27. marts 2009

Johan Drost: “Er DR Udland også en kunstudsendelse?”

Politisk tendens ligger i detaljen. Fire læserbreve…

Der er dømt rødt (Johan Drost; Ekstra Bladet, 22/2-09)
I ‘Smagsdommerne’ (DR2 19.2.) kunne man høre Adrian Hughes og hans tre gæster vurdere en israelsk animationsfilm, som handler om en massakre i de palæstinensiske flygtningelejre Sabra og Shatila under Israels invasion af Libanon i 1982. Diskussionen efterlod det klare indtryk, at den israelske hær stod for udåden -selv om massakren i virkeligheden blev udført af den libanesisk-kristne falangistmilits, hvilket også fremgår af filmen. Fortielsen af denne ‘detalje’ er et klassisk eksempel på, hvordan Danmarks Radio producerer rød politik for licenspengene.

Det handler om kunst, ikke politik (Ida Holten Ebbesen, Redaktionsleder, DR; Ekstra Bladet 24/2-09)
Johan Drost ser røde lejesvende, hvor der ingen er, når han i Ekstra Bladet i søndags kritiserer DR2’s ‘Smagsdommerne’ for at fortie, at den israelske hær ikke var ansvarlige for massakrerne i Sabra og Shatila i 1982. Hvilken stat eller magt, der havde hvilket ansvar, er ikke relevant for den diskussion, der foregik. Relevant er derimod hovedpersonens menneskelige oplevelse af at deltage i krigen i Libanon og overvære massakren. Mellemøstlig politik er kompliceret at forklare på otte minutter, og tematiseringen af fortrængning, skyld og ansvar, som er filmens grundlæggende ærinde, var rigeligt for ‘Smagsdommerne’ at favne på den afmålte tid. Det er den nødvendige prioritering i et program, der handler om kunst, ikke politik.

En mand ser rødt (Johan Drost; Ekstra Bladet 26/2-09)
… var det et enkeltstående eksempel på, at DR formidler den palæstinensiske sag, ville forklaringen være tynd. Men når det er normal DR-praksis, er forklaringen simpelt hen for tyk.

Anti-israelske DR (Johan Drost; Information 26/3-09)
Under omtalen af en ny kortfilm introducerede DR Udland (6. marts) instruktøren Yoni Goodman som “en af mændene bag den Oscarnominerede film, Waltz with Bashir, der kritiserer Israels involvering i den libanesiske borgerkrig, og især massakrerne i de palæstinensiske flygtningelejre Sabra og Shatila”. Derved efterlades det klare indtryk, at den israelske hær stod for massakren – selv om udåden i virkeligheden blev udført af den libanesisk-kristne falangistmilits, hvilket også fremgår af filmen. I udsendelsen Smagsdommerne (DR2 19. februar) blev denne ‘detalje’ ligeledes fortiet, hvilket viser, med hvilken konsekvens Danmarks Radio producerer rød politik for licenspengene. I tilfældet Smagsdommerne forklarede DR, at det ikke var ‘relevant’ at præcisere fordelingen af ansvar for massakren, når der var tale om en udsendelse med fokus på kunst. Er DR Udland også en kunstudsendelse?

PS: Der tales ofte om etniske minoriteters under-repræsentation i medieverdenen. I den pågældende DR2 Udsendelse var værten den dansk-tyrkiske muslim Erkan Özden, og journalisten der interviewede, den dansk-libanesiske muslim Helen Hajjaj.

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/6690/trackback

9 Comments »

 1. Ja vel er DR fyldt med løgn.

  Men det er vel bare en detalje. Langt værre er det, at det samlede folketing udråber tyveriet af mine penge, min ejendom, mine børns fremtid til noget helligt. Velfærd – demokrati.

  De holder mig som slave, men det er ok med de 80% af danskerne, der lever af tyveriet fra de 20%.

  Hvordan tror danskerne, at man kan kræve fornuft og rimelighed på een front, samtidig med at man dyrker dybt krænkende overgreb på naboen på den anden front.

  Vi skal ned og ramme bunden. De, der lever af tyveri nu, skal blive klogere eller uddø. Først da kan det gå frem ad. Om 100 år vil solen igen stige op.

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Børge — 27. marts 2009 @ 14:22

 2. OT

  Grov rascisme!! Hvor er godheds-industrien når man har allermest brug for den???

  http://www.180grader.dk/nyheder/Brasiliens_venstreorientede_pr_sident_l_gger_skylden_for_finanskrisen_p_hvide_mennesker_med_bl_jne.php

  Kommentar by JensH — 27. marts 2009 @ 15:42

 3. Og hvorfor var PLO og Arafat i Libanon – og hvorfor hører vi ikke om Syriens massakre på Paloerne og PLOs massakrer og etniske udrensninger på kristne i Libanon under borgerkrigen.

  Der er et mønster som går igen og igen. Vi så det under borgerkrigen i Libanon, vi så det under borgerkrigen på Balkan, vi ser det i Indien og vi kommer til at se det i Vesteuropa. En bestemt befolkningsgruppe terroriserer og fører lavintensiv krig mod andre befolkningsgrupper – lige indtil det bliver for meget for sidstnævnte, som slår hårdt igen.

  Vi ser mediernes aber – som f.eks Ole Sippel eller Draghsdal servicere antidemokratiske, antivestlige og barbariske kræfter..

  Kommentar by Limewoody — 27. marts 2009 @ 19:52

 4. 2.JensH

  Åhh hva`vi kender jo efterhånden til kedsomhed hvem der er hvad og hvorfor.

  Om det er en eller anden socialist i Sydamerika eller det er de Rettroende i Mellemøsten er udmeldingen den samme : det er den Hvide Mand der er skyldig.

  Dermed fralægger man sig eget ansvar og traver videre i det vante, gamle spor som er, den manglende interesse for at påtage sig voksenlivets selvansvarlighed.

  Det er ikke uden årsag visse befolkninger på kloden betragtes som infantile.

  Kommentar by Vivi Andersen — 27. marts 2009 @ 19:57

 5. Det er selvfølgelig skidt for Hr. Børge, at han ikke formår at bosætte sig i Monaco eller på Cayman Islands som andre mennesker af hans klasse.

  Men i mine øjne er DR nu ikke alt skidt (ikke at jeg tror det kommer som en overraskelse for de øvrige udmærkede debatdeltagere). Således har jeg glædet mig glimtvis over denne uges Apropos, som har handlet om renhed. Stillet overfor religion, hygiejne, sundhed og æstetik, henholdsvis.

  Anbefales hermed: Apropos …. Renhed.

  Ikke at jeg tror udsendelserne er helt fri for sentenser, der kan hidse ren(sic!)-livede gemytter op :-)

  Kommentar by Scavenius — 27. marts 2009 @ 20:07

 6. Her er en massakre på kristne i libanon begået af palæstinensere, nemlig Damour massakren. En massakre man underligt nok ALDRIG hører om. Men man hører konstant om Sabra og Chatila.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Damour_massacre

  Kommentar by Frihed — 29. marts 2009 @ 09:22

 7. “Det er den nødvendige prioritering i et program, der handler om kunst, ikke politik.”

  Aha… hvis vi siger at en konflikt er kunst, så behøver vi ikke at tage stilling til det der sker?

  Skal vi så også bare kalde de overgreb som Hamas foretager mod palæstinensere for kunst og så i øvrigt bare se konflikten i et underholdende, fiktivt og æstetisk perspektiv?

  Kommentar by Janne — 29. marts 2009 @ 15:49

 8. Lidt apropos.

  Så er finanskrisen da godt for noget. Om ikke andet så som dårlig undskyldning for at avissalget bliver ringere og ringere..

  “Hos dagbladenes brancheorganisation følger man dagligt finanskrisen på tætteste hold. Her ved man godt, at aviserne er truet på livet.

  – Det ser jo sådan ud, at samfundets krise også bliver dagbladenes krise.”

  h t t p://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2009/03/29/150655.htm

  Men det er nu ikke kun finanskrisen der er skyld i at papiraviser er blevet knapt så attraktive at betale for og læse i. Den politisk korrekte måde der bliver prioriteret med nyheder på – og andre nyheder bliver tiet ihjel – er med til at lysten til at betale for papiraviser helt klart er dalende. Når vi også ved at flest journalister stemmer centrum-venstre – og at avisers ‘objektivitet’ er der efter, så er det alt for fristende, og faktisk også mere oplysende og ikke mindst demokratisk selv at finde frem til nyheder på nettet i både danske og udenlandske netaviser og ikke mindst på diverse blogs.

  Kommentar by Janne — 29. marts 2009 @ 20:20

 9. @ 3

  Må jeg også minde om Jordans massakre og fordrivelse af palæstinensere i 1970-1971 (også kaldet sorte september).

  En gruppe med navnet Sorte September hævnede sig blandt andet ved at henrette en række israelske idrætsfolk under OL i München 1972.

  Øhm, hvorfor hævnede de sig ikke bare på Jordan?

  Men altså, så meget for den panarabiske solidaritet. Hvorfor er der mon ingen, selv i de arabiske lande, der kan lide palæstinensere??

  mvh HP

  Kommentar by hp — 30. marts 2009 @ 10:47

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper