16. maj 2009

Forskere: Behov for integrationsfremmende racisme

Fra fredagens Kristeligt Dagblad – Eksperter: Indfør særbehandling af indvandrere.

“Historien om de seneste 10 års integration i Danmark er langt hen ad vejen en succeshistorie.

Men selvom det overordnet går fremad, og flere og flere indvandrere og efterkommere kommer i arbejde eller uddannelse, så er enkelte etniske grupper stort set ikke blevet bedre integreret i løbet af de seneste 10 år.

Derfor er det på tide at nytænke integrationsindsatsen og overveje, om positiv særbehandling kan skubbe integrationen det sidste stykke vej. Det mener flere integrationseksperter.

– I Danmark er vi ikke meget for at gå ind og kigge på specielle grupper eller for at give dem specielle betingelser. Vi vil gerne enhedsløsninger, hvor det samme gælder for alle. Men vi er måske nødt til at tage nogle andre og særlige hensyn for at få de sidste minoritetsgrupper integreret bedre. Og der kunne det være, at vi skulle til at bruge mere gulerod i stedet for pisk. Måske en form for positiv særbehandling kunne være vejen frem, siger integrationsforsker Martin Bak Jørgensen, som er adjunkt ved Aalborg Universitet og tilknyttet Akademiet for Migrationsstudier i Danmark, AMID…

Nogle af de etniske grupper, som de seneste 10 års integrationssucces generelt betragtet er gået udenom, er indvandrere fra lande som Somalia, Libanon og Irak… Tallene viser også, at opholdstiden ikke gør den store forskel. Blandt de indvandrere fra Somalia, Libanon og Irak, der har været i Danmark i 10-15 år, har blot 29-37 procent et arbejde.

Flemming Mikkelsen, der er seniorforsker ved Center for Ungdomsforskning og specialiseret i området for migration og indvandrere, kalder den udvikling “et problem”. Og ligesom Martin Bak Jørgensen mener han, at positiv særbehandling kan være vejen frem.

– Det er helt klart et problem, at nogle grupper af indvandrere og flygtninge klarer sig så meget dårligere end andre. Der kunne vi godt bruge det offentlige system og have en positiv særbehandling i ansættelsespolitikken, ligesom man har i andre lande…, siger han.”

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/6834/trackback

5 Comments »

 1. Der kunne vi godt bruge det offentlige system og have en positiv særbehandling i ansættelsespolitikken, ligesom man har i andre lande…,

  Strålende ide , lad os også indføre specielle regler i færdselsloven og for så vidt også alle andre love , således at alle særtilfælde i DK kan få deres egne love ( lidt til rockerne , lidt til somalierne og lidt til alle de andre der ikke ønsker at være en del af vores “stamme”.
  Vi vil strække os langt for alle disse mindretal, selvfølgelig vil vi det ,for vi er jo de gode.
  (en vis form for ironi kan forekomme)

  Kommentar by father — 17. maj 2009 @ 01:20

 2. Det er osse forbandet når virkeligheden ikke vil forme sig sådan som man ønsker sig det. Ét af de steder Martin Bak Jørgensen kunne hente inspiration er i USA, hvor Jane Elliott støttet af skattekroner, og i godhedens navn, arbejder indædt på at nedbryde hvide mennesker (især mænd). Hun startede som skolelærerinde med at nedbryde børnene i hendes rent hvide klasser, og må så have fundet ud af at der var en karrieremulighed i det. Nu fører hun an i såkaldt “diversity education”… USA er mere rådden end vi går og tror.

  Kommentar by Mallebrok — 17. maj 2009 @ 22:18

 3. Ja, for godhedens skyld, dropper man gerne det eller så højt besungne lighedsprincip…

  Efter i 30 år, at have hold de stærke tilbage, for de svages skyld påstod man, er vi næsten alle, nu havnet på et lunkent, kæmpestort B hold. Her har vi så opdaget at de svage stadig er svage og de stærke stadig stærke. Alt i mens vi alle er blevet fattigere. Nu skal de svage så hjælpes endnu mere, da det åbenbart ikke er nok at holde de stærke tilbage. Så vi indfører særbehandling, så de svage kan komme frem, på trods af de stærke.

  Hvad skal vi dog gøre, når alle de stærke er fyret og de svage er ansat, og vi finder ud af, at intet er forandret? De svage er stadig svage, og vil derfor hurtigt miste jobbet igen. De før så stærke, er nu også svage, og sådan gik dem med det land. Den sidste lukker og slukker.

  Men hey, bare vi kan se os selv i øjnene og sige at vi “gjorde det rigtige” i godhedens navn…

  Kommentar by K. Jensen — 18. maj 2009 @ 21:29

 4. Der var jo også den mulighed, at sætte en grænse for, i hvor mange år fremmede kan nasse på samfundet.

  Hvis man f.eks. efter 10 år starter med at reducerere bistanden med 1/5 hver år for efter 15 år at være ned på nul, har de fremmede jo ikke noget at komme for mere. Farvel…

  Kommentar by Janette Lund — 18. maj 2009 @ 23:02

 5. Fremmede, som lever af overførselsindkomst i mere end f.eks 6 måneder, bør af økonomiske årsager stimuleres til at forlade Danmark.

  Kommentar by Poul — 21. maj 2009 @ 21:17

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper