12. marts 2009

Metroxpress manipulerer en meningsmåling: »Bandekrigen er indvandrernes skyld«

Under normale omstændigheder ville det være en journalistisk dødssynd ikke at skelne mellem indvandrerbander og den enkelte indvandrer, men vil man postulere fordomsfuldhed hos danskerne, så gælder der helt andre regler. Metroxpress’ forsidehistorie onsdag var virkelig slem.

Avisen havde bedt analysebureauet YouGov Zapera undersøge hvem danskerne mener “bærer ansvaret for, at de seneste måneders bandeuro”.

Der var flere svarmuligheder, men konfliktens to parter modstilles – rockere og indvandrergrupperne. Et stort flertal mente sidstnævnte bar hovedparten af skylden.

Det kan udlægges på flere måder, men når avisen på forsiden opsummerer danskernes holdning i citatform “Bandekrigen er indvandrernes skyld”, så er det ikke bare dårlig journalistik, men bevidst manipulation.

Underoverskriften lyder “tre ud af fire peger på indvandrere som ansvarlige for bandekrigen“, og gentager således springet fra indvandrergrupper til indvandrere. Emnet for artiklen bliver i kraft af den postulerede konklusion til integrationsproblematikken, og det hele går fra skidt til værre, når journalist Martin Kjær Jensen samtidig lader tre eksperter underbygge postulatet.

“Der er ikke nogen, der har styr på, præcis hvem de er. De er jo slet ikke så nemme at identificere i gadebilledet som rockere. Det skaber en allestedsnærværende utryghed, fordi alle med anderledes hudfarve og en bestemt type tøj bliver betragtet som potentielle bandemedlemmer (Kirsten Hviid, AAU)

Alle de uskyldige unge med indvandrerbaggrund får bekræftet en tro på, at danskerne slet ikke kan lide dem, og det kan få store konsekvenser.” Manu Sareen, integrationskonsulent)

“Vi skal huske, at langt de fleste kun oplever den her krig gennem radio, tv og aviser. Så det, medierne vælger at fokusere på, har en meget stor afsmitning.” (Michael Hviid Jacobsen, sociolog)

De tre citerede kender næppe undersøgelsens eksakte ordlyd, og kommenterer således på ren fiktion, og bidrager således mere eller mindre ufrivilligt til det der bliver en cirkelslutning. Det eneste artiklen fortæller, er reelt at Metroxpress mener danskerne er fordomsfulde.

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/6635/trackback

20 Comments »

 1. Er Michael Hviid Jacobsen og Kirsten Hviid i familie?

  I så fald er det også bemærkelsesværdigt, at journalisten har brugt to ekspertkilder, der er i familie.

  Kommentar by 174-3 — 12. marts 2009 @ 07:15

 2. Fantastisk.

  Monstro det bliver emnet i Tv2 news’s mediemagasin. Eller mon det igen igen skal handle om at Fogh ikke gider svare på det samme spørgsmål 27 gange.

  Er det ikke sjovt at de ikke kan finde en ekspert der kan forklare hvorfor danskerne har svaret som de har. Det er jo i bund og grund ganske fornuftigt og fuldt forståeligt. Det burde da være verdens letteste sag at finde en ekspert der ville sige at danskerne naturligvis giver indvandrer-grupperne i samspil med rockerne, hovedansvaret for konflikten, da det er dem der er deltagerne deri.

  Kommentar by Østjyden — 12. marts 2009 @ 07:29

 3. OT.
  Kl. ca. 6.50, svensk SVT1. Forfatterne og journalisterne Anna-Lena Lodenius (“racisme”-forsker, dvs. den “racistiske” svenske majoritetsbefolkning i f.t. de “undertrykte” minoritetsmuslimer) og Mats Wingborg med bog om, hvordan man kan debattere mod Sverigedemokraterne og en sædvanlig politisk korrekt multikultur-hyldende – misvisende – karakteristik af lignende højrefløjspartier, fx. Dansk Folkeparti. “Sverigedemokraterne har en apartheidpolitik, vil ikke blande kulturer”. Virkeligheden forvanskes altså. Muslimerne, der aktivt afviser at være en del af samfundet – bl.a. med deres apartheid-tørklæder – gøres til stakkels ofre.

  Kommentar by barfbag — 12. marts 2009 @ 07:59

 4. Det er de rød-liberale der i en godhedsrus har importeret horder af ubrugelige dadeltrampere, i stedet for at udvælge dem der kunne være en gevinst for samfundet.

  Så engelske, amerikanske, belgiske, hollandske og svenske INDVANDRERE er altså skyld i bandekrigen.

  Det kan man fandeme kalde stigmatisering !!

  Kommentar by tolder — 12. marts 2009 @ 08:23

 5. Vi kan ikke styre medierne, men vi kan i høj grad medvirke til at denne opfattelse ikke bliver udbredt.

  Hver gang vi kritiserer de primitive dadler fra mellemøsten, så lad være med at bruge ordet “indvandrere” – jeg har sagt det før -og vil gerne sige det igen – der er mange befolkningsgrupper og fremmede kulturer der bidrager til noget godt i Danmark og der er ingen grund til at de føler sig ramt. Nævn konsekvent problemerne ved deres navn, nemlig arabere/muslimer (dadler).

  Det er ikke indvandrere der er problemer med, men arabere..

  til gengæld, er der ikke andet end problemer med arabere..

  Kommentar by Mike Olsen..(Onion).. — 12. marts 2009 @ 08:31

 6. Hell`s Angels er danske idioter og de andre er ikke danske idioter…
  Hvad er forskellen?

  Kommentar by ivan johansen — 12. marts 2009 @ 09:18

 7. Det er sørgeligt som meningsmålinger, der udføres af amatører formidles af sensationshungrende journalister. Der er efter mim mening adskillige metodiske fejl, hvor hver af dem er nok til at diskvalificere undersøgelsen: Der er ikke den nødvendige varedeklaration for analysen, der beskriver, hvordan resultaterne er frembragt.Stikprøven skal være tilfældig dvs. et tilfældigt udvalg af alle i universet, som skal defineres. Det gælder også når det er en internetpanel undersøgelse, som denne fra Zapera. Der er heller ingen svarprocent. Det er desuden altid problematisk at bede folk at vælge mellem mange svarmuligheder/skyldige. Det er bestemt på forhånd, hvad der er at vælge mellem. Man kunne tilføje danskerne, George Bush, Anders Fog Rasmussen, Dansk Folkeparti og Ritt Bjerregaard, som svarmuligheder og måske var der nogle, der ville give dem skylden for bandekrigen på Nørrebro? Eller vejret? Jeg er iøvrigt enig med Østjyden: resultaterne peger sandsynligvis i den rigtige retning, men tolkningen forstyrres af ovennævnte mangler og spørgsmålsfomulerin-gen, der som det beskrives i blogklummen er helt defekt. Især svarmuligheden: Indvandrergrupperne er tvivlsom – der skulle nok have stået indvandrerbanderne?

  Kommentar by anti-marx anno dazumahl — 12. marts 2009 @ 10:01

 8. Erstat indvandrerbander med ordet muslimbander, så “passer det”.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 12. marts 2009 @ 11:30

 9. Jeg læste også artiklen med nærmest afsky, men jeg hæftede mig i virkeligheden mest ved den fuldstændige fordrejning af historien der finder sted og den vinkling som så ofte bliver resultatet.
  Pludselig er det ikke længere de kriminelle islamiske bander og deres overgreb mod befolkningen, som er skyld i at “Integrationen er banket 10 år tilbage”… Næ nej artiklen vinkles så det derimod er den snævertsynede danske befolkning og de hadske medier, som ødelægger integrationen.
  En universitetsforsker, en integrationskonsulent (og R-politikker) og en sociolog bliver rørende enige om at vende hele sagen på hovedet, så det er den danske borger, der i virkeligheden er skurken og de stakkels “uskyldige unge med indvandrerbaggrund” der er ofrene !

  Kommentar by JacobCT — 12. marts 2009 @ 11:47

 10. Der er noget som tyder på, at der slet ikke er tale om en egentlig meningsmåling:

  “En del af Zaperas spørgeundersøgelser gennemføres ved hjælp af et panel bestående af personer (herefter ”paneldeltagere”), der udfylder spørgeskemaer på Internettet via hyperlinks, som Zapera fremsender til disse pr. email. ”

  Dvs. at YouGov Zapera formentlig kun har spurgt medlemmer i deres eget lukkede panel!

  Mere her http://www.yougov.dk/

  Kommentar by JacobCT — 12. marts 2009 @ 12:20

 11. Der er noget som tyder på, at der slet ikke er tale om en egentlig meningsmåling:

  “En del af Zaperas spørgeundersøgelser gennemføres ved hjælp af et panel bestående af personer (herefter ”paneldeltagere”), der udfylder spørgeskemaer på Internettet via hyperlinks, som Zapera fremsender til disse pr. email. ”

  Dvs. at YouGov Zapera formentlig kun har spurgt medlemmer i deres eget lukkede panel!

  Mere her http://www.yougov.dk/

  Kommentar by JacobCT — 12. marts 2009 @ 12:21

 12. OK, falkeøje! Det er jo det, det er. Så lad os kalde en spade for en spade

  Kommentar by anti-marx anno dazumahl — 12. marts 2009 @ 12:48

 13. Enig med JacobCT – undersøgelsen er ikke dokumenteret repræsentativ og den universitetsforsker, integrationskonsulent (og R-politiker) og sociolog Metroxpress har interviewet kender jeg og dem kan man blot springe over som de Tordenskjolds DR-soldater, de er. Men nu vi er ved det: Hvorfor stoppede Manu Saren ikke indvandrerbanderne i opløbet? Er det ikke det han har fået løn for i årevis som integrationskonsulent og medlem af Københavns borgerrepræsentation?

  Kommentar by anti-marx anno dazumahl — 12. marts 2009 @ 13:02

 14. Svar på indlæg nr. 6. Ivan Johansen. “HVAD ER FORSKELLEN..”
  Jo, ser du, 4 rockere overfalder ikke en 11-årig dansk dreng, gennembanker ham, stjæler hans penge, telefon og hans jakke eller truer med at nakke hans søster, hvis han anmelder det.
  4 rockere gruppevoldtager ikke 14-årige danske piger.
  Af 2 onder, er rockerne så afgjort at foretrække. De er ikke sindssyge.
  Rockere gemmer sig ikke blandt alm. danskere. Perlerne gemmer sig blandt ikke voldelige muslimer (de findes altså)
  Hvis almindelige indvandrere er sure over en evt. generalisering, har de KUN SIG SELV AT TAKKE FOR DET. De magter ikke – og er ikke interesserede i at holde orden i egne rækker.
  Det er da klart, at normale mennesker vil prøve at undgå unge indvandrere (arabere), når man ikke kan se på dem, hvem der trækker en pistol eller en kniv. Det kan man da ikke klandre nogen for.

  Kommentar by ramses-2 — 12. marts 2009 @ 13:13

 15. Det er da HELT BEVIDST at medierne anvender ordet indvandrerbander !

  Man vil hellere rette bager for smed fremfor at udsige hvem det er der er problemskabere i den helt store stil, nemlig araberne/muslimer.

  En af årsagerne til dette skal givetvis søges hos de regler/anbefalinger som EU opstillede for nogle år siden og som omfattede den skrevne som audio-visuelle presse.

  Man har så også dette specielle forhold med EU og de arabisk/islamiske lande at tage hensyn til.

  Så hvis pressen direkte skrev muslimer i stedet for som nu at ramme samtlige indvandrere ved at bruge dette ord, ville man sikkert gå på tværs af EUs ønsker.

  Efterhånden er det hele syltet ind i hensyntagen til muslimer bl.a. forårsaget af det kommende Partnerskab med de arabisk/islamiske Middelhavslande.

  Vi skal udvise åbenhed og venlighed overfor de mennesker der frivilligt vælger at slå sig ned i Danmark HVIS disse vel at mærke er indstillet på at arbejde for at integrere sig, samt at trække på samme hammel som Danerne, altså at yde deres positive tilskud til det danske samfund.

  Men sådan agerer alt for mange af indvandrerne fra arabisk/islamiske lande jo netop ikke!

  Den modvilje og vrede der er under opbygning hos den oprindelige befolkning mod indvandrere fra disse lande er fuldt ud forståelig.

  Og dette foregår overalt i de Vestlige lande hvor muslimer har slået sig ned.

  Tanken om at de vestlige befolkninger er forsørgelsesgrundlag for alt for mange af disse arabere/muslimer, samt at vi også årligt betaler uhyrlige summer i euros og dollars til de arabisk/islamiske Middelhavslande kan gøre mig vred.

  Kommentar by Vivi Andersen — 12. marts 2009 @ 14:25

 16. Enig med falkeøje og Vivi Andersen: Det er muslimer: arabere, pakistanere og somaliere, der er overkriminelle og uintegrerbare – de øvrige indvandrere er mindre kriminelle end danskere og integrerer fint. Længere er den sådan set ikke. Medierne vælger at være utydelige og anvender new-speak i stedet for at kalde en spade for en spade. Det øger forvirringen. De, der spiller racekortet, som f.ex. Kirsten Hviid, AAU (og så med det navn) er bevidst useriøse: arabere er hvide ligesom jøder og europæere og flertallet af amerikanerne. Mange danskere er sorthårede og mørkere i huden end mange muslimer og er integreret siden middelalderen eller måske stenalderen f.ex statsministeren og Uffe Ellemann Jensen og de bliver vel ikke ligefrem diskrimineret pga af deres race af Helle Thorning Schmidt, Margrethe Vestager og Villy Søvndal eller hur? Mange indvandrere af asiatisk race integrerer jo også fint og alle mulige andre, der ikke er muslimer. Så fri os for racekortet. Det er mere end slidt op.

  Kommentar by anti-marx anno dazumahl — 12. marts 2009 @ 15:39

 17. Tja rigtig journalistik (hvornår har det reelt fundtes ?)eller ej, så er resultatet jo rigtigt det er indvandrenes skyld, eller rettere en vis gruppe indvandres skyld det er et ubestrideligt faktum !

  Var de ikke her…..Intet problem !

  Opførte de sig som værende en del af dette århundrede…..Intet problem !

  Så uanset at mellemregningerne muligtvis er sjusk er resultatet lige i øjet ;-)

  Kommentar by Whodares — 12. marts 2009 @ 19:40

 18. Artiklen er rigtignok manipulerende, men jeg synes det er positivt at danskernes mener det er indvandrernes skyld :). Aopologien findes ikke i den danske befolkning.

  Kommentar by Morten — 12. marts 2009 @ 21:08

 19. Der er flere og flere eksempler på at den journalistiske grundsten, nemlig at tjene penge på folks ulykke, er ved at skinne igennem, selv i det tabubelagte emne ,,muslimer,,

  For mig virker det faktisk glædeligt, når man tænker over hvor langsom venstrefløjen er til at fatte noget som helst. Der er mere og mere kritisk af muslimsk kultur, stadig godt maskeret bag den politiske korrekthed, men den går tættere og tættere på.

  Jeg tror det er de flere og flere unge, som åbenlyst går ud og siger at de ganske simpelt hader muslimer og deres lortekultur.

  Man har lov at håbe.

  Hvem har seriøst i sin vildeste fantasi forestillet sig at det er i orden at muslimerne bevarer deres kultur til punkt og prikke og samtidigt skal bo i Danmark. Et delt folk!.

  Et diktatorisk præstestyre og Sharialovgivning, blandet med Dansk demokrati og magtens tredeling?

  Det kan bare ikke lade sig gøre. Men venstrefløjen VIL bare lave den kulturelle kimære, for at se bekræftelse på deres socialistiske utopi. Og de er ved at skabe et monster.

  Foreløbigt er det blevet til at muslimerne har dannet deres egen enklaver med egen lovgivning og med vanlig voldsparathed bare breder deres kultur, kompromisløst. For dem er det ganske naturligt, de har aldrig behøvet eller interesseret sig for andre kulturer, da kun for at plyndre dem.

  Blandt de mange muslimske erhvervs-mafiaer, grønthandlerne, kioskerne, pizzariaerne, er der jo også taxa-mafiaen.

  Jeg var vidne til et nyt tiltag hos denne gren af islamo-edderkoppen.

  En cyklist måtte med hvinene bremser i snestormen i Kbh her til aften, stoppe op, fordi en indvandrertaxa simpelthen blokerede cykelstien med taxaen. Så kunne de prajende kunder nemt komme i bilen og cyklisten kunne jo bare vente ude i kulden. Da denne brokkede sig, blev der råbt ,,slap af,, fra kundens side, som jo nyder godt af islamo-taxaernes grove kørsel og synes det er helt fint. Pyt med at det er ulovligt, bare det er mageligt.

  Og sådan kunne muslimen igen vise sin foragt for ,,fattige,, ved at ydmyge dem. Det er nemlig sådan, at cyklister regnes for fattige i mellemøsten og trafikreglerne er sådan at cyklister skal vige for bilister. Bilen er det ypperste en muslim kan opnå, helst så dyr som mulig. Ære er alt, uanset hvor primitiv den er. I vores del af verden er det uddannelse og andre ting.

  Så også på dette punkt er islam ved at indføre muslimske regler i trafikken i Kbh.

  Så inden længe:

  http://www.metacafe.com/watch/726608/very_funny_video_iraq_traffic/

  Kommentar by Solipsisyfos — 13. marts 2009 @ 01:04

 20. Nej, det er ikke “indvandrere” som helhed, vi har problemer med, men muslimske indvandrere.
  Helt at droppe ordet “indvandrere” om banditterne, bør man dog ikke.
  Så må man sige “muslimske indvandrerbander”.
  I fremtiden skulle man nødigt tro, at de “altid” har været i landet – med den elendige attitude.

  Kommentar by L. Johs — 15. marts 2009 @ 18:06

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper