18. februar 2015

‘Nethaderne’ på TV3 med professor Hendricks, der opsøger ‘personer der har hadet, truet eller forfulgt’

Inden længe starter TV3-serien ‘Nethaderne’, en fordansket udgave af Robert Aschbergs meget svenske ‘Trolljägarna‘. Hvor den svenske serie var et utilsløret angreb på indvandringsmodstandere af enhver art, så ser den danske udgave umiddelbart mere spiselig ud. Isoleret set er det godt, at folk der går over grænsen får svar på tiltale, men der er stadig en iboende ubalance. Det udarter sig meget nemt til heksejagt på dårligt formulerende danskere tilhørende eneste segment, for hvem forsamlingsfriheden er en illusion. Det er ikke kun muslimer som frustreres.

Serien er optaget sidste år, formentligt efter Michael Jeppesens tre afsnit af ‘Ti stille kvinde‘, der i øvrigt også inkluderede en grædende Zenia Stampe. Værten er professor Vincent Fella Hendricks, der tidligere har været vært på DR, og som professor blandt andet skriver om hvorledes liberale idealer om frie valg bliver en optisk illusion i en virkelighed med ‘ubegrænset markedsøkonomi’ (Kritik, 2009/190, s. 42ff) . Otte år på RUC kan ødelægge alle.

(Nethaderne, TV3, foråret 2015, trailer)

“Personlig hetz er blevet hverdag på de sociale medier. … Vincent Hendricks er 44 år, og professor på Københavns Universitet… Vincent Hendricks mission i dette program er at opsøge de personer der har hadet, truet eller forfulgt vores hovedpersoner på nettet. (speak)

“Politikere og kendte danskere udsættes dagligt for hadefulde kommentarer og trusler på nettet. Både på hjemmesider i forums og på de sociale medier. De såkaldte nethadere har tilsyneladende ingen grænser for, hvor langt de vil gå, når de truer og chikanerer. I Nethaderne møder vi ofrene som eksempelvis politikeren Zenia Stampe, der oplevede grov chikane og nethad, da hendes for tidligt fødte barn døde. Hun måtte finde sig i kommentarer som ‘nu kan du mærke, hvordan det er at være flygtning’, og ‘det er straffen for at føre din venlige flygtningepolitik’. Chikanen fik stor personlig indflydelse på Zenia Stampe, ligesom den gjorde for Suzanne Bjerrehuus, da en mand skrev, at han håbede, at hun ville dø af den kræftsygdom, hun var ramt af. Men det er ikke kun kendte danskere, der rammes af nethad. Vi møder også helt almindelige mennesker, der trues på livet og dagligt udsættes for chikane på nettet. Nye undersøgelser viser, at hver tiende dansker udsættes for ringeagtsytringer eller direkte trusler på nettet Gerningsmændene er ofte anonyme og gemmer sig bag falske navne på nettet. Men i Nethaderne opsøger vi dem og spørger, hvorfor de gør, som de gør (programomtale)

Apropos.

“I køen i Netto eller til en familiemiddag skal du stå til regnskab for det, du siger. På nettet er der ikke det samme kodeks for samtaler og nærmest ingen sociale sanktioner ved at sige noget radikalt.” (Vincent Fella Hendricks i Jyllands-Posten, 4.februar 2015: Hvorfor skriver Lars Hansen, at han vil bombe alle moskeer i Danmark?)

Oploadet Kl. 13:08 af Kim Møller — Direkte link27 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/64001/trackback

27 Comments »

 1. Har aldrig haft så meget fidus til ham den smågnavne Hendricks. (Håber ikke jeg bliver opsøgt for nethad nu)

  Kommentar by Johnson — 18. februar 2015 @ 13:46

 2. Så er den gal med tonen igen, det er når de røde rammes tilbage i samme tone, som de selv udspyer deres modbydeligheder i.
  Nu skal nettet åbenbart censureres, fordi de rødes følelser er for sarte til at få igen i samme tone, som de selv brækker ud over deres politiske modstander.
  Hvilke konsekvenser får det for EinHEILSlistens søren sønderbombet at kalde Lars Vilks en nar og hvilke konsekvenser har det fået for islamister offentligt at udtale at alle muhammedtegner skal dø eller skribleri carsten jensen at kalde islamkritiker onde kældermennesker eller islamerings boglamme mesteren anna mæææ allahslave at hænge en gruppe næse rynkede gamle østerbro damer ud som årsagen til jødeforfølgerne, nej, ingen konsekvenser, kun mere taletid i DDR analen og ekspert titler tildeles og de bliver ophøjet som sociale ansvarlige mennesker.
  Eksemplerne er mange, men når det kommer tid, at de selvudnævnte godheds “eksperter” kritiseres, så er der tale om had og hetz, selvom det er fakta der nævnes, så går hele de røde følelses udbrud igang og tudende for åben skærm, sidder de og klynker, men glemmer helt, de selv har kastet de mangfoldige mange sten…øh, enfoldigheder og modbydeligheder først, lige i hoved på deres politiske modstander.

  Det må være nogle kedelige familemiddage der afholdes hos de politiske korrekte, de må være “eksperter” i vejret, for andet kan de vel ikke tale om, uden at støde eller krænke nogen.

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 18. februar 2015 @ 14:01

 3. Vincent Hendricks plejer at være skarp og vidende. Jeg tror ikke det ender med noget fis a la Aschbergs vås.

  Kommentar by Fish out of Water — 18. februar 2015 @ 14:15

 4. Hendricks er ikke andet end en ADHD ramt,
  med en universitetsuddannelse i ryggen,dem
  går der 500 af på dusinet – så jeg er ikke
  imponeret.
  Prøv at analysere hans uendelige,overfladiske og
  marxismeinficerede pladder, og du vil finde ud af,
  at han i virkeligheden siger…ingenting….INGENTING!
  Kun ligegyldigt rungende tomt pladder, som bare er smurt
  ind i elitære vendinger, for at forvirre folk nok til at
  de bare siger…”OK, det lyder klogt”.

  Jeg er dog glad for at han nu har fået mospudehår – så kan man på
  langt afstand se at der kommer en lallende psykopat gående.
  Jeg er ikke bange for den mospudehårsbeklædte,åndelige undermåler,
  jeg skal gerne sige ham direkte i hans fjæs at han er spild af ilt!

  Nuff said!!!

  Kommentar by - by Proxy - — 18. februar 2015 @ 14:38

 5. Læg mærke til at programmet hedder “Nethaderne”. At hade nogen eller noget er ikke strafbart, det gør alle i større eller mindre omfang.

  Beskrivelsen af programmet indbefatter strafbare handlinger, som trusler og forfølgelse “truet eller forfulgt”. Hvis der er tale om strafbare forhold er det en sag for politiet og domstolene. Det er ikke strafbart at kommentere på en artikel i et dagblad, heller ikke i en negativ tone, og så vidt jeg ved er det heller ikke strafbart at ønske andres død og ødelæggelse, selvom det ikke ligefrem er “god tone”.

  Derfor er det problematisk at hænge andre ud for deres holdninger. Det er ren tyranni. Der er som sagt ikke tale om strafbare forhold hvilket er grunden til at DR, med deres hang til venstresnoet politisk korrekthed, har valgt at piske den almindelige befolkning for deres holdninger, de kan nemlig ikke retsforfølge dem.

  Som Professor i Filosofi burde Vincent Hendricks genoverveje sit engagement i en Tv-serie der alene har til formål at hænge almindelige mennesker ud for tanke-forbrydelser.

  Kommentar by Santor — 18. februar 2015 @ 14:48

 6. Han siger nemlig ingenting. Og han er ikke “skarp” imho, han snakker bare hurtigt.

  Kommentar by Johnson — 18. februar 2015 @ 14:50

 7. Helt enig med by Proxy.

  Manden forsøger at tromle sine omgivelser med speedsnak, men det er tomt vås det meste.

  Udover at han mangler intelligens optræder han også som en skræmmende bulderbasse som imponerer sine omgivelser med sin enorme og desuden gorillalignende skikkelse og højrystet tale. Han kan ikke gøre for at han er grim, men jeg bryder mig ikke om hans omgangsformer. Hvis han bankede på min dør ville jeg ringe til politiet.

  Han giver en hel ny betydning til titlen “professor”.

  Kommentar by Balder — 18. februar 2015 @ 15:00

 8. LOL Balder

  Kommentar by Johnson — 18. februar 2015 @ 15:12

 9. Jamen så regner vi da med, at der opsøges en masse hadere, som har ytret sig på Pia Kjærsgaards profil og blogs…. ? I wish….

  Kommentar by Per747 — 18. februar 2015 @ 15:58

 10. nu kan du mærke, hvordan det er at være flygtning

  Er det mig, der misforstået noget? Det lyder mest som en venstre-loonie, der ikke synes, Zenia Stampe er venstreorienteret nok?

  Kommentar by MartinH — 18. februar 2015 @ 16:03

 11. Fra hans tid på DR2 blev det klart, at han er en venstresnoet Hussein Obama elsker og Bush hader. Hvis det havde været anderledes, havde han nok heller ikke haft sine programmer.

  Kommentar by Hodja — 18. februar 2015 @ 19:41

 12. Det er godt nok uendeligt træls at læse folks kommentarer herinde, de fleste i hvert fald. Derfor jeg så sjældent gider at læse andet end artiklerne.

  Enten er folk(nogenlunde) 100% imod eller 100% for. Uanset hvem personerne i artiklerne er. Enten er de KOMPLET idioter eller SUPER genier der har set lyset. Røvkedeligt skulle jeg hilse at sige.

  Vincent er bestemt ikke min kop te. Misforstå mig ikke. Men det ville klæde mange ikke at køre på auto-piloten og være lidt mere nuancerede og åbne. Ellers bliver det trivielt og ligegyldigt.

  Kommentar by Endnu en vantro — 18. februar 2015 @ 20:00

 13. At blive truet på livet er naturligvis ikke morsomt, men er resten ikke bare til “papirkurven”. Der er da altid nogle “hjernedøde”, som får en eller form for udløsning ved at kalde dig svin, luder, svagt begavet o.s.v. hvis dit indlæg ikke passer dem. Op i r…. med dem.

  Til den vantro: Ja din egen kommentar bekræfter i hvert fald til fulde dit synspunkt på denne blog.

  Kommentar by EH — 18. februar 2015 @ 23:32

 14. @EH. Det er, når jeg lige køler lidt ned, rent faktisk konstruktiv kritik. Kim Møller adresserer jo aldrig denne problematik, så nogen andre må jo gøre det.
  Man må da for fanden have lidt kritisk sans. Og tænke lidt over hvad andre folk tænker. Folk udefra tænker at vi er loonies og tosser. Og hvad sker der når de læser de fleste kommentarer? At vi rent faktisk også er det :P. Ikke pga indholdet, men fordi det ofte slet ikke er nuanceret, men bare kører på autopilot.

  Nej jeg kunne godt tænke mig en overbygning af denne blog, gerne en ny blog kun med autoriserede brugere. Så man slipper for alt det ævl og online-skrald der kommer herinde. Det er ulideligt at læse. Det trækker niveauet alt for meget ned.

  Denne her blog har aftjent sin værnepligt for længst. Ingen tager den seriøs. Og hvorfor? Fordi “almindelige” mennesker rent faktisk læser kommentarerne og griner bag skærmen. Fordi lige så meget kvalitet artiklerne har, lige så uendelig lidt kvalitet har en stor del af kommentarerne.
  Fordi folk ikke lærer af deres fejl, og fordi de ikke strammer op og forsøger at gøre en helhjertet indsats.

  Kommentar by Endnu en vantro — 19. februar 2015 @ 00:02

 15. Vincent Fella Hendricks er tillige ambassadør for Gifted Childen…
  Jeg vil stadig foretrække
  http://da.wikipedia.org/wiki/Jimi_Hendrix
  http://mortenuhrskov.dk/om-tale-ordentligt/

  Kommentar by Peter Buch — 19. februar 2015 @ 00:16

 16. Jeg ønskede ikke Olga, kultur beriget, derfor er jeg tilfreds med at gud tog hende, så hun blev fri for evt Kulturberigelse.
  Zenia ligger som hun har redt med § 266 b. Denne ytringsfrihedshæmmende § var hun med stifter af. Så melidenhed med hende har jeg ikke.

  En evt cikane på diverse fora, er hun nok selv skyld I.

  Kommentar by Sindsro — 19. februar 2015 @ 01:04

 17. Sindsro, jeg synes Stampe er aldeles hjerneblæst. Men jeg synes det var synd for hende med datteren. Men hun er så ekstrem, og de ting vi taler om her er så vigtige og store, at jeg også godt kan forstå at nogle kun har had og foragt for hende. Jeg ville bare gerne have hende ud af politik. Jeg ønsker ikke at smadre hendes, eller andres, liv.

  Kommentar by Moran ya Simba — 19. februar 2015 @ 01:55

 18. @14 Endnu en vandmand
  Jeg er sku for en gangs skyld lidt enig med dig.

  Og nu da du selv bringer det der med at folk,der læser alle de loonie kommentarer,krummer tæer af grin,så har jeg da længe haft den tanke at Kim Møller potentielt ligger inde med et koncept han kunne blive styrtende rig på.

  Et reality show (Uriasposten/Fools paradise production) hvor kommentatorerne selvfølgelig anonymiseret med masker mødte op til en rundbords “diskussion” hvor de for fuld udblæsning under dække af fædrelandskærlighed kunne komme af med deres indestængte enfoldige had mod alle andre end dem selv.

  Danskerne ville aften efter aften,primetime,samles foran tv´et og klaske sig på lårene af grin.

  En TV basker af format der ville gøre selv Amalie og Gustav så grønne i hovedet af misundelse at de også ville begynde at bruge masker.

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 19. februar 2015 @ 02:13

 19. -> Endnu en vantro.

  Debatten her på siden er hverken bedre eller dårligere end på 180grader eller aviserne. Folk der hader Urias gør det på grund af emnet, og taler kun om debatten fordi de ikke kan citere mig for noget problematisk.

  Hvorfor er deres holdning interessant?

  Kommentar by Kim Møller — 19. februar 2015 @ 02:56

 20. Moske den gode professor i fri fantasi kunne tænkes at opsøge nogle AFarter og spørge dem, hvorfor de smadrer andre, som de gør?

  Er sikker på, at de “berigede” gerne vil høre en god forklaring. Gætter på, at svaret har noget med “racisme”, “nazisme”, “islamofob” og “fremmedfjendsk” at gøre.

  Det er urkomisk, at de hadefulde muzzier ikke bliver konfronteret, men det har højst sandsynligt noget at gøre med, at “professoren” er bange for en kombi af knive og muzzier?

  Kommentar by Iznogut — 19. februar 2015 @ 03:38

 21. …liberale idealer om frie valg bliver en optisk illusion i en virkelighed med ‘ubegrænset markedsøkonomi’ (Kritik, 2009/190, s. 42ff) . Otte år på RUC kan ødelægge alle.

  Med pivatfinansiering som udgangspunkt havde min gamle ven Jespers liste på http://rucforsk.ruc.dk/site/da/persons/jesper-holm%28955d3c70-4585-4aab-bc0c-40e5dad5fa29%29/publications.html nok været kortere, men virkeligheden med masser af socialister blandt bevilgende myndigheder er nu engang noget andet end optiske illusioner.

  Kommentar by Peter Buch — 19. februar 2015 @ 07:10

 22. Så et pogram der engang blev sendt på dr el. tv2 der hed paparazzi og der sagde Vincent Hendricks nogenlunde sådan her,frit efter min hukomelse,folk uden længerevarende udd. burde ikke have ret til at deltage i debatter hverken på nettet el. i medier.

  Kommentar by notty — 19. februar 2015 @ 09:02

 23. Vincent Hendricks er da en intelligent professor.

  Jeg er ikke sikker på han er så venstreorienteret, som I siger. I programmet “godt sagt” fra DR plæderer for han et ægte konservativt parti i DK.

  Zenias følelsesporno er dog kvalmende at se på. Jeg har ikke før set et så patetisk forsøg på stemmeprofilering som hendes ” jeg-har-mistet-et-barn-stem-på-mig-program.

  Hendes parti er førertropperne for den Kristuslignende udlændingepolitik i DK, hvor vi hænger os på korset og velvilligt lader vores samfund styre mod afgrunden i sympati med eksotiske folkeslag.

  Ved at være bannerfører for denne selvhadende politik gør hun jo skade i astronomisk skala sammenlignet med en ubehagelig sviner på nettet.

  Kommentar by Dinesen — 19. februar 2015 @ 11:26

 24. @ 23 fordi man er professor er ikke ensbetydende med at man er intelligent det ser vi jo udtalelser på hver dag fra professor.

  Kommentar by notty — 19. februar 2015 @ 11:57

 25. Jeg har mødt mange højt udd. som beskrives som intelligente deriblandt min egen søster hun er i besiddelse af 3 forskellige phder,men jeg vil ikke betegne hende som klog, der er en forskel,du behøves nemlig ikke at være højt udd. for at være klog, og der er der stor forskel mellem at være klog og intelligent

  Kommentar by notty — 19. februar 2015 @ 12:05

 26. Helt korrekt. Men jeg mener Hendricks er hurtig i hovedet.

  Kommentar by Dinesen — 19. februar 2015 @ 14:29

 27. 17. Moran ya Simba

  Jeg tænkte mest på Datteren Olga, det var ikke rart for hende at få at vide at hendes mor selv er medvirkende til hendes evt kulturberigelse. Derfor Moran. Olga lider ikke over det nu. Det gør Zenia og hun ligger som hun har redt og det er udmærket.

  Zenia er selvfølgelig ikke ene og den uansvarlige indvandringspolitik og stiftelse af 266B. Der er nemlig mange politikere og vælgere der er skyld i at sagesløse bliver kulturberiget.

  Men som tiden går, skal vi nåk tage håne om den slags. :)

  Der er mange forældre der ikke tænker over hvad deres børn kommer ud for, ved deres gøren og laden samt hvad de stemmer på.

  Man stemmer med et meget stort ansvar. !!

  Kommentar by Sindsro — 19. februar 2015 @ 15:20

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper