4. februar 2009

Lykketoft, Partou Mach og Irving Jensen i DR Debatten

Debatten på DR2 havde for nogle uger siden Gaza-konflikten som emne, og Søren Espersen og Martin Krasnik havde en nem opgave mod Mogens Lykketoft, Trine Partou Mach og Michael Irving Jensen.

 • 15/1-09 Debatten – Krigen i Gaza.
 • Spredte citater med fokus på den værste Hamas-apologi.

  Mogens Lykketoft: jeg vil gerne advare imod den dæmonisering af Hamas som kører nu… Hvis man nogensinde vil skabe fred i det her område, så bliver man altså nødt til… også at forhandle med dem vi i dag kalder terrorister.

  (“… islamistisk oprørshær, der ikke anerkender Israel”)

  Jesper Larsen, DR-vært: Ja, Michael Irving. Hvem kommer styrket ud af sådan en konflikt her? – andet end ekstremisterne på begge sider.

  Michael Irving Jensen, forsker: Jamen du har da evig ret, og det er jo det, der er det paradoksale i det her. Hamas bliver styrket af det her… Det man skal forstå med Hamas-bevægelsen, det er, at det er en meget flertydig størrelse, og at de faktisk vandt et demokratisk valg… Hvis man har fulgt med i den udvikling Hamas har gennemlevet, så vil man vide, at Hamas defacto er klar, rede og indstillet til at se i øjnene, at Israel er en realitet…

  Martin Krasnik, journalist: Hvis Hamas bare var gode gamle palæstinensiske nationalister med skæg og en religiøs retorik (afbrydes).

  Michael Irving Jensen: – Det er lige præcis det de er.

  […]

  Trine Partou Mach, Mellemfolkeligt Samvirke: Man kan sagtens opnå en våbenhvile, det skal nok lykkes. Men det er bare ikke det der er løsningen. Det der er løsningen, det er at israel ophører med sin besættelse, for så er der ikke en besat part der hele tiden gør modstand… det er ikke en diskussion om at holde med Hamas, der er religiøse galning der styrer det her, på begge sider af den her konflikt. Både i Israel og i Palæstina.

  Mogens Lykketoft: … er der noget levende rationelt tænkende menneske, der tror at mulighed for at kaste kløften til mellem den arabisk-muslimske verden og andre, bliver forbedret af den her konflikt? Det er det jeg er optaget af… Er der overhovedet politisk omtanke i det.

  Mogens Lykketoft: … det er ikke så entydigt, at de (Hamas) systematisk har modarbejdet en fredsproces. Der er forskellige meninger i Hamas. Der er også forskellige meninger i den israelske regering.

  […]

  Mogens Lykketoft: Man skal selvfølgelig bekæmpe enhver form for vold og terrorisme, men man skal ikke lade det forstyrre den politiske proces…

  Mere.

 • 7/1-07 BirgitteRahbek.dk – Birgitte Rahbek & Mogens Lykketoft: Kronik, Jyllandsposten.
 • “… Og det er åbenbart at man med det hidtidige reaktionsmønster over for Hamas-regeringen ikke har tjent hverken fredens eller palæstinensernes sag… Hvorfor overlader vi til Iran at støtte palæstinenserne…”

 • 15/1-09 Weekendavisen – Klaus Wivel: Ingen nedre grænse (ikke online).
 • Krigen fra operationsstuer, klasseværelser og bederum virker, fordi Hamas for længst har gennemskuet, at der ikke nogen nedre grænse for, hvilke metoder der kan bruges. Ligegyldigt hvad vil det internationale samfund altid kræve, at der er israelerne, der viser mådehold. Det er kun, fordi militsen bryder konventionerne på alle leder og kanter, at den overhovedet er i stand til at føre krig mod den klart stærkere israelske hær.

  Om Israels angreb er proportionsløst, kan man først vurdere, når krigen er forbi. Lykkes det Israel at få Hamas til at holde op med sine raketangreb, har det åbenbart desværre været de proportioner, der skulle til. Lykkes det ikke, må hele det internationale samfund erkende, at ikke engang disse proportioner var voldsomme nok, og at Hamas-ledelsen først lader sin befolkning lide den eftertragtede martyrdød, før den selv gør det. Det bør ikke kun være Israels problem.”

  The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/6528/trackback

  22 Comments »

  1. Ca. 36 min. Inde i udsendelse siger Martin Krasnik til Partou Mach: Ja – men du står jo her med hovedet under armen.

   Den konstatering kunne han også – uden overdrivelse – have gjort med hensyn til de pinlige Lykketoft og Irving Jensen.

   Klik på linket og se et engelsk mandfolk, der kan forklare det de tre venstresnoede ”gode mennesker” ikke vil forstå.
   http://www.youtube.com/watch?v=JyONbi_IWMM&eurl=http://monokultur.dk/2009/02/03/modus-operandi/

   Kommentar by Als — 4. februar 2009 @ 18:17

  2. Ja, og først var det så skolen, der ikke var bombet alligevel, og nu synes selv FN, at det er for meget at Hamas stjæler nødhjælp.
   Der giver jo også mere credit selv at distribuere det
   http://www.hurryupharry.org/2009/02/04/dear-hamas-please-can-we-have-our-aid-back-love-unwra/

   Kommentar by Niels C — 4. februar 2009 @ 19:44

  3. Jeg så udsendelsen. Hende fra Mellemfolkelig Samvirke var fuldstændig uden for fornuftens rækkevide, godt suppleret at Lykketoft og Irving Jensen. Den slags personer er farligere for vor fremtidige eksistens end Hamas.

   Kommentar by Menig 442 — 4. februar 2009 @ 19:51

  4. -> #2. Ja og det er da mærkeligt at disse nyheder ingen plads får i de danske medier. Et andet eksempel på at Hamas jo kun er et gode for verden: http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1233304681684&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

   Kommentar by Per — 4. februar 2009 @ 19:55

  5. “15/1-09 Weekendavisen – Klaus Wivel: Ingen nedre grænse” – læs hvis muligt også Ulrik Høys ‘Pøbelens tid’ fra samme avis, samt ‘Dødskulten’ fra 23/1 (begge på bagsiden af kultur-sektionen – og de KAN godt hentes via http://www.weekendavisen.dk)

   Kommentar by Hans Henrik Hansen — 4. februar 2009 @ 21:00

  6. “4. Og reaktionen fra EU’s representant, på at Hamas med våben bemægtiger sig “nødhjælp”:
   “Alix de Mauny, a spokeswoman for the European Commission which contributed $626 million to Palestinian in 2008, said “We are very concerned, but this is an isolated incident, we hope.”

   Et enkeltstående tilfælde? yeah right! selvfølgelig.

   Kommentar by PB — 4. februar 2009 @ 21:01

  7. Helt, helt enig med Menig 442, disse mennesker er langt farligerer, de er faktisk den værste fjende, landsforrædderer, Quislinger.

   Vi skal først bekæmpe dem før end vi kan gøre noget som helst seriøs overfor islamismen.

   Har Flammen og Citronen i tankerne.

   Fædrelandet!

   Kommentar by Rolf Krake — 4. februar 2009 @ 22:14

  8. SF-Kanalens 3 musketerer tog sig grumme dårligt ud i den debat. Man skal være hardcore venstreorienteret for at sympatisere med så syge opfattelser af virkeligheden.
   Når man ser alle videoer på Truth About Conflict, undres man over, at her ikke er stof, som VORE medier kan bringe.
   De kender til stoffet, men mener ikke, at danskere kan tåle sandheden om Hamas og den konflikt, som de har skabt.
   Sygt.

   Kommentar by ramses-2 — 4. februar 2009 @ 23:40

  9. Hvorfor er venstreloonierne ALTID i flertal på DDR?

   Kan nogen komme med et eksempel på, at det modsatte gør sig gældende?

   Kommentar by Sebastian A. — 5. februar 2009 @ 00:32

  10. “Mogens Lykketoft: Man skal selvfølgelig bekæmpe enhver form for vold og terrorisme, men man skal ikke lade det forstyrre den politiske proces…”
   Det var så en ny “men”-styret floskel til samlingen. Facinerende så let og utvunget de aflires. Overvejer at foreslå en ny mental defekt, der involverer talecenteret: menolalia, en variant af glossolalia, tungetale, der kan forekomme hos særligt disponerede ved akut besjæling af Helligånden.

   Kommentar by monse — 5. februar 2009 @ 04:06

  11. “Mogens Lykketoft: … jeg vil gerne advare imod den dæmonisering af Hamas som kører nu…”

   Hvorfor er det ikke socialdemokraternes formand Helle Thorning Schmidt der siger sådan? I netstrømper, makeup, gucci taske og høje hæle – i bedste sendetid?

   I øvrigt hvad vil der ske hvis hamas dæmoniseres?

   Kommentar by Janne — 5. februar 2009 @ 08:01

  12. #9

   Nej, såvidt jeg erindrer, er de venstresnoede ALTID 3 mod 2 i disse debatter. Man kan så selvfølgelig forklare det med, at både deres retorik og sager står klart svagere.

   Forøvrigt ulækkert som de venstresnoede pakker deres “sag” ind i omsorg for menneskeliv. De tager ingen notits af, hvem det er som ofrer de uskyldige i denne sag, ikke hvem som bruger civile som bombeskjold, hvem som bliver ved med at fyre raketter mod civile mål, hvem som bryder våbenhvilen gang på gang, og hvor demokratiet hersker.

   De er pisse ligeglade. Det som det handler om, er deres HAD til USA, Israel(anti-semitismen)og vesten generelt. HVIS dette virkelig handlede om menneskeliv, så var krigen Hamas/Israel fuldstændig ligegyldig ifht. den etniske udrensning i Sudan, hvor over 300.000 mennesker er myrdet på grusomste vis, og hvor over 1.000.000 mennesker er på flugt.

   Handlede det om menneskeliv proportionerede man, og den verserende konflikt i Israel/Palæstina havde intet fyldt i medierne – her havde Sudan været omdrejningspunktet. Men herregud, her er det jo kun negre som bliver slagtet(af muslimer), så det går jo nok…………

   Kommentar by Cicero — 5. februar 2009 @ 10:22

  13. jeg vil gerne advare imod den dæmonisering af Hamas som kører nu…

   man holder hånden over en terror-organisation der har blod på hænderne, begår utallige brud på menneskerettigheder, stjæler, lyver, begår grusomme drab og tortur og helliger sig en totalitær, hadsk, racistisk, intolerant og anti-demokratisk ideologi men har intet imod at erklære et demokratisk Dansk parti, der støtter grundloven, ligestilling og det Danske demokrati samt valgt af folket for værende “ikke stue-rene”….

   Hykleriet er simpelthen for tykt og for kvalmende. Hvor har jeg dog kun foragt tilbage overfor lykketoft og den indskrænkede, snæversynet og direkte stupide holdning som han er fortaler for.

   Kommentar by Vantroende — 5. februar 2009 @ 10:30

  14. Skal Lykketoft ikke snart på pension?? Manden har jo været med i politik i mere end en menneskealder, og ser åbenbart stadig verden som man gjorde på venstrefløjen i 1970’erne.

   Kommentar by JensH — 5. februar 2009 @ 10:51

  15. Det er imponerende så gode DDR er til at reklamere/promovere politikere fra venstrefløjen, samt alverdens bumser og narkomaner bare fordi de kalder sig kunstnere og forfattere, jeg troede ellers ikke at DDR måtte reklamere.

   Kommentar by Fritz — 5. februar 2009 @ 13:10

  16. “Mogens Lykketoft: … jeg vil gerne advare imod den dæmonisering af Hamas som kører nu”

   Kan en dødskult dæmoniseres? Det må være logik for viderekomne.
   De islamiske fascister fra Hamas har selv promoveret sig som en dødskult på flere af deres propagandavideoer på youtube.

   Kommentar by Johansen — 5. februar 2009 @ 13:47

  17. @#2:
   Hør DR Orienterings indslag om skolen her:
   http://www.dr.dk/P1/orientering/indslag/2009/02/04/173747.htm

   Ret utroligt, at Hanne Foighel på en måde optræder som apologet for UNWRAs ’sandhedsfordrejelser’! Bemærk osse ham den britiske ‘undergeneralsekretær’ sidst i klippet! :)

   Men OK – det er da på sin vis prisværdigt, at ‘Orientering’ overhovedet berigtiger ’sagen’!

   Kommentar by Hans Henrik Hansen — 5. februar 2009 @ 17:16

  18. Lykketoft advarer mod dæmonisering af Hamas – uden at begrunde hvad konsekvenserne vil være, hvis den fortsætter.
   Den sædvanlige bedreviden fra aflagte politikere, som burde overlade pladsen til dem, som formelt og reelt kunne gøre mere ved problemerne.
   Skrighalse er de!

   Kommentar by Purellif — 5. februar 2009 @ 17:24

  19. Hvorfor dog dæmonisere SA og SS, skal vi lade det forstyrre den politiske process – i Tyskland 1932?

   Hvorfor dog dæmonisere Khmer Rouge, skal vi lade det forstyrre den politiske proces – i Cambodia 1973

   Hvorfor dog dæmonisere de politiske kommisærer,skal vi lade det forstyrre den politiske porces – i Ukraine 1933.

   Hvorfor dog dæmonisere Hamas – Gaza 2009.

   Hvorfor dog blive ved med at høre på mentalt forstyrrede venstreorienteredes vrøvl i snart 100 år.

   Lykketoft, Jelved og Elleman skal lære at de er forhenværende. De er historie, og vil i sidste ende blive bedømt på det de gjorde. Og det ærgrer mig grusomt, at jeg nok ikke når at opleve det.

   Kommentar by PeterK — 6. februar 2009 @ 20:25

  20. “Mogens Lykketoft: … jeg vil gerne advare imod den dæmonisering af Hamas som kører nu…”

   Hvad sker der så? Hvis vi taler grimt om socialdemokraternes Hamas kommer der så en ny Muhammedkrise?

   Kommentar by Janne — 7. februar 2009 @ 08:07

  21. […] kan det være interessant at beskæftige sig med dem. Ligesom socialdemokratiske Mogens “jeg vil gerne advare imod den dæmonisering af Hamas som kører nu” Lykketoft i kraft af sin position er en uomgængelig skikkelse, således også hans […]

   Pingback by Forfølgelse af homoseksuelle i Europa « Snaphanen — 23. juni 2010 @ 14:37

  22. […] dette persongalleri må man jo også tilføje vores egen Mogens Lykketoft: “… jeg vil gerne advare imod den dæmonisering af Hamas som kører nu… Hvis man […]

   Pingback by Der ewige Rassist « Snaphanen — 12. oktober 2013 @ 01:35

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper