9. juli 2015

Feministen Nazila Kivi: DF bruger underklassens stemmer til at “forringe livet for deres egne vælgere”

Det ville være fint hvis landets blå flertal (i lighed med kulturmarxisterne) så alt i et magtperspektiv, og som konsekvens heraf, skar ned på bevillingerne til institutioner gennemsyret af had til det borgerlige samfund. Kønsforsker-aktivisten Nazila Kivi rabler løs på Politiken.dk – Jeg forstår ikke, hvorfor Kvinfo lykønsker Pia Kjærsgaard.

“Det er også vigtigt at sige, at vi ikke kan undvære en institution som Kvinfo, der samler viden og dokumentation om ligestilling og kønsforskning. Hvis disse organisationer skulle blive truet på deres eksistens, skal jeg være den første på barrikaderne og samtidig den sidste, der vil give ammunition til antifeministiske kræfter, der leder efter stemmer ‘indefra’ til at legitimere angreb på de vigtigste feministiske kerneorganisationer, vi har.

Måske netop derfor er det også vigtigt at råbe vagt i gevær, når vi er nogen fra ‘egne rækker’, der er ved at falde bagover over lykønskningerne fra blandt andre Kvinfo til en politiker som Pia Kjærsgaard, der nu bliver den første kvindelige folketingsforperson. …

Problemet er, at Pia Kjærsgaard langtfra kun er kvinde. Hun er først og fremmest medstifter af et parti, der gang på gang kommer i karambolage med racismeparagraffen, hun spreder had til minoriteter og opfordrer indirekte til vold på muslimske kvinder med tørklæde ved at fremføre den vanvittige påstand, at de selv er ude om at blive angrebet på gaden, blot fordi de udøver retten til at gå klædt, som de vil.

Dansk Folkeparti har også både under og efter Kjærsgaards ledelse været med til at skade kvinder (og mænd) fra under- og arbejderklassen ved at bruge deres stemmer til at forringe livet for deres egne vælgere. Vi taler her om besparelser på kommuneplan, fortsat hetz mod arbejdsløse og folk, der har svært ved at arbejde fuld tid, og alle andre, der skiller sig ud fra det kapitalistiske samfunds nådesløse normer.

Vi taler derfor ikke blot om Pia Kjærsgaard som kvinde, men om Pia Kjærsgaard som en stærk og farlig magtfaktor i dansk politik. Det er her, feminismespørgsmålet kommer ind: Feminisme handler i høj grad om at udfordre magtpositioner og tilbyde analyseredskaber til at se kritisk på normer.

… Denne analysetilgang kaldes intersektionel feminisme, og mange mainstreamfeminister er begyndt at kalde sig intersektionelle. Men det kræver mere end en tilkendegivelse at vise, at man har en intersektionel tilgang. Det kræver også, at man ikke er med til (ufrivilligt, er jeg sikker på) at legitimere en figur som Kjærsgaard.

(Nazila Kivi på Twitter, 7. maj 2015)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/67506/trackback

17 Comments »

 1. 3 dage før på Modkraft:

  http://modkraft.dk/blog/nazila-kivi/ingen-tillykker-til-pia-kj-rsgaard-herfra-0

  Kommentar by BE — 9. juli 2015 @ 09:42

 2. Endnu et råb ud i skoven fra en socialist, der lige som andre socialister lever af at klippe hinanden, mens de kagler og ødelægger deres egne børn, der når de vokser op er snotforvirret over en verden de aldrig har kendt, men opdager når de bliver overfaldet og frarøvet deres ejendele, disse kriminelle sender ofrenes mødre til Caribien på luksus ferie for skatteydernes penge som ingen normal Dansker nogensinde ville være i stand til at betale selv, jeg håber at den borgerlige regering en gang for altid lukker disse offentlig betalte socialistiske megafoner.

  Kommentar by emmagad — 9. juli 2015 @ 09:43

 3. Halleluja! Feministisk logik viser sit nære slægtskab med marxismen og dennes uigennemtrængelige jungle af syllogismer.

  Jeg vil omformulere den positive beskrivelse ‘udfordre magtpositioner’ til ‘at føle sig forurettet’. Ingen er så forurettede som feminister.

  Kommentar by Høgsbro — 9. juli 2015 @ 09:47

 4. Interessant ,er selv for ligestiling, samme loen for samme arbejde lige adgang til jobs baseret paa kvalifikationer, men ikke for dominans af hverken det ene eller det and koen, hvad snakker konen om, synes ikke at have hoert noget fra den kant om kvindelig omskaering,tvangsaegteskaber,aeres mord, stening og saa videre.Har jeg maaske bare ikke fundet de sider hvor hun goer op med disse tilstande , jeg mener realiteter

  Kommentar by Dunk — 9. juli 2015 @ 09:51

 5. Hvad så med at udfordre feminismens magtpositioner og undertrykkende definitionsmagt og tilbyde analyseredskaber til at se kritisk på feminismens sen-marxistiske normer.

  Det kræver også, at man ikke er med til (ufrivilligt, er jeg sikker på) at legitimere en sen-marxistisk figur som Nazila Kiwi

  Feministiske magtpositioner og definitionsmagt er virkelig noget, der fylder og tynger i samfundet, herunder i den humanistiske unversitetsbranche og blandt politikere over en meget stor del af det politiske spektrum.

  Argumenter for deres position er ikke længere rationelle, men en privilegeret skattefinansieret kliches ondskabsfulde udskamning af andre holdninger.

  F.eks. er deres definitionsmagt er så stærk, at man bredt finder det naturligt få staten til at bruge skattekroner til at fremme tvivlsomt egnede kvinders karriere i bestyrelser, på universiteter, ved prisuddelinger mv.

  Kommentar by traveler — 9. juli 2015 @ 10:06

 6. “Problemet er, at Pia Kjærsgaard langtfra kun er kvinde.” Siger personen med det latterlige navn, og det er vel forskellen mellem Pia og personen med et latterlige navn: Pia er mere end blot sit køn, derfor kan vi respektere hende…

  Kommentar by Vagn Henning — 9. juli 2015 @ 10:58

 7. Usantrolig som denne kiwi nærmest (ufrivillig , er jeg sikker på) bakker op om maskulin kultur, som islam !

  Kommentar by Klaus j — 9. juli 2015 @ 11:01

 8. Der er åbenbart ingen grænser for, hvor ubegavet et menneske kan være!

  Kommentar by Torben F. — 9. juli 2015 @ 11:52

 9. Tag hende ikke seriøst. Bare endnu en psykotisk studerende udklækket fra KU.

  hun studerer Folkesundhedsvidenskab med “fokus på minoriteter og køn”….

  Her er hun på youtube og forklarer om menstruation igennem historien….

  https://www.youtube.com/watch?v=Lq3n08ugqZM

  Hun ligner lidt et blegt lig, men kunne ellers kunne hun have været en attråværdig kvinde, hvis ikke for de hadefulde holdninger.

  Kommentar by Dinesen — 9. juli 2015 @ 12:07

 10. Er navnet ikke skredet i svinget? Skulle det ikke være Nazi Lakivi???

  Kommentar by Ukendt — 9. juli 2015 @ 12:37

 11. Hun er en intersektionel idiot

  Kommentar by Olé — 9. juli 2015 @ 12:46

 12. Nazila… Perfekt navn til en feminazi. Mon ikke hun ender med at være en Nazila i Godzilla størrelse inden hun når 45?

  Kommentar by Helmut Kohl — 9. juli 2015 @ 13:04

 13. DF stemte for dagpengereformen og efterlønsreformen. Det at DF var med gjorde at efterlønnen ikke blev helt afskaffet.

  Som jeg ser de to reformer, så virker det som om de var strukturelt nødvendige. Jeg har også svært ved at se det er at gøre det sværere for “de svage”. At bede en rask og rørig person arbejde et år mere til en forhåbentlig gøre løn vedkommende har, har jeg svært ved at se er at ramme “de svage”.

  Til gengæld stemte DF ikke for førtidspensionsreformen, der har gjort at næsten dødssyge mennesker idag nægtes pension. Jeg husker en sag ang. en kvinde der døde en måned efter sit sidste afslag. Se DET er svage mennesker. Og det har socialdemokratiet været med til. Vorherrebevares.

  Kommentar by Anders — 9. juli 2015 @ 14:24

 14. Kvinder som hende kan ikke sige to ord uden at trække nazi-kortet.

  Hun anser Pia Kjærsgaard som en farlig magtfaktor !!!

  Jeg spørger: Hvor stor er mænds magtfaktor i Islam set på en skala fra 1 – 10?
  Mon ikke Kivi skulle bruge krudtet på at sparke muslimske mænd ned fra tronen? nåhhh nej, det kan jo koste hende livet.

  Kommentar by k.m. — 9. juli 2015 @ 15:19

 15. Man kan ikke både være feminist og gå ind for ligestilling!

  For feminisme handler jo netop om magttilegnelse. Mange mænd har oplevet det.

  De fleste mænd, der oplever en skilsmisse, hvor der er børn i det hedengangne ægteskab, oplever i større eller mindre grad feministisk diskrimination fra det offentlige system. Pludselig er der kvindelige sagsbehandlere i stats- og socialforvaltning, som i feministisk søstersolidaritet og på tyndt grundlag reducerer mændenes ret til at omgås deres egne børn.

  Problemet ignoreres fordi det ikke passer ind i den feministiske mainstreamfortælling om mandens dominerende stilling i samfundet.

  Kommentar by Sigwar — 9. juli 2015 @ 16:53

 16. Nazilla Kiwi – jeg loller endnu.

  Kommentar by Helmut Kohl — 9. juli 2015 @ 18:41

 17. Herlig blok. Tak for links.

  Den altoverskyggende realitet omkring Nazila Kivi som slet ikke fremgår hverken af videoen eller hendes skriverier er, at hun er, og alle dage har været, usandsynlig lækker!

  Undskyld jeg bruger min kønsfrihed spontant. Jeg siger det ikke for at forherlige hende. Jeg siger det bestemt ikke for at rakke hende ned. Det er ikke et udtryk for, at jeg ikke anerkender hende som et fuldt og ligeværdigt menneske. For det gør jeg helt klart.

  Det er bare sådan hun er: lækker! En nærmest objektiv sandhed. Slut om det.

  På det kønsfilosofiske område har Nazila Kivi efter min vurdering en tendens til at sidde fast i selvskabte myter, der generelt virker for reaktionære og kønskonstituerende til at være rigtig queerfeministiske, og efter min vurdering også afviger fra f.eks. den almindelige moderne feminisme som f.eks. Hélène Cixous (Kort defineret: Når jeg gør mig umage med at skabe, er jeg ikke mit køn, men blot menneske, og det vil jeg gerne have lov til at blive anerkendt som, tak).

  En af Nazilas mere finurlige ontologiske (og dermed antipostmodernistiske eller reaktionære om man vil), teser er, at der ikke findes institutionaliseret undertrykkelse, der findes kun undertrykkelse (basta).

  Problemet med en sådan ontologisk “sandhed” er, at hun dermed fratager ikke bare sig selv men også alle andre, muligheden for at analysere al organiseret undertrykkelse der er relativ til organisationer på alle områder.

  Tesen er da også i modstrid med venstrefløjens gængse opfattelser, i hvert fald udenfor det kønspolitiske område.

  Hvis f.eks. nogle antiracister får bank i Sydhavnen, bliver der indkaldt til demo, men ikke mod vold, næ nej. Mod nazisme, såmænd.

  Jeg har ikke hørt at Nazila nogensinde har formået at argumentere sagligt for sit synspunkt. Det er tilsyneladende et axiom der bare bliver fremsagt bastant, og så bøjer alle mænd og kvinder med slatten ryggrad på venstrefløjen uden videre som et strå i vinden.

  Jeg tror personligt ikke at teorien holder til en nærmere analyse da den er for nem at føre ad absurdum med modsatrettede eksempler. Jeg har da også kun hørt synspunktet fremsat i diskussioner om Islam på modkraft.

  På baggrund af ovenstående overvejelser, anser jeg det for sandsynligt at synspunktet er fremsagt rent strategisk, med et ganske særligt ad hoc formål, nemlig et forsøg på at gøre al kritik af islamisk undertrykkelse illegitim.

  “Legitimere” og “illegitim” synes at være ofte forekommende ord i Nazilas skriverier.

  Kommentar by jesper hansen — 9. juli 2015 @ 20:22

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper