneste, der ligesom råber HALLO de har jo ingen tøj på.

   De smider virkelig ALLE hæmninger og laver en så fordrejet dækning af valget, at man bare sidder med åben mund og polypper.

   Jeg mener det skaber en tillidskløft. Det har været et valg, hvor medierne helt og holdent har undladt at kulegrave den ene kandidats fortid, med den konsekvens, at han er blevet valgt. Det kan blive dyrt – for der er formentlig aldrig blevet valgt en amerikansk præsident med så mange lig i lasten.

   Igen, tak for “rapporten”.

   Kommentar by Thomas — 8. november 2008 @ 04:49

  7. @monse – #5
   “Lad os nu se, hvor længe de kan holde armene oppe i begejstring.”

   Man kan gætte på, at der ikke vil være begejstring for den nye stabschef i det hvide hus – bare som en begyndelse. :)

   http://en.wikipedia.org/wiki/Rahm_Emanuel

   Kommentar by BE — 8. november 2008 @ 05:05

  8. Kære Kim
   Tak for din udholdenhed og uddybende referater fra valget.

   Selv sappede jeg over og så en ligegyldig film, kunne ikke udholde mere varm luft fra de danske Obama tilhængere eller flere af deres hule floskler.

   Som det er blevet skrevet så mange gange her på Uriasposten: Det er ikke farven men indholdet det kommer an på.

   Den sorte Kennedy får nok at se til med at holde ballonen flyvende – bare ikke økonomien, olien, arbejdsløsheden, Iran, Irak, Afghanistan, Rusland, Kina og hvad han eller ikke kan varmlufte sig fra, skyder hul i hele skidtet. Sikke skuffet Mogens Lykkepille og alle de andre drømmere så bliver, tænk der er noget, der hedder virkelighed.

   Gode intensioner, hedder stenene vejen til helvede er brolagt med.

   Kommentar by Bodil — 8. november 2008 @ 09:20

  9. Rigtig god analyse, der tydelig viser hvor useriøs pressen er ved at udvikle sig. Jeg har grublet meget over hvaf årsagerne til pressens forfald er. Her er mine overvejelser:

   1. Det er gået op for medierne at de ikke er særlig dygtige. Den skarpe konkurrence fra blogsne, der ofte er bedre end de etablerede medier skaber en underlegenhedsfølelse. En følelse af ikke rigtig at slå til. I stedet for at forholde sig kritisk til egen formåenhed reagerer medierne ved at vise muskler. Det er i virkeligeheden en magtkamp imellem de nye medier blogsne og de gamle massemedier vi ser. Denne slåskamp er slet ikke erkendt af de gamle medier, så udtrykket bliver infantilt. Politikerne, som ofte ikke har fattet hvad der sker hopper så bare med på vognen, og kommer til at virke ligeså barnlige. Angsten for det nye har en betydelig indvirkning på mediernes opførsel.

   2. Vi er meget langt fra oplysningstiden. Kernen i oplysning er søgen efter sandhed. Denne søgen kaldes mange ting; objektivitet, klarhed, rationalitet. Denne tradition er efterhånden svag i de fleste medier, specielt i de store statsbetalte medier. Det er en effekt af demokratiets moralske korruption, som Platon beskriver ret præcist i værket Staten.

   3. Korruptionen i de amerikanske medier er sandsynligvis ret udbredt. Medierne er ofte privat eget, og det er ikke til at sige hvem der sidder og trækker i trådene. Tilsvarende er det med Danmark. Det medie som har de mest uigennemsigtige ejerforhold: Berlingske Tidende – er også det medie der har kørt voldsomest frem med Obamamani.

   Kommentar by Asger Trier Engberg — 8. november 2008 @ 09:51

  10. Mette Walsted, DR, tog nok prisen (som altid kunne man foranledes til at sige) for mest uduelig. Hun gentog hele morgenen, at det var en “jordskredsejr”. Når blot tre procent skulle have ændret mening for måske at ændre udfaldet er det vist ikke ligefrem en jordskredssejr. Endvidere kludrede hun håbløst rundt i begreber som “valgmandsstemmer”.

   Det overrasker mig, at der stort set ikke har været noget om valgsvindel og uregelmæssigheder. Måske er det kun interessant, når “den forkerte” vinder? Alternativt kan man glæde sig over, at det måske er forløbet uproblematisk. Mon ikke virkeligheden et sted midt i mellem; at man har fået mere styr på sagerne – og at man jo ikke interesserer sig for den slags når den man holdt med vandt.

   Kommentar by Jakob — 8. november 2008 @ 10:35

  11. “Mr. President Elect” bliver jo omtalt med næsten royal ærefrygt i vore medier lige nu. Gad vist hvor længe det holder efter at han er blevet “Mr.President”?

   Jeg synes jeg vil vælge at sætte min lid til at han må blive en god præsident for USA for det har de hårdt brug for af mange årsager, og jeg håber det er helt forkert hvis nogle af vore venner ude i verden allerede er begyndt at kalde ham “Abu Hussein”.

   For vort eget vedkommende var det nok en god ide om vore medier og politikere midt i begejstringen gik igang med at skaffe sig noget viden om hvad han står for så vi kan forholde os til det og begynde at agere derefter!

   Jeg oplever ihvertfald at jeg godt kan forårsage en del bestyrtelse hvis jeg siger: Nå, ja, Adolf var også en fremragende taler med en vision om forandring og god til at vinde valg!

   Vort problem tror jeg, er at Obama sikkert bliver en god mand for USA, men at venskabet med Europa bliver lidt mere på lige fod fremover, vi kommer i højere grad til at stå på egne ben og afholde en større del af vore militærudgifter selv hvis vi vil holde truslerne fra øst og syd på afstand, og det vil stille nogle krav til vor økonomiske og politiske formåen som vi historisk set ikke har klaret særlig godt.

   Kommentar by Jens Hansen — 8. november 2008 @ 11:50

  12. Lidt offtopic stof jeg ikke rigtig har set i blog verdenen, men som straks skriger på øget SSP samarbejde og flere ungdomstilbud.

   sjovt nok var der en debat i folketinget igår om banderne og venstrefløjenens løsningsmodel var selvfølgelig “forbyggende” arbejde = flere penge til latterlige projekter

   http://jp.dk/indland/krimi/article1507893.ece
   ung 12-14 røver kasino anden etnisk.

   http://www.fyens.dk/article/1114277:Odense–Fire-14-aarige–anholdt-for-vold
   Ingen etnisitet, men de er fra humlehaveskolen, som jo har et meget stor beriget segment, sjovt nok er de alle løsladt og overladt til de sociale myndigheder, så de sidder vel klar igen i aften til at vise andre unge respekt.

   Kommentar by Broholm (ordblind) — 8. november 2008 @ 13:14

  13. Efter at have set det klip med Thomas Falbe (Kim det må du aldrig gøre igen), har jeg et lille spørgsmål ?

   Er det ikke meningen at journalister skal være neutrale, i deres mediedækning !!!!!

   Kommentar by M16 — 8. november 2008 @ 13:45

  14. @Broholm

   Hvad undrer mig i sagen om kasinorøveriet er, at der sidder 6-7 VOKSNE mennesker plus ansatte…og de lader et barn med en lommekniv slippe afsted med den slags?

   Hvis en lille lort på 12 kan skræmme folk, så har vi tabt…desværre.

   Kommentar by Michael S — 8. november 2008 @ 13:47

  15. 14

   Michael S

   Han gjorde det nok med ynde.

   Kommentar by Janne — 8. november 2008 @ 13:58

  16. 14 MS
   Jeg havde samme tanke og om sagen i skøjtehallen sidder jeg OGSÅ med en grim smag i munden. 4 på 13-14 år smadre en pige fuldstændigt, derefter går de amok igen og ender med at overfalde politiet, som så endelig giver dem en smule peberspray og løslader dem igen, min retsfølelse føler sig meget bollet i røveren (undskyld mit sprog)
   Hvorfor fanden er der ikke en pædagog der hiver de unger væk fra pigen? hvorfor er der ikke så meget nosser i en pædagog at de kan sætte sig igennem overfor sådan nogen møgunger og hvordan fanden kan man efter et voldligt overfald tage hjem få timer efter????? Men en ting er da sikkert efter denne uge, mindstealderen for straffe skal ned og så skal man til at lære selvforsvar på seminarierne, istedet for “rummelig pædagogik”.

   Fra min egen lille verden kan jeg da berige med en oplevelse en gammel kæreste havde på et anbringelseshjem for ungdomskriminelle, da hun greb fysisk ind overfor en knivbevæbnet “beriger”, der ville stikke en anden indsat, endte hun med at blive irettesat og derefter nægtede de at annerkende hendes sygemelding, pga de slag hun havde fået var hendes egen skyld. Lederen gik så langt som at sige, at man sørme ikke må hindre “de unge” i at løse deres egne konflikter, for det er jo deres kultur. Min kæreste stoppede og steddet hun arbejded kom i medierne som en succes historie få måneder senere….

   Kommentar by Broholm (ordblind) — 8. november 2008 @ 14:18

  17. @1: Nu vinder man altså ikke et amarkansk valg alene ved at appellere til basen. Midtervælgerne skal med i folden, og jeg har da set tal, der siger, at de i store mængder løb skrigende væk netop på grund af Palin.

   Det er dét tal, der er interessant. Ikke at de allerede overbeviste ikke i nævneværdig grad havde noget at udsætte på hende.

   Kommentar by The Citizen — 8. november 2008 @ 17:18

  18. @17

   Valgresultatet blev 52-48, så Palin har ikke været så udslagsgivende som du gør det til.
   Desuden har mediehetzen imod hende jo end ikke lagt sig endnu.

   Tænk hvis MSM havde miskrediteret Obama på samme måde…?

   Der er også tal fremme som viser, at Republikanske vælgere blev hjemme pga. en af en væsentlig faktor…McCain havde ikke fat i basen og han bliver i høj grad regnet for at være en RINO.

   Derfor blev Palin jo hevet ind som VP-kandidat netop for at engagere basen og de er såmænd ved at køre hende i stilling til valget i 2012, så et eller andet må hun trods alt have gjort rigtigt.

   Jeg tror ikke vi hørt det sidste til Sarah Palin.

   Kommentar by Michael S — 8. november 2008 @ 18:40

  19. McCains nederlag har kun lidt med Bush-bashing at gøre – det er en kombination af Bush og McCains demolering af det republikanske brand (bla tre års inkompetence i Irak før fik nosset sig færdige til at finde en reel strategi, men især deres projekt med amnesti til 15-20 mio illegale indvandrere er blevet kaldt “en direkte krigserklæring mod de republikanske vælgere”) og McCains pænt tvivlsomme højreorienterede holdninger. Der er pæne indikationer på, at han overvejede at springe over til Demokraterne i 2004 hvis Kerry havde tilbudt ham vicepræsident-posten. Hvis man uanset får en præsident man ikke har noget til fælles med, hvorfor skulle man så vælge ham der har demoleret ens eget parti?

   Henrik

   Kommentar by Henrik — 8. november 2008 @ 19:06

  20. Bedre kendt som “Shamnesty”

   Kommentar by Michael S — 8. november 2008 @ 19:28

  21. Suk… når man læser dette, undrer man sig over hvem man egentligt deler land med… Det er i det hele taget besynderligt, at vi stadig lever i en tid hvor det er muligt for snu politikere at tryllebunde befolkninger. Som oplyste, har vi en særlig forpligtigelse til at bevare fornuften, selv om vi er bosat i tåbelighedernes have. Kæmp brødre og søstre – kæmp imod ignorancen til den bitre ende! Hvis vi ikke gør modstand vil de krone Seidenfaden!

   Kommentar by Højrebladet Komet — 8. november 2008 @ 21:38

  22. @21

   Tjaa…når man ligefrem er begyndt at lave børnefjernsyn for voksne (Far, mor og bjørn) og kalder det en familieserie…så er linien lagt.

   Læg så alle de ligegyldige amatørkonkurrencer oven i hatten…og den matroniserende Mette Walsted ikke at forglemme…så er alle de mia. kroner DR får foræret brugt.

   Kommentar by Michael S — 8. november 2008 @ 22:39

  23. 1. Ja, pressen var ekstremt biased.

   2. Men Palin klokkede altså selv ret hårdt i det – og gav udtryk for, at hun vitterlig ikke var kvalificeret til at være præsident. Hun sagde at en vice-præsident styrede sentatet? WTF! Hun sagde, at finanspakken havde med “job creation” at gøre? WTF, det er noget af et stretch hævde det. Tilsyneladende (jvf Fox News) skulle hun have ment at Afrika var et land ikke et kontinent (måske bare en misforståelse mht. Sydafrika – men stadigvæk – wow)

   3. Ja, pressen var ekstremt biased. Men man kunne altså ikke finde tilsvarende vrøvl fra hverken Obama, McCain eller for den sags skyld Biden.

   4. Hun skaffede rigtig nok vælgere. Men hun skræmte også vælgere. Jeg kender personligt amerikanere som ville have stemt McCain, men ikke ville pga. Palin.

   5. Hvis Palin bliver republikanernes næste valg ser det sort ud for republikanerne.

   Kommentar by Jakob — 9. november 2008 @ 00:03

  24. 6. Helt ærligt; hvem var det Palin tiltrak? Folk som ville stemme på hende pga. hun var kvinde?! Rendyrket idioti, pardon my french. Eller folk som kunne identificere sig med hende som ‘almindelig’? Helt ærligt… McCain skulle have peget hans favorit-kandidat; Joe Lieberman. Men det kunne han ikke, for “det ville ikke se godt ud med to gamle hvide mænd”. Det er tragisk at det er kriteriet – ikke holdninger, erfaring, etc.

   Kommentar by Jakob — 9. november 2008 @ 00:08

  25. @18 – ja, for det er altid mediernes skyld. 52-46 ifølge Wiki i øvrigt.

   Palin/Bachmann 2012! Held og lykke med den.

   Kommentar by The Citizen — 9. november 2008 @ 00:12

  26. Jakob, du kan sende regningen til James Dobson.

   Kommentar by The Citizen — 9. november 2008 @ 00:41

  27. Helt ærligt…Biden fik mundkurv på og skarp besked om ikke at tale “uden om” teleprompteren.

   http://articles.latimes.com/2007/feb/04/opinion/op-chait4

   Prøv lige at gå Biden’s “record” efter i sømmene…den mand har næsten taget fejl i alle hans udenrigspolitiske vurderinger i samtlige de 36 år han har været i Washington.

   Obama klarer sig fint med talking points og teleprompter…uden dem er han et langt øøøh!

   Problemet for Republikanerne er, at McCain og Bush har bevæget sig så langt væk fra basen, at deres vælgere ikke længere føler sig repræsenteret af partiet.
   Det er der Palin kommer ind…det er ikke kun den religiøse højrefløj hun har fat i og “Wassisface” som McCain også kaldes var pisket til at finde en VP som kunne indfange de vælgere han havde stødt fra sig med sit evindelige RINO-reach-across-the-aisle.

   Palins udtalelser er vel bare et slagsmål om formuleringer…Vicepræsidenten leder Senatet og kan afgøre en afstemning hvis der er stemmelighed.

   Så hun er knapt så langt fra sandheden som Jakob gerne vil have.

   Og de samme knivstikkere følte sig krænket fordi hun trådte ud af bruseren iført badekåbe…hvor frygteligt.
   Hvis det er en del af forsøget på at pille hende ned…tjaa.

   Kommentar by Michael S — 9. november 2008 @ 01:01

  28. @25 Du har ret og denne undersøgelser påviser det:

   http://pewresearch.org/pubs/1001/campaign-media

   Kommentar by Michael S — 9. november 2008 @ 01:05

  29. @Michael: Flippedity-flop-Flippedity-flop-Flippedity-flop-Flippedity-flop-etc?

   http://www.thecarpetbaggerreport.com/flipflops

   Nogle gange er beskrivelsen af virkeligheden rent faktisk ikke udtryk for andet, end at nogen beskriver virkeligheden.

   Kommentar by The Citizen — 9. november 2008 @ 01:18

  30. @The Citizen

   Sådan går det jo når man vælger den forkerte spidskandidat som egentlig hører til ovre på den anden side af gangen…som han bruger så meget tid på at tale om!

   Energize the base…det kan McCain ikke om så han prøvede…

   Kommentar by Michael S — 9. november 2008 @ 01:34

  31. PS

   Virkeligheden…den er som jeg opfatter den.
   Hvad en tilfældig politically skewed journalist med aktier i Obambi mener…det kan jeg ikke tage mig af!

   Hvorfor tror du egentlig at de traditionelle aviser taber læsere i hobetal?
   Alle de amerikanske TV-kanaler og aviser som har været propagandastationer for DNC har mistet enorme markedsandele…

   Lad os nu se hvordan det nyeste “American idol” klarer sig i meningsmålingerne, hvis han får gennemført konfiskationen af de private pensionsopsparinger.

   Lige nu har han en approval rating på 41% og de første tegn på buyers remorse har vist sig.

   Husk hvordan det gik Clonton i ’94!

   Kommentar by Michael S — 9. november 2008 @ 01:44

  32. Ups…Clinton skulle der stå…eller Clitton som George Carlin kaldte ham.

   Kommentar by Michael S — 9. november 2008 @ 01:45

  33. @Michael S

   Ville være interessant, hvis du gad forholde dig til de punkter jeg skrev.

   Er det virkelig så positivt, at ‘energize basen’ – hvem så man udnævner til at være det? Er det de kristen-fundamentalistiske
   ‘born again’? Dem har jeg ikke meget til overs for, selvom vi godt kan have holdnings-sammenfald.

   Med valget af Obama er der plads til den republikanske fløj der ønsker mere frihed og mindre statslig indblanden. Og stå fast mod islamismen. Ikke tosse-fløjen, hvor man finder folk der ikke tror på evolutionen. Det er simpelthen for pinligt.

   Kommentar by Jakob — 9. november 2008 @ 09:43

  34. ->13

   Er det ikke meningen at journalister skal være neutrale, i deres mediedækning !!!!!

   De er som altid yderst neutrale med deres hæmoride farvede ideologi.

   Kommentar by Fritz — 9. november 2008 @ 12:51

  35. Lad os nu se hvad der sker. USA styres ikke kun af præsidenten. Mit gæt er at CIA og andre dele af det amerikanske bureaukrati har mere at skulle have sagt end vi aner.

   De vil sikkert køre business as usual.

   Kommentar by Asger Trier Engberg — 9. november 2008 @ 13:49

  36. @Jakob

   Med valget af Obama har Demokraterne fået den mest venstreorienterede præsident nogensinde.
   Al den snak om hvor han befinder sig rent politisk i forhold til danske borgerlige er helt ude i hampen.

   At man hos Republikanerne nu søger helt tilbage til udgangspunktet er vel ikke så underligt i og med “varemærket” er blevet temmelig udvandet.

   Og partiet skal vel danne platform for alle politiske og religiøse afskygninger…så vi nogen afvisning af de mere gakkede elementer hos Demokraterne?

   Du har ikke meget til overs for den evangeliske del af Rapublikanerne…jeg mener at Soros’ organistationer såsom Moveon og hvad de ellers hedder har trukket Demokraterne så langt til venstre, at de på et tidspunkt selv kommer ud i samme problemer som Republikanerne.

   Valget af centristen Rahm Emanuel som stabschef er mere et udtryk for at dække flanker af…nøjagtig som med Biden.

   Allerede nu er Obama begyndt at træde voldsomt baglæns i pedalerne i forhold til sine valgløfter og store skattestigninger er på vej i mange delstater…det bliver en spændende tid.

   Men som sagt…du vurderer Republikanernes valgnederlag ud fra Palin og hendes tilhørsforhold..hvilket ikke stemmer overens med Republikanske vælgeres syn på sagen…og det tæller nok mere end hvad vi har af meninger om sagen i Europa.

   Gå tilbage og se hvorfor en mand som Newt Gingrich røg til tops i ’94 med en ærkekonservativ politik i bagagen.
   Det var Demokraternes mangel på samarbejdsvilje som fik vælgerne til at ændre kurs…og mange pundits er allerede ude og advare Demokraterne mod at tromle deres lovforslag igennem uden hensyntagen til den anden side af salen.

   Kommentar by Michael S — 9. november 2008 @ 14:25

  37. http://www.vaerdikampen.dk/2008/11/to-forudsigelser/

   Jeg fandt lige to yderst spændende youtube-videoer.

   Måske er den skandinaviske model med tax and spend ikke lige den formular man skal køre amerikansk økonomi efter hvis man skal tro Peter Schiff.

   Kommentar by Michael S — 9. november 2008 @ 15:52

  38. ““Obamas sejr er en mavepuster til Fogh. Statsministeren har mistet sin politiske guru… Nu synker Bush, og så følger Fogh med.” (Villy Søvndal, populist)”

   Hmm… og så skulle man som frihedselskende borger i Danmark i stedet for stemme på økonomisk uansvarlige SF der anbefaler boykot af Israel og som med sin arrogante politik er med til at skabe apartheidsamfund og opsplitning mellem mænd og kvinder i Danmark, bl.a. ved at SF accepterer at der indføres rigide og intolerante regler i offentlige danske institutioner; f.eks. accept af det urimelige krav om ’bønnet’ mad og accept af det urimelige krav om adskillelse af drenge og piger og accept af det urimelige krav om sexistiske tøjregler til kvinder og piger og accept af det urimelige krav om religiøse fester på rådhuse. Så derfor nej tak til et mere og mere reaktionært og bagstræberiske og ulighedsfremmende SF. Jeg bryder mig ikke om apartheidkultur, parallelsamfund, skinhellig og intolerant renhedsdyrkelse og sexisme.

   Hvorfor i alverden skulle man stemme på Socialistisk Folkeparti som med sin politik ødelægger sammenhængskraften bl.a. ved at skabe et sprogligt babelstårn i Danmark: den danske folkeskole bruges nu mange steder til bl.a. modersmålsundervisning – selvom der er alt for mange indvandrerbørn i folkeskolen der ender som funktionelle analfabeter – de formår simpelthen ikke at skrive eller tale et dansk så de kan klare en videregående uddannelse i Danmark – og de føler sig netop utrygge og fremmedgjorte i Danmark bl.a. fordi de ikke kan tale og skrive netop dansk. Den vej vil jeg ikke støtte op om. Desuden er der mange ældre mennesker i Danmark der ikke kan kommunikere med børn og unge der ikke kan tale og skrive dansk. Det mener jeg er et stort socialt problem. Så nej tak til SF.

   Jeg siger nej til et SF der har været med til at forære et ungdomshus til autonome i København. Et SF og en venstrefløj der ikke kan finde ud af at stoppe knivstikkerier og skyderier i København og Århus og i andre byer hvor de har politisk flertal. Flere problemer med skyderier, hærværk og vold udløser altid politisk besluttet ekstraudgifter betalt af skatteydere i ’røde’ byer. Også derfor siger jeg nej til SF.

   Desuden er det i de byer hvor der er mest udtalt og politisk besluttet multikultur at der forekommer mest intolerance overfor netop dansk kultur og traditioner, og det er i multikulturbyer at der forekommer flest skyderier, knivstik og hærværk og det er der, der er flest kvinder på krisecentre. Og der er som noget nyt dialogbænke en masse i venstrefløjs multikultur byer i Danmark. Dialogbænke placeres netop i ’rød-grønne’ byer der hærges af skyderier, knivstikkerier og hærværk. Hr. og fru Jensen, vær så venlig at sidde ned i de fagre nye, kulturberigede multikultur storbyer! Dialogbænke og flere penge til hundedyre og ofte frugtløse pædagogiske (integrations) projekter er venstrefløjens respons på vold, skyderier og knivstikkerier. Også derfor nej tak til SF.

   Venstrefløjens multikultur fungerer ganske enkelt ikke. Den er intolerant og kulturforkastende og så er den sexistisk og alt for eftergivende overfor religiøs macho kultur. Venstrefløjens multikultur er desuden alt for ulden overfor vores frihedsrettigheder og demokrati og ligestilling. Så nej tak til venstrefløjens anti-vestlige multikultur. Store dele af venstrefløjen er blevet alt for hip hop liderlig, graffiti- og ’lokalkendskab’ og tørklæde liderlig. I det hele taget er det mit indtryk at store dele af venstrefløjen er blevet alt for autoritetstro og underdanig overfor religiøs og importeret macho kultur. Store dele af venstrefløjen kan simpelthen ikke finde ud af at sige klart nej til den form for anti-modernitet og intolerance overfor vestlig kultur.

   Jeg kan også godt huske hvordan Villy Søvndal (SF) opførte sig som et ynkeligt og underdanigt gimmerlam (det var ikke henvendt til et vestligt publikum – men vi så det og vi husker det godt) på udenlandske TV-stationer under den første Muhammedkrise. Sådan en underdanig og ydmyg (på vores vegne) politiker ønskes ikke i nogen regering i Danmark.

   Både SF og Socialdemokraterne taler nu desuden for mere dialog med f.eks. Iran, som er et udemokratisk teokrati og FN medlemsland, som bl.a. henretter homoseksuelle og pisker kvinder der ikke dækker sig til og behandler anderledes troende eller ikke-troende som skidt. Hvilket også er med til at afgøre mit nej tak til Socialistisk Folkeparti og socialdemokraterne i øvrigt. Endelig så går dele af venstrefløjen alt for meget op i hudfarver. Det fokus bryder jeg mig ikke om. Også derfor må jeg sige fra.

   Store dele af venstrefløjen er foruroligende autoritetstro og underdanig overfor importeret macho kultur – særlig mellemøstlig (religiøs) macho kultur.

   Kommentar by Janne — 9. november 2008 @ 16:28

  39. @Michael S

   1. Enig i, at det er meget svært at sammenligne Obama med danske partier. Bemærk DR 21Søndag, hvor de prøvede – og konkluderede at Obama var omkring Konservativt Folkeparti. De vandrede i øvrigt rundt med et vanvittigt skilt, hvor Soc.Dem var lidt til venstre, Venstre var halvt til højre – og DF og Enhedslisten var lige langt hhv. til højre og venstre…

   2. Republikanerne “tilbage til udgangspunktet” – men hvor er det? Det med at fremhæve religion så kraftigt er en ny foreteelse. For mig er “back to basics” at tale small government. Og så gerne krydret med modernitet, hvor man naturligvis accepterer homoseksuelle etc. (men ikke giver særbehandling).

   3. Jeg ved ikke om demokraterne tog afstand fra de gakkede elementer. Men de udnævnte trods alt ikke Michael Moore som vicepræsident-kandidat – for at tækkes de fede grimme mænd, så de kunne have en at identificere sig med.

   4. Jeg forsvarer bestemt ikke MoveOn-snot-org o.lign. Det havde nok været til McCains fordel, hvis de og Michael Moore og demonstrant-slå-på-trumme folket havde været mere fremtrædende i valgkampen.

   5. Hvad de republikanske vælgere/potentielle vælgere siger om Palin er nok op til debat. Som anekdote har jeg hørt fra amerikanere som ville have stemt McCain, hvis det ikke var for Palin – og andre, som havde overvejet McCain, men hældte mod Obama – og hvor Palin gjorde Obama-stemmen helt sikker.

   Jeg kender ærligt talt ikke ret meget til Palins politiske holdninger. Jeg er nok enig på en del punkter – men hun er altså endnu mere en ‘pop-stjerne’ end Obama. Det var et sløjt valg af McCain. Hun var ikke skarp nok og hun blev valgt pga. hendes kønsdele og alder – ikke fordi hun ville blive den bedste præsident (Country First).

   Kommentar by Jakob — 9. november 2008 @ 17:33

  40. Den anden dag hørte jeg at Peter Mogensen på TV2 News sagde at Amerika nu har et moralsk forspring fordi de har Obama som præsident.

   Er et land så umoralsk hvis det har en hvid præsident?

   Kommentar by Janne — 9. november 2008 @ 17:48

  41. Forresten Jakob…du omtaler hendes kønsdele.
   Mig bekendt har hun ikke flashet dem.

   Kommentar by Michael S — 9. november 2008 @ 23:19

  42. Måtte selv overgive mig til CNN da TV2s indbudte gæster, Peter Aalbæk og Martin Krasnik, omtalte Obama som messias. Selvom CNNs flotte hologram senere viste sig ikke at være et rigtigt hologram, var deres dækning alligevel mere professionel end den de danske tv-stationer kunne diske op med.

   McCains nederlag skal vel dels tilskrives finanskrisen, som smitter negativt af på hele det republikanske parti, og dels hans valg af Sarah Palin som hurtigt kom til at fremstå som en letvægter.

   Men under alle omstændigheder er forventningerne til Obama skyhøje, og han vil få mere end svært ved at indfrie dem. Hvis ikke så godt som alt lykkes for Obama vil han have skuffet, og så er det ikke nok at være en glimrende taler ved næste valg.

   Kommentar by Henrik — 10. november 2008 @ 01:09

  43. TV2 headliner til morgen med, at “Obama kritiserer Danmark” – om at vi skal tage flere irakiske flygtninge.
   http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-17865661.html

   Her er så vidt jeg kan se kilden:
   http://www.barackobama.com/pdf/factsheet_iraq.pdf

   Fulfill America’s Obligation to Accept Refugees: The State Department pledged to allow 7,000 Iraqi refugees into America, but has only let 190 into the United States. Obama would expedite the Department of Homeland Security’s review of Iraqi asylum applicants. Obama also would appeal to the Coalition’s original partners to expand their refugee quotas. Coalition partners such as Great Britain, Australia, Italy, Spain, the Netherlands, Denmark, and Japan have done woefully little to meet the refugee crisis, and must be encouraged to do more. Arab governments, especially American allies such as Saudi Arabia and Kuwait, should also be enlisted.

   Tegner jo “dejligt” med Obama :-(

   Og tegner flot med TV2s måde at præsentere sådan en historie – jvf. at han nævner en lang række lande – men af TV2 bliver det til, at “Obama kritiserer Danmarks indsats”.

   Kommentar by Jakob — 10. november 2008 @ 08:49

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper