27. april 2015

Prof. Ole Hasselbalch: “Aktivisme er ikke min force, og hvis danskerne ikke gider tage sig sammen…”

Portræt af 70-års fødselaren Ole Hasselbalch i gårsdagens udgave af Jyllands-Posten – En skarp jurist og stridsmand for danskheden.

“På den ene side var og er han en højt respekteret ekspert inden for arbejdsret, foreningsret og samfundsforhold, og blandt hans flere end 50 bogudgivelser er centrale værker obligatoriske opslagsbøger…

På den anden side var han 1990-2000 en kontroversiel formand for Den Danske Forening, som tordnede mod den danske indvandringspolitik… Det var i den brede offentlighed højst upopulære synspunkter, men vi er nu nået dertil, at selv dronningen diplomatisk formulerer de samme synspunkter, som Den Danske Forening blev voldsomt kritiseret for for tre årtier siden. …

Men som Ole Hasselbalch skrev i sine afsluttende bemærkninger i sin personlige erindringsbog i 2003: ‘Aktivisme er ikke min force, og hvis danskerne ikke gider tage sig sammen til at drage de indlysende konklusioner af de informationer, der med så stort besvær og omkostning er lagt frem for næsen af dem, må de jo nok have lov til at dø i deres lænestole.’

(Professor Ole Hasselbalch til Mosbjerg Folkefest 2014; Mosbjerg.org)

Oploadet Kl. 06:22 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/65682/trackback

21 Comments »

 1. Nemlig. Vi kommer til at se danskernes natur ved det kommende valg.
  Opinionen er ret massivt imod mere multikultur – 50- 70 procent – men dansken mener det ikke så meget, at de ligefrem vil flytte deres kryds efter det. At tænke så langt som til deres børn og børnebørns liv, det orker de ikke.

  Vi ses efter det næste terrorangreb til kaffe, blødt brød, tåreknibning og fællessang.

  Kommentar by Josef K — 27. april 2015 @ 06:53

 2. Ja du har ret Josef!

  Kommentar by Machiavelli — 27. april 2015 @ 07:16

 3. Måske skulle man lade være med at være så fokuseret på den korte bane, og se tingene mere på den lange bane. Den offentlige mening er troløs i Danmark, fordi vi danskere er troløse overfor vores land og vores folk. Men den er samtidig opportunistisk, forstået på den måde, at den går efter den hurtigste hest.

  Sådan er de moderne danskere. Det man derfor kan gøre, er at ende med at blive den stærkeste hest. Altså den politiske side med de bedste ideer, bedste internationale kontakter, mest drifsikre, så kommer danskerne over på ens side.

  Det er sørgeligt, men sådan er det. Omvendt er der jo også dybder i dansk kultur som vitterligt er smukke og værd at værne om. Så, om ikke andet, så for de dybder kan man gøre noget.

  Ghandi havde endnu større problemer med inderne, dengang han førte en frihedskrig imod Englænderne kunne han ikke få inderne til at gøre andet end at flytte sig. Så gjorde han det.

  Så, man skal være realistisk med sit folk, de er pint, plaget og manipuleret med i mange hundrede år, så de er ikke i bedste form, men de er der, og de har ret til ens opbakning, synes jeg.

  Kommentar by Asger Trier Engberg — 27. april 2015 @ 08:07

 4. Det er virkelig meget uforståeligt, at folk ikke tænker en smule længere. Salig Glistrup sagde det jo allerede i 70erne, og jeg skal da lige love for at den gode mand fik mere end ret, men stadigvæk, kastes der smuds på hans minde, og flertallet laller videre lige lukt ind i Helvedet, hvor de blodtørstige hovedjægere kommer at bestemme.

  Kommentar by Knud Madsen — 27. april 2015 @ 08:12

 5. Tillykke med fødselsdagen til Ole Hasselbalch.

  Kommentar by Liva — 27. april 2015 @ 09:13

 6. Tillykke til Ole Hasselbalch. Han har heldigvis skrevet mange bøger. Jeg har (læst) de fleste og samfundsanalysen i dem er uovertruffen og præget af videnskabelig objektivitet (som jo er nok til at gøre én upopulær på RUC?)
  Jeg hørte det fremragende indlæg af Ole Hasselbalch på Mosbjerg Folkefest sidste år og jeg sikrede mig nogle af hans bøger, som jeg ikke allerede havde til favørpriser.
  Han er ikke Dagmars Radios kop te og de benytter ham nødigt og kun ved helt smalle arbejdsmarkedsjuridiske spørgsmål.
  Dagmars Radio benytter hellere marxistiske eksperter som René Karpantschof, Chris Holmsted Larsen, de røde fra FAOS på Sociologi KU: Søren Kaj Andersen, Jesper Due og derudover den alvidende Ole Krarup, der end ikke er specialiseret i arbejdsmarkedsjura, men som har de rigtige røde meninger, som Dagmars Radio er propagandaorgan for betalt med 4 mia kroner opkrævet med tvang af dem, der har et tv-apparat, en PC/tablet eller en smart-phone dvs alle danskere.

  Kommentar by A-mad — 27. april 2015 @ 09:57

 7. Til lykke Ole og tak for dit lange utrættelige arbejde.

  Kommentar by Nielsen — 27. april 2015 @ 11:23

 8. Ole Hasselbach er uovertruffen og myreflittig.

  Han har ret i, det han siger. Problemet er at danskerne er konfliktsky.

  Kommentar by dinesen — 27. april 2015 @ 13:21

 9. Kontroversiel , noget afskyeligt journalist vrøvl .
  Kontroversielle er pressen , DR ,TV2 og mange andre .
  Ole Hasselbalch er et fint menneske og en hædersmand.

  Kommentar by Pk — 27. april 2015 @ 14:30

 10. Først og fremmest tillykke til Ole Hasselbalch!

  Angående det danske nationale selvmord, så har dette flere besynderlige træk.
  For eksempel er det ikke, som da europæerne erobrede Amerika, en overlegen kultur, der udfordrer os. Tværtimod. Det er imidlertid en kultur som er helt centreret omkring troen og viljen. Vi har mistet begge dele i vores kultur. Smidt ud med badevandet dengang vil skilte os af med overtroen og lukkede oplysningen ind. Det er en underlig situation. Vi, dvs. europæerne inklusive danskerne, har skabt den højeste kultur i historien baseret på viden, oplysning og ikke mindst ytringsfrihed i en sekulær samfundsorden. Men vi tror åbenbart ikke på os selv; vi har ingen vilje til at bevare vores kulturelle førerplads. Det er i denne forbindelse smerteligt at tænke på, at vi kunne have afvist den udfordrende fremmede kultur så let som ingenting for 40 år siden, dvs. alene ved at have udvist rettidig omhu. Så let slipper vi næppe i dag, hvis vi nu ved nærmere eftertanke her 40 år efter finder ud af, at vi egentlig gerne vil have vores gamle land tilbage. Som antydet i artiklen er denne ide ved at brede sig hos visse dele af befolkningen, muligvis endda hos selveste Danmarks droning :-)

  Kommentar by monse — 27. april 2015 @ 14:31

 11. Røde kan jo slet ikke tænke hverken klart eller fremsynet, derfor overlever deres filosofi og partierne da tankerne stopper efter kun en uge. Alle andre kan godt tænke år frem, men desværre handler de fleste endnu ikke efter den tragedie for landet de udmærket ved lurer derude i horisonten.

  Kommentar by LarsB — 27. april 2015 @ 14:33

 12. Jeg vil lige sig til allwe, gå ind på dksamling.dk.

  Her kan printe vælgererklærigner ud for Dansk Samling, Morten Urhskov Jensens parti. De vil stoppe al indvandring fra ikke vestlige lande.
  Jeg har prinet 10 ud.
  Støt det!

  HAV EN GOD DAG

  vh dinesen

  Kommentar by Dinesen — 27. april 2015 @ 14:39

 13. > Kommentar by Dinesen — 27. april 2015 @ 14:39

  Dinesen, jeg har en kommentar. Indledningsvis har jeg sympati for Dansk Samling.

  Men når Dansk Samling ikke vil repatrierer de tilvandrede og annullere statsborgerskaber givet på falskt/forkert grundlag, så er partiet en parentes. Jeg anerkender MUJ gør en enorm indsats, men han bør (med sin – indiskutabelt – udtømmelige viden på dette område) være bekendt med situationens alvor – og vidende om, at skåltaler om ’stop af indvandring af tredjeverdenslande’ ikke længere er tilstrækkeligt.
  Ovenstående er kan direkte/indirekte udledes af MUJs besøg i deadline tidl. på året (efter min hukommelse) hvor der blev spurgt ind til noget Adam Wagner havde skrevet, det tog MUJ afstand fra. Dansk Samling vil kun stoppe indvandring, ikke repatriere. Dermed vil Dansk Samling mere eller mindre det samme som DF, og derfor er de overflødige.

  Selv hvis tilvandringen stoppes, så vil vi danskere være under et massivt demografisk pres fra særligt muslimske grupper. Derfor er repatriering strengt nødvendigt, indvandringsstop er ikke længere nok.

  Skåltaler eller ej, hvis der ikke handles, så er resultatet det samme. Nemlig at danskerne over den næste generation eller to vil miste kontrollen med deres fædreland. Først indirekte (som vi allerede ser) og siden mere direkte.

  Kommentar by Polka Charlie — 27. april 2015 @ 15:15

 14. Et flertal af danskerne gider ikke – “Jeg orker ikke!” siger de. Der er penge nok, så hvorfor bekymre sig? Du er jo bare en gammel racist, som ikke vil dele”. Sådan hører jeg dem, når jeg advarer.

  Jeg har lige som Dinesen printet vælgererklæringen ud, og jeg har lige været i byen for at sende den. Noget skal gøres, og jeg er bange for at DF satser på en fremtid som et knap så rødt socialdemokrati. De får ikke min stemme, den kommer til at gå til den kandidat fra et af de andre partier, der er mindst ringe.

  Kommentar by Svend — 27. april 2015 @ 15:27

 15. > Kommentar by Svend — 27. april 2015 @ 15:27

  “… og jeg er bange for at DF satser på en fremtid som et knap så rødt socialdemokrati.”

  Det tror jeg desværre, at du har ret i.

  Kommentar by Polka Charlie — 27. april 2015 @ 15:42

 16. Jøderne er stolte over at være jøder. Israelere er stolte over at være israelere. Deres politik hænger sammen med denne stolthed.

  Jeg er vild med Motti Isak, en dansk Israeler. Hvis bare flere danskere havde samme holdninger om Danmark, som han om Israel:

  https://www.youtube.com/watch?v=1Qi4jdE5yPU

  https://www.youtube.com/watch?v=2GId-zRCjk0

  Kommentar by Dinesen — 27. april 2015 @ 15:45

 17. Et stort tillykke til hædersmanden Ole Hasselbalch.

  Kommentar by Finn A.Skov — 27. april 2015 @ 17:18

 18. @ 1 josef K
  Enig, demografien taler sit tydelige sprog, men danskerne kan ikke se længere en 5 år ud i fremtiden.

  Kommentar by Robert R — 27. april 2015 @ 17:49

 19. Den forholdsvis beskedne terroraktion ved Krudttønden har drænet politiet for mandskab, og skabt en voldsom overarbejdspukkel, der skal afspadseres hvis der ellers bliver tid til det.
  Regeringen har bevilget ekstra penge til terrorberedskab, men der bliver ALDRIG sat ord på hvor truslen kommer fra.
  Det er ikke fulde Grønlændere, ikke nazister, ikke jøder, ikke engang en skide katolik der render rundt og forpester vores samfund, og så længe regering (rød eller blå) ikke melder rent ud, så sker der efter min mening ikke en skid, heller ikke efter valget.

  Når en enkelt mands værk kan skabe så meget ravage, kan vi jo tænke hvor mange ressourcer der skal til hvis vi får flere spektakulære angreb. Alt mandskab kan blive trukket ud til bevogtning af vigtige institutioner, så der ikke er betjente til almindelige politiopgaver som vold og indbrud. Det er opskriften på kaos, og det kommer hvis politikere ikke træder i karakterer og stopper nedbrydningen af Danmark.

  Kommentar by k.m. — 27. april 2015 @ 19:34

 20. Danmark er langsomt, men grundigt blevet nedbrudt. Indefra. Fremmede dygtige kræfter har forstået at bruge den rette taktik og få folket til at godtage tanker, som syntes fremmende og fornuftige, men som i virkeligheden var nedbrydende for samfundet og som dermed gødede jorden for den invasion, der fulgte efter. Vi var for dumme. Og det er vi generelt set stadig.

  Kommentar by Gertrud — 27. april 2015 @ 22:02

 21. Til Ole Hasselbalch

  Jeg er helt enig i dine holdninger. Spørgsmålet er om den mere moderate kristne og humanistiske del afbefolkning,ikke har fået nok og er mere klar til at mobilisere sig i en nye forening eller bevægelse?
  Tillykke med de 70 år, ja nu er du blevet en gammel dreng og jeg og din broder Bo er lige efter. Tak for din store indsats iøvrigt
  Mbh– åndeligt ment
  Peter Rixen

  Kommentar by Peter Rixen — 18. november 2015 @ 11:11

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper