16. maj 2009

Politiken svarer igen med et kunstigt paradoks: Østpolitikerne er højtuddannede

Ligesom det er forventeligt, at Orienterings Jesper Tynell går brutalt til angreb på enhver rapport der hudfletter socialistiske dogmer, så var det forventet, at Politiken ville forsøge at redde sin opstramning af det meget omtalte Camre-interview. Camre blev citeret for det synspunkt, at Rumænien og Bulgarien var “usunde og gammeldags” samfund, der var relativt “tilbagestående”.

Politikens kunstige paradoks – Østpolitikere er faktisk meget kvikke.

“Europas folkevalgte forsamling fungerer effektivt efter EU’s store østudvidelse, og de nye medlemslandes politikere har styrket parlamentets arbejde.

Sådan lyder en af hovedkonklusionerne i en ny rapport fra tænketanken European Policy Centre, EPC, som evaluerer den nu afsluttede parlamentsperiode 2004-2009 – den første efter udvidelsen.

»Generelt har udvidelsen styrket parlamentet. Den har bragt en lang række utrolig kompetente politikere ind i EU’s parlamentariske arbejde. Det har øget parlamentets ekspertise og givet det en endnu højere profil«, siger forskeren Sara Hagemann, der står bag undersøgelsen… Rapporten kommer få dage efter, at Dansk Folkepartis afgående parlamentsmedlem, Mogens Camre, har vakt stor harme…

Politiken har foretaget en gennemgang af alle de 35 rumænere og 18 bulgarere, der sad i det afgående parlament. Ud af de i alt 53 medlemmer har 51 universitetsgrader eller anden lang videregående uddannelse, og 16 af dem har doktorgrad eller ph.d.

European Policy Centre skriver iøvrigt på deres hjemmeside, at de er “committed to making European integration work”. Gab.

Relateret.

 • 16/5-09 BT – Messerschmidt bedst i EU-quiz.
 • “I Ritzaus EU-quiz med 10 spørgsmål om unionen og Europaparlamentet, rydder Messerschmidt som den eneste af de ni spidskandidater bordet og svarer rigtigt på samtlige spørgsmål.”

  The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/6838/trackback

  7 Comments »

  1. Det kommer ikke bag på mig at Morten Messerschmidt er vidende
   om EF/EU.
   Det har han vist/demonstreret ved debatter ikke alene i folketinget
   men også¨med masser af “skriblerier”-
   Han er dygtig og så er der nogen hjemme (som man siger) han skal bare
   passe på sig selv,og ikke brænde sit lys i begge ender.
   DF har i ham et stjerneskud som de skal passe godt på.
   bernadotte36
   16´maj 2009

   Kommentar by erik pedersen — 16. maj 2009 @ 20:10

  2. Jeg havde ikke mange rigtige, pinlig tavshed.

   testen kan findes her:

   http://www.berlingske.dk/article/20090513/politik/905130361/

   Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 16. maj 2009 @ 23:07

  3. Man kan kun blive EU parlamentariker, hvis man har en universitets uddanelse.

   Er der noget at sige til, At EU FJERNER SIG LÆNGERE OG LÆNGERE FRA BORGERNE.

   Det er da helt OK, at folk uddanner sig på universitetsnivaeu. Men bliver en meterolog eller en professor i kinesisk automatisk bedre politiker af det ? Og jeg har intet imod nogle af dem, jeg synes blot ikke, at mht. til deres uddannelser, at de er bedre til at repræsentere den brede befolkning.

   Kommentar by Janette Lund — 17. maj 2009 @ 01:47

  4. Det viser vel bare, at man kan bestikke sig til en universitetsgrad i de nye medlemslande?
   Hvis Danmark bliver meldt ud, skal vi i mindre grad bekymre os om EU’s gøren og laden.

   Kommentar by elefanten — 17. maj 2009 @ 05:36

  5. Det med universitetsgrader er særdeles betænkeligt, og der findes grelle eksempler. Vi har mange udenlandske læger i Danmark, sundhedssystemet ville bryde sammen uden.

   Læger fra Norden bytter uden videre autiorisationer, læger fra EU lande har traktatmæssigt ret til at få deres nationale autorisation ombyttet med en dansk, mens alle andre skal gennem et prøveforløb for at sikre at kvaliteten er i orden, og de skal gennem et ret stort arbejde for at hver enkelt personlig skal dokumentere deres uddannelsesindhold: Timer pr. fag pr. semester. Det betyder at den rumænske læg uden videre får lov at arbejde her, mens den amerikanske eller russiske specialist skal gennem 2 års eksaminer, på dansk, uden at der tilbydes nogen form for undervisning. På med vanten kammerat, begynd at læse cirkulærer og lovstof, og du har 2 år til og i den tid skal du også lære dansk.

   Det medførte f.eks at polske studiekammerater kunne risikere at den ene skulle gennem den 2-årige godkendelsesprocedure, mens den anden bare kunne begynde at arbejde, kun afhængigt af om de kom til Danmark før eller efter Polen om i EU.

   Det lyder fantastisk, men i Danmark giver vi læger lov til at arbejde baseret på politiske kriterier og ikke på faglige, samme gælder for mange andre akademiske uddannelser.

   Her går det godt, her bor de tossede.

   Kommentar by PeterK — 18. maj 2009 @ 20:50

  6. PeterK

   Da mange vælgere i Danmark, deraf det store flertal af vælgerne har valgt danske politikere, der har taget beslutninger om at afgive suverænitet på flere og flere områder til EU Parlamentets flertal. Dette flertal kan naturligvis være et der tager fornuftige beslutninger og det kan være et der gør det modsatte.
   Det lyder tosset når gældende procedurer medfører at politiske kriterier og ikke faglige er de gældende!
   Er det EU der viser sit ækle fjæs i dette igen, igen?

   Kommentar by Peter Buch — 19. maj 2009 @ 20:27

  7. @ Peter Buch

   Jeps, det er en EU forordning om at acceptere de forskellige landes uddannelser på tværs af grænserne. Arbejdskraftens frie bevægelighed. Det som slagteriarbejderne og fagforeningerne der hver gang har anbefalet et ja til EU, nu ser konsekvensen af.
   I EU’s optik er en belgisk advokat er lige så god til at rådgive om dansk lovgivning som en dansk advokat. En australsk læge, der har fået sin uddannelse i England, er mindre “værd” end en engelsk læge der har gennemgået præcist samme forløb. De amerikanske ‘hotshots’ der arbejder i akutmodtagelsen som vi ser på TV, er mindre værd en en nyuddannet kandidat fra Rumænien.

   Kommentar by PeterK — 20. maj 2009 @ 10:57

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper