27. februar 2009

Staale Solbakken om integration: “Vi har en kæmpe udfordring i at forstå deres kulturer.”

Fra gårsdagens Ekstra Bladet – Staale: Pia K. lever af folks frygt.

“Der er en masse ting, han er for, sådan rent politisk. Bedre vilkår for svage grupper, lige adgang til uddannelsesvæsnet og en større og bedre skandinavisk indsats for at integrere de nye danskere, svenskere og nordmænd.

Skal Ståle Solbakken sige, hvad han er imod, lyner øjnene, mens han med hovedrysten udtaler partinavnet. Dansk Folkeparti. Og alt, hvad partiet står for.

– I Norge er der Fremskridtspartiet, i Danmark Dansk Folkeparti. Begge partier er helt far out…

– Hvorfor tror du, at disse partier har så mange vælgere?

– Det er, fordi vi er bange for ting, vi ikke kender godt nok, men som vi sandsynligvis kunne drage rigtig god nytte af, hvis vi ville udvikle os selv som mennesker…

– Vi har en kæmpe udfordring i at forstå deres kulturer. Det skal vi have arbejdet med.

– Se på problemerne med integration i Norge, i Sverige og i Danmark. Klarer vi integrationen bedre, end vi gør nu, bliver landene bedre steder at leve i. Det er ligesom et fodboldhold. Skal det integrere nye spillere, bliver det også et bedre hold, hvis de nye bliver hurtigt og ordentligt integreret.

– På den måde vil vores lande blive bedre at leve i. Og smukkere tilmed.

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/6597/trackback

14 Comments »

 1. “- Det er, fordi vi er bange for ting, vi ikke kender godt nok, men som vi sandsynligvis kunne drage rigtig god nytte af, hvis vi ville udvikle os selv som mennesker…”

  Der har vi det igen: Vi er bange. Og irrationelle. Og fobiske.
  Han siger ingenting om, hvad indvandrede mennesker muligvis kunne være bange for – eller hvordan de måske kunne udvikle sig selv som mennesker.

  “Det er ligesom et fodboldhold. Skal det integrere nye spillere, bliver det også et bedre hold, hvis de nye bliver hurtigt og ordentligt integreret.”

  Javel ja…. Det er måske også lidt nemmere, når reglerne på banen ikke står til diskussion.

  Kommentar by BE — 27. februar 2009 @ 21:51

 2. Citerer: “- Vi har en kæmpe udfordring i at forstå deres kulturer. Det skal vi have arbejdet med.”
  Staale Solbakkens forståelsesproblem skyldes nok, at han, ligesom man sagde om Gerald Ford, har brugt hovedet lige vel rigeligt i kampen om bolden.

  Kommentar by Menig 442 — 27. februar 2009 @ 22:03

 3. UHA, en boldspiller taler – jeg må have taget fejl. Overfor en så stor kapacitet må jeg bøje mig i støvet… (/ironi_off)

  Rød front – i guder, så er al erfaring og strenget logik jo irrelevant

  Kommentar by kim — 27. februar 2009 @ 22:10

 4. Det er som regel “morsomt” at høre celebrities udtale sig dybt og inderligt om emner langt fra deres gebet. Var det ikke Lotte Heise, der engang var udenrigspolitisk kommentator på B.T.?
  Og jeg undrer mig hver gang over, hvem i alverden har fået den tåbelige idé at spørge kunstnere, skuespillere eller som nu en sportsmand om andet end kunst, skuespil eller sport?
  Hvad rager det dog nogen hvad de mennesker mener?
  Hvorfor ikke spørge opvaskerne fra “Riget” om deres syn på superstreng-teorien…..eller høre Maren i kæret om hendes vurdering af en F1’er fremfor 6%-fastforrentet?

  Medierne har spillet fallit, hvis de ikke har andet at præsentere læserne for end den slags gøgl!

  Kommentar by CKH8700 — 27. februar 2009 @ 22:29

 5. Staale Solbakken mener at Dansk Folkeparti og det norske Fremskrittsparti er “helt far out…” – langt ude.
  Men næsten 30% af nordmændene mener noget andet: “Fredag viste en meningsmåling foretatt av Vårt Land at Fremskrittsparitet går frem 6,3 prosentpoeng. Partiet har nå en oppslutning på 29,4 prosent.”

  Kommentar by Niels P. — 27. februar 2009 @ 23:18

 6. Ståles indsigt i samfundsforhold er lige så stor som hans indsigt i fodbold……

  @4
  Ja !

  Kommentar by Tolder — 28. februar 2009 @ 00:37

 7. Ja, jeg har jo den opfattelse at Norge, som i forvejen ikke har nogen humor, har fået fjeldkuller af alle de der oliepenge. De lever i en rus. De har opkøbt firmaer og alt muligt i hele Europa, for alle de olie-arder, fuldstændig som Saudi.

  Godt nok et gammelt broderland og alt det der. Men de er jo helt sindssyge. Det er som om den hjemlige sociolog-sindssyge i Danmark bare har fået 3 takker op i Norge.

  Nu tror de, som Hitler troede, at de har opfundet den dybe talerken og at norsk kugleskørhed er værd at udbrede til hele verden.

  Norge er afskåret fra omverdenen. De tænker sig til virkeligheden. Og penge gør som bekendt klog… eller hvordan der det lige?

  Gid de vendte 180 og havde samme rabiatisme i den modsatte retning.

  Kommentar by Solipsisyfos — 28. februar 2009 @ 01:10

 8. Man kan jo tydeligt høre på den komiske fjeldabe, at han aldrig har været træner for et ynglinge hold der består af arabere.
  Vold/trusler mod dommeren hvis han fløjter dem imod
  Vold/trusler mod modspillere – uanset hvad de gør
  Hærværk imod træningsfaciliteterne
  er daglig medicin når halvaberne skal trænes med bold..

  Kommentar by Onion — 28. februar 2009 @ 08:25

 9. Onion.
  Ståle står jo for Norsk fodbold, deffensivt, forudsigeligt, selvretfærdigt og kedeligt,rigtig norsk.Det er jo heller ikke for at FcK ligefrem brillierer.

  Kommentar by PB(Peter) — 28. februar 2009 @ 08:33

 10. “Vi har en kæmpe udfordring i at forstå deres kulturer. Det skal vi have arbejdet med.”

  Ståle har lidt ret. Det er en stor udfordring at skulle forstå importeret sharia, halal dogmer og religiøs intolerance og fordomme og mangel på ligestilling og demokrativægring. Det er dog ikke os der skal arbejde med forståelsen. Vi har forstået. Vi skal ikke anerkende sharia og religiøs intolerance og mangel på ligestilling. Det er sharia-korsfarer, der skal forstå, at sharia – her hos os – skal lægges på god nordisk og fornuftig is og at tilflyttere skal gøre en større indsats for at lære at leve med vores normer og værdier. Ikke mindst leve med vores friheds- og demokratiske værdier… eller finde andre græsgange – eller måske en anden grønsvær.

  Kommentar by Janne — 28. februar 2009 @ 12:09

 11. Det er en kæmpe udfordring at forstå Ståle, og jeg orker ikke at prøve på det!

  Kommentar by Valetta — 28. februar 2009 @ 14:43

 12. Den norske islamdebat er voldsom for tiden efter at Fremskrittspartiets leder Siv Jensen har advaret mod “snikislamisering” – snigende islamisering. Ordet er bl.a. foranlediget af den norske regerings tilladelse til hijab i politiet (trukket tilbage på grund af overvældende modstand i befolkningen).
  To overskrifter ved siden af hinanden netop nu på Vårt Lands hjemmeside
  http://www.vl.no/ viser lidt om modsætningerne:
  “Kritikken hagler mot Frp i islam-debatten”
  “Forsker vil bruke sharia i norske rettssaler”
  Der er også en god nyhed om at USA har besluttet at boykotte Durban II-racismekonferencen. Det har jeg ikke set i de store danske aviser.

  Kommentar by Niels P. — 28. februar 2009 @ 18:25

 13. Vi har intet behov for at forstå deres kultur, men de har en forpligtelse til at annektere vores kultur, hvis de vil have et problemfrit liv her.
  Her bor vi, og den kultur vi har, det er den, der gælder her.
  Tyskerne ville også gerne have, at deres kultur kom til at gælde her, det ville vi ikke høre tale om, og sådan blev det.
  Sådan bliver det også denne gang.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 1. marts 2009 @ 11:09

 14. Appropos gøjl, så kan man tydelig se værdien i at binde demokrati-lemmingerne til fjernsynet med tom hjernedød underholdning som X-Faktor og andre talentløse underhøldningsprogrammer.

  Imens perlerne brænder gaderne af, voldtager vore børn og stjæler vort land, hidser lemmingerne sig op over at en eller anden spasser i et eller anden latterligt TV program blvier stemt ud. Ja, det ender såmænd på forsiden af aviserne (dem som er samfundets selvudråbte vagthunde)……

  Jeg er- og bliver aldrig demokrat. I hvertfald ikke i den luderudgave der parktiseres gennem stemmesedlen her i vesten, hvor de fleste tydeligvis bare er de fleste.

  Kommentar by Tolder — 1. marts 2009 @ 12:37

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper