6. april 2009

3F: Vi bør markere os “som interessevaretager for de religiøse og etniske minoriteter”

Danmark bliver måske nok islamiseret, men danskerne flest smiler ikke mens det sker – set herfra et demokratisk sundhedstegn, og så kan LO være nok så rystede. Fra Ugebrevet A4 – Lønmodtagerne er ramt af muslim-forskrækkelse.

“Lønmodtagere med kristen baggrund er i vid udstrækning modstandere af at tage hensyn til muslimske kollegers religiøsitet på jobbet, viser ny undersøgelse… Trods årtiers religiøst samkvem på det danske arbejdsmarked lurer intolerancen over for muslimske kolleger lige under overfladen…

Hver tredje ikke-muslimske lønmodtager mener ikke, det skal være tilladt at gå med tørklæde på arbejde. Og et flertal er imod, at muslimske kolleger får lov til at bede i arbejdstiden.

Undersøgelsen er foretaget blandt et repræsentativt udsnit af lønmodtagere, som i øjeblikket arbejder sammen med muslimske kolleger. Holdningerne kan altså ikke forklares med manglende erfaringer med at samarbejde på tværs af religiøse skel. Af de 705 adspurgte, ikke-muslimske lønmodtagere bekender 94 procent sig til kristendom.

Halvdelen giver udtryk for, at de ikke bryder sig om at blive konfronteret med kollegers religiøsitet på jobbet. To ud af tre mener, at muslimerne skaber problemer for sig selv ved at stille krav om særlige hensyn til deres religiøsitet.

Størst imødekommenhed er der over for muslimske kollegers kostregler og ønsker om at tage fri i forbindelse med muslimske helligdage. I begge tilfælde er »kun« en fjerdedel imod at vise hensyn. Derimod er et solidt flertal modstandere af, at muslimske medarbejdere skal have lov til at gå tidligt om fredagen for at kunne deltage i fredagsbøn..

Holdningerne er både rystende og skræmmende, mener næstformand i forbundet 3F Jane Korczak. Hun er overrasket over, at der er en så massiv uvilje mod at vise hensyn til muslimske medarbejdere blandt lønmod­tagerne…

3F er det forbund, der har flest medlemmer fra de etniske minoriteter, som langt overvejende er muslimer. Det er derfor også blandt forbundets medlemmer med etnisk dansk og kristen baggrund, at man finder nogle af de største erfaringer i at samarbejde med muslimske kolleger.

Ifølge A4’s undersøgelse mildner den erfaring tilsyneladende ikke holdningen til kolleger med anden religiøs baggrund.

[…]

Ifølge Steen Karlsen [faglig sekretær, 3F] kan en medvirkende årsag til fraværet af netop religiøse og etniske diskriminationssager være, at nydanskere modsat andre minoriteter ikke har interesseorganisationer, der oplyser om deres rettigheder, mener han.

»Jeg kan sagtens se behovet for, at vi skærper profilen og markerer os tydeligere som interessevaretager for de religiøse og etniske minoriteter,« siger Steen Karlsen

Den udbredte modstand blandt lønmodtagerne mod religion på arbejdspladsen er bemærkelsesværdig, fordi en undersøgelse sidste år viste det modsatte billede: At danske virksomheder imødekommer religiøse mindretals ønsker og behov nærmest uden problemer.

9 ud af 10 virksomheder i undersøgelsen havde for eksempel en positiv holdning til muslimske kvinders brug af tørklæde, og 8 ud af 10 virksomheder var helt med på, at medarbejderne bad i arbejdstiden.

Men dengang havde man snakket med virksomhedsrepræsentanter på ledelsesniveau, og det gør en forskel, mener Lars Larsen, konsulent i LG Insight, som foretog undersøgelsen for Integrationsministeriet.

[….]

LG Insight’s undersøgelse fra sidste år giver efter Torben Møller-Hansen et mere retvisende billede af det religiøse samkvem på arbejdspladserne end Ugebrevet A4’s. Og æren for den succes giver han organisationerne på arbejdsmarkedet.

»Ikke mindst er der grund til at kreditere organisationer som 3F og FOA, der arbejder med betydelige andele af medlemmer, som stemmer på Dansk Folkeparti, men samtidig arbejder for at finde konstruktive løsninger,« siger han.”

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/6713/trackback

17 Comments »

 1. Problemerne på arbejdspladsen er sikkert meget nærliggende. Jeg kan personligt ikke lide at kigge på en kvinde med tørklæde/hijab, fordi hun signalerer, at jeg skal kigge den anden vej og det gør jeg så. Det svarer til at hun på forhånd giver mig fingeren. På samme måde undgår jeg også mænd i motorcykelantræk og rygmærker på læderjakkerne. De signalerer en “slå på tæven-mentalitet” jeg ikke kan lide. Hvis jeg mødte nogen med nazi-kasket og skrårem ville jeg også forsøge at undgå dem. Muslimske kvinder med hijab giver os fingeren og vi kigger den anden vej. Hvad skulle vi elles gøre? Det er jo det de beder om. Vi vil derfor helst ikke møde dem. Hvor svært kan det være?

  Kommentar by anti-marx anno dazumahl — 6. april 2009 @ 15:27

 2. Det burde være et fagforeningsspørgsmål – at ansatte skal kunne være fri for religiøs moralisme og opdeling af mennesker i rene og urene i arbejdstiden.

  Kommentar by Janne — 6. april 2009 @ 15:33

 3. …og nu til noget helt andet;

  Med sjælden præcision dokumenterer Politiken skredet i Foghs demokratiske sindelag:

  http://politiken.dk/politik/politikfakta/article685562.ece

  »Ytringsfrihed er essentiel. Dyb respekt for personlige religiøse følelser er også essentiel, og det er præcis den balance, som vi skal ramme«.

  Da omverdenen kan tro at Fogh taler på Danmarks vegne, så bør Lars Løkke melde ud at dyb respekt for følelser ikke er essentielt i et demokrati.

  Kommentar by WilliamJansen — 6. april 2009 @ 15:33

 4. 3 William Jansen

  “Da omverdenen kan tro at Fogh taler på Danmarks vegne, så bør Lars Løkke melde ud at dyb respekt for følelser ikke er essentielt i et demokrati.”

  Det er jeg helt enig med dig i.

  Kommentar by Janne — 6. april 2009 @ 15:36

 5. Med 3f´s penge til de voldelige venstreekstremister fra ungdomshuset og deres støtte til fighters&lovers og pengeoverførsler til vestbredden, så kan man nemt komme til at kalde dem for terrorstøtter!

  Hvorfor siger deres medlemmer ikke fra???
  En fagforening skal varetage medlemmernes interesser overfor en arbejdsgiver og ikke bruge tid og penge til politik og terrorstøtte..

  Det må åbenbart være ubegavet og uselvstændige stumme får af nogle mennesker som stiltiende lader deres fagforening løbe løbsk..

  Kommentar by Mike Olsen..(Onion).. — 6. april 2009 @ 15:40

 6. Hvem er 3F egentlig til for? Det spørgsmål må efterhånden selv de mest tungnemme af medlemmerne begynde at stille sig selv.

  Kommentar by Mallebrok — 6. april 2009 @ 16:00

 7. Gennem 40 år som mellemleder og leder i jernindustrien , har jeg haft den fornøjelse at arbejde sammen med og med mange typer af mennesker. For lige at nævne dem der huskes bedst: tyrkere ,Thaier kurdere,italienere,spaniolere,svenskere,jugoslaver , ludere fra nørrebro og en del bøsser og der har aldrig været væsentlige problemer hvad angik deres personlige tro , der blev nemlig aldrig spurgt ind til det.
  Men idag er der en hel del problemer omkring ansatte der gør deres tro til noget man lige pludseligt skal tage hensyn til , og et af de problemer der vækker størst harme er denne gåen tidligt hjem om fredagen(og dette kun for mændenes vedkommende,pigerne spørger aldrig om fri),de er dog alle villige til at tage de timer der mangler på et andet tidspunkt(møde tidligere eller gå senere nogle af de andre af ugens dage) , hvilket så indebærer at lederen på arbejdspladsen også skal blive det længere , plus at vedkommende også skal være der om fredagen hvor de medarbejdere der ikke skal til et eller andet bønnemøde bliver til arbejdstid er slut.
  Dette indebærer et par ting: undertegnede får ikke ekstra for de timer jeg skal blive længere(funktionær) og det bringer uro i arbejdsgangen der hvor man skal omrokere arbejdskraft derhen hvor disse måtte mangle , samt at man de dage der skal indhentes timer skal finde på ting der kan laves når de andre medarbejdere er gået hjem.
  Da mange af 3Fs medlemmer er beskæftiget på fabrikker hvor der er arbejdsteams og samlebåndsarbejde vanskeligør det arbejdsprocessen og logistikken ganske betragteligt.

  Nå man kan nu vente sig alting fra 3Fs side.Da vi for et par år siden antog to døve medarbejdere forlangte man handikaptoiletter så hvorfor så ikke bederum? 8-))

  Kommentar by father — 6. april 2009 @ 16:15

 8. 6

  Mallebrok

  ”Hvem er 3F egentlig til for? Det spørgsmål må efterhånden selv de mest tungnemme af medlemmerne begynde at stille sig selv.”

  Godt spørgsmål. Som det er nu, ser det faktisk ud som om forskellige fagforeninger bruger både tid og penge på at vogte religiøse symboler og ikke mindst dogmer; bl.a. tørklæder – og er med til netop ved hjælp af religiøse symboler og dogmer, at opdele ansatte i rettroende og vantro – der laves lidt firkantet sagt ved hjælp af religiøse krav og forbud parallelsamfund og apartheidkultur på danske arbejdspladser, hvilket ikke fremmer fællesskabsfølelse og sammenhold.

  Det er ikke arbejdere der skaber splittelse på arbejdspladser – det er dominerende religiøse dogmer og ikke mindst religiøse følelser der nærmest politisk får lov til at køre med klatten – på bekostning af andre ansatte, arbejdsgange og kultur, traditioner, verdslighed samt tolerance på arbejdspladser.

  Jeg håber at der er fagforeninger der er OBS på de problemer – for det vil nok blive de fagforeninger der fremover vil få arbejdere – der sætter stor pris på sekularisme, fleksibilitet, åbenhed, verdslighed og mangfoldighed – som medlemmer. Mon ikke…

  Kommentar by Janne — 6. april 2009 @ 16:25

 9. Ja, et skræmmende eksempel på, at man i dag er intollerant, hvis man insistere på lige behandling af alle mennesker. Hvorfor skal folk behandles som et rådent æg, blot fordi de har valgt at tro? Hvad kommer det alle andre ved?

  Kommentar by K. Jensen — 6. april 2009 @ 16:29

 10. Jeg nærmer mig punktet, hvor en udmeldelse af 3F er eneste vej!

  Kommentar by Michael Sjøberg — 6. april 2009 @ 16:33

 11. Der er plads til religiøs mangfoldighed på det danske arbejdsmarked, og generelt har religiøse personer ikke særlige problemer med at begå sig. Det gælder også tilhængere af de mere aparte religioner som satanisme, Jehovas Vidner, cargo-kult eller Scientology. Ej heller religioner fra fjerne lande som Tibet, Kina, Vietnam og Japan giver anledning til problemer på arbejdsmarkedet.

  I USA kan man godt få muslimer til at bestille noget, og de derboende muslimer går ikke op religiøs tildækning, sharia eller ramadan, ligesom jødehad er dårlig stil.

  Når det går mindre godt i Danmark, skyldes det dels, at de offentlige ydelser er kulante og dels, at det er alle de værste muslimer, der har bosat sig i Danmark.
  De offentlige ydelser kan reguleres nedad, og de sparede penge kan bruges til skattenedsættelser eller til samfundsnyttige formål.

  Kommentar by elefanten — 6. april 2009 @ 18:16

 12. 11.elefanten

  Jep – det er nemlig de alleværste af slagsen vi fik ombord.

  Bl.a. dem der ikke kunne klare sig derhjemme.

  Så fik de nærmest stjernestatus både hvad angik økonomiske midler som knæfaldene de vantro tildelte dem.

  Ikke noget at sige til de stadig priser deres Allah og dyrker ham mere intenst end de ville have gjort i hjemlandet.

  Der var jo en årsag til at muslimer i Europa blev forgabte i at anvende den islamiske beklædning og adfærd og det i en udstrækning som selv muslimer i de forskellige islamiske Middelhavslande undrede sig over.

  Det lønnede sig nemlig alt for godt på en alt for bekvem måde at være muslim i Europas lande.

  Desværre.

  Kommentar by Vivi Andersen — 6. april 2009 @ 21:23

 13. Bemærk denne guldklump

  “der arbejder med betydelige andele af medlemmer, som stemmer på Dansk Folkeparti, men samtidig arbejder for at finde konstruktive løsninger”

  Medarbejdere der stemmer på DF er altså en hindring for en konstruktiv løsning. Der er ikke langt til at sige af de burde fyres for deres politiske tilholdssted.

  @vivi

  For omkring 10 år siden var jeg på ferie i Tyrkiet med min datter. En af de ting der undrede mig, var fraværet af tørklæder, også i byer der ikke var invaderede af turister. Jeg talte lidt med receptionisten på hotellet om det, og og han slog en latter op og spurget hvad vi dog ville med de anatolske bønder i Danmark, for i Tyrkiet var de tabere og blev ikke til noget.

  Kommentar by PeterK — 7. april 2009 @ 07:10

 14. Socialkammeraten anker jørgensen glemte at hjemsende de gæste”arbejdere”(især fra tyrkiet, pakistan og marokko), som efter ca 6 måneders ufaglært arbejde blev ledige. Og det har de været lige siden for de allerflestes vedkommende. Nu må der gang i hjemsendelserne af disse omkostningstunge fremmede.

  Kommentar by Poul — 7. april 2009 @ 09:35

 15. I himlen, hvor er det SYGT. Skal LO,3F og FOA til at agere tankepoliti og folkeopdragelse. Glem den socialistiske opfattelse !!
  Tror I, at I skal bestemme, hvad danskerne mener?
  Jeres medlemmer sagde SANDHEDEN. Tag det til efterretning og accepter det.
  OG – så fik vi lige den sædvanlige snert af DF-fobi nævnt i forbifarten.

  Tag dog og accepter tingenes tilstand – jeres medlemmer GIDER IKKE de kunstige, politisk korrekte udgydelser, som I vil trække ned over hovedet på dem.
  Jeres udtalelser tangerer jo både nazismens og kommunismens tvang.

  Mage til uintelligens skal man lede længe efter.

  Kommentar by ramses-2 — 7. april 2009 @ 13:19

 16. Udover at hjemsende de mange ledige gæste”arbejdere” bør myndighederne sørge for at udvise de kriminelle fremmede, så hurtigt det er muligt.

  Kommentar by Poul — 10. april 2009 @ 14:39

 17. Indtil dato har 3F ikke haft problemer med at være interesse-
  varetager for etniske religiøse minoriteter.
  Tværtimod falder der mange almindelige “danskere” af i dette/denne
  interesse-sfære,-her mangler samme indædthed som tilbydes de oven-
  nævnte grupper,- fornemmes det.!
  Mvh.
  Bernadotte36
  23-04-2009

  Kommentar by erik pedersen — 23. april 2009 @ 20:00

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper