15. maj 2015

Om Haarder (2006): “I stedet for at gøre noget ved dem, der truer, symptombehandler man de truede.”

Bertel Haarder er ved at lave en trekvart ‘Uffe Ellemann’ i disse dage, for selvom han gennem årene har fastholdt en ‘demokrati er samtale’-tilgang, så understreger han i disse dage, at samtalen helst ikke bør inkludere islamismens fjender. I dag associerer han uden blusel Geert Wilders med Gyldent Daggry og ‘islamisterne’, og fortsætter udviklingen, så er Rasmus Jarlov en reinkarnation af Hitler inden næste valgperiode.

Herunder en kommentar fra 2006 af en Laila Dam, der kommenterer Bertel Haarders ageren under Muhammedsagen.

Bertel Haarder ønsker ikke politibeskyttelse som nogle politikere har. Derfor vejer han sine ord fremover. Han kalder det selv for selvcensur, men det er manglende opbakning, til dem der er under beskyttelse. Deres ‘kamp’, deres frihedsberøvelse, bliver brugt som afskrækkende eksempler i stedet for som grund til problemløsning.

Man indrømmer truslen, men i stedet for at gøre noget, gemmer man sig i hensyn. I stedet for at gøre noget ved dem, der truer, symptombehandler man de truede. Vi tillader dermed, at trusler er en del af demokratiets spilleregler – som er effektive og har vidtrækkende effekt!

Hvordan kan vi tillade os at kæmpe demokratiets kamp i andre lande, når vi ikke selv tager det alvorligt i vort eget?

Dette hensyn til et mindretal bliver mindretallets styrke, og det er så dem der sætter dagsordenen. Demokrati er ikke længere flertallets beslutningsgrundlag. For hvis truslen er skræmmende nok, kan selve demokratiets grundlag ændres i Danmark – af hensyn!

Ordet racisme og fremmedhad er blevet godt og grundigt misbrugt i denne Muhammed-sag. De er blevet en ytringshæmmende faktor i kritik af islam og indvandrere i almindelighed.

[…]

Debatten skal flyttes fra, hvad man siger, til hvorfor man siger det… Sandheden kan være ilde nok, men sandheden kan man forholde sig til, og den er nødvendig hvis problemet skal løses.

Men allerførst skal man selvfølgelig se sandheden i øjnene. Hvordan kan Marianne Jelved (R) i sin ‘afslutningstale’ i Folketinget før sommerferien udtale, ‘at friheden ikke er truet’, når Naser Khader, medlem af hendes eget parti, er under politibeskyttelse og har været det længe før denne Muhammed-krise?

Hvordan kan man undgå at have set hans bodyguards? Hvorfor er han under beskyttelse?

Fordi han allerede i 2001 kritiserede muslimer og islam. Man har altså længe vidst, at dette var problematisk! At man så reagerer med at vise hensyn til disse, virker helt urealistisk, især når han beskyttelse nu er blevet 24 timer.

Hvad skal der egentligt til, før man tager stilling til frihedsberøvelse, ene og alene, fordi man har kritiseret en religion og imamernes fortolkning af denne? … Naser Khader kæmper om nogen for vores demokrati, med den højeste pris, der kan betales.”

(Bornholms Tidende, 21. juni 2006)

Oploadet Kl. 09:40 af Kim Møller — Direkte link29 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/66140/trackback

29 Comments »

 1. Bertel Haarder véd man, hvor man har. Som altid med venstres politikere.

  Glad for, at Møller nævner Ellemann, denne skrupskøre/demente venstremand.

  Den med Jarlov er sjov, tak for et godt grin Møller.

  Kommentar by Henrik Petersen — 15. maj 2015 @ 09:50

 2. Jeg håber at DF holder sig langt væk fra en regering med landsforræderne i venstre, for det kan kun ende galt for DF. I stedet for burde de lade helle ho få 8 år mere, for det vil formentlig kunne give DF de 90 mandater bagefter der er absolut nødvendigt hvis vi fremover vil ha et dansk samfund.

  Bare tanken om 4 år med en kriminel fadøls bums burde være nok til at DF løb skrigende væk.

  Kommentar by Fritz — 15. maj 2015 @ 11:04

 3. Et demokrati har love, ordenshåndhævere og dommere til at tage sig af anti-demokratiske voldsmænd, de skal bare have lov til at udfører deres arbejde ordentligt.

  Derfor er det en skændsel for demokratiet når politikerne som Bertel Harder er villige til at sælge mandatet til erklærede anti-demokratiske voldsmænd.

  Indrøm dit nederlag Bertel Harder og overlad mandatet til en der tør tage ansvar.

  Kommentar by Santor — 15. maj 2015 @ 11:20

 4. Hvis problematikken skal skæres helt ind til benet, så skyldes det at de etablerede gamle partier i skøn enighed har importeret en lille hær af uintegrerbare, let fornærmelige og voldlige muslimer, så vi nu ikke længere har ordet frit i Danmark.
  Man behandler situationen som noget midlertidigt, men tro mig, det bliver permanent!
  Vi har haft et par mindre terrorangreb, men er der nogen ved deres fulde fem, som tror det slutter her, eller om lidt når vi har fået integreret dem. Det bliver kun værre, og vi kommer til at vælge mellem vores frihed og muslimerne ligesom vi kommer til at vælge mellem vores jødiske borgere og muslimer. Jeg ved godt hvem jeg vælger! Jeg er bare ikke sikker på at det bliver dem der bliver valgt.

  Kommentar by Robert R — 15. maj 2015 @ 11:41

 5. Ja, Venstre véd man hvor man har: Stående blandt De Anstændige med et stramt udtryk i ansigtet mens de holder sig for næsen og forsøger at vifte stanken af os urene væk.

  Tak til Bertel for at gøre det klart.

  Kommentar by Vagn Henning — 15. maj 2015 @ 11:45

 6. Pamperen Haarder har til tider sagt noget fornuftigt, men først og fremmest har han plejet sin pamperkarriere. Nu følger han den til dørs, galpende om kap med Ellemann Jensen.

  Som Robert R skriver herover: Problemet forsvinder ikke, men bliver værre. Godnat, Bertel Haarder.

  Kommentar by Crass Børsting — 15. maj 2015 @ 11:47

 7. Enig, Venstre ved man hvor man har.
  Dog mangler ordet RADIKALE foran VENSTRE.
  De der gammelmands, mere eller mindre, ubegavede politikere fra de forskellige familiepartier´s holdninger, er nøje afstemt efter hvad der, her og nu, betaler sig bedst, for dem selv forstås.
  Uffe Ellerman klanen, f. eks. har bevist at være direkte underlødige.
  Danske vælgere har tilsyneladende en hukommelse som en hullet si.
  Pyt være med stemmekvæget hhv. de der betaler festen.
  Med de seneste udtalelser fra Haarder og co., er den sidste rest af respekt pist væk.
  Men ak, efter næste valg sidder såmænd de samme kvinder og mænd i Folketinget.
  I tæt omklamring med diverse venstrefløjs demokratihadende personager.
  Som de der hældte maling på en statsminister og andre.
  Som de der smadrede Hyskenstræde.
  Som de der smadrede Nørrebro.
  Som de der gik andres ærinde under Den Kolde Krig.
  Som de der glad og fro uddeler de hårdt arbejdende, hårdt økonomisk pressede, danskeres skatteindbetalte midler.
  At alt sejler, sundhedsvæsen, justitsvæsen, socialvæsen osv. er disse “politikere” aldeles ligeglade med.
  De egentlige “skyldige” er de der trofast afgiver stemme på samme.

  Kommentar by AK JA — 15. maj 2015 @ 11:52

 8. Hr. Børsting, nogle mænd bliver svagere med alderen. Deres indre kompas har alt for længe haft alt for stor deviation. Andre bliver bare stærkere og stærkere. Sidstnævnte er dem, som kender kursen. Se blot på Krarup-fætrene og snaphanen Steen.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 15. maj 2015 @ 11:54

 9. Problemet med de “danske” politikere er, at de har bedrevet deres gerninger gennem en tid, hvor der har været penge nok til bare at dele ud. De har ganske enkelt altid været omfordelere i et relativt rigt samfund.

  Det – pengerigeligheden – har ændret sig, men ikke politikerne. Al deres politik er stadig den samme – stjæl og del ud. Tag nu bare Haarders parti, der uden mindste skrubler stjæler 50.000 hetar fra bønderne, partiets fundament, for at tækkes gud og hvermand, der gennem propagandakanalen DR, er fyldt med løgn om miljøet.

  Og på samme måde stjæler de danskernes land, som de deler ud til alverdens afstumpede folk, for at tækkes FN og olieleverandørerne. Dansk politik er en kloak.

  Kommentar by Svend — 15. maj 2015 @ 12:12

 10. Nej, Charlie er ikke Wilders, og Wilders er ikke Gyldent Daggry. Charlie ville gøre grin med islam og forbyde “racister” såsom Front National, Wilders vil standse indvandring og forbyde koranen, men i øvrigt fortsætte “integrations”-politik over for muslimerne her trods deres stadig stærkere isolation, og Gyldent Daggry vil repatriere mere generelt ud fra den overbevisning, at friheden allerede er truet med det nuværende antal muslimer i Europa. Hvem mon vil fremstå som visende mest rettidig omhu set fra anno 2100? Det kræver stærk medicin at komme tilbage fra den nuværende afgrundskant takket være galninge som Haarder & Co. https://nationaldemokraten.dk/rapport-fra-europas-frontlinjestat/

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 15. maj 2015 @ 12:59

 11. Nye tider kræver nye skikke. Kirke beskyttet med maskinpistoler.

  Stor tak til de skyldige politikere

  http://lokalavisen.dk/khader-og-jalving-i-kirken-under-stort-politiopbud-/Sjaelland-Regionale-nyheder/20150515/artikler/150519580/1051

  Haarder’s første markering i folketinget for rigtig mange år siden var, at tonelejet for sang i kirken var forkert i forhold til salmerne.

  Gad vide, hvad han synes om den nye form for kirkegang?

  Kommentar by tavsen — 15. maj 2015 @ 13:34

 12. Mange politikere løber efter hvad de tror er folkestemningen – i stedet for at gå forrest.

  Kommentar by mb — 15. maj 2015 @ 13:49

 13. Det vil vel altid være en af de bedste vittigheder i Demokratiet:
  At det selv gav sine dødsfjender de midler, der fik det til at gå
  til grunde.
  Haarder og min bare r.. kommer ud på et: Menlig en masse L…

  Kommentar by Sindsro — 15. maj 2015 @ 13:53

 14. Haarder fortjener en lille vittighed.

  Katolikkerne om fortrydersespillen & Muhammed.:
  Katolikkerne siger, Fortrydelsespillen er det samme som abort.!!
  Så spørger jeg selv: Er ornani så mord.?? Og hvis klatten så sluges,
  er det så kanibalisme.?? Og hvis man så putter klatten op i røven på
  partneren, er det så det samme som at skide på børn.
  Eller er det bare måden negere bliver fremstillet på.?? Det må dog siges: SOM MUSLIMERNE GØR:
  Den næste Muhammed skal fødes af en mand.. HUSK: Pas på Numsen, venner.

  Det bliver jo ikke så lidt af en Negerarm. :)

  Kommentar by Sindsro — 15. maj 2015 @ 14:04

 15. Måske Hr. Haarder husker begrundelserne for at sende danske soldater til Afghanistan?
  Hvis diverse partier kan optræde med politiske budskaber på Bornholm, ja så må der også være plads til højreorienterede, nationalister og hvad ved jeg. Man accepterer jo den yderste venstrefløj og diverse galninge som den tidligere kulturministers ny parti.
  Frihed for Loke som for Thor, hedder det vist!
  Men det er måske ren bragesnak beregnet til festlige lejligheder?

  Kommentar by T. Snorrason — 15. maj 2015 @ 14:25

 16. @2. Jeg er efterhånden tilbøjelig til at give Fritz ret her. Måske det er alderen der trykker Bertels små grå for han er da ikke blevet klogere med tiden. Stiller han virkelig op til Tinget igen? Det ville kun styrke DF (og andre nye partier) yderligere med en Thorning sejr, umenneskeligt rædselsscenarie som det er, men et nyt folkeoprør er nødvendigt. Landet er på vej ned i dybet og folk ser bare måbende til, fra politikernes side skal man ingen hjælp forvente, og en fedbamse sejr ville kun række så langt og næppe ændre det store. Flere lappeløsninger er alt vi får, mens landet bløder videre. Venstre spiller tydeligvis bare et spil, de ønsker reelt at afgive danskernes magt over eget land til EU og en forfærdelig – planlagt – globalisering.

  Kommentar by LarsB — 15. maj 2015 @ 14:33

 17. Psykologer kan måske forklare Bertel Haarders brug af udtryk som rabiate, galninge og skøre kugler med at han selv som undervisningsminister 1982-1993 blev mobbet af demonstranter på Christiansborg Slotplads ved at blive kaldt vanvittig og fanatisk liberalist med tilnavnet Bertel Bims.

  Uden sagligt belæg angriber han så nutidens frihedskæmpere på samme måde han selv blev angrebet dengang. Der er intet rabiat ved Geert Wilders som Jan Aage Jeppesen påviste på Jalvings blog hos Jyllands-Postens i omtale af den hollandske videnskabsmand Hans Jansens død:

  Efter Geert Wilders var pure frikendt for alle anklager om racisme og opfordring til religiøst had udtalte Hans Jansen:

  ”Jeg er glad for, at dette mareridt nu er overstået. Dommen er et punktum for en retssag, der var fuldstændig unødvendig, og som ville få uoverskuelige følger, hvis systemet var konsekvent: Hvis det, Geert Wilders har sagt om islam, er tilstrækkeligt til at indlede en retssag mod ham, så må konsekvensen være, at alle universiteter må nedlægge deres islamforskning. Derfor var det fra starten en fejl at anlægge sag mod ham.”

  Kommentar by perhag — 15. maj 2015 @ 14:42

 18. I det muntre hjørne kan man altid finde en malplaceret og underholdende kommentar fra Özlem Cekic: “En af dem, der er stærkt kritisk over for den yderste højrefløjs deltagelse er SF’eren Özlem Cekic, som er bekymret for, at danske muslimer vil holde sig væk fra Bornholm, eller at deres sikkerhed simpelthen kan være i fare.

  “Er det Folkemødet et sted, hvor vi mødes til den demokratiske dialog, så vi kan rykke sammen, eller er det et sted, hvor vi inviterer ekstremister for at kaste had over et mindretal. Jeg efterlyser også et klart svar på, hvordan man vil sikre, at danske muslimer, som deltager i mødet, ikke bliver udsat for vold, når man åbner mødet op for ekstremister,” siger hun i dag til Ritzau.”

  Som Sennels udtrykte det efterfølgende, er det jo ikke islamister, der er i farezonen, men islamkritikere som Wilders, For Frihed, Lars Westergaard, Pia Kjærsgaard, den jødiske synagoge, Carolineskolen osv. osv. der ikke kan gå i fred og derfor har politibeskyttelse.

  Så Özlem Cekic og andre muslimer kan trygt gå til mødet på Bornholm, hvis altså ikke der liiige er et par muslimer, der føler trang til at sprænge mødet og dem selv i luften. Dette er den største fare på Folkemødet. Ganske gratis, Cekic.

  Kommentar by Henrik Petersen — 15. maj 2015 @ 15:03

 19. @ Santor:

  “Et demokrati har love, ordenshåndhævere og dommere til at tage sig af anti-demokratiske voldsmænd, de skal bare have lov til at udfører deres arbejde ordentligt.”

  Hallo, er det Danmark, du tænker på?

  Problemet – råddenskaben – her i landet er, at mange dommere åbenbart følger en anden lov end den officielt gældende. Mordere sendes i et dansk fængsel for en kort tid, men udvises ikke. Flygtninge holder ferie i hjemlandet – og en stribe andre absurditeter er hverdagens praksis. Øjensynligt er der blandt jurister en udbredt holdning, der tilsiger, at straffeloven ikke gælder for indvandrere.

  Læs mere her:

  http://denkorteavis.dk/2015/kan-flygtninge-tage-hjem-pa-ferie-til-det-land-de-er-flygtet-fra-laes-her-hvad-der-skete-da-udlaendingestyrelsen-inddrog-tre-opholdstilladelser/

  Kommentar by Torben Snarup Hansen — 15. maj 2015 @ 15:15

 20. Tænk, at det er lovligt at kalde Wilders ‘rabiat’ og ‘ekstremist’, som Elleman den naive gør det!

  Bertel Haarder er jeg også skuffet over, for nu løber han også islamisternes ærinde, for hans dumme udtalelser er med til at bære ved til bålet, hvorpå kritikere af islam skal brændes (hvis det stod til venstrefløjen og muslimerne)! Er de blevet så bange for muslimerne, at de bøjer sig ned i støvet helt uden kamp?? Føj, for en samling tøsedrenge!

  Kommentar by Dhimmi — 15. maj 2015 @ 15:49

 21. 14 Sindsro.

  Som en muslim sagde til mig; ” det værste ved at være muslim er, når man står i lufthavnskontrollen i udlandet, og man kan se, at de er ved, at finde den lange handske frem”:-)

  Kommentar by Sigwar — 15. maj 2015 @ 16:56

 22. Rotterne forlader den synkende skude. Jeg tror, vi alle er ramt af depression.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 15. maj 2015 @ 17:28

 23. Fra arkivet.. :-)

  “Det er jo jeres gudløshed, der har skabt den her konflikt”

  Det mente Iben Tranholm i DR2 Debatten (09.02.2006) og Bertel var enig, så vidt jeg husker. Så vi må jo bare tro noget mere … så er problemet løst! :-)

  (DR2 Debatten 09.02.06
  Vil Muhammed-sagen grave kløften dybere mellem kristne danskere og
  danske muslimer. Eller kan vi på nogen måde bruge den konstruktivt?
  Medvirkende:
  Bertel Haarder, Undervisnings- & Kirkeminister
  Sherin Khankan, Forum for kritiske muslimer
  Iben Thranholm, Cand teol og katolik
  Michael Jarlner, forfatter & journalist
  Erik Bjerager, Kristeligt Dagblad)

  Gudløshed skræmmer mere end tro 25.01.2009
  “.. »Jeg fornemmer, at ateisterne mener, de skal beskytte muslimer mod fadervor og salmesang i de danske skoler. Men de kæmper en misforstået kamp for de religiøse mindretal. Faktum er, at muslimer er tættere på Bertel Haarder og Birthe Rønn Hornbech, end de er på ateisterne. Det er svært at finde muslimer, som har noget imod folk, der tror,« sagde undervisningsministeren.'”
  http://www.b.dk/danmark/gudloeshed-skraemmer-mere-end-tro

  Kommentar by anno — 15. maj 2015 @ 17:52

 24. Afstemning på sn.dk : kun 32 % mener Geert Wilders skal have lov at komme til folkemødet. Propagandaen på DDR TVA og TV2-nyhederne virker efter hensigten.

  Kommentar by M.P. — 15. maj 2015 @ 19:43

 25. Haarder lyder som om risengrøden er steget ham til hovedet…

  Kommentar by - by Proxy - — 15. maj 2015 @ 19:51

 26. Sigwar

  :) :) :) :)
  Det ligger i dybet.

  Kommentar by Sindsro — 15. maj 2015 @ 22:43

 27. Nu har den anstændige og politisk korrekte (“nok er nok”) Gitte Seeberg også meldt sig ind i det forudsigelige kor af alle de rigtige mennesker med alle de rigtige meninger:
  http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/gitteseeberg/ECE7710457/Find-jeres-egen-%C3%B8-Geert-Wilders-og-co./

  Må jeg bede om en brækspand?

  Islamkritikere findes, fordi en del mennesker finder, at islam bør kritiseres. Og disse islamkritikere er dem, der er nødsaget til at eksistere, gå eller rejse under politibeskyttelse.

  Gitte Seeberg, som vist arbejder i godhedsindustrien for tiden, jeg gad ikke lige undersøge det, kommer aldrig i en liga, hvor hun får brug for politibeskyttelse mod fanatiske muslimer.

  Hendes umådeligt tåbelige argumentation gør, at jeg næsten ønsker en øde ø til fallerede Konservative, demente Venstrefolk, journalister fra Politiken og deres yndlinge: Muslimer og AFA-typer. Så kan de passende myrde løs på hinanden.

  Kommentar by Henrik Petersen — 16. maj 2015 @ 08:14

 28. “Bare tanken om 4 år med en kriminel fadøls bums burde være nok til at DF løb skrigende væk.”

  Helt enig med Fritz. Den mand er ikke spor mere spiselig end EU-robotten Helle fra Helvede.

  Kommentar by Balder — 16. maj 2015 @ 10:24

 29. # 19 Torben Snarup Hansen.

  Vi er som sådan ikke uenige, men Danmark er stadig at betragte som et demokrati selvom politikerne ( specielt ministrene ) lader filtrere ned gennem systemet hvad og hvordan de personligt ønsker at reglerne skal tolkes. I det her tilfælde det meget lette tag på flygtninge der er udviste eller rejser hjem til oprindelseslandet.

  I lige det tilfælde er det politikerne der overtræder reglerne om magtens tredeling ved at påvirke en anden gren af magten og i mindre grad de dommerne der lader sig påvirke af det politiske pres.

  Hvis man havde klippefaste beviser på en sammenhæng, ville der være grundlag for en retssag mod både politikerne og de dommere der der lader sig påvirke, men det er vist desværre ikke tilfældet.

  Kommentar by Santor — 16. maj 2015 @ 13:44

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper