14. november 2008

Borgerlig?

Nogle vil vide, at jeg har en tjans som maskinmester her på skibet, men nu er herr Møller på landlov og jeg har bevæget mig op på broen for en kort bemærkning. De fleste vil muligvis huske mig som antifeministisk blogger og nogle regner mig endda for en kvindehader. Det sidste er nu ikke helt tilfældet. Forrige fredag var jeg f.eks. omringet af det smukke køn, da jeg var heppekor til Eksistens-Lottes heftige skønsang med band. Som ledsagerske til denne begivenhed havde jeg forsøgt at lokke en anden kvindelig blogger, Muslimer i Dialogs Gulay Kocbay. Planen var selvfølgelig at bringe hende i kulturelt fordærv for derefter at konvertere hende til den sande krarupske version af kristendommen.. Missionen fejlede, men jøsses – hvad man dog ikke gør for fædrelandet..

Nå, til sagen: Som de fleste ved, er borgerligheden lidt i krise for tiden. Her er et eksempel:

Obama har vundet præsidentvalget i USA. Ikke nogen katastrofe i sig selv, men ændringen i retorik bliver selvfølgelig udnyttet til det yderste af det bløde MainStreamMedie-establishment. USA er et indvandrerland og Obama sagde engang nogle ord, som i høj grad var til indenrigspolitisk brug. Efter valget af Obama bruges dette af MSM til at postulere, at USA mener vi skal have flere irakiske flygtninge i Danmark. Samtidig er det underforstået at når selv USA – ”det store udyr i åbenbaringen” – mener, at vi ikke er humane nok, så. må der jo være noget om snakken!

Mediehumanisterne spiller altså på 2 heste: Dels promoverer de multikulturen og dels skyder de en kile ind mellem os og USA.

I blogland pillede man det ned. Omnial var først ved at pege på, at vi faktisk yder en indsats modsat visse andre europæiske lande. Dernæst fulgte Borgerlig Bums, som tog et kig på Obamas program og regnede lidt på størrelsesforhold mellem USA og Danmark. Skipper Møller slog koldt vand i blodet og citerede et kontant læserbrev af Mogens Camre, der også fokuserede på proportionerne.

Omvendt gik det helt galt i tirsdagens P1-debat, hvor Ulla Tørnæs skulle forsvare sig mod Henrik Dam Kristensen under overskriften Obama kritiserer Danmarks flygtningeindsats. Hovedproblemet med Ulla Tørnæs var, at hun accepterede præmisen: at deltagelse i Irak-krigen automatisk medfører pligt til at yde flygtningehjælp af tilsvarende størrelse.

Hendes primære forsvar for det manglende indtag af flygtninge var, at vi hjalp dem i nærområdet. Overfor dette kunne Henrik Dam Kristensen aflire ukonkrete krav om mere humanisme. Hovedparten af debatten kom altså til at handle om regeringens løst specificerede mangel på humanisme samt hvorvidt hjælp i nærområderne var bedre end asyl.

Ulla Tørnæs var faktisk en katastrofe. Det lykkedes hende at være fornærmet over Obamas moraliseren samtidig med at hun undsagde Bush og det berømte monster ”den religiøse højrefløj” – alt imens hun selv moraliserede over USA. Jeg har transkriberet hendes værste replik og kan egentlig ikke skelne det fra Mogens Lykketoft på syre:

(…)
Jeg har svært ved at forestille mig, at Sarkozy og Gordon Brown og Angela Merkel vil.. igen og igen skulle lægge ører til reprimender af moralsk karakter fra USAs præsident. Det er simplethen ikke den måde man samarbejder på internationalt, men .. de erfaringer må han selvfølgelig selv drage sig – men men jeg håber meget, at han så også vil bruge den moralske pegefinger indadtil, altså også overfor det amerikanske samfund.

Jeg ville blive meget meget meget skuffet og meget ked af det, hvis Obama som George Bush har gjort det, vil ligge under for den amerikanske religiøse højrefløj, fordi noget af det, der betyder noget for det arbejde som jeg, eller det som jeg arbejder med omkring..(…)

En kompetent borgerlig politiker havde taget tyren ved hornene og protesteret mod sammenkædningen af 2 forskellige bidrag til verdens frelse: støtten til USAs invasion og afsættelse af Saddam og flygtningehjælp. De 2 ting spiller muligvis sammen på et eller andet plan, men ingen steder står det skrevet at for hver million kroner et land bruger på militært bidrag, skal der bruges en million på humanitær indsats eller modtages x antal flygtninge. Det er en fantasi skabt af folk der ønsker at straffe dem som hjælper USA.

En ægte borgelig politiker havde benyttet lejligheden til at påpege at man ikke skal straffe folk for at hjælpe, og havde derpå forklaret at der kan være god rimelighed i at lade land x hjælpe med ditten og land y hjælpe med datten.
I stedet for at holde fronten tættest mulig på fjendens lejr, fik Ulla Tørnæs cementeret det røde krav om at enhver hjælp til USA koster en dummebøde.

Links:

 • Omnial: Der er noget Obama og den danske venstrefløj har misforstået
 • Borgerlig Bums: Hvad Obama egentlig skrev om Danmark
 • Uriasposten: Obama kritiserer Danmark blah blah
 • www.dr.dk – P1-debat tirsdag
 • Oploadet Kl. 23:55 af Kim Poulsen — Direkte link14 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/6308/trackback

  14 Comments »

  1. Er der nogen som ikke hedder Kim på denne hjerneblæste hjemmeside?

   Kommentar by Alain — 15. november 2008 @ 00:05

  2. “ingen steder står det skrevet at for hver million kroner et land bruger på militært bidrag, skal der bruges en million på humanitær indsats eller modtages x antal flygtninge. Det er en fantasi skabt af folk der ønsker at straffe dem som hjælper USA”.

   Dertil kommer, vil jeg hævde, en decideret trang til at demonstrere godhed ved at udvide det filantropiske til de værste af de værste. Allersenest drrrages nogle af aktørerne på godhedens scene af løsladte Guantanamo-fanger, som kommer til at repræsentere frontlinjen. Jo værre de er, jo bedre og mere uselvisk god er man ved at hjælpe dem.

   Jeg ser dette fænomen i mange forklædninger, også blandt de der sprang til og forsvarede Josef-fucking-Fritzl og bedyrede at det var forkert at betegne ham som et uhyre, eller den norske forsvarsadvokat der så den rene engel i hans særlige ‘omsorg’ for datterens ve og vel – I kid you not.

   Man vil aldrig få de globalt filantropiske til at forholde sig til spørgsmålet om grænsedragning og de uundgåelige afvisninger dette vil medføre, eller til at ‘godheden’, lissom, får alt andet end gode konsekvenser for os andre.

   Hvor mange irakiske ‘brødre’ har de stinkende rige Golfstater forresten aftaget, og hvorfor mødes de ikke af samme moralske indignation?

   Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 15. november 2008 @ 00:42

  3. @Alain
   jeg sidder her kl 23.39 fredag den 15 november og undrer mig over at hr alain(er der nogen af kritikerne herinde der ikke hedder noget med A ?) kan skrive sit underlige indlæg dagen efter??? kommer I fra en anden verden eller har Urias ikke slået uret om til normaltid?
   Hvad angår teksten, den er vel over et år gammel,skulle bruges af Obama til indenrigspolitik , men som så meget andet kan oppositionen kun skælde den danske regering ud , for hvad andre lande mener om os , hvad med at Helle Lykketoft begyndte at opstille hvad de havde af bud på det fremtidige samfund! Den eneste politik de har er at kræve flere penge til alting.

   Kommentar by father — 15. november 2008 @ 00:47

  4. @father:
   Uriasposten har endnu ikke skiftet til vintertid. Et dødt tidspunkt behøves, hvis kommentarernes rækkefølge ikke skal forkludres.

   @LFPC:
   Jeps, Obama nævnte jo også disse lande, hvilket MSM prøver at glemme.

   Kommentar by Kim Poulsen — 15. november 2008 @ 01:07

  5. Tørnæs: “Jeg ville blive meget meget meget skuffet og meget ked af det…”

   Sikke en top-uudholdelig måde at udtrykke sig på.

   Når man mener at de aktive lande i Irak også har forpligtet sig til at tage flere flygtninge, så bygger hele logikken på at krigen er en fejl og en forbrydelse.

   Hvis nu invasionen var en god gestus, så stiller logikken sig naturligvis anderledes. Så kan man endda sige at det er dybt urimeligt, hvis et land kan slippe uden om både krigsindsats og flygtningebyrde.

   Det vil få konsekvenser for fremtidige fredsbevarende aktioner. Hvis det senere viser sig at aktionen slog fejl, eller var forkert tænkt, så vil de involverede lande få pligt til at modtage flygtningestrømmen. Alt efter hvad de bagkloge eksperter siger. De lande som ikke sendte tropper vil derimod gå fri endnu en gang.

   Så det er nok bedst ikke at indføre sådan et princip.

   Obamas ord om sagen er nok flere måneder gamle, formentlig er det bare noget valgfis fra hans side.

   P.S. Borgerlig er et meget bredt begreb. Det kan egentlig kun bruges i egentlig betydning om en person/begreb tilhørende det kulturelle/sociale/økonomiske borgerskab. Jeg har valgt mit bloggernavn pga. bogstavrimet (B-B). Også fordi borgerlig er så bredt, at jeg ikke behøver føre en bestemt ideologisk linje. Men egentlig passer det ikke så godt på mig, da jeg ikke er Hellerup-konservativ, men snarere en social-radikal konservativ. Jeg går ind for kapitalisme med så grundlæggende ændringer, at alle kan være med i det frie marked, og ingen kan udnytte hinanden. Det er IKKE det samme som socialisme og heller ikke det samme som nordisk socialliberalisme, hvor alle udnytter alle. Bemærk dog at “bumsen” i mit navn er lige så vigtig som “borgerlig”, derfor tager jeg tit emner op som er lidt på tværs.

   Kommentar by Casper | Borgerlig bums — 15. november 2008 @ 02:32

  6. Off topic…

   Brandstiftere i Gellerup:

   “Yderligere tre anholdt for børnehavebrand

   Af Danny Rødgaard

   Foruden den 16-årige dreng, der er anholdt og sidder varetægtsfængslet for at have sat ild til børnehaven Viben på Dortesvej i Brabrand, der udbrændte i sidste måned, har politiet sigtet tre yderligere for den samme brand. Det drejer sig om tre mænd fra Brabrand på 17, 18 og 20 år.”

   http://stiften.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081115/AAS/130511803/1002

   Kommentar by . — 15. november 2008 @ 08:52

  7. @Alain
   Johhh – men når vi hjerneblæste gang på gang er i stand til at vække interesse hos hjernetomme – såhhh er det måske slet ikke så ringe endda.

   Kommentar by Purellif — 15. november 2008 @ 10:16

  8. @Alain

   Alle vi hjernedøde Kimmer er kun her på siden i et forsøg på at holde humøret nede – forstyr os venligt ikke med dine lårklaskende dumheder.

   Kommentar by Bodil — 15. november 2008 @ 10:31

  9. Jeg fik Poul Høi ud af busken på Berlingeren ved at anklage ham for at være uærlig.
   Han plankede en artikel om de Republikanske guvernørers konvent og quotefuckede guvernørernes svar så de fremstod som Palin-bashere….selvom det modsatte var tilfældet.

   Det er mere end utroligt at læse indlæg fra savlende Obamabots både herhjemme og i USA som er til salg for to ord….især hvis de er journalister.

   Jeg forventer den slags fra Tøger-fronten…men selv Jyllands-Peter har præsteret Hopey-Changey-savl og de fleste borgerlige har vist sig at abonnere på de to ord.

   Obama har en marxistisk baggrund og fanme om man ikke kan læse indlæg fra folk som placerer manden i Venstres eller Konservatives lejr…bare fordi han tilfældigvis er for dødsstraf.

   Manden har plejet omgang med folk som legede med tanken om at henrette 25 mio. amerikanere som led i et genopdragelsesprogram.

   Obama gjorde alt for at nedtone venskabet med Ayers og herhjemme har folk lavet grin med os som påpegede det…og så kom sandheden alligevel frem…meget belejligt EFTER valget…

   http://www.suntimes.com/news/politics/obama/1278532,bill-ayers-barack-obama-book-111308.article

   Jeg må indrømme at jeg er blevet politisk hjemløs…de borgerlige er blevet hardcore socialdemokrater i forsøget på at bevare magten og DF er blevet en tandløs skødehund istedet for en rasende vagthund med blottede tænder.

   Jeg tror jeg vil gøre som Timothy Leary prædikede…Turn on, tune in, DROP OUT!

   Kommentar by Michael S — 15. november 2008 @ 13:46

  10. Michael S
   Jeg har det på samme måde, jeg fik en opvågen igen da jeg læste Søren Pind`s hylest til Obama,på hans hjemmeside, Søren Pind er normalt en jeg har stor sympati med, og har det vel også endnu, men at opleve at en rigtig borgerlig politiker er faldet for den Obamasiiske retorik er ikke et godt tegn i borgerlig interlekt, de har åbenbart ikke gidet at sætte sætte sig ordentlig ind i hvad hans budskaber er, han har da ellers sagt det meget tydelig, for at gøre ham opmærksom på nogle af obamas budskaber opremsede jeg nogen af hans herligheder, jeg vil give de borgerlige blogger og radio show, ret i at han er rendyrket socialist.
   PS. Han har ikke svaret på det,og det er vel også ok hvis man ikke har en forklaring på hans og mit skriveri.

   Kommentar by Per N — 15. november 2008 @ 14:15

  11. PS igen, nu er jeg endelig kommet ind i vintertiden :-)

   Kommentar by Per N — 15. november 2008 @ 14:17

  12. Jeg må gå ud fra at Søren P. kun læser hvad Poul Høi og hans lige skriver om USA, nu er Høj jo blevet redigeret hen til anden stof, stol, Lisbeth K. har vel ikke ment at han var rødlig nok, jeg blev sat grundig på plads for lang tid siden, og med rette, da jeg komenterede om P.H skriveriger på tanten, det var over hos Punditokraterne og som jeg husker det var det P.K.K, der fik jeg øjenene op for tanten´s vinkling på USA.

   Kommentar by Per N — 15. november 2008 @ 14:34

  13. Beviser på hvorfor vi ligger som vi har redt.

   ”Kun ved at underminere forestillingen om, at der findes en fælles kultur for indbyggere i Danmark, kan man åbne og efterhånden afskaffe begrebet danskhed som pædagogisk og dannelsesmæssigt ideal. Danskfagets formål er derfor at undergrave danskheden.
   – Peter Heller Lützen, litterat, i bogen Danskfagets danskhed – en bog om danskfaget mellem metode og national identitet, 2003.

   Jeg var i Frankrig ved nytårstid, da landet skiftede til den nye europæiske møntfod. […] Jeg åbnede min pung og så på de danske kroner, der lå mellem de nye euroer. Jeg regnede med, at de lå og rødmede af skam. Det gjorde de ikke. I stedet gjorde de noget andet. De stank. Normalt siger man, at penge ikke lugter, men disse mit fædrelands mønter gjorde altså. De stank af sur komælk, fordærvet flæsk og Pia Kjærsgaards harske parfumer. De stank af gammelmodig nationalisme, hykleri og virkelighedsfornægtelse.
   – Carsten Jensen, journalist og forfatter. Politiken 6-1-02

   Jeg synes, danskhed er det grimmeste ord, der overhovedet findes.
   – Paprika Steen, skuespillerinde. Som led i Lars (von) Triers smædekampagne op til Folketingsvalget 20. november 2001.

   [Om Dannebrog] – det danske svastika. Det burde samles ind og afbrændes
   – Lars (von) Trier, filminstruktør. TV-Zulu, 24-3-01

   Svenskerne er mere danske end vi er! Så er vi jo ikke os – vi er nogle skide svenske fremmedarbejdere, er vi! [latter og bifald fra salen]. Vi skulle tage hjem, hvor vi kom fra! [yderligere latter og bifald]- Poul Nyrup Rasmussen, politiker. Under Socialdemokratiets kongres 30-4-00

   Det er da fuldstændig ligegyldigt, hvordan det går i Danmark fremover, det er ikke vores problem!
   – Leif Bork Hansen, præst. TV interview. 2000

   FrS”Ser De nogen fare for, at vi danske vil miste vort særpræg, når vi knyttes mere og mere til det kommende indre marked?””Ja tænk, det vil jeg håbe vi gør”
   – Johannes Sløk, filosof. JP 30-9-99

   Fremtidens største udfordring handler ikke om – på længere sigt i hvert fald – hvorvidt udlændinge skal integreres i Danmark, men om hvorvidt Danmark integreres i verden.
   Danmark har fornyet sig gennem den inspiration, der er kommet fra andre kulturer. Og det gør ikke spor, fordi det afgørende er ikke at bevare den såkaldte danskhed (for hvad er det?), men at fastholde grundlaget for velfærdsstaten, og det er ikke betinget af sprog, hudfarve, etnisk baggrund osv. men af solidaritet – med verden.
   – Henrik Svane, politiker. Kristeligt Dagblad 20-1-00.

   Den aften var jeg af den overbevisning, at Danmark ville være et dejligt land uden danskere. Jeg ville elske det, hvis det var fuldt af tyskere, arabere, italienere, englændere, amerikanere, afrikanere, kinesere, japanere, polynesere, grønlændere og lapper. Jeg tror også de ville synes Danmark var et dejligt land uden danskere. Man kunne flytte danskerne op til Grønland, der ville være masser af plads og alt for koldt til at trække bukserne ned og vise den store hvide røv frem.
   – Morten Sabroe, forfatter og journalist. Politiken 20-6-99

   Jeg stemmer ja på forhånd. Jeg sluger ja-sigernes argumenter råt. Traktaten er en del af afviklingen af nationalstatens institutioner. Det bør stå klart, selv om ingen tør sige det. […] Så på den måde tror jeg ikke, at dansk kultur kan bevares. Men hvad er det, der er så værdifuldt at bevare?
   Hans Hauge, sociolog. Weekendavisen 1998

   Se dog de fanstastiske og flotte mennesker, der kommer ud af blandingsforhold i f.eks. de tidligere franske kolonier i Nordafrika. Tilførsel af nyt blod er et sundhedstegn. Hvis vi kun dyrkede hinanden, havnede vi i indavl og incest med en farlig degeneration med deformiteter som hareskår, misvækst, skæve hoveder og korte arme til følge… For mig eksisterer der principielt ingen grænser… det har gennem historien vist sig, at de fremmede stille og roligt har assimileret sig…
   Klaus Rifbjerg, forfatter. JP 11-1-94

   Det er simpelthen en krænkelse af menneskerettighederne at forlange, at de [indvandrerne] skal afstå bare en tøddel af deres ideologiske, moralske, familiære og religiøse identitet…Hvad i alverden bilder vi os ind ved at ville diktere dem vores – på talrige måder – kuldsejlede og fallerede samfunds- og samlivsmodel? Hanne Smyrner, skuespillerinde. EB 14-1-92

   Jeg vil overhovedet ikke sætte nogen grænse overhovedet [for hvor mange flygtninge og indvandrere, vi kan tage imod, red.]….. ikke bare integration men samgifteri – blanding af racer – er racens overlevelse….Er der noget smukkere end mulatter? Der kommer fantastisk flotte fyre buldrende fra Tyrkiet og Pakistan og alle mulige andre steder fra, og sikke nogle herlige børn, der kunne komme ud af det…..
   Klaus Rifbjerg, forfatter. Aktuelt 14-12-91.

   Mennesker må selvfølgelig have lov at krydse menneskeskabte grænser i en moderne verden. Hvad er overhovedet en grænse andet end en abstraktion….Flere jugoér, tyrkere og perkere, tak! Flere sorte, gule og tværstribede, tak! Flere kvinder med og uden slør på gaden, tak!..Flere kurdiske bjergbønder!…Flere tamiler…Mere sort, tak!..Se på for eksempel New York og Rio de Janiero!…De maddikefarvede danskere kan ikke tåle lyset og solen, de får kræft af den…..Hvad med at få nogle flere fremmede hertil, nogle mørke mennesker, så det sarte blod bliver fortyndet, og den rette kulør opnås…Ud med solarierne! Ind med de fremmede!
   Carsten Nagel, forfatter. EB 1-12-91

   Der findes ikke nogen dansk identitet. Vore rødder ligger i det gamle Hellas, i Rom og Frankrig…. Den danske identitet er rugbrød, kogte kartofler og opbagt sovs.Johannes Sløk, filosof. JP 16-5-91

   Uanset hvor mange stramninger, vi laver for at bremse strømmen, så kan ingen modificere folkevandringens realitet…Jeg tillader mig at sætte spørgsmålstegn ved, om det [Danmark] overhovedet er vores…Man kan ikke eje et land, og slet ikke Danmark..
   – Suzanne Brøgger, forfatterinde. B. T. 21-3-90

   Og det er ganske vist, at kan vi ikke hamle op med invasionen, er det såmænd nok fordi, vi ikke er bedre værd. Vi burde med entusiasme tage imod tilskudet på et tidspunkt, hvor vi – ærlig talt – ikke har så forfærdelig meget at byde på selv.
   – Klaus Rifbjerg, forfatter. Politiken 24-4-88

   Idiotiske danskere…de helt store, blafrende tåber og idioter..et grænseland, hvortil kloge, dygtige mennesker kom rejsende fra syd for at udvikle og hjælpe de primitive nordboere…selv vort nationalsprog er et mixmask af påvirkning fra plattysk, hollandsk og en masse europæiske sprog. Hvad er en dansker? Og hvad er det dog, vi bilder os ind? – Hva’faen er det for et land, mit skib er fortøjet til?
   Erik Wedersøe, skuespiller. Berlingske Tidende 3-3-85

   Hvad er den danske traditionsrige kultur… andet end selvbedrag…selvglad i sin egen usselhed, fedladen …pylret…Indbyd alle og hvemsomhelst…lad os se, hvor langt vor vidunderlige kultur i grunden holder.
   Johannes Sløk, filosof. JP 16-2- 85

   Den bedste har jeg gemt til sidst.

   ”Tænk på, hvad vi kan lære af muslimerne, jeg synes, at vi skal lade verdens flygtninge vælte ind over vore grænser, og labbe al deres kultur i os.”

   Gregers Dirckinck-Holmfeld, journalist og forfatter. EB 3-10-86

   Kommentar by Fønix — 16. november 2008 @ 11:59

  14. De radigale og de røde islamleflere( det er forresten dem, der har givet opholdstilladelse til mange korantilbedende økonomiske flygtninge) “glemmer” at sige, hvad det er, som er berigende ved den islamiske middelalderkultur.

   Kommentar by Poul — 16. november 2008 @ 21:26

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper