22. maj 2015

P1 om chikane og vold fra den radikale venstrefløj – Redox: “Vi er bevidste om diverse beskyldninger..”

Det hører til undtagelsen, at medierne går kritisk til de venstreradikale. Et glimrende indslag af Tom Carstensen i onsdagens Orientering gik i dybden med et par af de For frihed-relaterede historier, som jeg har blogget om de senere uger. Vinklen gjorde det umuligt for Chris Holmsted Larsen at tale udenom, og man forstår godt at Redox, RA og AFA ikke ønskede at medvirke. Herunder lidt fra indslaget – Mere vold og chikane fra radikal venstrefløj.

Tom Carstensen, P1 Orientering: Redox fik for nogle år siden, i forbindelse med det man kaldte den store hackersag, lukket sin hjemmeside af Datatilsyet, fordi man fandt den ulovlig. Redox er siden genopstået og har registreret sig hos Pressenævnet, og kalder sig i dag et medie og har en ansvarshavende redaktør. Redaktøren Simon Bünger, møder op til For frihed-demonstrationer og tager billeder af demonstranterne. Disse billeder ligges så, med navne i det omfang man har dem, op på hjemmesiden og ryger i organisationens offentliggjorte rapporter. Så det man gjorde inden man blev lukket, det gør man stort set stadig – men nu som registreret medie. Redaktøren for Redox, er også meget aktiv på Twitter under demonstrationerne, og han kritiseres kraftigt af blandt andet den nationalkonservative blog Uriasposten for sin Twitter-strøm i forbindelse med demonstrationerne. Og hvis man følger disse tweets under den forrige For frihed-demonstration, den 11. maj, så kan man ikke helt lade være med at spekulere på, om de tweets han sender ud, ikke udgør en fare for For friheds demonstranter.

Researchkollektivet Redox vil ikke stille op til mundtlig interview, men de har sendt en orientering. I den nægter de at have noget at gøre med chikane og overfald. Mailen lyder sådan her: Det har vi intet med at gøre. Derimod har Redox’ fotograf ved flere lejligheder blevet både truet og angrebet ved Pegidas demonstrationer. Vi er et medie, og det er totalt uacceptabelt, at vi ikke kan udføre vores arbejde uden trusler. Vi er bevidste om diverse beskyldninger på forskellige blogs, og vi er pt i færd med at undersøge mulighederne for at føre en injuriesag mod disse blogs, står der i emailen. Redox har ikke svaret på spørgsmål om de konkrete tweets, og hvad de kan betyde for For friheds demonstranters sikkerhed. Orientering vil også gerne have spurgte både Antifascistisk Aktion og Revolutionære Antifascister hvad de siger til at de udpeges som grupper der er ansvarlige for chikanen og overfald. Antifascistisk Aktion har ikke vendt tilbage, og Revolutionære Antifascister har meddelt at de ikke vil stille op til interview. … Tror du det bliver som i Sverige?

Chris Holmsted Larsen: Ja, det kommer jo an på om modparten svarer igen. Indtil nu har det været en ret ensidig affære i forbindelse med Pegida-demosntrationerne. At det er den yderste venstrefløj som har været den udfarende part.

(Venstreradikale konfronterer politiet ifm. For frihed-demonstration, 4. maj 2015)

“Man skal efter al sandsynlighed finde gerningsmændene i det militante antifascistiske miljø.” (Chris Holmsted Larsen, DR.dk, 20. maj 2015)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/66341/trackback

30 Comments »

 1. Tom Carstensen er en af undtagelserne, når man snakker Dhimmi Radioen og medier i almindelighed.
  Hvonår begynder de at focusere på islam og muslimer?

  Kommentar by Nielsen — 22. maj 2015 @ 07:14

 2. ‘…den nationalkonservative blog Uriasposten…’

  Tillykke, du er ikke laengere hoejreekstrem.

  Kommentar by Erling — 22. maj 2015 @ 07:43

 3. Ja, og hvornår begynder regeringen at granske lidt i grundloven, og retter ind derefter. ?

  Kommentar by Sindsro — 22. maj 2015 @ 10:30

 4. Jeg kan mærke at tiderne skifter, til fordel for Danmark og den danske befolkning.så skal der snart ryddes ud i politikere og de andre forræderisk grupper i landet, i ved hvem i er :-D

  Kommentar by jesper — 22. maj 2015 @ 10:33

 5. Chimpanserne går amok.
  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FyuyqXhORCE

  Kommentar by Sindsro — 22. maj 2015 @ 10:45

 6. jeg kan også mærke noget Jesper. Stemningen er ved at vende, men det måtte godt gå hurtigere.

  glimrende scweizisk politikers tale om Europa, der fik minaretter forbudt
  https://www.youtube.com/watch?v=2DnbM4EJRpk

  Kommentar by dinesen — 22. maj 2015 @ 10:53

 7. Fantastisk billede af de kæmpende tropper ved For frihed-demonstration, 4. maj 2015. Historisk dato. Dengang i 1945 troede man at voldelige gade-stormtropper endelig var historie. Nu hærger de igen for at fremme, at samfundet overtages af de grønne.
  Synd at politiet er tvunget til at stille op til det, men desværre er der et venstreorienteret flertal i folketinget, der ønsker Redox, RA og AFA og de autonomes gadevold mod fredelige demonstranter.
  Ellers havde de forbudt moddemonstrationer mod lovligt anmeldte demonstrationer.

  Kommentar by A-mad — 22. maj 2015 @ 10:55

 8. Jeg forstår ikke hvorfor de bliver ved med at kalde dem for anti-fascister

  Kommentar by Kim Serritslev — 22. maj 2015 @ 11:26

 9. “Heute gehört uns die Strasse, morgen die ganze Welt” SA’erne i aktion.

  Kommentar by Tempus Fugit — 22. maj 2015 @ 12:04

 10. “Derimod har Redox’ fotograf ved flere lejligheder blevet både truet og angrebet ved Pegidas demonstrationer. Vi er et medie, og det er totalt uacceptabelt, at vi ikke kan udføre vores arbejde uden trusler.”

  Jeg tvivler stærkt på den udlægning. Har været med syv-otte gange efterhånden, har ikke set deres fotografer fysisk angrebet. Skal ikke kunne sige om de er blevet truet, men jeg har ikke hørt det.

  Deres fotografer befinder sig jævnligt helt inde blandt For Friheds skare, altså man gnubber simpelthen skuldre med dem. Det er en mærkværdig oplevelse, men de er jo tilsyneladende beskyttet bag deres pressekort.

  “Vi er et medie”. Jeg mener Redox er et pseudo-medie, deres primære opgave forekommer mere at være at identificere og skaffe oplysninger om politiske modstandere. Det har intet at gøre med journalistik som sådan.

  Kommentar by Johnson — 22. maj 2015 @ 12:15

 11. Venstrefascisterne er et bedre ord.

  Kommentar by Machiavelli — 22. maj 2015 @ 12:18

 12. Hvad får blege, hvide mennesker til at hade så meget?
  Og hvorfor taler de altid om racisme?

  Kommentar by dinesen — 22. maj 2015 @ 12:28

 13. Redox = Stasi.

  Kommentar by mb — 22. maj 2015 @ 12:28

 14. “Derimod har Redox’ fotograf ved flere lejligheder blevet både truet og angrebet ved Pegidas demonstrationer..”

  Hvis det stod til mig… Så blev han gennembanket… For Frihed demonstranterne er allerede stemplet som “voldelige” eller involveret i vold…. Så forskellen er lig nul… MSM vil skrive det samme, uanset hvor volden kommer fra…. DET ER EN FREEBEE

  Kommentar by ny kommentator — 22. maj 2015 @ 12:29

 15. “Derimod har Redox’ fotograf ved flere lejligheder blevet både truet og angrebet ved Pegidas demonstrationer..”

  Fotograf? Så må der jo være håndfaste beviser!

  Kommentar by Hodja — 22. maj 2015 @ 13:03

 16. “Derimod har Redox’ fotograf ved flere lejligheder blevet både truet og angrebet ved Pegidas demonstrationer”.. Undertegnede har selv været med til Pegida demonstrationer 6-7 gange og hver eneste gang var fede Simon tilstede, Den eneste grund han har til at være der er at intimidere deltagerne af demonstrationen og at orkestrere angrebene fra SA erne mod de fredelige Pegida deltagere. Og hvis han var blevet angrebet, som det påståes, af undertegnede og visse andre af Pegida deltagerne, ville han ikke være i stand til at rejse sig op ved egen hjælp i 3 måneder efter.

  Kommentar by Danskeren — 22. maj 2015 @ 14:15

 17. Redox= gestapo–Afa= Brunskjorter–Enhedslisten= nationalsocialistisk
  arbejder parti, alt i alt NAZISTER !!!!!

  Kommentar by klaus j — 22. maj 2015 @ 14:28

 18. Desværre tror jeg deres metoder virker. Truslen om vold, og risikoen for at blive hængt ud ved navn holder mange væk fra demonstrationerne.

  Det er egentlig synd, de såkaldte “anti-fascister” ikke selv kan se, at netop de metoder er fascistiske. De skulle i stedet kigge på f.eks. Ryanair og Frank Jensen som et eksempel, på at man godt kan være uenige og holde en skarp tone – men ikke glemme humoren, og i øvrigt gøre det hele uden vold og trusler om samme.

  Man står tilbage med en fornemmelse af, at AFA mv. bare er en flok voldsmænd, som elsker konfrontationen – særligt med politiet. Hvis de ikke er til Pegida om mandagen, er de til FCK kamp om søndagen.

  Kommentar by Al Piastow — 22. maj 2015 @ 14:58

 19. > Kim Møller

  ad ‘injuriesag’
  Du må sige til, hvis vi skal spytte i kampkassen igen. Rødfascistisk lawfare skal på ingen måde accepteres.

  > Kommentar by Sindsro — 22. maj 2015 @ 10:30

  http://www.ft.dk/undervisning/~/media/PDF/publikationer/Grundloven/Min_grundlov%20pdf.ashx

  Måske det kan hjælpe dig ud af din vildfarelse? – når politiet beskytter en lovlig demonstration fra angribere, så er det vel udtryk for, at grundloven respekteres…

  Kommentar by Polka Charlie — 22. maj 2015 @ 15:41

 20. Simon Bünger tager billeder af alt og alle, så hvor langt skal han lede for vise eksempel på, at han er blevet truet eller overfaldet?

  I øvrigt er det grammatisk forkert at skrive : “Derimod har Redox’ fotograf ved flere lejligheder blevet både truet og angrebet”

  Det hedder: “Derimod er Redox”

  Kommentar by Anonym — 22. maj 2015 @ 15:52

 21. Redox er en flok løgnere og hyklere….

  Kommentar by Flaskeposten — 22. maj 2015 @ 15:55

 22. Ligger løsningen ikke lige for? Registrer uriasposten som medie, dermed bliver det “totalt uacceptabelt, at vi ikke kan udføre vores arbejde uden trusler” for kim møller og evt freelance fotografer der måtte have lyst til at tage ultra-nærbilleder af simon bünger eller andre mentalt udfordrede fascister. Ja hvorfor ikke også registrere “for frihed” som medie nu hvor nicolai sennels er begyndt at live streame fra demonstrationerne. Hvis det kan få politiet til rent faktisk at give dem en straf længere end 5 minutters time-out så er det da en god investering.

  Kommentar by Per — 22. maj 2015 @ 16:07

 23. Der har været snak om at politi skulle bære små kameraer, for at kunne føre bevis i retten ved voldelige konfrontationer. Er der nogen herinde der ved om politiet bruger den slags ved For Frihed demonstrationer ?

  Jeg tror man skal tage det roligt med Simons trusler om injuriesager,
  han skal saftsusemig have gode beviser for at køre sådan en sag i retten. Det er vist kun for intimidere og skræmme folk fra at gå med i demonstration.

  Kommentar by k.m. — 22. maj 2015 @ 16:39

 24. 23 jeg så i live streamen sidst at de filmede nogle moddemonstranter. Det var dog med et almindeligt videokamera på en stang og på sikker afstand.

  Kommentar by Per — 22. maj 2015 @ 20:02

 25. Hold nu op, han vil aldrig kunne vinde en “injuriesag”.

  Kommentar by Johnson — 22. maj 2015 @ 20:33

 26. Når man ikke tør stille op til et kritisk interview om sit arbejde, kan man ikke betegne sig selv som et “medie”.

  Kommentar by Arne Torp — 22. maj 2015 @ 21:27

 27. …Iøvrigt er det beskæmmende, at et “medie”, hvis ledelse er blevet dømt for vold og hærværk mod anderledes tænkende, ikke før er blevet udsat for et kritisk interview, når man tager i betragtning i hvor høj grad, det har været anvendt som sandhedsvidne af massemedierne.

  Kommentar by Arne Torp — 22. maj 2015 @ 21:42

 28. Er der forøvrigt noget nyt om ORG sagen og Samarbejds-Politikens brug af kriminelt fremskaffede oplysninger, a pro pos?

  Kommentar by Hans Und — 24. maj 2015 @ 05:12

 29. http://modkraft.dk/blog/erik-storrud/leve-af-et-samfunds-frygt

  Bemærk, at nogle på Modkraft er utilfredse med Chris Holmsted Larsen, selv om de mener, de er på fløj med ham. Nogle tvivler på, at han er venstreorienteret, som de havde regnet med. Jvf. ovenstående link. Det er også interessant at se, hvordan de definerer vold.

  Kommentar by Søren — 24. maj 2015 @ 18:34

 30. http://ekstrabladet.dk/112/antiislamister-vi-bliver-terroriseret-af-venstrefloejen/5570783

  Kommentar by Jakob — 24. maj 2015 @ 22:13

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper