10. januar 2015

Enhedslistens Anna Rytter: Venstreorienterede Charlie Hebdo er ‘islamofobisk’, ‘et racistisk medie’…

For et par år siden proklamerede Enhedslisten Anna Rytter, at AFA-medlemmer var “gode, gedigne mennesker”, som man kunne samarbejde med i forhold til konkrete aktioner. Med tilknytning til Enhedslisten og Internationale Socialister, kom udmeldingen ikke som en overraskelse. Onsdag myrdede islamister flere tegnere for det venstreorienterede Charlie Hebdo, herunder ansvarshavende chefredaktør Stéphane ‘Charb’ Charbonnier, livslang medlem af Parti communiste français, støtte af Enhedslisten-pendanten Front de Gauche, tidligere redaktør for kommunistpartiets partiblad L’Humanité.

Man skulle tro at en venstreradikal anti-racist, der gerne går på gaden for at demonstrere mod højrefløjens retorik, ville være den første til at gå brechen for venstreorienterede, der brutalt likvideres med Kalasjnikov-stormgeværer, af et segment andre på venstrefløjen ynder at kalde ‘højreorienterede muslimer’. Sådan skulle det ikke være. Anna Rytter er som bekendt konverteret til Islam, og i lighed med Asmaa Abdol-Hamid kun venstreorienteret i det omfang det flugter med koraniske dogmer.

Charlie Hebdo er stadig et islamofobisk, sexistisk og racistisk talerør, uanset tragedien i onsdags, og det bliver de ved med at være! Ytringsfriheden knægtes også af, at vi alle sammen nu skal udvise vores sympati med et racistisk medie, og at det bliver sværere og sværere at være kritisk overfor racistiske ytringer, uanset om de kommer i form af satiretegninger eller politiske taler.” (Anna Rytter)

(Anna Rytter på Facebook, 9. januar 2015)

“Charlie Hebdo insisterer på retten til at skrive og tegne alt. Ikke kun det provokerende og kritiske, men også dét, der virkelig tramper på folks følelser. … de går ikke kun efter magthaverne, men også efter de undertrykte og minoriteterne. … Jeg kæmper for et samfund, hvor ingen minoriteter skal finde sig i hån, spot og latterliggørelse. … jeg bryder mig på ingen måde om krænkende, racistiske, sexistiske, homofobiske tegninger overhovedet. Uanset om man kalder det ’satire’. Derfor har jeg, modsat mange andre, ikke tænkt mig sætte et ‘Je sui Charlie’ som profilbillede på facebook. For jeg bryder mig ikke om Charlie Hebdo.” (Anna Rytter på Modkraft.dk, 9. januar 2015)

“… i en fransk kontekst svarer det at forsvare Charlie Hebdos satire politisk til at forsvare fremstillingen af sorte som aber i et tidligere slaveland. … Det er typisk hverken sjovt eller særligt sofistikeret, når hvide mænd at gøre grin med muslimske autoritetpersoner… (Ph.d. Bue Rübner Hansen på Modkraft.dk, 9. januar 2015)

Når heteroseksuelle tegnere gør grin med homoseksualitet, så bliver det aldrig satire for mig. Og jeg tvivler på, at det bliver satire for ikke-hvide minoriteter, når primært hvide, mandlige franske tegnere underholder med racistiske stereotypier. For mig er det en fastholdelse og reproduktion af den magt, som de har, og som jeg og andre minoriteter er underlagt. Det var, er og bliver symbolsk vold mod minoriteter.” (Adjunkt Michael Nibeling Petersen på Peculiar.dk, 9. januar 2015)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/62965/trackback

35 Comments »

 1. Fransk politi jager en hvid kvinde som mulig medsammensvorne i hebdo massakren.
  holder Pet øje med Anna rytter?

  Kommentar by k.m. — 10. januar 2015 @ 21:21

 2. Ytringsfrihedstilhængere kan selvfølgelig rose Charlie Hebdo for som nok eneste franske medie at fornærme Muhamed, selv om fornærmelserne af katolikker og franske politikere, især Le Pen, lå på et langt grovere plan.

  Derimod ønskede Charlie Hebdo af politiske grunde ikke at kritisere eksempelvis negre, kriminelle fra Mahgreb-landene eller FN. Det kunne høres i et interview med nu afdøde chefredaktør Charb i forbindelse med at modtage Lars Wilks Prisen.

  Kommentar by perhag — 10. januar 2015 @ 21:21

 3. Det beviser jo bare endnu engang at når islam går ind går hjernen ud.
  Jeg har hørt at hun heller ikke er særligt populær i enhedslisten af samme grund, det er da altid noget.

  Kommentar by Per — 10. januar 2015 @ 21:37

 4. Det er sgu da fedt at se tosserne fra venstrefløjen danse fandango på deres egen grav.

  Som at se en psykopat der lægger puslespil med en hammer!

  Kommentar by Santor — 10. januar 2015 @ 21:39

 5. Le Pen har også udtalt, at han ikke er Charlie og, at Charlie Hebdo var/er Front Nationales fjende. Selv redaktøren Charb s kæreste siger hun ikke ønsker, at støtte fænomenet JeSuisCharlie.

  Kommentar by Peder — 10. januar 2015 @ 21:53

 6. Antallet af enhedsliste konvertitter må være stort, det er min oplevelse at enhedslisten er sidste stop inden konvertering.

  75 – 85 % af de danske konvertitter må komme fra enhedslisten, resten white trash fra ghettoen.

  Kommentar by Helmut Kohl — 10. januar 2015 @ 22:04

 7. Jo mere islamisk terror der kommer på europæisk grund – og tro mig, jeg er godt nok ikke noget orakel men, der kommer meget mere – jo flere rabiate venstretosser vil der blive rystet ud af busken.

  Hvis de tror det gavner højrefløjen – så har de ret..!

  Kommentar by Peter Andersen — 10. januar 2015 @ 22:07

 8. Anna Rytter har brug for en psykolog eller en børnehavepædagog. Hun argumenterer jo ikke engang, det hele er en opremsning af ‘jeg synes’.

  Egentlig utroligt at hun er Universitetsuddannet i filosofi og historie, hun må da have passeret en eksamen på et tidspunkt.
  Interessant beskrivelse af hende her:
  https://www.180grader.dk/Politik/kvindelig-islamisk-konvertit-fra-enhedslisten-brillierede-paa-dr2

  Hvorfor får hun dog lov til at skrive på modkraft?

  Kommentar by mb — 10. januar 2015 @ 22:08

 9. Nuvel, jeg har aldrig læst eller set andet end enkelte forsider eller tegninger fra Charlie Hebdo, og derved adskiller jeg mig nok ikke meget fra 99,9 % af andre danskere.
  Hvis jeg læste Charlie Hebdo er det såmænd heller ikke sikkert jeg brød mig om det, selvom jeg selv har en ganske udviklet homoristisk sans, men det har dybest set intet med dagen at gøre! Det handler om retten til ytringer om retten til at skrive, sige og tegne hvad man mener og ja, ytringsfriheden. Det Enhedslisten står for er det stik modsatte af hvad jeg står for! Jeg vil have lov til at mene og sige at en ærke dansk pige som konverterer til Islam må være ubegavet! Fuldstændig som Per Clausen skal have ret til at sige at Dan Park er en nar! Jeg vil bare have ret til at sige og mene at Per Clausen afslører sig selv som ekstremist forklædt som hyggeonkel.
  At vise tolerence overfor Anna Rytter og Per Clausen er at vise tolerence over for intolerencen.

  Kommentar by Robert R — 10. januar 2015 @ 22:41

 10. Hører lige nu Jalving i Deadline – glimrende “hvad vi kan gøre er at stoppe indvandringen fra muslimske fejlslagne stater”. Der er en ræverød ekspert Brin Arly Jakobsen som er ved at gå op i sømmene. Ikke flere ind, siger Jalving…

  Kommentar by Balder — 10. januar 2015 @ 23:00

 11. >8 mb
  Tror mere hun har brug for aktiv dødshjælp.
  >10 Balder
  Så den også, jeg tror sgu Adam Holm er begyndt at vågne fra sin røde sjovnalistdøs. Jaleh var også i vigør.

  Kommentar by Nielsen — 10. januar 2015 @ 23:15

 12. Kan ikke finde kommentaren, der var en der skrev. Charlie hebdo havde lavet en afstemning, der foreslog front national ikke måtte have parlamentarisk magt. Der var 170000+ stemmer der sagde ja.

  Venstreorienterede, find selv jeres link (bevis) og sandheden. Jeg er nok så lige glad og kender den allerede. Jeg ved også hvad der snart skal gøres hvis dette vanvid i norden fortsætter.

  Kommentar by intetnavntak — 10. januar 2015 @ 23:45

 13. Deadline 10.10.15 kl. 22

  Der var nogle helt konkrete påstande der ikke blev modsagt/nuanceret, fx (efter min hukommelse):

  – “.. hvis man tæller terror attentater op siden 1970, i hele verden, så viser det sig at de her nationalistiske ideer faktisk står for hovedparten af attentaterne” – Brian Arly Jacobsen.

  – “13 angreb på svenske moskeer af ikke-muslimer”

  Kommentar by anno — 11. januar 2015 @ 00:00

 14. Hun kan også være ganske rolig for at muslimerne ikke forbryder sig mod hende, ikke pga. hendes positive udtalelser om dem, men fordi hun er pisse grim.

  Kommentar by kratos — 11. januar 2015 @ 00:19

 15. Nej, jeg er ikke spåmand – har lidt problemer med datoerne, hist og pist, for tiden ‘10.10.15’ skal selvfølgelig være ‘10.01.15’ :-
  Træls for fremtidens netdebatforskere :-(

  – Breaking Bad News fra Rusland – det er CIA der står bag:

  ‘Retfærdig straf til de vantro’ 10.01.15
  Udadtil står Rusland skulder ved skulder med Frankrig efter terroranslaget mod satiretegnerne. De fik sig en lærestreg, lyder det derimod hjemme på de Kreml-tro TV-kanaler.
  http://www.b.dk/globalt/retfaerdig-straf-til-de-vantro

  Kommentar by anno — 11. januar 2015 @ 00:27

 16. @15 Kommentar by anno — 11. januar 2015 @ 00:27

  Ja, den gamle soviet holdt sig jo ligefrem heller ikke tilbage i støtten til div. anti-vestlige terror-organisationer (RAF, røde brigader, IRA, PFLP, Lysende sti, 17.nov. osv. osv.).
  Ethvert anslag mod vesten, økonomisk, socialt, terror etc., er vand til gammel KGB’en Putins humør-mølle.

  Kommentar by Neuhammer — 11. januar 2015 @ 00:47

 17. >13 anno
  Dem lagdes der også mærke til blandt dem jeg så det sammen med. Løgnagtige påstande, som ikke burde have passseret uimodsagt.

  Kommentar by nielsen — 11. januar 2015 @ 01:01

 18. Hun skulle kigge på hån spot og latterliggørelse i koranen.

  Kommentar by Liva — 11. januar 2015 @ 01:44

 19. >17 nielsen

  – ja, men, medmindre man har klæbehjerne, så må det sgu osse være svært, lige at finde de fakta frem der passer til diverse utallige påstande.
  > 16 Neuhammer

  – ja, og russerne tænker sikkert også, når det virker for en kendt religion, så virker det også for dem.

  Kommentar by anno — 11. januar 2015 @ 01:49

 20. Den røde kælling er havnet i en blindgyde hun ikke kommer levende ud af. Hun falder sine egne i ryggen og finder vanvittige, selvopfundne påstande, at klynge sig til.

  Muslimerne som myrder i flæng er om noget det yderste højre og accepterer ikke nogen ændringer i forhold til den på pædofilens tid. Det må da siges at være konservatisme med stort K.

  Iøvrig kan de kun udholde kællinger der kan kneppes og som efterfølgende kan lave mad og sørge for alt.

  Anna Rytter er død i hendes burka.

  Kommentar by Iznogut — 11. januar 2015 @ 02:12

 21. Venstrefløjen ser ud til at have problemer med at få verdensbilledet til at hænge sammen,udtalelserne fra Fraulein Rytter peger også i retning af nedsmeltning.

  Det er morsomt at de er begyndt at kalde terroristerne for højreorienterede islamister o.l,jeg hørte det i radio 24/7 første gang.
  Det er selvfølgelig rød løgn igen,men de er vel nødt til at se det på den måde for at deres verdensbillede ikke brænder sammen.
  Rote Armee fraktion arbejde eks sammen med arabiske terrorister,og socialismen og islamismen har mange ting til fælles,deriblandt kollektivisme,jødehad,had mod USA/Vesten,fejlslagne samfund osv

  Kommentar by jønne — 11. januar 2015 @ 02:18

 22. Farshad Kholghi har engang sagt at muslimsk humor ikke findes. Det er lige før jeg begynder at tro at han har ret.

  Kholghi er på mange måder god nok. Gid vi havde flere som ham.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 11. januar 2015 @ 03:23

 23. DR P4 har netop fortalt at alle partier var repræsenteret ved en demonstration i København hvor bl.a. Nicolai Vammen talte.
  Hvis det er rigtig at Enhedslisten var til stede må de have store problemer med Anna Rytter eller også møder de op som en ulv i fåreklæder, der foregår et voldsom ulækkert dobbeltspil i det parti.

  Kommentar by k.m. — 11. januar 2015 @ 07:41

 24. Hun er fuldstændig uden for rækkevidde, man fornemmer tydeligt den islamisk dogmatiske hjernevaskelse.

  Kommentar by Lidt mere sandhed — 11. januar 2015 @ 09:25

 25. Ang. angreb på “moskeer”
  Ja det ene “brandattentat” eller “forsøg på mordbrand” i Eskilstuna, siges at være uheld. Derfor hører vi ikke mere om det.

  Det andet vi hører om er graffitimaling af moskeer. Hvordan kan det betegnes som angreb?
  Når det sker mod kirker, er det bare “drengestreger”.

  Kommentar by Britta Due Andersen — 11. januar 2015 @ 09:53

 26. Anna Rytter er da en sinke, der har trukket sine universitetsuddannelse i en automat. Hvad er det for racister, hun bræger om ? Der er jo ikke lighedstegn mellem biologi og religion. Men det ved sinker jo ikke noget om. Desuden findes der kun een nulevende menneskerace HOMO SAPIENS. Men hun er muligvis selv en homo erectus, der sidder oppe i træerne og spiser bananer med tæerne *GRIN*

  Kommentar by Janutte — 11. januar 2015 @ 09:57

 27. Ikke er ord om ofrene fra Rytter, indbegrebet af fejhed og menneskelig kortslutning. Hun har aldrig haft mange brikker at flytte med, bare man ser og hører hende står det faktum lysende klart, og nu viser hun igen hvad ægte rød fascisme er. De EL folk er de farligste på planeten, rygklappere for islamister.

  Kommentar by LarsB — 11. januar 2015 @ 10:04

 28. @22. Kholgi er god nok – og Farshad Kholgi er mig bekendt ikke muslim. Hans familie tilhører noget, der hedder bahai-religion. Han har skrevet “verden er et land”

  Kommentar by Mette — 11. januar 2015 @ 10:27

 29. Rettelse til min #23
  den demonstration jeg henviste til foregik i Kolding og ikke København
  som jeg fejlagtig skrev

  Kommentar by k.m. — 11. januar 2015 @ 10:34

 30. Har lige hørt hykleren over alle hyklere (Bo lidegård) begrunde at “Je ne suis pas JP” med at han beundrer Charlie Hepdo fordi de kritiserer alle religioner modsat JP. Jvf. #2, hvor er han dog sølle!

  Iøvrigt tankevækkende at et par muslimer der afliver en håndfuld journalister får statledere til at gå i selvsving og marchere i Paris medens muslimske massemord på negerbørn i Nigeria dårlig giver overskrifter. Ren afskyelig rasisme!

  Kommentar by Ukendt — 11. januar 2015 @ 10:53

 31. Logikken halter, men måske er det dialektikken, der tikker:
  “Enhedslistens Anna Rytter: Venstreorienterede Charlie Hebdo er ‘islamofobisk’” og så blev redaktionen og de fleste af dens tegnere henrettet af islamister, der pligtskyldigt fulgte Koranens bud. Troende muslimer og nu martyrer og hyldet af mange muslimer world wide bl.a af Hamas.
  Hvem er islamofobisk, Rytter?

  Kommentar by A-mad — 11. januar 2015 @ 11:00

 32. #22

  Jeg ved godt at Kholghi er bahai, en religion som blev fordrevet fra Iran efter den islamiske revolution i 1979. Af samme grund ligger religionens internationale hovedkvarter i dag i Haifa i Israel.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 11. januar 2015 @ 13:06

 33. “.. hvis man tæller terror attentater op siden 1970, i hele verden, så viser det sig at de her nationalistiske ideer faktisk står for hovedparten af attentaterne” – Brian Arly Jacobsen.

  Det var en sjov statistik, der blander tingene. Når aktivister smadrede en rude i Nordirland eller Baskerlandet, indgik der på linje med mord og mordforsøg! Og så kunne de røde tumper lege, at de har camoufleret jihadisternes bedrifter.

  Det er betegnende for ideologer som Brian Arly, at de kun leverer fordømmelser og mistanke om nazi-forbindelse. Selv har de intet at byde på. Engang henviste venstrefløjen til arbejderklassens kamp mod kapitalen. Det er for længst gået i glemmebogen. Nu lever staklerne kun på shaming og blaming af folk med “forkerte” meninger.

  Kommentar by Torben Snarup Hansen — 11. januar 2015 @ 15:12

 34. Dog skal det siges, at der er en del der giver damen svar på tiltale i kommentarsporet.

  Kommentar by Jacob A — 11. januar 2015 @ 17:32

 35. Torben Snarup Hansen: “folk med “forkerte” meninger”

  På den lyse side; det er min erfaring at når jeg fortæller at jeg hører til dem med “forkerte meninger”, så får jeg ofte uventet positive reaktioner.

  Så måske er “forkerte meninger” ved at blive et positivt ladet udtryk…

  Kommentar by Balder — 11. januar 2015 @ 23:00

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper