15. marts 2009

Flygtninge pga. faktorer “der nu forstærkes af de begyndende klimaforandringer og tørke”

I fredagens sene udgave af TVavisen blev der bragt et indslag om afrikanere der grundet “fattigdom og tørke” forsøgte at nå Spanien i fiskerbåde. Steffen Kretz rapporterede fra en lejr i Mauritanien, hvor flygtningene blev tilbageholdt.

Kim Bildsøe Lassen, TVavisen: … en menneskesmugling som bliver mere og mere intensiv, i kraft af, at klimaforandringer skaber mere tørke i store dele af Afrika…

Steffen Kretz, korrespondent: Strømmen af illegale indvandrere er endeløs. Disse mænd var på vej til Spanien for få timer siden, de har betalt 7.000 kroner hver for en plads i en åben fiskerbåd – en mindre formue her i Afrika… De var 70 mænd stuvet sammen i fiskerbåden, fortæller de… de unge mænd her kommer fra landene syd for Sahara, lande der er hårdt ramt af fattigdom, arbejdsløshed og politisk uro – tre faktorer der nu forstærkes af de begyndende klimaforandringer og tørke.

Det fortælles, at flygtningene søgte Vesten på grund af “fattigdom, arbejdsløshed og politisk uro”, og som trold af en æske suppleres med “begyndende klimaforandringer og begyndende tørke”. Naturen har aldrig været statisk, men pointen var tydeligvis ikke klimaforandringer som sådan, men ‘menneskeskabte klimaforandringer’. Da Mette Fugl i efteråret 2006 lavede en lignende rapportage fra Vest-Afrika blev afrikanerne beskrevet som “fattigdoms-flygtninge” (I, II). Mon klimaforklaringen med tiden erstatter post-kolonialismen – en ny fortælling med offerroller til fejlslagne kulturer.

Afrikanerne forsøger normalt at nå Vesten via Spanien, Italien og Grækenland, og da det fortælles, at de i den konkrete sag søgte Spanien og endte i Mauritanien, og de oprindeligt kom fra “landene syd for Saraha”, er det velsagtens fra Sahel-bæltets vestlige del, dvs. lande som Burkina Faso, Niger, Mali og Chad. Lande med stigende/ikke-faldende regnmængde.

(Food and Agriculture Organization, United Nations: Atlas on Regional A Integration in West Africa, Changes in Pluviometric Indices in West Africa, s. 11)

Opdate. Kommentar i denne postering (Ulrik, #20).

“Steffen Kretz var, som “klima korrespondet” i Grønland, her hvor jeg bor. En af mine venner er fisker og fanger og Steffen Kretz opsøgte ham og forklarede ham at han i et interview gerne ville have ham til at sige: “Man kan ikke længere skyde sæler på isen pga klimaforandringer”, min ven svarede at det ville han ikke, for det ville være en løgn, godtnok forandrer naturen sig, måske menneskeskabt, måske ikke, men sæler kan man altså stadig skyde på isen. Steffen Kretz sagde så: “Men kan du så henvise mig til en fanger der vil sige det?”. Hvad driver mon sådan en journalist!?”

Oploadet Kl. 00:30 af Kim Møller — Direkte link28 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/6648/trackback

28 Comments »

 1. Nu kan der vel være andre grunde til ørkendannelse end regnmængden – hvad med børnelæger?

  Kommentar by Scavenius — 15. marts 2009 @ 00:57

 2. Mine forældre er jo ægte socialdemokrater, så de har lige været til fordrag om den kommende tid, hvor vandet vil stige 7 meter og 10000000000000 million milliarde vil dø, fordi vi lukker co2 ud i luften. Da min far så kom til at påstå at han da kan huske at man snakkede om istid for 30 år siden, at man snakkede om vi ville mangle ilt for 20 år siden, snakkede om faren for ozonlaget for 10 år side og nu co2 hysteriet, så havde han altså svært med at hoppe med på vognen. Efter han selvfølgelig var sat på plads, for selv Obama tror jo på co2 og slem slem fremtid (selvom Obama så ikke vil begrænse co2, vil venstrefløjen så hade ham nu?) spurgte han endnu en gang “hvis vejrudsigten ikke kan fortælle hvordan vejret bliver på søndag, hvordan kan FN så sige hvordan det bliver om 100 år????”. Der blev ikke svaret andet end klimabenægter…….

  Men sjovt at alle klimahistorier aldrig husker det fakta at grunden til ørkenen spreder sig så hastigt, er at de stakkels sultne mennesker fællede alle træerne i området. Ligeledes snakker man aldrig om hvor mange mennesker der egentlig er plads, mad og vand til på jorden, for det er jo så nemt at samle penge ind til sos børnebyerne, eller lave historier om hvor onde vi er i vensten og det er vores skyld afrikanerne ikke kan få et velfungerende samfund op og køre, sandheden er jo at vi inden længe kommer til at mangle alle de basale ting, hvis man bliver ved med at føde 8-10 unger, der overlever pga vestlig lægehjælp.

  Kommentar by Broholm (ordblind) — 15. marts 2009 @ 01:20

 3. Man kan forstå at Hr. Bror Blidholm hører til os vise mennesker, som ser sig omkring, inden de sætter børn i verden (eller er anledning til det).

  Det er mit ubetingede indtryk, at megen opbragthed netop bringes til udtryk på kommende generationers vegne, være det sig i form af bekymring for vandstandene, solindstrålingsfaktoren, gammastråling fra forulykkede kernekraftværker eller deres affald eller de hemmelige (men meget intelligente) stråler, der rammer Afghanistan, Saudi-Barbarien, Iran, Texas, Montana og Alaska.

  Kommentar by Scavenius — 15. marts 2009 @ 01:42

 4. Broholms fader har en god kritisk sans. Det er jo ganske korrekt, at vi altid er blevet pumpet fulde af propaganda om jordens snarlige sammenbrud. Global opvarmning er bare en ny bagudstræbende religion.

  Kommentar by RettenTilSelvforsvar — 15. marts 2009 @ 05:45

 5. Det hænder der er noget i Scavenius ord, børnelæger har givet været en medvirkende faktor i ørkners udbredelse navnlig hvis menneskelig adfærd uamfægtet at flere børn overlever de første år fortsætter med samme formeringstakt som før muligheden for lægehjælp fandtes, et voldsomt voksende pres fra befolkningen og dens belastning af miljøet er da konsekvensen , ligesom anvendelse af navnlig ukontrolleret kunstgødningstilskud er noget der på sigt medfører forsaltning ( en form for ørkendannelse ) af jordlag.

  Kommentar by Peter Buch — 15. marts 2009 @ 08:02

 6. Det er ikke klimaforandringer der har skylden, med mindre disse klimaforandringer skyldes den apati, som via I-landene har tilført U-landene en såkaldt “hjælp”.

  Jeg kører for tiden en afdækning af U-landshjælpens absolut negative konsekvenser ovre på min blog.

  Kommentar by Anna Lyttiger — 15. marts 2009 @ 08:05

 7. Slet venligst “via”.

  Kommentar by Anna Lyttiger — 15. marts 2009 @ 08:06

 8. Og iøvrigt har “klimaforandringer” en klang af, at menneskene skulle have en væsentlig impakt på verdens klima. Der er en hel del “eksperter” som har CO2-storhedsvanvid i røven. (PS: Min far var til Ayn Rand og Eric Hoffer, så jeg har fået en god opdragelse!)

  Kommentar by Anna Lyttiger — 15. marts 2009 @ 08:14

 9. Ifølge Arkimedes fortrænger et legeme, der nedsænkes i en væske lige så meget væske som det selv vejer.

  Prøv med et glas vand. Hæld isterninger i. Sæt en streg hvor vandstanden i glasset står. Vent til isen er smeltet. Volla! Vandstanden er den samme.

  Verdenshavene stiger når isen på polerne smelter, den gør!!! Det påstår i al fald alverdens regeringer, Algore og FN og andre klimareligiøse halvtosser:
  MEN DEN VIL VÆRE NØJAGTIG LIGESÅ HØJ SOM DEN ER I DAG!

  At landmasserne på polerne så vil rejse sig af havet er en helt anden historie – og den ligger tusinder af år ude i fremtiden.

  God Søndag og sørg for at holde humøret ned, der er sku nok at være bange for, mest skattefars co2 afgifter og så naboens brændeovn – røgen fra sidste er sammen med havegrillen 100 gange mere kræftfremkaldende end tobaksrøg.

  Kommentar by Bodil — 15. marts 2009 @ 08:50

 10. Problemet er måske at hvis Sahel er et område med store naturlige klimaforandringer, så lokkes folk til når klimaet er vådt nok til at jorden kan dyrkes og når det igen bliver tørt må de flygte.

  Så hvis de mennesker skal kunne opretholde en tålelig levestandard vil det kræve infrastruktur og energiforsyning til kunstvanding når regnen svigter og selvfølgelig også en vis organisation og civilisation til at opbygge dette.

  Her glemmer TV-avisen så at fortælle at man har rigeligt af energiressourcer til formålet i dette område, men dem har man ikke meget gavn af fordi når vi i Vesten skal rådgive dem så er vi så forbandet politisk korrekte at vi lader det hele handle om vedvarende energi som de slet ikke har råd til på de kanter, og dermed er vi faktisk med til at bremse en fornuftig udvikling som kunne blive til gavn for både dem og os.

  Så hvis vi vil bremse flygtningestrømmen, så skal vi opfordre dem til at brænde en masse kul og olie af så de får energi til at forbedre deres levevilkår, så kunne vi jo eventuelt selv brænde noget mindre kul af herhjemme og f. eks. gå over til atomkraft hvis vi mener noget med al CO2 snakken.

  Kommentar by Jens Hansen — 15. marts 2009 @ 08:57

 11. Og så burde Afrikanerne blive hjemme og se at få ryddet op i eget hus, et af de rigeste kontinenter på Jorden hvis det blev sat en smule i system, fik fjernet alle de korrupte, socialistiske negerhøvdinge landene er blevet plages af siden kolonimagterne overlod landene til deres “frihed” for godt 50 år siden.

  Hvor mærkeligt det end må lyde for socialister (sorte, gule, hvide) så kan vi ikke alle sammen være grever og baroner, konger og præsidenter, uden fodfolk går den ikke. I ved godt, dem dér, der passer maskinerne, dyrker jorden, står på fabrikkerne, graver i minerne o.s.v. o.s.v. får noget sat i gang, skaffer sig selv føden, arbejder så at sige, fysisk slider huden af neglene – uhyggeligt ik? Uden dem går det slet ikke, bare spørg Muhgabe eller en anden af genierne fra Afrika eller mellemøsten, som mest går op i deres egen bankkonti i Schweitz.

  Kommentar by Bodil — 15. marts 2009 @ 09:14

 12. Bildsøe har så grimme tænder, at han burde holde munden lukket.

  DR’s Mr. drama Steffen Kretz er nyligt blevet gift med DR’s drama-queen nr. 1 Lillian Gjerulf Krenz. Når DR engang lukker og slukker kan de blive ansat som romanforfattere på familie-Journalen! De leverer rendyrket følelsesporno og kalder det nyheder.

  Kommentar by morlille — 15. marts 2009 @ 09:19

 13. Klimaproblemer forstærkes af folkevandringen. Når en somalier flytter til Danmark, 16-dobles forbruget af energi og ressourcer. Folk rejser jo ikke hertil fra de varme lande for at spare på varmen.
  Og der er (også) store miljømæssige fordele ved at lade folk blive boende i deres eget land og i deres egen kulturkreds.
  Udvisning af de værste gangstere og imamer kunne medvirke til, at Danmark opfylder sine klima- og miljømål.

  Kommentar by elefanten — 15. marts 2009 @ 10:24

 14. Jeg tror, at årsagen til at klimaprofeterne mener at havene vil stige, dels fordi den is der ligger på land vil smelte og løbe ud i havet, og dels fordi varmere vand fylder mere. Nå foreløbig vandstanden i de danske farvande ikke steget en millimeter, og udenfor lader foråret vente på sig.

  Der er jo meget, der undrer en. (Retorisk spørgsmål – der er ikke længere noget, der undrer mig.) Hvorfor sætter afrikanerne i Nordafrika ikke store beplantningsprogrammer i gang? De ville ændre det lokale klima, og give bedre mulighed for at drive landbrug. Og det kan lade sig gøre. Se Israel. Og det koster ikke ret meget.

  Men det er da herligt for de hellige kredses forkyndere, at kunne gøre en dyd af den valgte nødvendighed. Den vestlige verden vil jo ikke forsvare sig. Vi vil bare lade os oversvømme af havet – menneskehavet, og så kan vi lige så godt lade det være en god gerning, der kan opveje vore onde CO2 forbrydelser. Det er helt klart vor pligt at tage imod klimaflygtningene, præker Bildsøe og Walsted.

  Nå – hvis det ikke snart det bliver til bliver til noget med den globale opvarmning, så må jeg ud og hive i påskeliljerne, så de kan være oppe til tiden.

  Mvh.Børge.

  Kommentar by Børge — 15. marts 2009 @ 10:49

 15. Øv – der røg en del større og mindre slåfejl med.

  Børge.

  Kommentar by Børge — 15. marts 2009 @ 10:50

 16. EU’s landbrugsordninger er med til at forstærke problemerne.
  Det ville være naturligt, at man drev landbrug i de lande, hvor jord og arbejdskraft er billig og hvor klimaet er til det.
  I stedet for at fattige afrikanere sætter livet på spil for at komme til at plukke tomater i Spanien, kunne de plukke tomater i deres hjemland.

  Kommentar by elefanten — 15. marts 2009 @ 11:07

 17. -> 16.

  EUs landbrugsordninger forstærker ikke det mindste. Ville du satse dine daglige fødevareleverancer på afrikansk produktion? Jeg ville hellere begå selvmord, end og dø af svamp og bakterier i rådne fødevarer.

  Jeg ville meget gerne vide, hvorfor afrikanerne ikke kan dyrke deres jord, bare fordi nogle europæiske nationer har valgt at sige, at fødevareproduktion vil de have for alle tilfældes skyld? Det er vel gået op for de fleste, at der ikke er meget næring i offentlig produktion og produkterne fra godhedsindustrien. I Danmark betaler vi 5 mia. i tilskud til fødevareproduktionen. Vi bruger årligt mindst 200 mia. på indvandringen.

  I Afrika ville man efter en passende tid kunne dyrke fødevarer til en pris på langt under halvdelen af, hvad vestlige fødevarer koster. Hvis man ville. Tror du, at en reduktion af fødevarepriserne i eu på 1-2 procent ville ændre noget? Jeg tror det ikke.

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Børge — 15. marts 2009 @ 12:54

 18. Jeg bemærkede den selv. Moraliseringen blev for tyk. Klima-selfspankingen vil være fremtidens store motor i selvudslettelsen.

  Kommentar by Kimpo — 15. marts 2009 @ 14:10

 19. Stop bistands-cirkus:
  http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/316865:3–verden–Udviklingshjaelp-er-ren-doedvaegt

  Kommentar by Peter Buch — 15. marts 2009 @ 14:36

 20. En personlig anekdote.
  Steffen Kretz var, som “klima korrespondet” i Grønland, her hvor jeg bor. En af mine venner er fisker og fanger og Steffen Kretz opsøgte ham og forklarede ham at han i et interview gerne ville have ham til at sige: “Man kan ikke længere skyde sæler på isen pga klimaforandringer”, min ven svarede at det ville han ikke, for det ville være en løgn, godtnok forandrer naturen sig, måske menneskeskabt, måske ikke, men sæler kan man altså stadig skyde på isen. Steffen Kretz sagde så: “Men kan du så henvise mig til en fanger der vil sige det?”.
  Hvad driver mon sådan en journalist!?

  Kommentar by Ulrik — 15. marts 2009 @ 15:06

 21. Grundlæggende er der – i sidste ende – eller i begyndelsen – kun ét problem, og det er demografi. Der er ALT for mange mennesker på planeten Jorden.
  Se denne
  http://www-popexpo.ined.fr/eExplosion.html

  Den er en enkelt side af dette website, som det franske nationalmuseum lavede for en del år siden i forbindelse med en udstilling. Websitet blev så populært, at andre overtog det og videreførte det. Begyndelsessiden er her http://www-popexpo.ined.fr/

  Her kan man ved at indtaste sin alder fx se, hvor mange, der blev født på Jorden samme år som én selv, og hvor mange, der endnu lever, oven i købet i de forskellige verdensdele. Samt mange, mange andre interessante ting.
  Tilbage står dog, at vi er for mange på denne planet. Deraf alle problemerne. Vi ved, at befolkningen i fx Egypten vokser eksplosivt. Der er ikke arbejde til alle. Faktisk går der faretruende mange unge rundt uden beskæftigelse. De vil naturligvis søge mod bedre græsgange, hvilket vil sige Europa. Vi kan ikke blive ved at holde dem ude, da presset vokser dag for dag. Det er en bombe. En befolkningseksplosionsbombe. Politikerne har ikke fattet, hvad der er i værk, selv om det har været kendt i mere end 30 år.
  Jeg er meget pessimistisk med hensyn til fremtiden for Europa. Hvis jeg var ung i dag, ville jeg udvandre til Australien.

  Kommentar by boppo — 15. marts 2009 @ 21:43

 22. 9
  “Ifølge Arkimedes fortrænger et legeme, der nedsænkes i en væske lige så meget væske som det selv vejer.”
  Ja, hvis legemet flyder. Det gør is jo som bekendt.

  Kommentar by Menig 442 — 15. marts 2009 @ 22:39

 23. Mon klimaforklaringen med tiden erstatter post-kolonialismen – en ny fortælling med offerroller til fejlslagne kulturer.

  Har det ikke stået klart de sidste par år – efter det blev tydeligt at IPCC primært er politisk styret.

  Man har fra PK-side i længere tid og i stigende grad måttet se på at myterne om Korstogene, den europæiske kolonialisme og ditto slavehandel er blevet debunket, så de efterhånden vanskeligt kan bruges som begrundelse for at ulandenes befolkninger overtager i-landene – derfor har man fundet på noget nyt.

  Begivenhedernes rette betegnelse er ‘demografisk krigsførelse’.

  Kommentar by Søren Ferling — 15. marts 2009 @ 23:08

 24. Kim Møller

  Når jeg kigger på den grafik du har indsat med regnmængdernes udvikling, ser det altså ud til at de jævnt hen er lavere end i 1950’erne, så jeg tror din konklusion om stigende regnmængde er forkert.

  Fejl i detaljen, men det udelukker jo ikke at hovedbudskabet er korrekt.

  Kommentar by JacobCT — 16. marts 2009 @ 00:46

 25. EDIT

  men det ser da ud til at regnmængderne var stigende fra 1980’erne til 1990’erne

  Kommentar by JacobCT — 16. marts 2009 @ 00:47

 26. -> Jacob CT

  Såvidt jeg ved eksploderede CO2-udledningen ikke i 1951-1960, så der er flere ting der virker ulogiske. Rapporten fortæller iøvrigt at FNs forskernes model ikke kan bruges på Afrika.

  Kommentar by Kim Møller — 16. marts 2009 @ 08:07

 27. Afrika lider sandsynligvis på grund af evolutionære mangler hos størstedelen af befolkningen og ikke andet. Åh ja, så selvfølgelig fordi vi hvide har undertrykt og udbyttet dem lige siden Skabelsen.

  Afrika er godhedsindustriens guldkalv, med evig sult, evig tørke og evig krig. Altid leverancedygtig i et eller andet der kan reddes eller gives bidrag til. Altid tilgængelig for “de anstændiges” og venstrefløjsidioternes patetiske aflad, ved en en eller anden indsamling eller støttekoncert.

  Med den eskalerende onde globale opvarmning vi hvide selvfølgelig er skyld i, går godheds- og klimaindustrien fede tider i møde. Så uanset kloden om føje år ændrer sin bane og styrter ind i solen på grund af den menneskeskabte globale opvarmning, bør man måske købe aktier i skidtet !!

  Blocked ?

  Kommentar by Carsten — 16. marts 2009 @ 21:27

 28. […] så denne her i kommentarerne på Uriasposten (skrevet af Ulrik #20) og huggede […]

  Pingback by DDR-Journalisten Steffen Kretz rejser Jorden rundt for at berette om klimaforandringer (og brænde tonsvis af CO2 af) | Hodjanernes Blog — 25. februar 2016 @ 19:52

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper