26. juli 2015

Når en syrer flygter til Danmark, svarer det til at danskere under krigen ‘valgte at flygte til Sudan’

Interessant læserbrev af Marianne Mørk Mathiesen (LA) i dagens udgave af Jyllands-Posten – Hvor er Saudi-Arabiens flygtningeansvar?

“Jeg og min familie var på Lesbos for to måneder siden, hvor vi helt uforberedt mødte mange bådflygtninge.Vi købte vand og brød, som vi i to dage uddelte. Efterhånden fandt vi dog ud af, at flygtningene ikke var forarmede, sultne eller tørstige, men dog meget taknemmelige for vores empati.

Selvom man kun kan glædes over danske turisters betænksomhed, når de medbringer legetøj, soveposer, aflagt tøj osv. til flygtningene på Lesbos, er det ikke noget flygtningene kan bruge. De drager hurtigt videre via Athen mod Holland og Skandinavien. Flygtningene er højst et-to døgn på Lesbos og kan kun medbringe det mest nødvendige.

Min erfaring er, at over 80 pct. af bådflygtningene er unge mænd omkring 20 år. Mange bærer Rayban-solbriller og Nike-kasketter (formentlig kopivarer), de er ikke lurvet klædt og har ikke brug for aflagt tøj. Jeg følte stor empati med denne hær af flygtninge, men efter et par dage trængte flere spørgsmål sig på. Hvor skal alle disse mænd bo? Hvor mange integrationsproblemer vil de afstedkomme?

[…]

Hvorfor modtager Saudi-Arabien ikke syriske flygtning, som jo tilhører deres kultur. Saudi-Arabien er 50 gange større end Danmark, deres bruttonationalprodukt er en til halvanden gang så stort som Danmarks.

Saudi Arabien har både plads og penge nok til at modtage flygtninge. Når en syrer vælger at flygte til Danmark, ville det svare til, at min far under Anden Verdenskrig i stedet for at flygte til Sverige valgte at flygte til Sudan. … Flygtninge bør blive i deres nærområde.

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/67821/trackback

7 Comments »

 1. Meget enig. Saudierne gider blot ikke flygtninge, selv om de vist har – på skrømt – underskrevet diverse resolutioner.

  Og naive danskere, der tager ‘nødhjælp’ med til Lesbos og omegn skyder sig selv i foden. For ‘flygtningene’ tager jo straks videre nordpå.

  Derfor fint, at Støjbjerg kommer med et nyt integrationsudspil, det kan desværre kun gå for langsomt. http://jyllands-posten.dk/politik/ECE7889635/Radikale-om-St%C3%B8jbergs-asylkampagne-%C3%85rhundredets-d%C3%A5rligste-strategi/

  Hvad Zenia Stampe og Enhedsfronten mener, er heldigvis latterligt ligegyldigt.

  Som alle kan se på fotos dernedefra, er det typisk unge mænd 20+, der sidder i bådene. Og har efterladt kone/koner og børn, fordi de satser på hurtig familiesammenføring i nordeuropa.

  Kommentar by Henrik Petersen — 26. juli 2015 @ 14:46

 2. Med ganske få ord.
  De er fattigdomsflygtning og lykkeriddere.
  De kan komme til vesten og få i hoved og røv, af mine skattepenge, af vores alle sammen skattepenge. De skattepenge som skal give mig og dig velfærd, betale uddannelse af mine og dine børn, betale når du og jeg bliver syge, betale for vores infrastruktur og kommende pension.
  Det er dine og mine penge der bliver brugt på flygtninge og det er ikke en skid bedre med de 16 mia. som går ned i det sorte hul, som ulandsbistand.
  I stedet ødsler vores gavmilde og frelste politikere din og min arv op. Den arv som vi selv og generationerne før os, i deres egen sved, har sparet op til os.
  Det hele bliver foræret bort, for at visse politikere kan føle sig frelste i deres godhed.

  Kommentar by Neuhammer — 26. juli 2015 @ 16:28

 3. 👍🏻👍🏻

  Kommentar by Bornholm hader Lotte Svendsen — 26. juli 2015 @ 17:06

 4. Danmark ud af schengen-samarbejdet. EU’s ydre grænsekontrol er ikke eksisterende. Derfor er det vigtigt, at Danmark får oprettet en effektiv grænsekontrol, der kan afvise menap-lykkeriddere og bekvemmelighedsflygtninge og kriminelle udlændinge.

  Kommentar by F. Jensen — 26. juli 2015 @ 17:24

 5. Når naive danske feriegæster medbringer legetøj, soveposer, aflagt tøj osv. til flygtningene på Lesbos, er det ikke noget flygtningene kan bruge, skriver hun.

  Selvfølgelig ikke!

  Men de danske medier har lavet gode sentimentale historier på denne tåbelige idé og har helt ukristisk fremhævet disse gode mennesker i nationale medier. Det er så skandaløst og tåbeligt og gøren grin med os for vores licenspenge.

  Medierne er sat til at lave gode og søde historier om danskere og flygtninge, og der ingen grænser for vanviddet. Bagefter skal de så til at skjule og mørklægge alle disse spildte kræfter, fejlslagne projekter og de stakkels mennesker, hvis liv ødelægges af naiviteten og dumheden.

  Igen og igen det samme cirkus. Ingen reflektion, ingen indlæringskurve.

  Kommentar by traveler — 26. juli 2015 @ 18:07

 6. Luk grænsen for ikke-vestlige udlændinge(primært personer fra menap-lande). Og hjemsend bekvemmelighedsflygtninge/velfærdsmigranter, kriminelle udlændinge og udlændinge der er på overførselsindkomst, så hurtigt det er muligt. Der er ikke brug for dem, de er en stot økonomisk belastning, og de er uønskede.

  Kommentar by F. Jensen — 29. juli 2015 @ 09:44

 7. ændring: de er en stor økonomisk belastning…

  Kommentar by F. Jensen — 29. juli 2015 @ 09:44

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper