4. februar 2015

“… vi lever i det post-faktuelle samfund.. Derfor er Mogens Lykketoft stadig ekspert i det arabiske forår”

Den altid velskrivende Niels Lillelund nævnte nærværende blog i søndagens Jyllands-Posten – Monday morning quarterbacks (kræver login). Han helgarderer lidt i forhold til den politiske korrekthed, og det er fint med mig. Jeg er ikke på valg.

“De er monday morning quarterbacks, som man siger i det amerikanske. De kan se alt det indlysende bagefter… I den snakkende klasse findes dusinvis af snakkere med overraskende, ja, komplette indsigter. De kan ikke bare kan se klart bagud, de kan se alting, simpelthen; de ser over lange afstande og langt ud i fremtiden, de hører, ja, føler folks følelser på pladser langt herfra… Som enfoldig borger og ydmyg licensbetaler forbløffes man dagligt over de dybder af visdom, det klarsyn, der strømmer ud ad alle tænkelige kanaler.

Lad os tage et eksempel. Det arabiske forår. Som det hed. Det er faktisk et rigtigt godt eksempel, hvad et afsnit af Debatten på DR2 fra februar 2011 kan tjene til at illustrere. Selve transskriptionen har jeg fundet på den stærk apokryfe hjemmeside Uriasposten (og hvis De klikker derind, så er det virkelig på eget ansvar). Men selve debatten, komplet med levende billeder af overbærende skuldertræk og skråsikre smil, ligger skam stadig online, i hvert fald ind til Statsradiofonien vælger at tage det ned for at give plads til nye statsautoriserede skråsikkerheder, og se den, det er kosteligt, det er som at gense Otto Leisner bare uden charmen.

Gensyn med Fjernsyn, hør bare, thi det er tværpolitisk vrøvl, alle vil være med, og ligesom alle er enige om, at man skal støtte de demokratiske kræfter, så ved de også alle sammen alting. Det må siges hviskende, næsten uhørligt, men misantropen Messerschmidt står sig bedst ved gensynet fire år efter, han fik ret, som misantroper oftest får det:

‘Martin Krasnik, journalist: Vi har bedt, tryglet og håbet på demokrati i årtier i Mellemøsten. Nu kommer det. …

Lene Espersen (K): Jeg tror faktisk på, at der er den rigtige vej, nemlig demokratiets vej. …

Mogens Lykketoft (S): Vestens politik har været dirigeret af de neuroser som Messerschmidt og Kholghi har fremlagt her i dag. Nemlig at hvis man lod folket bestemme, så ville de sikkert blive islamistiske fundamentalister og alt muligt andet. … Der er ved at opstå en ny verdensorden i Mellemøsten. Det er ikke de skæggede gutter, der går på gaden. Det er unge mennesker, det er veluddannede mennesker, som kan bruge Facebook, som kan bruge Twitter, som gerne vil have demokrati. …

Trine Pertou Mach (SF): Morten (Messerschmidt), nu er du jo ikke tynget af visdom om den arabiske verden, kan man godt høre. Jeg har boet i Egypten i to år og beskæftiget mig med Mellemøsten professionelt i 10 år, så jeg ved faktisk en del om hvad det er der foregår.’

Ja, nemlig, ja. Som Kaare siger det i Drengene fra Angora. Som i det mindste var sjove. Disse profeter og sandsigersker er mere bare til grin, for det sagde de sgu, ordret, alt dette vrøvl om det arabiske forår… Fordelen ved at være ekspert er, at man aldrig bliver stillet til ansvar. Man er derfor usårlig, urørlig, stedse parat til nye ekspertudtalelser, for vi lever i det post-faktuelle samfund, i år og næste år. Derfor er Mogens Lykketoft stadig ekspert i det arabiske forår…

(Jyllands-Posten, 1.februar 2015, Indblik, s. 17; Se evt. Uriasposten, DR2)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/63684/trackback

14 Comments »

 1. Om man dengang havde ret eller uret, er i mellemtiden blevet afgjort af, på hvilken side af den værdipolitiske dikotomi, man befandt sig, på det pågældende tidspunkt.

  De, der taler varmt for multikulti og fortsat indvandring havde alle uret. Men som nævnt bliver det ikke konklusionen. For det er ikke vigtigt. Det er noget selskabeligt, der er vigtigt, ikke noget etisk.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 4. februar 2015 @ 14:44

 2. Det er faktisk utroligt og meget forstemmende, at Danmark og den vestlige verden har været i krig i Irak og Afganistan og brugt ufatteligelige summer og mange døde i over 12.år. Alligevel er der intet tegn på, at politikerne og meningsdannerne på noget tidspunkt har sat sig ned med nogle børger om disse samfund og deres værdier. INTET ved de om dem. De tror som Søren Pind eller Anders Jerikow, at Assad i Syrien bare skal væk så vil der være et civilsamfund i Syrien med demokrati og støtten til IS vil være væk for de støtter kun IS fordi Assad er værre. Intet om etnisk mindretal og klan mentaliteten i området.

  Kommentar by Thorsted — 4. februar 2015 @ 15:16

 3. Mogens Lykketoft er den største tyveknægt og løgner i Danmarks historien.

  Selvfølgelig skal han have en millionærpost i det korrupte Forenede Nationer (FN).

  Kommentar by Iznogut — 4. februar 2015 @ 15:49

 4. Når man har set magasinet Ellemann @ Lykketoft på TV2-News, behøver DF ingen fjender. Disse to islamleflende ignoranter, er ganske enkelt en gave til DF.

  Kommentar by Erik — 4. februar 2015 @ 16:06

 5. 3 Iznogut,

  Det skal han nemlig. Og der vil alle hans flyrejser foregå på 1’klasse. Helt efter FNs regler.

  Bum bum. Lars Løkkes 1’klasses rejser, helt efter reglerne for GGGI? (som er lige så meget svindel som FN)

  Kommentar by Hans Und — 4. februar 2015 @ 16:52

 6. Lykketoft? Er det ikke ham, det er blevet påvist, at han kostede danskerne mindst 4 Storebæltsbroer ved salget af TDC uden at skulle stå til regnskab for det?

  Kommentar by Hodja — 4. februar 2015 @ 17:39

 7. Lillelunds klummer er altid fyldt med ironi, sarkame og underfundighed. DDe få ord om uriasposten skal næppes tolkes som kritik af selve bloggen – det er nærmere ment som en anbefaling til læserne om at kigge forbi.

  Kommentar by qwerty — 4. februar 2015 @ 17:50

 8. Det er ikke bare når det gælder mellemøst kultur og samfund politikerne og meningsdannerne er totalt blanke og kontekstløs. Menneskerrettighederne er et andet område hvor ideologisk galskab råder.

  Kommentar by Thorsted — 4. februar 2015 @ 17:50

 9. Så fik vi da endelig sat et navn på vores aktuelle samfund. Det hidtil anvendte ’servicesamfund’ har jo længe været en stående vittighed, når man tager de mange køer, stigende ventetider og længere og længere afstand til ethvert servicecenter, offentligt eller privat, i betragtning.
  Lillelunds ordvalg i forbindelse med Uriasposten er ret underfundigt, og hvem kan modstå fristelsen til at gøre noget, man ikke burde.

  Kommentar by fidibus — 4. februar 2015 @ 19:09

 10. “Det er unge mennesker, det er veluddannede mennesker, som kan bruge Facebook, som kan bruge Twitter,…” Islamisk Stat?

  Kommentar by Martin Kasler — 4. februar 2015 @ 21:35

 11. “apokryfe” – sikke en selv fed klaphat.

  Fabelagtig reklame ellers :D

  Det skal nok give et par hundrede ekstra læsere.

  Kommentar by Helmut Kohl — 4. februar 2015 @ 22:09

 12. Antisemitten Ritt Bjerregårds bonkammerat Mogens Lyketoft, socialist i sindet,har ALDRIG gjort noget for Danmark. Han bliver desværre ikke trukket til torvs, som han i den grad fortjener.

  Kommentar by Nielsen — 5. februar 2015 @ 03:58

 13. Uriasposten (og hvis De klikker derind, så er det virkelig på eget ansvar).

  Men der er slet ikke noget link at klikke på. Det er faktisk ret groft af Niels Lillelund at snuppe så meget tekst fra Kims hjemmeside uden at kvittere med et link.

  Kommentar by MartinH — 5. februar 2015 @ 13:27

 14. Endnu et pletskud fra Niels Lillelund!
  Jeg er afhængig af hans weekend klummer i JP søndag.
  Jeg havde fysiske abstinenser, da han holdt sommerferie.
  Han er fantastisk til at udtrykke sig ironisk med humor og ikke bange for at bruge mange forskellige ord også fremmedord. Herligt.
  Jeg måtte slå ‘apokryfe’ op i fremmedordbogen og der stod ‘(gr.apokryfos, skjult) tvivlsomt bibelskrift som kirken ikke anerkender som ægte’.
  Det er vel Uriasposten i en nøddeskal? Også fin humor som jeg opfatter som en cadeau (fr.gave) dvs en imødekommende handling, opmærksomhed!
  Jeg tror Niels Lillelund er en flittig læser af Uriasposten, for han er selv forfatter af ‘apokryfe’ skrifter i sine klummer.
  Han er et lys i mørket for undertegnede tihvertifald !

  Kommentar by A-mad — 28. maj 2015 @ 08:13

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper