16. juni 2015

Professor P.C. Matthiessen & dr.phil. Gunnar Viby Mogensen: Demografien er fraværende i valgkampen

“People don’t go because they have nothing, they go because they want better and more”, kunne man forleden læse i Wall Street Journal om bådflygtninge fra Senegal, et relativt fredeligt vestafrikansk land med økonomisk vækst, der angiveligt producerer flygtninge i samme målestok som krigshærgede lande såsom Syrien, Somalia og Eritrea. Asylsystemet faciliterer en folkevandring der vil få konkrete følger for kommende generationer af danskere. Kronik af professor Poul Christian Matthiessen og dr.phil. Gunnar Viby Mogensen i Berlingske – Udlændingene i valgkampen.

“Et af de forhold, som har størst betydning for Danmarks og det øvrige Europas fremtid, og som ikke har spillet nogen rolle overhovedet i den danske valgkamp, er den såkaldte ‘demografiske transition’, altså landenes overgang fra et højt til et lavt fødsels- og dødelighedsniveau.

… i Afrika og i dele af Mellemøsten ser situationen helt anderledes ud. Her har udbredelsen af den vestlige medicinske teknologi ganske vist reduceret dødeligheden meget, men det overses hyppigt, at fødselsniveauet stadig er meget højt. Det skyldes for det første, at man endnu kun i begrænset omfang er kommet ind i en økonomisk og social udvikling, som kunne føre til kvindefrigørelse og nye normer for kvindens fertilitetsadfærd. …

Afrikas befolkning er i dag dobbelt så stor som EU’s stagnerende befolkning, men om blot 35 år vil Afrikas folketal være blevet fem gange større end indbyggerantallet i EU til den tid.

Denne voldsomme demografiske vækst, og de beskedne økonomiske og sociale forbedringer i Afrika og i dele af Mellemøsten, vil naturligvis fremkalde det stærke ønske om at udvandre til det forjættede Europa, som vi allerede har set starten på, senest i mediernes omtaler af de såkaldte bådflygtninge på Middelhavet. …

Den internationale demografiske udvikling generelt peger altså entydigt på, at den voldsomme stigning i vandringerne mod Danmark fra de ikke-vestlige lande vil fortsætte.

(Wall Street Journal, 12. juni 2015: Young Men in Senegal Join Migrant Wave Despite Growing…)

De ikke-vestlige indvandreres og efterkommeres svage integration på arbejdsmarkedet betyder naturligvis også, at de modtager væsentligt større beløb for eksempel som dagpenge, kontanthjælp og førtidspension, end de selv betaler i skat. Det reducerer den øvrige befolknings muligheder for offentligt velfærd. … Imidlertid standsede SR-regeringen ved sin tiltræden håndfast dette arbejde i centraladministrationen.

De nye vandringsstrømme kommer altså til os i en situation, hvor vi under alle omstændigheder for længst har passeret maksimum for, hvor mange borgere fra underudviklede lande, vi kan modtage uden alvorlig skade på velfærden for den befolkning, som er født her, eller som tidligere er indvandret til Danmark.

Og selv en tilbagerulning af vores udlændingepolitik til situationen før SR-regeringen vil, som det fremgår af tallene, ikke gøre situationen for det danske velfærdssamfund holdbar.

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/67024/trackback

21 Comments »

 1. De vil bare så gerne til Hotel Europa hvor de kan få all inclusive…

  Kommentar by Jacob Andersen — 16. juni 2015 @ 11:49

 2. Tanker i Tiden

  Det er med en stor glæde, at se Professor P.C. Matthiessen og dr.phil. Gunnar Viby Mogensen kommer med denne saglige kronik der tydeligliggøre og eksplicitere problemerne omkring stadig stigende indvandring.
  Det der så er spørgsmålet, er om denne kronik for nogen betydning her i debatten, i slutningen af valgkampen. Denne kronik burde være selve omdrejningspunktet for udlændinge-debatten, men jeg tvivler på, at nogle andre medier vil benytte kronikken som udgangspunkt for en yderligere debat. Det bliver spænderne at se om nogle af TV-stationerne vil benytte indlægget.
  Mit gæt er at de vil gå uden om det i det omfang det lader sig gøre, fordi denne kronik pointere kerne emnet i udlændingnede-debatten nemlig selve antallet, og ikke integrationen(som er socialdemokratiets fortrunkende debat). Gad vide om vi ser noget på kanal klog(DR2), eller om de vil forbigå denne kronik i tavshed?
  Mvh.
  Historyman

  Kommentar by Historyman — 16. juni 2015 @ 12:01

 3. MSM’s væsentligste skadevirkning er ikke det som de sender, men det som de ikke sender. .
  Luk de såkaldte journalistuddannelser.

  Kommentar by bastardo — 16. juni 2015 @ 12:20

 4. Jeg har længe vidst, at det var for sent. Da jeg begyndte at sige dét til folk for 8 år siden, da troede ingen på mig. Det ER for sent. Fattigdom, ustabilitet, chikane fra de brune mod os hvide – og terror i stort mål – venter om hjørnet. Politikerne er intet værd!

  Kommentar by Dhimmi — 16. juni 2015 @ 12:45

 5. Selv mennesker med høje uddannelser benægter fakta.” Jamen, den økonomiske udvikling og når kvinder får uddannelse” Beklager, det når ikke at få nogen virkning, før den demografiske katastrofe for længst har kvalt vores demokrati. Dem- imod-os bliver fremtiden.
  1.demokrati
  2.demografi
  3.dem imod os
  Tag selv tid.

  Kommentar by Jakob — 16. juni 2015 @ 12:58

 6. Godt at det siges, men det danske
  Folk er kvæg der villigt lader sig føre til slagtebænken af landsforræddere

  Kommentar by BB — 16. juni 2015 @ 13:07

 7. Onsdag sender socialdemokraterne 1.500.000 breve ud med posten til Danske hustande, to ting, hvor er reklamerne trykt? og hvordan kan Post Danmark koordinere denne uddeling samme dag, når juleposten altid er forsinket, nogle gange fungerer systemet uden at kræve lønforhøjelse, andre gange skulle man tro at man boede ude midt på den Afrikanske Savanne.

  Kommentar by emmagad — 16. juni 2015 @ 13:20

 8. Jeg har lige set en reklame for socialdemokratiet på eb.dk der sagde “det handler ikke om rød eller blå blok, det handler om hvem du stoler MEST på!” Hilsen helle løftebrud thorning. Jeg tænkte først at det var jordens største selvmål, men danskerne er desværre dumme nok til at over 50% kunne hoppe på den.

  Kommentar by Per — 16. juni 2015 @ 13:31

 9. Det er da klart alle negrene vil til Europa, landet der flyder med velfærdsydelser og dejlig fizz

  Kommentar by redneck — 16. juni 2015 @ 14:42

 10. Kommer aldrig på TV: https://www.youtube.com/watch?v=Uj69XxunTo8

  Kommentar by Hodja — 16. juni 2015 @ 15:27

 11. Tak Hodja, en meget oplysende video, som især Zenia Stampe og ligesindede burde se.

  Det sker nok ikke, blandt andet fordi Stampe dødfødte et barn. Ét barn blandt 4-5 milliarder mennesker, give me a break please.

  Om onde mig har medlidenhed med Stampe?? For at være ærlig, nej.

  Kommentar by Henrik Petersen — 16. juni 2015 @ 15:38

 12. Meget a propos er en mand netop tiltalt for forsøg på at kvæle hans nyfødte datter….det er sikkert en tradition han har taget med fra sit hjemland. Godt nok nævnes hans nationalitet ikke men der kræves solid tolkebistand…

  http://ekstrabladet.dk/112/tiltalt-for-drabsforsoeg-mod-nyfoedt-jeg-kan-ikke-goere-for-at-det-blev-en-pige/5609362

  Kommentar by redneck — 16. juni 2015 @ 15:56

 13. @ 10.Ogsaa tak herfra.Nej,den kommer nok aldrig paa en af folkefordummelses-kanalerne.De politikere,der er medskyldige i det galopperende befolkningsoverskud i den 3. verden(dvs. saa godt som alle)burde bindes fast til deres taburetter og tvinges til at se video’en.Den er en yderst effektiv illustration af deres monstroese
  forehavende her i europa ogsaa.

  Kommentar by krassisten — 16. juni 2015 @ 16:12

 14. @7 emmagad,

  “hvor er reklamerne trykt?”. For en del år siden så jeg røde politikere stå og lave deres valgfoldere i en rød fagforening i kbh. (sikkert ulovligt ligesom de sorte penge fagforeningen udbetalte), så hvem ved, moske kan det være at de står der endnu.

  @10 Hodja,

  “Kommer aldrig på TV”. Jo, jeg tror at når DF får de 90-179 mandater der skal til, så kommer der igen sandheder ud af tossekassen.

  Kommentar by Fritz — 16. juni 2015 @ 16:13

 15. Sagkyndige, langsigtede betragtninger som disse kommer aldrig i forgrunden i den aktuelle debat, og slet ikke på tv.

  Når det danske samfund er sunket i grus, kan evt. overlevende grave i materialet og sige: Hvorfor f***** reagerede folk ikke?

  Kommentar by Crass Børsting — 16. juni 2015 @ 16:51

 16. http://jyllands-posten.dk/debat/ECE7797672/Kære-Jalving-jeg-er-ked-af-at-sige-det-så-direkte-men…/
  “Mandag spurgte debattøren Mikael Jalving på sin videoblog, om Helle Thorning-Schmidt mon tror, at danskerne er idioter.

  Baggrunden var en annoncekampagne, hvor Socialdemokraterne lover en stram udlændingepolitik – ifølge Jalving har regeringen kun lempet på området de sidste fire år.

  Men, siger David Trads, danskerne er ikke idioter, hvis de stemmer Helle Thorning-Schmidt ind til fire år mere i Statsministeriet.

  For det i langt højere grad økonomien frem for udlændingepolitikken, der tæller, når danskerne skal stemme på torsdag, mener Trads. Og her står Thorning stærkt, mener han.”

  ***
  David Trads, alt hænger sammen. Selv om du ikke gider snakke indvandring, kommer du ikke udenom, at udlændinge bliver den altafgørende faktor for dansk økonomi de kommende år.
  Ingen har styr på flygtningestrømmen ind i Europa, ingen har styr på
  de voksende ghettoproblemer i Danmark, og staten nægter at oplyse om udgiften til indvandrere på offentlig forsørgelse.

  Du fører politik ved at tie fakta ihjel, eller endnu værre – at trække focus hen på noget uvedkommende pladder.

  Kommentar by k.m. — 16. juni 2015 @ 17:11

 17. Hæhæhæ..hvis Donald Trump bliver præsident, så ryger albino negeren hussein obama sku nok ud af usa på røv og albuer ligesom resten af de illegale indvandrere(med mindre de har nogen som de slår græs for :) ).

  Kommentar by Fritz — 16. juni 2015 @ 17:39

 18. Der er tilsyneladende ingen sammenhæng mellem tilstrømning og den økonomi og de levevilkår vi kan tilbyde. Det eneste vi skal snakke om, er at forbedre modtagelsen og derved lave en overskudsforretning.

  “Afgående V-folketingsmedlem: Udlændingedebat føres på forkert grundlag
  Venstre-politikeren Eyvind Vesselbo angriber Løkkes og Thornings kurs i asyldebatten.”

  http://www.dr.dk/nyheder/politik/valg2015/Artikler/2015/06/08/133106.htm

  Kommentar by BE — 16. juni 2015 @ 18:08

 19. “People don’t go because they have nothing, they go because they want better and more”

  Hvis folk ingenting har, rejser de ingen steder. Det kræver økonomiske midler at rejse, så de der ender i Danmark, har brugt mange penge på at komme herop og er derfor mere forventningsfulde eller/og er presset af en større gæld til menneskesmuglerne. Deres højere forventninger skal så indfries af de danske skatteydere, og mon ikke at forventningsfulde asylansøgere er guf for godhedsindustrien.

  Hvis omvendt asylansøgerne kun søgte tryghed og ly fra krig, ville de dels aldrig tage den lange rejse til Danmark, dels ikke stille krav – f.eks. finde det uværdigt at dandere den på et 4-stjernet hotel for modtagerbefolkningens regning.

  Kommer de så i arbejde, er det overvejende til jobs, der skabt som følge af indvandrerproblemerne, hvorfor byrden må siges at forblive uændret.

  Ender de i andre jobs, bidrager de med deres korrupte mentalitet – ofte skabt af fordummende muslimsk tankegods – med at tilføje den danske arbejdskultur ubodelig skade.

  Så denne hysteriske politiske opmærksomhed på, at de skal i arbejde og så er alt godt, er helt uden forståelse for de problemer, det medfører. Den manglende forståelse udspringer tydeligvis af, at dagens politikere har ringe kendskab til det arbejdsmarked, som skal finansiere deres mange planer, drømme og løfter.

  Kommentar by traveler — 16. juni 2015 @ 18:10

 20. Nationalbanken skrev allerede i 2008 at der, stort set, ingen penge er i indvandring, medmindre det er såkaldt ‘Superindvandring’. Nogle vil så hævde indvandring/superindvandring skaber flere arbejdspladser. Det betyder vel bare vi så får brug for endnu flere indvandrere. Skruen uden ende.. :-(

  Danmarks Nationalbank Kvartalsoversigt 3. kvartal 2008
  ER ØGET TILGANG AF UDENLANDSK ARBEJDSKRAFT LØSNINGEN? (side 121-122)
  “Hvis indvandring for alvor skal understøtte finansieringen af den offentlige sektor, skal den ske som såkaldt “superindvandring”. Dette begreb dækker over en person, som først indvandrer efter endt uddannelse, går direkte ind på arbejdsmarkedet med en erhvervsfrekvens på 100 og betaler skat som en dansker, undlader at tage sin familie med og forlader landet igen før pensionsalderen.”
  http://www.nationalbanken.dk/da/publikationer/Documents/2008/09/kvo_3kvt_08_web.pdf

  PS: se evt. “off topic” under ‘Kommentar by anno — 11. juni 2015 @ 10:45’

  Kommentar by anno — 16. juni 2015 @ 20:12

 21. Islam har aldrig og bliver aldrig et tema andet end lidt sporadisk for DF. Det er simpelthen ikke stuerent som man siger, for grimt et emne at tale og skrive om. Nej demografien ændrer sig som vi vist godt ved i muslimsk favør. Man kan bare kigge på børnehaver og vuggestuer rundt omkring i de større byer for at se resultatet.

  Hvorfor man har været SÅ vild med muslimsk indvandring igennem snart hvad er det 35 år, specielt fra rød side undrer mig den dag i dag.
  Om jeg fatter logikken. Er det befolkningsudskiftning eliten arbejder med? Alt andet giver ingen mening. Billig arbejdskraft? Hvorfor så gøre det permanent? Anyways jeg hører aldrig nogle partier tage alvor af situationen. At Islam fortrænger kristendommen overalt. Det er da en vanvittig udvikling. Men altså hvis man vil splitte landet op og ødelægge store dele af det, så forstår jeg godt logikken bag, hvorfor man ønsker at tie og lukke dette emne helt ned. Åbenbart for svært og ubehageligt et emne at tage op.

  Kommentar by Endnu en vantro — 16. juni 2015 @ 23:51

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper