9. marts 2009

Yoav Peled i DR2 Udland

Læserbrev af Michael Sandfort i Nordjyske Stiftstidende (28/2-09).

Rødt budskab i forskerklæder
ISRAEL: 13. februar forsvarer Olav Skaaning Andersen fra DR2 brugen af den israelske professor Yoav Peled i et interview 9. februar – hvor Peled mente, at arbejderpartiets leder, Ehud Barak, forårsagede den anden intifada og var eneansvarlig for at afspore Oslo-fredsprocessen. Peled står imidlertid lige så langt ude til venstre med det synspunkt i Israel som Enhedslisten står i dansk politik. Danmarks Radio er som regel omhyggelig med at kalde politiske modstandere for “højrepolitiker”, “højrenationalist” eller “islamkritiker”, mens DR’s politiske venner på den yderste venstrefløj præsenteres som “ekspert”, “forsker” (som i dette tilfælde) eller “moderat”. Denne mangeårige praksis vil bestå, lige så længe som borgerlige vælgere ikke har mulighed for at fravælge tvangslicensen.

(Yoav Peled, “an awowed communist”, DR2 Udland 9/2-09)

Oploadet Kl. 14:18 af Kim Møller — Direkte link14 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/6628/trackback

14 Comments »

 1. Danmarks Radio er som regel omhyggelig med at kalde politiske modstandere for “højrepolitiker”, “højrenationalist” eller “islamkritiker”, mens DR’s politiske venner på den yderste venstrefløj præsenteres som “ekspert”, “forsker” (som i dette tilfælde) eller “moderat”. Denne mangeårige praksis vil bestå, lige så længe som borgerlige vælgere ikke har mulighed for at fravælge tvangslicensen.

  Sygt, sygt, sygt.

  Dette er en observation der deles med 90% af befolkningen, jeg tror såmænd ikke at jeg overdriver, det er kun betonhovcederne der får stådreng af DDR.

  —-

  Videnskab.dk – Her er endnu et gedigent og svinsk eksempel på venstretosse politisering, de får tilmed 2 millioner i årlig Statsstøtte hvilket giver fuldstændig skæv behandling, samtidig er det et hån mod videnskab, spot mod mennesker og næsten kriminelt mod kommene generationer med den historie omskrivning og venstresnogs forvanskning

  Et par eksempler:

  Finanskrisen giver færre hajangreb

  Danskhed er en moderne opfindelse (der starter ud sådan her, et frontalt angreb på danskerne, læs reaktionerne på Rasmus Glenthøj, som er Ph.d. stipendiat i historie ved Syddansk Universitet)
  Ahmed taler ikke ret godt dansk. Han spiser ikke frikadeller og har aldrig set Matador. Til gengæld har han sin egen grønthandel og betaler skat i Danmark. Ahmed kan være en hvilken som helst ny statsborger i Danmark
  videnskab.dk/content/dk/kultur/danskhed_er_en_moderne_opfindelse

  Bedre hjælp til indvandrere, homoseksuelle og handikappede

  Osv, så har man ligesom fået fornemmeslsen – Vederstyggelig og gebrækkelig venstrefløjs propaganda BETALT AF SKATTEPENGE DER SAMTIDIG UNDERMINERE ÆGTE FORSKNING SAMT SKÆV KONKURRENCE TIL RIGTIGE FORSKNINGSMAGAZINER.

  Den værste er nok gynækolog Øjvind Lidegaard der foregiver at være klima ‘ekspert’ men forsøger at pådutte folk med klimareligionen, denne plattenslager sviner folk til i kommentarer, opdigter løgne, forsøger at opfinde nye udtryk til at forplumre debatten om klimavanvidet hvor plattenslageren prøver at hænge det ud som klmakvalme, han går fuldt ud indfor koprutte beskatning, samt at han mener ALLE BURDE VÆRE VEGETARER.

  Et globalt skift fra animalske til vegetabilske produkter, ville ud over de positive sundhedsmæssige konsekvenser dette vil have (det ser vi på senere), kunne reducere omkostningerne til de tilpasninger, vi skal effektuere for at nå vores 80% reduktionsmål, med omkring 50% frem mod år 2050 i forhold til, hvis vi ikke ændrer vores kostvaner.

  Det her giver en ide om den manglene videnskabelige ligne og intellektuelle impotens:

  Den danske klimadebat har været forplumret af amatører uden naturvidenskabelig indsigt, og folk er blevet i tvivl, om der overhovedet er tale om et alvorligt problem. Det mener Øjvind Lidegaard, overlæge og professor i gynækologi-obstetrik ved Rigshospitalet og Københavns Universitet.

  […]

  »Herhjemme har amatører uden naturvidenskabelig indsigt haft frit spil i klimadebatten. Folk som for eksempel Bjørn Lomborg har kunnet køre groteske påstande af i medierne uden at blive modsagt af naturvidenskaben. Resultatet er, at den almindelige befolkning bliver i tvivl, om der overhovedet er tale om et alvorligt problem,« siger Øjvind Lidegaard.

  Videnskabsjournalister mod videnskab.dk
  forsker.net/blog/lennart-kiil/videnskabsjournalister-mod-videnskabdk.html

  Hvordan ville sportsjournalister reagere, hvis staten oprettede sport.dk? Hvis staten betalte en hel redaktion for at følge med i sport og skrive om den på sitet?

  Hvordan ville de reagere, hvis selvsamme site og redaktion begyndte at levere indholdet stort set gratis til andre aviser?

  Videnskab.dk leverer indhold til en del danske medier, og har været ude at “sælge” mange flere steder. Nogen har haft integritet nok til at sige nej. Mens andre, som for eksempel JP, ikke har haft den fornødne integritet.

  —–
  Videnskab.dk får lunken modtagelse af konkurrent
  mediawatch.dk/artikel/videnskabdk-faar-lunken-modtagelse-af-konkurrent

  I går åbnede videnskab.dk, som er en offentligt finansieret forskningsportal. Portalen støttes økonomisk blandt andet af flere forskningsråd og har fået hjælp med etableringen af DTU, Danmarks Radio og Experimentarium. Formålet er at åbne for viden fra universiteter og forskningsinstitutioner og dække bredt, fra kultur og samfund til teknologi og naturvidenskab.

  Umiddelbart melder videnskab.dk sig altså som en seriøs konkurrent til Illustreret Videnskab, nordens største populærvidenskabelige magasin, som også findes online. Ansvarshavende udgiver og viceadministrerende direktør for Bonnier Publications Jens Henneberg er dog ikke umiddelbart bekymret:

  Kommentar by Rolf Krake — 9. marts 2009 @ 16:13

 2. En anden tilføjelse – Videnskab.dk underbygger argumenter med wikipedia – Det fortæller om niveauet.

  Kommentar by Rolf Krake — 9. marts 2009 @ 16:20

 3. Endnu et eksempel på venstretosse forvridning, artiklen medfølger ’surprise’ et billed af en kvinde i hijab:

  Positive tanker giver bedre helbred

  Resultaterne viste, at positive tanker er koblet meget stærkt med bedre helbred, uanset hvilken levestandard man har. Omvendt var negative følelser en klar indikator for et ringere helbred.

  Det mest slående var, at det tilsyneladende var betydeligt vigtigere for helbredet at tænke positive tanker, end at personen fik dækket sine mest basale behov.
  videnskab.dk/content/dk/samfund/positive_tanker_giver_bedre_helbred

  Det som understreger niveauet er dette her – Stave kan de sandelig heller ikke:

  Annual Meeting for the American Psycosomatic Sociaty in Chicargo

  Kommentar by Rolf Krake — 9. marts 2009 @ 16:29

 4. @Rolf
  Wikipedia er udmærket, men skal naturligvis ikke bruges ukritisk. Et problem på den danske har været, at mange opslagsord har været baseret på det kommunistiske leksikon-prik-org. Apropos, så har netop DR mange gange (og stadig) brugt det kommunistiske leksikon-prik-org som kilder, selv til helt almindelige ting. Og DR har sågar for et par år siden i “Rabatten” reklameret for det kommunistiske leksikon-prik-org som “et godt gratis alternativ til dyre leksika”! I shit you not!

  Hvordan kan folk blive ved med at finde sig i den venstreorienterede bias i det statsejede DR, som man tvinges til at have abonnement til?

  Kommentar by Frihed — 9. marts 2009 @ 16:37

 5. Sandfort skriver: Denne mangeårige praksis vil bestå, lige så længe som borgerlige vælgere ikke har mulighed for at fravælge tvangslicensen.

  WJ: Denne mangeårige praksis vil bestå, lige så længe at de borgerlige vælgere aktivt tilvælger politikere der tillader at det fortsætter.

  De borgerlige vælgere har magten til at stoppe det, næste mulighed kommer i 2011.

  Kommentar by WilliamJansen — 9. marts 2009 @ 17:29

 6. @#1:
  “Videnskab.dk – Her er endnu et gedigent og svinsk eksempel på venstretosse politisering…” – meget enig: Det meste er simpelthen under lavmålet, med den såkaldte ‘klimadebat’ og den om ‘nationalfølelsen’ som udmærkede eksempler! For mig ser det ud som om stoffet behandles overfladisk (og venstresnoet), så snart der ‘kommer journalister ind over’! Men de er måske blevet headhuntet fra ‘Illustreret Videnskab’?? :(

  Kommentar by Hans Henrik Hansen — 9. marts 2009 @ 18:45

 7. #5.

  Hmmm ja Willy, har du en lille liste på politikere der gerne vil af med den ?

  For når den nuværende besætning (klistret til taburetterne af DF som af nogen burde have et had til DDR af megen god og rigtig grund)intet har gjort, wrrrrong de lavede jo faktisk en UDBYGGELSE og kaldte det medielicens (en forbrydelse og endnu et svigt, nettet er frit er pkt 1, pkt 2 er at fordi jeg så lavede en lille hjemmeside med lokalnyt fra hele landet kan jeg så også kræve 100 kr pr person med tv,telefon clockradio eller pc ?)

  Glem det Willy endnu er jeg ikke stødt på nogen af vore usle levebrødspolitikere der har det andre steder end i munden, Pind måske men igen har jeg en klar fornemmelse af at han er lige så røget som de andre er spegede, nu var han bare raget uklar med V-toppen så kan man jo ligeså godt køre linen ud, og det har jo virket for Pind.

  Men ud over små perifære lokalpolitikere hvem har du så på listen der ville droppe den skændsel som faktisk blev gjort endnu værre UNDER EN BORGERLIG REGERING ?

  Kommentar by Whodares — 9. marts 2009 @ 20:49

 8. Det er ikke overraskende, at DR graver én af de mest venstreorienterede, Yoav Peled, frem for at fremme deres egen røde agenda.
  Det er meget mere interessant at høre, hvad den menige israeler har af holdninger. Jeg kan godt garantere, at de er noget anderledes end Peleds holdninger. Det slog det just overståede valg i Israel også fast.

  Ufatteligt at DR promoverer én professor fra den yderste venstrefløj. Og så skylder han oven i købet skylden for den anden intifada på Ehud Barak.
  Jeg troede ellers, at det var Ariel Sharon der fik skylden for at starte den 2. intifada efter hans besøg på tempelbjerget i 2000.
  Desuden så er det ikke israelere men palæstinensere, der har startet de palæstinensiske opstande (arabisk: intifada).

  Kommentar by Johansen — 9. marts 2009 @ 21:08

 9. Danmarks Radio er som regel omhyggelig med at kalde politiske modstandere for “højrepolitiker”, “højrenationalist” eller “islamkritiker”, mens DR’s politiske venner på den yderste venstrefløj præsenteres som “ekspert”, “forsker” (som i dette tilfælde) eller “moderat”.

  Så sandt så sandt….DR1s sproglige koder udarter til det morsomme når man er opmærksom på det..Således hed senest præsident Bush jo notorisk George dobbelt W. Bush eller George Walker Bush – og Barack Hussein Obama hedder lisså notorisk blot Barack Obama.

  Og hvorfor mon?

  Sniger der sig lidt islamofobi ind??

  Kommentar by Limewoody — 9. marts 2009 @ 21:26

 10. @#1:
  “Den værste er nok gynækolog Øjvind Lidegaard der foregiver at være klima ‘ekspert’ men…”
  – se også denne omtale:
  http://ing.dk/artikel/96819-spoergsmaal-og-svar-om-gmo#p164152
  Har nogen hørt/set ‘Øjvind & Carsten’ i DR2??

  Kommentar by Hans Henrik Hansen — 9. marts 2009 @ 22:13

 11. @ WhoDares, du spørger: Hmmm ja Willy, har du en lille liste på politikere der gerne vil af med den ?

  WJ: Nej, men der kunne der være aktiv samfundsborger og selv finde frem til en sådan liste. Måske findes der ikke en eneste politiker med denne overbevisning. Så er der et par andre løsninger:

  Du kan involvere dig i et parti, og prøve på at ændre dette partis holdninger.

  Du kan starte dit eget parti med dette punkt på dagsordnen.

  Men hvis du ikke gør noget for at udnytte demokratiets nærmest ubegrænsede muligheder, så bør du heller ikke brokke dig over den kandidat-liste der møder dig senest i 2011.

  At stemme på en kanidat der støtter tvangslincensen er et aktivt tilvalg. Hvis man ikke ønsker en tvangslicens, så kan man fravælge at stemme på en sådan kandidat.

  Uanset hvad du selv vælger, så er det dit valg. Den danske befolkning er ikke ofre, vi har selv truffet vores valg på godt og ondt (det gælder selvfølgelig også i forhold til indvandringen).

  Kommentar by WilliamJansen — 9. marts 2009 @ 22:52

 12. @#10:
  “Har nogen hørt/set ‘Øjvind & Carsten’ i DR2??” – de blev genudsendt her sidst på aftenen: Jeg vil sidestille ‘oplevelsen’ med absurd teater! :)

  Kommentar by Hans Henrik Hansen — 9. marts 2009 @ 23:48

 13. Sikke en gang sludder.

  Det var dig der postulerede at det såmænd bare var at stemme på nogen der ville afskaffe medielicensen, og ganske som jeg mistænkte vidste du så udemærket godt at de politikere er umulige at finde udover blandt upcomming popoulistiske lokalpolitikere, så det var bare et af dine sædvanlige dumsmarte postulater.

  Og ja selvfølge har vi alle et ansvar til en vis grænse (og nej vi disse sidste halvanden generation har ALDRIG haft noget at skulle sige hverken om indvandring eller EU, jo små lapper har DF ved folkets vilje bedrevet men du ved vist ligeså godt som jeg at linjerne synes at lægge fast, derfor er det utåleligt at høre samme båtnakke sang om at man så bare selv må gå ind i politik, det er jo ikke os alle der higer for at være kendt…Willy)men det ansvar kan KUN gælde fra vi havde retten til at stemme korrekt ?

  Og fordi 68 i deres idiotiske hashrus (ja jeg ryger skam selv fra tid til anden men igen jeg skal heller ikke TJENE mit land og befolkning for et overdyrt salær vel ?)besluttede sig for at spolere dette land både ved deres superstats projekt og deres destabilering af de europæiske befolkninger ved at fylde bla Danmark op med en uintegrerbar byrde, ja så bør det altså ikke være gældende for al tid fremover.

  Hvornår har du sidst hørt en politiker seriøst tale om at folket burde have lov til at få et valg om forsat medlemskab af EU (og FN med for den sags skyld)og ja der var givet en håndfuld emner mere der havde godt af en folkeafstemning efter min ringe mening, ja præcis det hører du igen KUN fra små lokalpolitikere (nå ja og så Helle T da hun skulle sno sig ud af hendes og Fjogets grundlovsbrud med en lille traktat ratifikation)

  Ingen ikke engang det skvattede DF taler numere om at få os ud af det idiotiske cirkus mere, som sagt det ligger i linjen og kun ved at slippe af med langt hovedelen af de nuværende levebrødspolitikere (hvor mange af dem endda har bedrevet meget af det vi nu slås med)og få sat sådan et pres på gammelpartierne så de igen fatter at vi altså ikke er til for dem men det tværtimod er de egoistiske lus der skal tjene os !

  Men jeg spørger dig lige igen Willy kender du en eneste politiker der vil arbejde aktivt for at afskaffe medielicensen, ellers er dit råd jo som jeg gik ud fra PIS OG PAPIR !

  Kommentar by Whodares — 10. marts 2009 @ 21:03

 14. 68-erne
  skulle der stå

  Kommentar by Whodares — 10. marts 2009 @ 21:05

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper