1. marts 2015

Licensfinansierede P1, en tilfældig lørdag i februar: “Du kyssede en fra Dansk Folkeparti? Fy for satan!”

Lørdag var jeg til rund fødselsdag i Horsens, og transporttiden gav mulighed for at høre lidt licensfinansieret radio. Jeg kom ind i Ugens gæst på P1 med filminstruktør Erik Clausen, der fortalte om barndom, om hvordan fagforeningerne sang ‘Internationale’ ved indvielsen af den lokale folkeskole, og om hvordan social indignation havde formet hans liv. Han blev et politisk menneske, og havde held til at få statsstøtte til sin første film.

“Savner du nogle gange en tid, hvor man gik med bælte med hammer og segl, og kaldte hinanden for Kammerat Erik og Kammerat Pia?”, spurgte studievært Pia Røn. Samtaleradio af og for den yderste venstrefløj.

Under samtalen blev der blandt andet spillet et klip fra hans nye film Mennesker bliver spist. Demente Herluf (Erik Clausen) er forsvundet, og konen (Bodil Jørgensen) kommer med en afsløring.

Holger (Nicolas Bro): Kan han ikke være hos noget familie?

Ingelise (Bodil Jørgensen): Det tror jeg ikke. Han har en bror.

Holger: Har Herluf en bror?

Ingelise: Ja, men de ses ikke mere. Det er længe siden. Det var noget politik. Du ved, Herluf han er jo socialdemokrat, det var hans bror Bjarne også, det var deres far også, men pludselig så melder broren sig ind i Dansk Folkeparti.

Holger: Nå, ja altså, men derfor behøver man jo ikke ligefrem, at man ligefrem ikke ses.

Ingelise: De diskuterede jo alting, og de råbte og skreg. Det var ikke til at holde ud at være i nærheden af. Der skete også noget andet. Vi holdt en fest her, og vi fik lidt for meget at drikke. Og Herlufs bror Bjarne, han er sådan rigtig en charmerende mand, og rigtig god til at danse. Vi dansede og så endte vi ude i haven, og så, ja, så kyssede han mig.

Holger: Du kyssede en fra Dansk Folkeparti? Fy for satan!

(Nicolas Bro som Holger i Erik Clausens Mennesker bliver spist, 2015; Youtube)

På vejen hjem trakterede P1 mig med featuren Jægerpiloten og den hellige kriger. En radiodokumentar der sidestillede en ung jihadist med en dansk F16-pilot – begge var i kamp i Libyen, mod Muammar Gaddafi, for retfærdighed. Ryan Omar fra Nørrebro fik sin politiske selvforståelse i skolen, og fortalte at han havde en lærer der gav ham bøger om danske frivillige under den spanske borgerkrig. Faderen (der fandt sig i danskernes racisme), havde også fortalt ham om Nelson Mandela. Rollemodellerne var på plads.

Så kom jeg til Fynsland, og kyssede en fra Dansk Folkeparti.

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/64364/trackback

20 Comments »

 1. Du skulle høre 24/7 næste gang. De Korte Nyheder er ikke værst og giver titnok bøllebank til Venstrefløjen.

  Den forlorne ‘arbejderdreng’, som lever af at give den kreative klasse ‘arbejderen’, som de helst vil se ham, sagde også, at mange af DF’s vælgere kom fra Socialdemokratiet. Og det er sandt. Men det havde været endnu mere sandt, hvis han havde sagt, at arbejderne i dag stemmer DF – for det er næsten alle Socialdemokraternes arbejderstemmer, der er flyttet.

  Det bedste han kunne sige “om” Socialdemokraterne var, at de skulle tage sig sammen og tale arbejdersprog, ligesom han selv. Selvfølgelig så han løsningen deri, at DJØF’erne begynder at lyde som “arbejdere”. Det har han jo selv haft en vis succes med, så det ved han virker.

  Det bedste, han kunne sige om DF var “bøh”. Den lille hykler ;) – Han kunne også have sagt, at DF’s kandidater er Helvedes modige mennesker, og at de arbejdere, der trodsigt støtter partiet, er ligeså. Men det er ikke arbejderne han taler til. For det er ikke værd at tale til arbejdere. Det er derimod værd at tale som og om arbejdere. Til den kreative klasse. Dét lønner sig.

  Jo mere, man ligner, jo mindre er man. For det man vil ligne, er ikke noget, der ligner, men noget, der er. Og de fleste arbejdere er DF-vælgere. Men det er de fleste “kreative”, som Clausen, ikke. Clausen ved nok, hvad han skal sige, hvornår.

  Da han i sin tid blev optaget i Den Blå Bog, blev han meget ophidset, fordi han troede, det klædte ham at blive det. Det ville en rigtig gøgler aldrig være blevet. Han ville blive forstilt benovet. Det var sådan de ægte gøglere ålede de morderligt fine herrer. Med overdreven respekt, og netop benovelse i en grad, der fik ‘pingvinerne’ til at føle ubehag i deres klovnedragter. Men den slags går hen over hovedet på Erik Clausens mæcener. Så han gør det, han tror vil gøre sig bedst i deres øjne: Krukker og afslår demonstrativt at komme i bog med “overklassen”, sådan som hans selvfede publikum forventer at se den “rigtige” arbejder.

  Clausens publikum er den slags fine, der ‘ikke er for fine til at få en sludder med en skraldemand’. Eller ‘en buschauffør’. Usj. Alle de virkeligt nedladende mennesker :(

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 1. marts 2015 @ 01:44

 2. Clausen er en mand med mange sider:

  http://ekstrabladet.dk/flash/dkkendte/article4076131.ece

  Kommentar by Sigwar — 1. marts 2015 @ 07:04

 3. Mennesker blir spist – første association:
  https://www.youtube.com/watch?v=RXzZtmOmwyA

  Kommentar by Peter Buch — 1. marts 2015 @ 07:12

 4. Fantastisk afslutningskommentar :-)

  Kommentar by Greyarea — 1. marts 2015 @ 08:14

 5. Kommentar by Morten – – – — 1. marts 2015 @ 01:44
  Lige på kornet, som talt ud af min mund !

  Kommentar by Danskeren — 1. marts 2015 @ 08:17

 6. Tillykke med det sidste! Dejligt for dig, at du har hende :-)

  Kommentar by ML — 1. marts 2015 @ 08:23

 7. Man kan til nød forstå at Nordkorea promoverer socialistiske instruktører der er verdensmestre i manipulation, løgn og bedrag.
  Men at vi også i Danmark promoverer en rød kunstelite med skyklapper, der dyrker ekskludering af anderledes tænkende er kvalmende.
  ”Kunsten” og medløberne fra løgnerpressen trænger til en revolution. Trænger til frisk luft. Privatisering. Alle mennesker burde veje lige meget på vægtskålen.
  Lad den bedste kunst vinde.

  Kommentar by mister jones — 1. marts 2015 @ 08:50

 8. 1 – Morten.
  Enig! Clausen er jo en rigtig “Pravda-arbejder”, sådan som arbejdere blev vist i kommunistisk propaganda: Stålsat, klartskuende og altid med de “rigtige” meninger. Et falskneri af rang.
  Og i dag er han det venstreintellektuelle bedsteborgerskabs bajads og kæledægge – sådan ser en rigtig arbejder ud!: Drikker bajere af flasken, siger “sgu” og “for fanden” og stemmer på Enhedslisten.
  Et illusionsnummer; ingen af EL-segmentet er arbejdere eller omgås arbejdere, men kan hygge sig med pseudo-arbejderen Clausens eventyrfortællinger.

  Kommentar by Paulus — 1. marts 2015 @ 09:32

 9. Hver gang kultur eliten, de statsstøttede medier og folkevalgte venstrefløjser batcher Dansk Folkeparti giver det god reklame og flere stemmer til Dansk Folkeparti, så lad endelig de stuerene komme til mikrofonerne.

  Kommentar by emmagad — 1. marts 2015 @ 09:56

 10. Hr. Clausen er en dreven entreprenør, der gennem årene har malket de offentlige tilskudskasser for snesevis af millioner til sine halvdårlige “folkelige” film.

  Nu får vi et nyt værk af slagsen, som vi skal betale for, hvad enten vi orker at se det eller ej, og i tilgift endnu en omgang pseudo-proletarisk rabaldersnak fra hr. Clausen.

  1970’erne er ikke forbi endnu.

  Kommentar by Crass Børsting — 1. marts 2015 @ 10:42

 11. Det er så heldigt at hele 20 % danskere kysser DF. Erik Clausen viser at det sker i stor stil. Det må være rigtig surt for Clausen, at så mange kysser DF. Men ham om det. Siden Erik Clausen lavede filmen “Den store badedag” har jeg ikke kunnet stå for ham. Jeg tager hele pakken. Og kysser DF. Jeg tror at der er mange, der har det som jeg.

  Kommentar by Liva — 1. marts 2015 @ 10:45

 12. > 1 Hej Morten, godt set og beskrevet! Forlorne Clausen og hans salonkommunist-publikum på kornet!
  Angående DF, som åbenbart lige skal have endnu en rent fordomsbaseret bashing på film af pseudoarbejderdrengen, er jeg blot bekymret over, at DF i virkelighedens verden er gået så langt efter stuerenheden at man er ved at miste forbindelsen bagud til forsyningstropperne, dvs. den ægte arbejderklasse, som du helt rigtigt fremhæver.

  Kommentar by monse — 1. marts 2015 @ 10:57

 13. @ Paulus

  Min oversættelse af Clausens forfængelige brug af betegnelsen ‘gøgler’ er netop ‘bajads’. Det er det, han er! Født som en af vore, men bestemt ikke med en karriere som en af vore. Tværtimod.

  DFere er ikke undtagelsen i et hav af socialdemokrater blandt arbejdere, men omvendt. Socialdemokraterne kan man kende på, at de er sure og råber højt, mens DF’erne sidder med et lunt smil og venter på, at det går over. Og det gælder også de ikke-muslimske arbejdere med udenlandsk baggrund, som heller ikke kan genkende sig selv i DJØF’s parlamentariske gren. Der er masser af ikke-muslimske sorthårede, der stemmer DF! Fordi DF tager kampen op imod den diskriminerende praksis, der hedder Social Kontrol, og som rammer arbejderklassen allerhårdest.

  Og det er lige derfor, det er så smart i Clausens nye segment at lade som om, man ikke ved det. For så viser man, at man er så fiin, at problemet slet ikke angår én. Clausen … for Fanden :( Klasseforræder.

  Du er ikke engang for dum til at regne ud, at det er dét, der er problemet: Når de muslimske piger skal sendes ‘hjem’ til ægteskab – så bliver der en hel masse løsgående unge muslimske mænd heroppe, som farer rundt på jagt efter “danske ludere” blandt de underprivilegerede med lavt selvværd, uden at have respekt for deres egne motiver, eller for dem de vil have noget fra. Eller for de “ventreorienterede” pædagoger, der prøver at koble arbejderklassens usikre døtre med “utilpassede” for at få “ro” på dem. Eller for de danske mænd, som de ser som rivaler og derfor vil ydmyge. – Derfor kaster de sten på brandfolk, politifolk, og reddere. De kaster sten på alt dansk, de oplever har ‘nosser’. Det er nemlig det, det handler om. Og det er også grunden til, at de unge muslimer forhutler moralsk og bliver kriminelle. Og grunden til, at de har så skidemeget brug for islamisternes retfærdiggørende myter om dem, så det er blandt de kriminelle, islamisterne især høster deres “muskelmænd”. Men det er ikke så fint at anerkende den mekanisme blandt de fine. Man skal helst ikke vide andet end, at “plebejerne” er “racister”.

  Du er fiin, Clausen. Bare ikke i kanten. Men hvad betyder min mening, når man har hyttet sig blandt de fine? Ingenting :) Jeg er jo bare en underprivilegeret DF’er, uden ret til at have en mening. En rigtig arbejderplebejer. Og oveni købet med et “pseudo-intellektuelt” sprog, får jeg tit at vide af jer. Arbejdere, der argumenterer er jo “pseudo-intellektuelle”, ikke?

  De værste tyranner er altid dem, der selv er født blandt de mindreprivilegerede. Og sådan bliver det ved med at være, for de ser det ikke selv, fordi de hele tiden skifter udseende under forskellige herrer.

  Er det ikke rigtigt, at det her ikke er noget du hører til daglig, Clausen, dér hvor du befinder dig. Det er længe siden, du har hørt en nogenlunde velartikuleret arbejders udlægning af problemet. I har så travlt med at dømme dem, der ikke udtrykker sig så heldigt, ikke?

  Fiiine mand. Sol dig i anerkendelsen fra etablissementet. Nyd at journalisterne tager let på dig, fordi de genkender dig som ‘ukontroversiel’ og én af deres. Så du kan udtale din rigtige mening i æteren, uden obstruktion og forsøg på karaktermord. Nyd det! Du er i mål.

  Kære venner: Jeg tror i virkeligheden slet ikke Clausen læser det her. Jeg tror slet ikke, han er interesseret i vores mening. Det er nogle helt andre, hvis mening han er optaget af. Han hører aldrig om, hvad nogle ligegyldige “almindelige mennesker”, uden indflydelse på en skid, skriver på en blog, de fine ikke læser.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 1. marts 2015 @ 11:47

 14. Verberne “kysse” og “kyse” hedder det samme i imperativ !

  Kommentar by Gertrud — 1. marts 2015 @ 12:26

 15. Dansk Folkeparti har henved 1.000.000 vælgere og mange af os kysser godt og gerne.

  Erik den-røde Clausen vil hellere være “socialdemokrat” end kommunist. Murens fald har haft sin virkning – lusene gemmer sig blandt andre lyserøde.

  DF – et godt kys.

  Kommentar by Iznogut — 1. marts 2015 @ 14:06

 16. Han har også været med i DKP. Hvilket vil sige at han havde/har til hensigt, at myrde medborgere der står i vejen for ham. Tidligere har det vel været hensigten at gøre det lejre, ala dem socialisten Hitler benyttede. I dag klare man det så ved at importere flest mulige muhammedanere.

  http://da.wikipedia.org/wiki/Erik_Clausen

  http://da.wikipedia.org/wiki/Danmarks_Kommunistiske_Parti

  At han faktisk går ind for vold mod den produktive klasse fremgår her:

  http://www.uriasposten.net/archives/13137

  Kommentar by Hans Und — 1. marts 2015 @ 15:00

 17. Morten, du rammer lige i plet..!

  Men, som du selv siger, så læser han det jo nok ikke. Hvorfor skulle han dog nedlade sig til det, når han sidder til højbords? Hans segment har sat sig på hele sendefladen og den plads giver de sgu ikke bare sådan fra sig. Det handler ikke – og har aldrig handlet om hverken arbejdere eller skæve eksistenser, men blot hule og intetsigende meningstilkendegivelser fra en charlatan, hvis eneste motiv har været at få noget på den dumme.
  Gratis statements, underholdende præsenteret som fandenivoldsk og modig samfundskritik. Det er det de vil ha’! Skål – og skide vær’ med den rigtige underklasse…

  Kommentar by Peter Andersen — 2. marts 2015 @ 04:21

 18. Tja, sympatisk er denne lille clausen jo ikke, man skulle tro han hentede sin inspiration fra en af Istedgades pornobutikkers filmbokse med usmagelig klam porno, som han så tørre af i køkkenrullen og aflevere i hoved på os andre arbejder.
  Men det kommer nok frem en dag. Pænt er det ikke.

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 2. marts 2015 @ 04:47

 19. Øhh, er det ikke bare en ironisk kommentar? At sønnen åbenbart synes, det værste er, at moderen har kysset en DF`er, som oven i købet er hans farbroder. Det viser jo hulheden i det hele. Jeg orker altså ikke, hvis de nationale ikke kan tage lidt fis om sig selv.

  Kommentar by Marianne Wagner — 4. marts 2015 @ 11:29

 20. Jeg er sikker på, at Erik Clausen holder balancen, Marianne. Han har skam Fingerspitzgefühl. Så både “de kreative” og vi andre bliver tilfredse. Erik Clausen er på ingen måde dum, og det er også derfor, det er værd at kritisere ham, for det betyder, at han handler mod bedre vidende for at tækkes nogen. – Som desværre ikke er os, han lever af at påstå at være en af.

  Nåja, men ellers var han heller ikke kommet så vidt. Det er også det, mange fra hans egen baggrund beundrer ham for: At han har gjort det godt. Og at have gjort det godt – det er jo at være faldet i elitens smag. Så enkelt er det naturligvis.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 4. marts 2015 @ 23:11

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper