28. november 2008

Ytringsfrihed til både Camre og Engelbreth

Rune Engelbreth Larsen og Jakob Holdt offentliggjorde tidligere på ugen et åbent video-brev til Barack Obama, beklagende den allerstedsnærværende racisme i Danmark (sic). Videoen er latterlig, men det er deres ytringsfrihed ikke. Således var beskeden Engelbreth fik fra Youtube…

“The following video(s) from your account have been disabled for violation of the YouTube Community Guidelines: Letter to Obama: On Danish Racism.”

Ligesom Mogens Camre i et demokratisk samfund har til at udtrykke sig offentligt om islam og indvandrere, så har Holdt & Engelbreth ret til at udtrykke sin holdning til Camres ytringer. Det går begge veje. For god ordens skyld – via Bliptv.

Oploadet Kl. 19:35 af Kim Møller — Direkte link23 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/6345/trackback

23 Comments »

 1. Victim of 8 muslim mens assault read attempted murder in 1975 I survived with PTSD which has never been recognised by danish authorities. The test I performed at the military session 1976 is probably one of the worst ever presented and might have made the system wonder how a former pubil of a danish high school could make such a response to rather simple questions.
  My 17 years employment with the danish postal services ended in 2003 after a change in environment caused things thrown might and did hit your head during specific work, and I must admit I had had enough of that. 3 Years of work as an attendant of the castle of Rosenborg I ended in may of this year due to too few hours of work and I am now employed as helper to a janitor activated by the local employment center.
  Had I been an immigrant things might have developed in another way. I think. I say.
  Talk of racism- discrimination and violence. Do talk of it.

  Kommentar by Peter Buch — 28. november 2008 @ 21:08

 2. YouTube er en privat organisation der stiller sine tjenester gratis tilrådelighed til andre. De er i deres gode ret til at begrænse de ytringer der forefindes på servere og websider som de fuldt ud ejer.
  Således er det på mange andre (privat-ejet) chats, fora, websider og andre steder hvor der kan udveksles meninger. YouTube’s eksistensgrundlag er ikke at understøtte ytringsfriheden, men at skabe overskud.

  Jeg er enig i, at det ikke er i god demokratisk skik, men det er virksomheder sjældent. Jeg er også enig i, at det ikke er en handling der understøtter ytringsfrihed, men ret beset, så har man frihed til at ytre sig, man har ikke mulighed for at tvinge andre til at viderebringe ens ytringer.

  Det er et eksempel på anvendt ytringsfrihed når en-eller-anden kommunalansat kommer med sin mening om f.eks. en skole eller et plejehjem, men er det også et eksempel på anvendt ytringsfrihed når en avis så trykker pågældende’s udsagn i håb om at sælge flere aviser?

  I det offentlige rum, i et demokrati er man vant til (læs: tager for givet) at man har ret til at ytre sig og komme med sine meninger. I det private rum, som for eksempel i en virksomhed, har man ikke ytringsfrihed. Jo man kan sige noget, men man bliver sandsynligvis fyret for det.(I kender det godt: “illoyal adfærd”, “samarbejdsvanskligheder” osv osv)

  For en virksomhed som YouTube, der i en vis grad “lever” af at lade deres kunder formidle information, er en begrænsning af ytringsfriheden et forretningsmæssigt problem, da de måske mister nogle af deres kunder, indrømmet. Men det er jo YouTube profitmaksimerende målsætning der trues hér, ikke fordi de er ideologiske tilhængere af ytringsfrihed generelt.

  Jeg er 100% for ytringsfriheden, men anerkender at det er en konstruktion der lever i det offentlige rum. Private virksomheder, selv de der er født i et demokratisk samfund, er ikke de bedste til at forsvare selvsamme ytringsfrihed…De mange ynkelige Danske virksomheder der ville sælge ud af vores ytringsfrihed for at tænkkes Araberne under den såkladte muhammedkrise kommer meget hurtigt i tankerne hér.

  Kommentar by Vantroende — 28. november 2008 @ 21:51

 3. det kan vel kun være på grund af copyrightet musik? Den er også temmelig forfærdelig :-)

  Kommentar by steen — 28. november 2008 @ 21:58

 4. Glem aldrig den selverklærede ‘humanist’ Engelbreths opfordringer til vold mod Dansk Folkeparti:

  “Kære dansker, dette er ikke et oplæg til debat, men en krigserklæring. Det er en krigserklæring mod den kulturracistiske tidsånd, der har besat Den Danske Forening, der har besat Dansk Folkeparti, der har besat Danmark.

  Og derfor er det en invitation til Dig om at trække sværdet og pennen og gøre det til de næste ti års vigtigste, afgørende, højeste og måske eneste prioritet at bekæmpe tidsånden, der har besat Dansk Folkeparti, som har besat Danmark.

  Det er meget muligt, at det for længst er for sent – men så er det i hvert fald ikke for tidligt.

  Af med fløjlshandskerne”.

  [Politiken 24.9.2005]

  Glem aldrig at Jacob Holdt har kaldt Hizb ut-Tahrir for “ofre”:

  “Jeg har intet som helst imod, at ofrene såsom sorte nationalister, Ku Klux Klan eller Hizb -ut-Tahrir får vreden luftet”.

  [Information 13.10.2006]

  eller at samme tosse følte begejstringens sus ved et møde med Hizb ut-Tahrir:

  “En anden iøjenfaldende gæst ved konferencen var fotografen Jacob Holdt , der længe har fulgt Hitz ut-Tahrir i et løbende forsøg på at komme i dialog med dem. Det lykkes også ganske ofte, siger han, bare ikke ved store konferencer som disse.

  »Hvis man inviterer dem hjem til kaffe, så er de faktisk så søde. Men det man hører her i hallen, minder mig dels om min familiefortid i Indre Mission, dels om mine oplevelser af den danske venstrefløj i 1960erne. Der er både drømmen om et himmerige og en harme over uretfærdigheder, og krigsråbet »Allah er stor« er jo nærmest til at forveksle med »Rød front!« Men lytter man bagved flosklerne hos særligt de unge, kan man sagtens høre smerten og vreden over at tilhøre en helt marginaliseret gruppe i samfundet,« siger Jacob Holdt , der ofte mødes med Hizb ut-Tahrir på dialogmøder, hvor han deltager som bestyrelsesmedlem for foreningen Kritiske Muslimer”.

  [Berlingske 27.8.2007]

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 28. november 2008 @ 22:49

 5. Det er også en meget underholdende film, som fortjener at blive holdt online. REL er åbenbart dummere end først antaget.

  Angående ytringsfriheden, så er det YouTube, der ejer serverne, og de har selvfølgelig lov til at slette lige hvad de har lyst til, med hvilken begrundelse de har lyst til at give. Det handler ikke om ytringsfrihed.

  Kommentar by a-ha — 28. november 2008 @ 23:30

 6. #2, Ventroende

  Nuvel, YouTube har naturligvis sin suveræne ret til at gøre med deres ejendom som de vil. Det ændrer ikke på det meget tragiske, hvis de lader sig presse af nogen til at slette ting de ellers ikke ville have slettet. Det gælder både KGB-agenten Jacob Holdt og wannabe-morder-apologeten Rune Engelbreths propagandistiske ‘brev til Obama’ eller islam-kritiske videoer.

  Det er al ære værd – og den eneste farbare holdning – at Kim Møller støtter også Rune og KGB-agenten Jacob Holdts ret til ikke at blive censureret af arbitrære årsager.

  Glem ikke at Rune Engelbreth trods alt også støttede denne blog da den blev udsat for vanvittige økonomiske krav i forbindelse med omtalen/citater fra en artikel i Nyhedsavisen.

  Kommentar by Jakob — 28. november 2008 @ 23:37

 7. Men lidt morsomt er det også, at netop to markante skikkelser i krigen mod det frie ord, Rune Engelbreth Larsen og Jakob Holdt bliver ramt.

  Kommentar by Flemming — 29. november 2008 @ 00:12

 8. Deres video var noget bras, men idioter skal også nyde godt af ytringsfriheden. De er sikkert dybt rystede, hvorimod vi har kæmpet med video-censur i årevis: Welcome to our world.

  Kommentar by Højrebladet Komet — 29. november 2008 @ 00:33

 9. #5 “REL er åbenbart dummere end først antaget.”

  Dagens bedste bemærkning. Tak for dit klarsyn.

  anti-sharia

  Kommentar by anti-sharia — 29. november 2008 @ 07:10

 10. Nogen kunne godt have lært Holdt og Engelbreth nogle mere avencerede Flash-tricks end Star Wars-rulletekster garneret med oppulent musik. Kedelig i stilen, monoman i tonen og grotesk overdreven i den historiske perspektivering, den forsøger at lave. En halv stjerne herfra pga. Youtube-rodet. Og kudos til Kim for at kvittere for Engelbreths støtte under Knud Brix-krisen. Og så ikke flere vennetjenester til ham, tak! :)

  Kommentar by x — 29. november 2008 @ 08:00

 11. Dumhed har intet at gøre med det. Fyren med de MALplacerede initialer ‘REL’ har udgivet kritikerroste bøger om idehistoriske emner. Man må derfor spørge sig om hvorfor så en tilsyneladende intelligent person så igen og igen skriver himmelråbende dumme ting?

  Problemet er så at vi selvfølgelig ikke kan vide hvad der foregår inde i de engelbrethske hjernevindinger, men kun kan anskue denne som en BLACK box. Det bliver rent gætværk. For mig at se giver regnestykket dog nogle umiddelbare konklusioner: Intelligent fyr skriver og siger dumme ting -> så må der være tale om manipulation.

  Kigger man på diverse udgydelser gennem tiden fra folkene fra kredsen om det HEDENgangne Faklen er der, så vidt jeg kan se, en hel del ligheder. Som x skriver her er disse netop ‘monomane i tonen og grotesk overdrevne’. Dette er præcis hvad der altid har slået mig når jeg er kommet til at læse disse personer.

  Men hvis det er en stil der udspringer af denne baggrund, planlagt eller ej, hvad skulle så ideen være? Rent gætværk igen, men jeg kan kun se at tanken bag er at flytte grænserne for sandt og falsk, rigtigt og forkert, ved at bombardere de sagesløse læsere med overbud.

  Og nu er REL og James Bonnichsen tilsyneladende blevet sengekammerater. REL, der har siddet i ‘parti’, Minoritetspartiet, med en mand der ønsker stening indført i Danmark, Abdul Wahid, og Bonnichsen der har haft ansvaret for vores sikkerhed. Hu hej, hvor det går.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 29. november 2008 @ 11:46

 12. Fint at ‘brevet’ stadigvæk kan ses, idet brevet for mig at se netop får vist, at i et globalt perspektiv er det ikke islam, men Danmark, dansk kultur, dansk satire, det danske sprog og vore frihedsrettigheder og ligestillings- samt ligeværdsværdier der er en minoritet. Og ikke mindst en ekstrem lille og udsat minoritet i de allerfleste muslimske lande. Hvis i det hele taget eksisterende.

  Kommentar by Janne — 29. november 2008 @ 12:33

 13. Helt enig med LFPC. Det er klart, at mange akademikeres mission er at de(kon)struere den vestlige civilisation, så alting flyder. Et maskulint samfund ville have hældt dem ud – de ville aldrig få en knivsspids indflydelse. Men et blødt feminint post-68er-samfund er som smør for disse skiderikker.

  Kommentar by Kim Poulsen — 29. november 2008 @ 12:42

 14. Godt arbejde! Hats off, Kim!

  Kommentar by Anna Lyttiger — 29. november 2008 @ 15:31

 15. […] Til alt held for de to loonies kan man nu se videoen på […]

  Pingback by Holdtdakæftmand & Englebræck® « Anna Lyttiger — 29. november 2008 @ 15:54

 16. Jeg er lodret uenig med dem som holder hånden over Rune og Salonhippien.
  At man har ydet støtte til en blog er ikke grund nok til at give dem carte blanche til at fortsætte deres anti-demokratiske amokløb rettet mod et lovligt parti.

  Rune og hans venner har vendt samtlige sten og forsøgt at (mis)bruge loven til at få sat DF uden for døren.

  Derfor skal Rune udsættes for samme grad af censur og jagt som han har iværksat mod DF.

  Lad os se om gutten tør storme en moske, afbryde fredagsbønnen og slippe helskindet fra det.

  Kommentar by Michael Sjøberg — 29. november 2008 @ 16:25

 17. Jeg har lige set fanatikerne Holdts og Engelbreths video. Hvordan kan man tage det seriøst. En fuldstændig unuanceret og fordrejet skildring af forholdene i Danmark.
  Hvem kan tage de to alvorligt?

  Kommentar by Peter — 29. november 2008 @ 17:33

 18. Rune & Co. er vel bare ramt af det, som de går og prædiker skal ramme alle dem som bruger ytringsfriheden til at tale Islam imod.

  Velkommen i klubben og tør så øjnene!

  Kommentar by Per — 29. november 2008 @ 17:51

 19. 16

  Michael Sjøberg

  Det sker ikke. Husk at han skriver på minaret avisen Politiken.

  Kommentar by Janne — 29. november 2008 @ 18:47

 20. Kvalmende landsforrædere både Rune og Jacob, de nyder i sandhed godt af den ytringsfrihed de vil tage fra andre, forpulede hyklere.
  http://www.siad.dk

  Kommentar by Whodares — 29. november 2008 @ 18:51

 21. Jeg fatter ikke den med ,,marginaliseret,,?

  Marginaliserede unge. Marginaliserede indvandrere..

  I et globalt perspektiv er det at bo i et land, hvor man ikke får skudt hovedet af og hvor man kan gå gratis på biblioteket, det er et slaraffenland, hvor alle muligheder står åbne.

  Hvad er så ikke-marginaliseret?

  At være ikke-marginaliseret, vil sige:

  -At alle står og kigger enormt interesseret op i ens røv, især ens forældre, som man så afviser, fordi det ,,lissom gir idenitet,ikk,,
  -At man skal have alt hvad man peger på af uddannelse og underholdning, gratis og hele tiden og få lov til at smadre, larme og stjæle andres ting.
  -At man har lov til at ligne de sygelige rollemodeller som forekommer i film og musikbranchen.
  -At man har hellig ret til at sidde og glo sig selv i spejlet 3 timer om dagen og smøre kemikalier i ansigtet og vansire sig selv.
  -At man har lov til at leve i sin narcissistiske forstyrrelse, uforstyrret! og vedholdent at fastholde at verden er en lille puttet sandkasse, hvor vi alle skal sidde og lege freeed…- ( for os, ikke de andre )
  -At man har lov til at udtrykke sin voldsfascistiske religion, uhæmmet og ultrabrutalt, det manglede da bare…

  Marginaliseret, my ass. Dette er noget globaliseringen får ryddet op i lynhurtigt: Alle mod alle. De ,,marginaliserede,, vil blive de ,,eliminerede,,.

  Kommentar by Solipsisyfos — 30. november 2008 @ 01:30

 22. Rune Engelbreth Larsen og Jacob Holdt har ikke noget tilovers for ytringsfriheden. De ønsker selv at benytte sig af den, men de ønsker ikke, at andre benytter sig af denne samme ret. På den måde minder de meget om islamister, der ønsker religionsfrihed i vesten, men udrenser religiøse mindretal derhjemme.

  Det er flot, at Kim viser storsind overfor de to fundamentalister. Men som det udtrykkes andetsteds i denne tråd, har de bestemt ikke fortjent flere tjenester.

  Kommentar by Penol — 1. december 2008 @ 11:30

 23. Rune Engelbreth Larsen er kirkestormer. Alligevel himler han op, hver gang religionen islam bliver “krænket”. Desuden har han flere gange opfordret til vold mod anderledes tænkende. Han er muligvis ikke islamist (i religiøs forstand), men hans holdninger og vikemidler er de selv samme som islamisternes.

  Kommentar by Penol — 1. december 2008 @ 11:33

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper