1. januar 2009

“Blot hver 20. vielse af kvinder med tyrkisk baggrund… var med en dansk mand i 2007.”

24-årsreglen forsinkede udviklingen, men kursen ligger ligeså støt, som den gjorde i 1990, da Eyvind Vesselbo udarbejdede Ishøj-undersøgelsen, der dokumenterede den tyrkiske kædeindvandring. Tak til religionssociolog Lene Kühle for relativering.

Fra gårsdagens Kristeligt Dagblad – Vielser blandt efterkommere boomer.

“Andengenerationsindvandrere henter ikke længere deres udkårne i oprindelseslandet, men finder dem i indvandrermiljøer i Danmark. Antallet af vielser mellem to andengenerationsindvandrere fra ikke-vestlige lande er vokset fra 25 i 1999 til 130 i 2007, hvilket er en femdobling. Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Indførelsen af 24-årsreglen og tilknytningskravet er ifølge flere eksperter årsagen til, at mange efterkommere opgiver at blive familiesammenført med en ægtefælle fra oprindelseslandet. I stedet søger de efter en mage i Danmark. Men dette fører ikke til flere blandede ægteskaber mellem efterkommere og danskere…

Blot hver 20. vielse af kvinder med tyrkisk baggrund i Danmark var med en dansk mand i 2007. Det skyldes, at nogle tyrkiske kvinder ikke tør følge deres hjerte, mener integrationskonsulent Esma Birdi…

– Langtfra alle kvinder er stærke nok til at træffe deres frie valg. De fravælger derfor den danske mand for at beholde et religiøst og kulturelt fællesskab med familien og omgangskredsen, siger hun.

[…]

Religion spiller en altafgørende rolle for valget af ægtefælle, konkluderer Lene Kühle, lektor i religionssociologi ved Aarhus Universitet.

– Inden for islam er det praksis, at en muslimsk kvinde skal gifte sig med en muslimsk mand, og det har selvfølgelig en effekt, som man ikke skal underkende. Men inden for alle religioner synes man, at det er en god idé, at man gifter sig med en fra samme religion.

Apropos.

 • Ishoj.dk – Indvandrerrapport: I går, I dag, I overmorgen, Ishøj 2000.
 • “En ny undersøgelse fra Ishøj Kommune viser, at 98% af de personer med tyrkisk baggrund, som indgår i undersøgelsen, familiesammenfører deres ægtefælle. Ud af i alt 747 ægtefæller, er de 734 således kommet til Danmark gennem en familiesammenføring i perioden 1970 til 2000.

  Familiesammenføringsmøstret viser sig både i 1. generation og 2. generation. Også i 3. generation ses dette mønster, idet 60 ægteskaber, ud af 62 ægteskaber, er sket med en person, som er blevet familiesammenført fra Tyrkiet.

  Ishøj Kommune har nu for tredje gang taget initiativ til en undersøgelse, som beskriver hvilke faktorer, der spiller ind i forbindelse med udviklingen i den gruppe af 145 tyrkiske mænd, som kom til Danmark i 1969/70, og som flyttede til Ishøj i perioden frem til 1989.

  Situationen er den 1. maj 2000, at der på dette tidspunkt befandt til 2.813 personer i Danmark med relation til disse 145 mænd.

  The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/6437/trackback

  20 Comments »

  1. Selvom Lene Kuhlret normalt er en tosse, så har hun da ganske ret i udsagnet: “– Langtfra alle kvinder er stærke nok til at træffe deres frie valg.”

   Alle muslimske kvinder ved vel hvad straffen for forkastelse af islam, eller “vanære den islamiske families ry” er…. Dødsstraf ad libitum… og det kan vel få selv de mest selvstændige til at rette ind i geledet.

   Kommentar by Lotte — 1. januar 2009 @ 14:06

  2. Var det ikke Birthe Weiss der sagde at det ikke hjorde noget at de hentede ægtefæller i hjemlandet, for om en generation som var de som os?

   Vi har nu nået dem kritiske masse, hvor parallelsamfundet er en realitet. Man kan leve hele livet i Danmark, uden at have anden berøring med det danske samfund end bistandskontoret.

   Kommentar by PeterK — 1. januar 2009 @ 14:16

  3. -> Lotte

   Det var nu Esma Birdi der blev citeret for det. Ni ud af ti akademikere der citeres i medierne til sådanne historier, ser det som deres fremmeste opgave af nedtale problemet.

   Kommentar by Kim Møller — 1. januar 2009 @ 14:23

  4. #3 @Kim Møller,

   Ahh.. Jeg kunne da ellers heller ikke forstå det. Det plejer præcist, som du siger, ikke at være “akademiske eksperter” som taler religiøst kønsapartheid imod. Måske skulle jeg bare have læst kilden du så fint linker til. Godt med en berigtigelse af min fejl.

   Kommentar by Lotte — 1. januar 2009 @ 14:32

  5. Læste lige at en dansk-araber er sigter i skudepisoden i Odense.
   Hvad er en dansk-araber??
   Er der tale om en SF,er? Eller Radikal?

   Kommentar by pk — 1. januar 2009 @ 15:35

  6. Luseæg bliver til lus. Gik netop en tur. 6 larmende unger dominerede gaden. Vel cirka 10 år. 4 araberdrenge og 2 hvide luderpiger. Jeg kan ikke huske at have set araberdrenge lege med araberpiger. Og araberpiger med hvide tøsedrenge? Aldrig. Og mon ikke de 2 hvide luderpiger burde tvangsfjernes fra deres alkoholiserede mødre?

   Kommentar by Kimpo — 1. januar 2009 @ 15:39

  7. @5 pk
   Nu må du følge lidt med!!!!!
   Det hedder Arabarbar!
   Det var ironisk ment, jeg har selv svært ved at følge med i EU’s vedtagelser om korrekt ordsprog, du ved, terror og terror manualen koranens budskaber må ikke være i samme sætning, ligesom to udsagnsord!!
   Dernæst må du også lytte til den karriere 30årige fruetimmer der trods sin naive! udtalelser-undskyld! unge alder her opnået en toppost i PET, der uddtaler sig om korrekt sprogbrug!
   TONEN!! i EU og de ledige-tops-jobs afhængiger ikke af kvalifikationer MEN om TONEN, altså om du tilhører SUT-SKO-folket!!!

   Kommentar by li — 1. januar 2009 @ 15:46

  8. “Antallet af vielser mellem to andengenerationsindvandrere fra ikke-vestlige lande er vokset fra 25 i 1999 til 130 i 2007, hvilket er en femdobling.”

   Det øgede antal vielser skyldes vel udelukkende, at gruppen er vokset?

   Kommentar by Fiskeøje — 1. januar 2009 @ 16:58

  9. Jeg troede ikke, at det stod så slemt til blandt tyrkerne.

   Tyrkiet må for guds skyld ikke komme med i EU, så bliver vi totalt kolonialiserede.

   Kommentar by Fiskeøje — 1. januar 2009 @ 17:00

  10. ->5
   PK, jeg så det også i JP(dhimmisprøjten) men hvis det havde været en blegfed dansker, som havde skudt de to israelere, så havde der stået ….NAZIST MISLYKKEDES I DRABSFORSØG PÅ TO JØDER….
   Løgn bræk dhimmi plader og rødt tågesnak er det eneste der kommer ud af de danske medier.

   Kommentar by Fritz — 1. januar 2009 @ 17:04

  11. Husker en historie om en tyrkisk pige, der blev kæreste med en dansk mand. Familien var i oprør, og da den danske kæreste oven i købet ikke ville konvertere til islam, slog familien hånden af datteren og afbrød al kontakt med hende.

   Kommentar by Fiskeøje — 1. januar 2009 @ 17:05

  12. ->10
   dhimmi pladder.

   Kommentar by Fritz — 1. januar 2009 @ 17:06

  13. Er der ikke det stærkt positive i artiklen, at selv om tyrkere stadig bliver gift med tyrkere, er det nu med herboende. For hvert sådant ægteskab slipper Danmark for to familiesammenførte nye indvandrere. Det må da bremse udviklingen af parallelsamfund. Og det er den nuværende regerings (dvs. Dansk Folkepartis) fortjeneste.

   Kommentar by GB — 1. januar 2009 @ 17:09

  14. Journalisterne på Kristeligt Dagblad går i henrykkelse hver gang nogen udtaler, at de tror på den eneste ene sande gud, for det gør de (læserne)jo også. Ergo, da der kun er en gud, må det være den samme.
   Hurra skiver de, i England bliver mænd og kvinder ligestillet i sharialoven.
   Hvor går det da godt under en fælles gud, se moderniteten fejrer triumf. Man fatter ikke, at det er et paradenr., som føres tilbage til udgangspunktet lige så snart, man kan kvæle moderniteten.
   I øvrigt, hvor mange af de danske mænd, som er blevet gift med en østerlandsk skønhed, har måttet konvertere og omskære deres drengebørn. Mit gæt: Alle

   Kommentar by Menig 442 — 1. januar 2009 @ 17:15

  15. Der kommer aldrig for alvor til at ske nogen assimilering.
   Bliver en dansker gift med en muslimsk indvandrer, så er det altid danskeren som konverterer.
   Det bør naturligvis være muslimen som konverterer til kristendommen. De er jo netop kommet til et kristent land. Det vil også være en stor mulighed for at slippe ud af kløerne på en stærkt politiserende lovreligion.

   Kommentar by Johansen — 1. januar 2009 @ 21:04

  16. Nå og så til de dog glædelige nyheder.

   Det gamle nazi/kommunist skvat Gert P er heldigvis kreperet dog alt for sent.

   Og Israel er klar til banke araberne i Gaza tilbage til pre-stenaldern, så lidt nyt godt er der dog at varme sig over midt i al elendigheden..Trods alt.

   Men jo det ser sort ud,vi har såååå meget at takke vores landskadelige levebrøds politikere og deres fallerede partier at takke for, jeg beder til at jeg også får muligheden for at “takke” dem sådan ganske personligt engang.

   Kommentar by Whodares — 1. januar 2009 @ 21:40

  17. “– Inden for islam er det praksis, at en muslimsk kvinde skal gifte sig med en muslimsk mand, og det har selvfølgelig en effekt, som man ikke skal underkende.”

   Endnu et eksempel på religiøs intolerance. Dels overfor kvinder og dels overfor mennesker der er ikke-troende eller anderledes troende (i forhold til islam).

   Religiøs diskrimination og intolerance lader til at være en okay TONE for EU (og særligt for FN) og for diverse guderettighedsinstitutter og centre både her i Danmark og i udlandet. For vi hører ikke en lyd om at den intolerante religiøse TONE er kritisabel. Men det er den i højeste grad. Når religion tyrannisk skal bestemme hvad kvinder (og mænd) skal, hvem de skal gifte sig med, og når religion skal bestemme hvad man spiser, hvordan man klæder sig, at man skal kræve bederum på arbejdspladsen og på uddannelsessteder og i skoler og kræve sexistisk religiøs uniform til piger og kvinder, kønsapartheid svømning og adskilte baderum og svinekødsfri områder og forbud mod hunde og alkohol osv., så er religion blevet til et intolerant magtredskab og til noget der kuer og fordummer og splitter mennesker. Gør mennesker til slaver i stedet for selvstændige og rummelige og moderne individer. Lovreligion som en del af det offentlige rum skader vores samfund, sammenhængskraften og vores frihedsrettigheder.

   Kommentar by Janne — 2. januar 2009 @ 09:54

  18. @17, Janne.

   Det er værre endnu. Hvis en ikke-muslimsk kvinde gifter sig med en muslimsk mand, skal hun konvertere til islam. Hun opnår så de rettigheder en kvinde har i islam, som f.eks at hendes ord kun har en fjerdedel af den betydning en mands har, og at hunkan arve, dog kun halvt så meget som mandlige slægtninge til afdøde.

   Der er dog den smarte lille krølle, at der er særregler, hvis hun er konvertit fra ‘bogens folk’. Så arver hun nemlig ingenting. Endnu et klokkeklart eksempel på at islam er rendyrket racisme og apartheid.

   Hvis en vesteuropæisk kvinde gifter sig med sin muslimske kæreste i et land styret af sharia, er hun simpelthen for dum. Det har nogle formidable konsekvenser. Bare at rejse derned med ham, for at besøge familien, er mere end naivt.

   Kommentar by PeterK — 2. januar 2009 @ 10:23

  19. En socialdemokrat vil nu kigge på at der bedes bøn i en dansk folkeskole. Det synes jeg er udmærket. Så glæder jeg mig til at socialdemokraterne også vil få religiøs mad (f.eks. halalmad) ud af danske folkeskoler.

   “- Det at bede en bøn er en religiøs handling, og religiøse handlinger hører kirkerne til og ikke folkeskolerne.”

   h t t p://www.information.dk/telegram/178422

   At spise efter religiøse forskrifter er også en religiøs handling og religiøs kønsapartheid praksis i gymnastik og svømning skal også ud af danske folkeskoler, da det også er religiøse handlinger. Det gælder desuden religiøs uniformering af piger. Den praksis må også ud af danske folkeskoler.

   Kommentar by Janne — 3. januar 2009 @ 12:50

  20. Af uvisse årsager blev gæste”arbejderne” fra bl.a. tyrkiet og pakistan ikke hjemsendt, da de blev ledige efter ca 5-6 måneders ikke-faglært arbejde i året 1971. Disse ledige fremmede har siden været et dyrt bekendskab for de danske skattebetalere.

   Kommentar by Poul — 3. januar 2009 @ 22:51

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper