9. juni 2009

DR fjerner løgn, og Lasse Jensen udtrykker bekymring: “… det begynder at ligne et mønster.”

Alting var givetvis nemmere for DR i de gode gamle dage, men hvis det at korrigere fejl krænker deres journalistiske integritet, så må der vel opstå en stærk kerne i DR der ønsker privatisering. På den måde kunne den øvrige venstrefløj også slippe for at betale til alt den der højreorienterede propaganda. Fra Information – Er DR Dansk Folkepartis lejesvende?

“Et fejlcitat i radioprogrammet Sproglaboratoriet på P1 har udviklet sig til en farce.

Den 17. april er litteraturforskeren Isak Winkel Holm gæst hos værten Christoffer Emil Bruun for at diskutere Franz Kafkas novelle “Forvandlingen”, som han har oversat fra tysk. I løbet af programmet påpeger Isak Winkel Holm, at skadedyrsmetaforer ofte er blevet brugt i en politisk kontekst, hvorefter han hævder, at Pia Kjærsgaard skulle have sagt, at indvandrere “formerer sig som rotter”.

Pia Kjærsgaard har imidlertid aldrig sagt sådan…

Da Dansk Folkepartis repræsentant i DR’s bestyrelse, næstformand Ole Hyltoft, hører om fejlen, reagerer han straks: “Jeg kontakter Kenneth Plummer (generaldirektøren i DR, red.) og fortæller, at vi i Danmarks Radio har bragt en løgnagtig meddelelse om en af vores ledende politikere. ‘Vil du ikke hurtigst muligt få det dementeret? Og så skal du sende Pia Kjærsgaard en undskyldning’, siger jeg til ham.”

[…]

Spørger man Jakob Mollerup, der er lytterne og seernes redaktør i DR, er det ikke standardproceduren.

“Det sker ret sjældent – og typisk i sager, hvor nogen virkelig er blevet omtalt urimeligt,” siger han.

Desuden vælger DR at fjerne programmet om Franz Kafka fra deres hjemmeside, og Mads Baastrup beder Christoffer Emil Bruun lave en ny version, hvor den fejlagtige udtalelse er redigeret ud.

Ifølge Jakob Mollerup er det heller ikke helt normalt.

“Der er fortilfælde, men det sker ikke særlig tit. Nu vil jeg ikke kommentere den konkrete sag, men det bør stå klart for lytterne, hvad der er blevet ændret,” siger han.

Endelig vælger DR at bringe en berigtigelse i Sproglaboratoriet. Det sker i en udsendelse den 15. maj.

[…]

Sagsforløbet kommer bag på freelance-mediejournalist Lasse Jensen, der blandt andet er redaktør for P1-magasinet Mennesker og Medier.

Jeg synes, sagen er ualmindelig besynderlig og foruroligende. For det første involverer generaldirektøren og toppen af DR, inklusive kommunikationsdirektøren, sig helt usædvanligt aktivt og voldsomt omkring en fejl begået af en interviewgæst i et forholdsvist upåagtet program. For det andet, fordi det begynder at ligne et mønster…””

 • 20/4-09 Uriasposten – Lektor Isak Winkel Holm om Pia Kjærsgaard, skadedyrsmetaforer og jødeudryddelsen.
 • Oploadet Kl. 16:09 af Kim Møller — Direkte link40 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/6879/trackback

  40 Comments »

  1. Lasse Jensen kunne fortsætte: “…et mønster vi som borgere, mediefolk, journalister kun kan være tilfredse med – fejl skal rettes. Nu går vi videre med at spørge de sædvanlige om de ikke er enige…Lisbeth…”.

   Kommentar by Peter Buch — 9. juni 2009 @ 16:18

  2. For de interesserede, så kommer her et af de afsnit som Kim Møller har klippet ud af Informations artikel:

   Pia Kjærsgaard har imidlertid aldrig sagt sådan. Hun har engang sagt, at fremmede formerer sig som kaniner, men rotter har hun aldrig sammenlignet nydanskere med.

   Hvis man er offer-fetichist, så cutter man selvfølgelig det afsnit efter ‘…aldrig sagt sådan’.

   Kommentar by WilliamJansen — 9. juni 2009 @ 16:40

  3. Det er med denne historie som med mange andre i DR. Utallige er de ting der kommer ud mellem sidebenene på DR og som bare får lov at stå uimodsagt og i programmer, der handler om noget helt andet. Men som de siger i DR: “Det kan godt være at I mener sådan – men få dog nogle andre til at sige det!”.

   Probemet er her bare, at nogle har taget sig ulejligheden og brokket sig over det. At så Lasse Jensen naturligvis ikke forholder sig til indholdet, men straks angriber formen er jo ikke underligt. Det næste bliver McCarthyisme-anklager. Og vi har hørt det hele før. Lasse Jensen har ikke opdaget at verden har ændret sig – kort sagt er han en dinosaur. I øvrigt sammen med det museum, der bryster sig af navnet Danmarks Radio.

   Kommentar by Limewoody — 9. juni 2009 @ 16:41

  4. Isak Winkel Holm tilhørter den del af Danmark der til enhver tid lige skal have sagt at de ikke bryder sig om DF og slet ikke om Pia Kjærsgård. Så klandrer han Pia Kjærsgaard for noget hun aldrig har sagt hvor det vil være lidt mere passende og i overensstemmelse med sandhenden, at bruge Pia Kjærsgaard som eksempel på en person hvor skadedyrsmetaforer bruges konsekvent og i en særdeles modbydelig form – lige præcist af det segment han selv tilhører.

   Det er for mig ikke så meget det forkerte citat, men mere hykleriet der er det værste.

   Kommentar by PeterK — 9. juni 2009 @ 16:58

  5. Dyrevelfærd, nogle er ramt af dyrevelfærd.

   Kommentar by Peter Buch — 9. juni 2009 @ 17:06

  6. Det forekommer ofte de fjerner elementer.
   Eks. blev udsendelsen hvor Line Geertsen blev syg midt i udsendelsen aldrig lagt op.
   Da der blev vist et bøssepornobillede i DR2Premiere for et par uger siden var den også fjernet fra netudgaven efter klager.

   Jeg synes aldrig man skal pille ved udsendelser der er lavet. De er lavet, og så kan man tilføje en berigtigelse til sidst eller der hvor man henter filen. At begynde at redigere i en udsendelse der har været sendt er en uskik, men det er bestemt ikke usædvanligt for DR

   Kommentar by Jesper Jakobsen — 9. juni 2009 @ 17:09

  7. Ritzau havde lavet en ½ lagkage i forbindelse med EUvalget for at angive partiernes mandater.

   Hvert parti sin farve.
   DF var naturligvis sort.

   Det spurgte jeg til hos Ritzau og spurgte til hvilken reaktion de troede de ville have fået, hvis de havde valgt at gøre S eller SF sorteog fik dette venlige svar:

   Sort DF‏
   From:
   wer@ritzau.dk
   You may not know this sender.Mark as safe|Mark as junk
   Sent: Tuesday, June 09, 2009 3:03:35 PM
   To: TRJO@berlingske.dk; mortendreyer@msn.com

   Kære Morten og Troels, Der er skam ingen skumler bagtanker med den sorte farve.
   Alle partier er forsøgt farvelagt udfra deres logo. Og med ni partier erdet ikke nemt, da de også skal kunne adskilles. DF har rød, hvid og sort ideres logo. Rød er optaget af S og tildels SF som dog må være lysere. Atgøre DF endnu lysere syntes vi hverken er passende eller pænt. Hvid kanikke ses. Sort er derimod en tydelig farve, som altid står stærkt og altidkan adskilles fra andre hvad enten det er i en lagkage eller etkurvediagram.
   At gøre SF eller S sort ville ganske rigtigt være forkert, men primærtudfra den betragtning at de tilhører den røde fløj. At sort som partifarveskulle være historisk belastet syntes jeg er lige lovligt bagudskuende. Sort eller ej? Vi vil uden tvivl overveje vores farvevalg ekstra nøje næstegang.
   Med venlig hilsenRITZAUS BUREAU I/S Michael WergeNyhedsgrafiker (red.leder) T: +45 3330 0000 (omstilling)T: +45 3330 0454 (direkte)

   Kommentar by Morten Dreyer — 9. juni 2009 @ 17:26

  8. Enig. Rettelsen eller berigtigelsen eller undskyldingen eller hvad der end er sket, der fordrer mere end at kun filen ligger i cyberspace uden kommentaren med den pågældende rettelse, berigtigelse…osv. den oprindelige fil bør naturligvis tilføjes filen med eksempelvis undskyldningen så det samlet bliver- en fil.
   For de der absolut skal have enkeltdele i større filer bør disse kunne søges avanceret, så også de bliver glade.

   Kommentar by Peter Buch — 9. juni 2009 @ 17:29

  9. Enig med kommentar 6.

   Kommentar by Peter Buch — 9. juni 2009 @ 17:31

  10. […] nationalkonservative blog Uriasposten har skrevet om sagen. Uriasposten citerer fra Informations artikel. Lad os se hvad Uriasposten vælger at uddrage fra […]

   Pingback by Things that make you go HMMM… « Bohemian Rhapsody — 9. juni 2009 @ 17:36

  11. Så Jacob Mollerup mener, at fejl i DR ikke må påpeges af DR’s bestyrelse men kun af en embedsmand som ham selv (som tilfældigvis er tidligere DDR-ideologisk underviser) ?

   Public Service mig i røven.

   Kommentar by DaLi — 9. juni 2009 @ 17:42

  12. Public service burde være det i kommentar 1 nævnte, bortset fra der kunne inviteres andre end de sædvanlige…

   Kommentar by Peter Buch — 9. juni 2009 @ 17:52

  13. Hälsning från Finland !

   Här i Finland vi (Sannfinnarna) fick nästan 10 % av rösterna. http://www.hbl.fi/val/#valresultat

   Vi har blivit uppmärksammade av Aftonbladet , och detta ska förstås ses som en komplimang ! Bli utskälld av svenskarna är en sådan referens att man antagligen gör någonting rätt. :)
   http://www.aftonbladet.se/nyheter/euvalet/article5344881.ab

   Jag lägger märke till att i Norrebro det hela 33,2 % har röstat Socialistisk Folkeparti.
   http://www.dst.dk/valg/Valg1191212/valgopg/valgopgOpst24.htm

   Kommentar by Matti från Finland — 9. juni 2009 @ 19:14

  14. Hej Måtti.

   Tilykke med jeres sejr! Det har været et flot valg for nationale partier i hele Europa. DF blev jo som sagt også mere fordoblet.

   Ja, indre københavn er ikke ligefrem det generelt mest borgerlige (og jordnære) sted i Danmark. Dog kan man glædes ved at næsten hele Jylland blev blåt.

   Kommentar by Dr. Doom — 9. juni 2009 @ 19:20

  15. Matti*

   Kommentar by Dr. Doom — 9. juni 2009 @ 19:20

  16. Jeg må faktisk bakke op om Lasse Jensen, for det kan sku ikke være rigtigt, at DDR skal fjerne alle deres løgnehistorier, for hvis de gør det så vil der kun være prøvebilledet tilbage, ikke engang børnetimen vil de kunne sende.

   Kommentar by Fritz — 9. juni 2009 @ 19:55

  17. Det er jo lidt interessant at højrenationale mener at det kan være DR’s problem hvis en gæst udtaler noget forkert. Skal DR også undskylde og rette fejlen hver gang en DF’er lyver eller siger noget falskt i et interview?

   Kommentar by Aarhus — 9. juni 2009 @ 21:01

  18. I er selv ude om frustrationerne og helbredsproblemerne der kommer af, at se DDR.
   Masochister ;-)

   Kommentar by Mike Olsen..(Onion).. — 9. juni 2009 @ 21:14

  19. Mike.

   Helt enig det er mere end rigeligt bare at læse transkribtionen her lol

   Ser ALDRIG DDR.

   Kommentar by Whodares (Islam skaber tabersamfund) — 9. juni 2009 @ 21:25

  20. Forekommer de ikke lidt tøsesure derude på venstrefløjen i disse dage ?

   Kommentar by Prins Danmark — 9. juni 2009 @ 21:32

  21. Så sandt, “Aarhus”. Det kan ikke være rigtigt at DR ikke får lov at fremsige deres løgne, induktion og propaganda, på nationalt statsfinansieret tv. Så er det godt vi har jer venstreradikale, til at sige nok er nok! Kom ikke her og sabotér vores smukke projekt, der har til formål at ødelægge Danmark.

   Kommentar by Dr. Doom — 9. juni 2009 @ 21:34

  22. Retten af fejl kunne være public service.
   Udsendelse af diverses undskyldninger ligeså.

   De Krænkedes Kor” har efter afsyngelse af “Klagesangen” fundet kandidaterne til “årets undskyldning” og “årets fejl”. Præmierne er som sædvanligt en licens i en hat. En fejl er vist opstået…

   Kommentar by Peter Buch — 9. juni 2009 @ 21:37

  23. @Dr.Doom

   Løgnen bliver ikke mere rigtig af at blive gentaget til uendelighed ;-)

   Kommentar by Aarhus — 9. juni 2009 @ 21:42

  24. -> 14

   Dr Doom:
   *** Tilykke med jeres sejr! Det har været et flot valg for nationale partier i hele Europa. DF blev jo som sagt også mere fordoblet. ***

   I Norden det är enbart Sverige som fortfarande sover. Till och med snarkar , för den delen.

   Nåja , man ska inte ta Sverige seriöst. :)

   Kommentar by Matti från Finland — 9. juni 2009 @ 21:50

  25. Sverige skal heller ikke tages seriøst. Giv det veslige Sverige 80 år mere. Så er det ikke-eksisterende.

   Kommentar by Dr. Doom — 9. juni 2009 @ 22:46

  26. Hvorfor skal vi alle betale til de fascistiske mennesker i DR?

   De er jo syge med megalomani. De skal gå hjem og spise deres piller og holde deres munde lukkede.

   DR er antidemokratisk og antinationalt og bundkorrupt. Landsforræddere, udbyttere, arrogante selverklærede herrefolk.

   Ingen pardon, væk med dem og det nu.

   Kommentar by Rendegraveren — 10. juni 2009 @ 00:04

  27. 25.Rendegraveren.

   Jep – men fortæl mig hvilken strategi der skal arbejdes ud fra ?

   For du tror vel ikke at folk kunne finde på at anvende det mest virkbare middel, at boykotte licensbetalingen ?

   Når først den manglende indbetaling af tvangslicensen bliver mærkbar, så skal DR såmænd nok få gang i undersøgelser af hvordan det dog kan være, at Danerne ikke betaler det de ellers er tvunget til .

   At de ingen respekt har for DR-ronkedorens trusler om bål og brand og en tur i retten HVIS folk ikke makker ret og betaler hvad der forlanges.

   DR er da ligeglad med om man anvender dets kanaler eller ej – vi SKAL bare se at få betalt de 2 gange om året.

   Det er ren mafia-stil, det der : først kommer der advarsler via deres kanaler – dernæst kommer brevene med VI TROR IKKE, du ikke har mobiltelefon, vækkeur med radio, radio, TV-apparat, bredbåndsforbindelse – og hvad rager det i grunden DR ?

   Det det drejer sig om er, om folk ser DR-tv eller ej !

   Vil man disse kanaler skal man betale – og hvis man ikke benytter sig af dem skal man IKKE betale .

   DR kan bare se at få sat spærrer op så man ikke kan smugkigge DRs kanaler uden at betale.

   Og det skal være således at vælger man at ville se f.eks. DR2-kanalen, jamen så betaler man for den !

   Præcist sådan som man gør, når man vælger tv-kanaler der kan ses via Stofanet´s Zaptor boks system.

   Hvor svært kan det være, DR ?

   Kommentar by Vivi Andersen — 10. juni 2009 @ 00:26

  28. Vivi;

   Start en underskriftsindsamling mod medielicensen. Når listen er stor nok sendes den til statsministeriet.

   Kommentar by Dr. Doom — 10. juni 2009 @ 01:25

  29. Jeg er også godt træt af det. Computeren er mit eneste fristed, hvor jeg intet forpligtiget behøvest at gøre. Dem er afskyr allermest kommer krybende over det hele, og tvinger mig til at betale for dem. Det er slaveri. Det er forfærdenligt.

   Kommentar by Dr. Doom — 10. juni 2009 @ 01:32

  30. De krænkedes kor er ikke det bedste kor.

   Få bragt systemet der lukker DR ude – på pc software der spærrer for DR, alt fra DR- på banen og problemet kunne være løst.

   Det må være svært at argumentere for man skal betale for noget der i praksis teknisk set ikke er muligt at “få glæde af”.

   Kommentar by Peter Buch — 10. juni 2009 @ 03:08

  31. Men det implicerer nok, der skal være installeret og 24/7 køre et program der spejler computerens eller et tvs aktivitet, dette kunne være belægget såfremt påstand om der er forbrugt DR produkter skulle fremkomme.
   En tv/pc-kobling til en speciel server under PET eller FE kunne måske etableres?
   Men det er nok meget muligt, det bliver helt andre ting der styrer udviklingen end sådan noget.

   Kommentar by Peter Buch — 10. juni 2009 @ 04:28

  32. @ Prins Danmark:

   Det er da snarerer offer-fetischister som DF og Kim Møller der fremstår ‘tøsesure’.

   Come on, det fremgår jo af den artikel, som alle der interesserer sig for sagen har læst, at Pia Kjæsrgaard har sagt indvandrene formerer sig som kaniner. Kaniner/rotter – altså seriøst, ens ble sidder for stramt, hvis man er fornærmet over den forveksling.

   Vi tager Information én gang til:

   Pia Kjærsgaard har imidlertid aldrig sagt sådan. Hun har engang sagt, at fremmede formerer sig som kaniner, men rotter har hun aldrig sammenlignet nydanskere med.

   Hvis man er offer-fetichist, så cutter man selvfølgelig det afsnit efter ‘…aldrig sagt sådan’.

   Kommentar by WilliamJansen — 10. juni 2009 @ 05:22

  33. De krænkedes kor er ikke det bedste kor.

   Kommentar by Peter Buch — 10. juni 2009 @ 05:29

  34. # 27 Vivi Andersen – Jep – men fortæl mig hvilken strategi der skal arbejdes ud fra ?***

   Man kunne jo starte med at slukke for grundvandspumperne ude på lorteøen – med en lille smule af alverdens skide held, så synker Karl Marx Stadt med alle snøblerne ved skrivebordene ned i et sort hul og det eneste der vil være tilbage af DDR, ville være nødsenderen.

   Min ultimative drøm er, at det sidste man hører er morsekode fra plummergøjen der febrilsk skriver, at der er mørkt og koldt, han står i vand til brystkassen og mosevandet stiger hurtigt..

   Drøm selv videre ;-)

   Kommentar by Mike Olsen..(Onion).. — 10. juni 2009 @ 07:23

  35. >34 .. og så laver de unge håbefulde ny-fascister en hurtig dokumentar fra det dramatiske mudderhul, hvor de liiige var ved at dø, selvom de altså havde for 4 mia. nødudstyr… man hører deres skingre men fattede cnn-kopi-stemmer ryste og dramatizere og unge småfede piger med selvfedheden struttende ud mellem al make-up-spartelmassen, stiller sig med bløde øjne op og udtaler mens mudderet bobler omkring dem, at de nu bliver mere ,,globaliserede,, i farven, nemlig reinheits-brune, og godt ligger hun i armene på en zødzuppe-femi-bandekriminel-indvandrer-muziker, som lige har lavet en alt-andet-end-islam-protest plade som også samler ind til DR-ofrene ude i DR-atlantis, men så sker der det uhyggelige at en veldrejet nationalkonservativ sølvmåge, flyver belevent forbi og slipper en velrettet klat lige ned i munden på pigen… -well, hun sluger som hun plejer! ha ha..

   Grumt.

   Kommentar by Rendegraveren — 10. juni 2009 @ 09:55

  36. Stat og folketing skal hurtigst muligt ud af danske media. Det er DR-tvangs licensen, der er syg. Media kan være tilstræbt objektive, hvis det er det ejeren ønsker. De kan også være subjektive og udtrykke ejerens mening i en eller anden udstrækning, som dagbladene idag gør det – det sidste er definitionen på ytringsfrihed/trykkefrihed! Lytterne/seerne/læserne er konge og vælger suverænt i det enorme udbud. De kan vælge røde, grønne, gule, sorte eller blå eller måske stribede og valget bestemmer, hvilke media, der lever eller dør. Statsejede (elektroniske) medier (med dominerende påvirkning af borgerne) hører ikke hjemme i et demokratisk samfund. Nedlæg DR – eller forær den af sociale/humanitære grunde til medarbejderne – MEN STOP TVANGSLICENSEN. Lad DR-medarbejderne selv beslutte, om de vil sælge reklamespots indenfor de eksisterende reklameregler eller hvilke af de mange DR-kanaler, udstyr og bygninger, de vil sælge til hvem for at give penge til deres løn- og pensioner. Det skulle forhåbentlig kunne forhindre, at de i frustration bliver voldelige på vore gader.

   Kommentar by anti-marx anno dazumahl — 10. juni 2009 @ 11:09

  37. Jeg siger det igen. Start en underskriftsindsamling over nettet mod medielicensen. Jeg er sikker på at vores venner fra 180grader også gerne vil bidrage med en underskrift.

   Kommentar by Dr. Doom — 10. juni 2009 @ 14:40

  38. Vis der skal gøres noget, så skal der også handles.

   Kommentar by Dr. Doom — 10. juni 2009 @ 14:41

  39. Det centrale for en stats-folke-financieret mediekanal, er at den afspejler folket politisk.

   Dvs at mediet skal være demokratisk. Så må mediefolkene blive enige om hvad der skal sendes, eller også skal alle programmerne markeres med, hvilken partilinie de repræsentere. Transparency.

   Og så skal de kun lave kanaler der oplyser og underviser og informerer.

   Det kunne være cool. Og licensen ville være en brøkdel af i dag.

   Endelig skulle dette medie, selvfølgelig have direkte valg til afstemning om brugerfladens prioriteringer. Dette kunne sagtens gøres elektronisk.

   Kommentar by Rendegraveren — 10. juni 2009 @ 16:12

  40. Rendegraveren.

   Men det er det samme som utopi. Og forresten så skal staten skal ikke en holdning over én anden. Det er samme metode som under Østtyskland og Soviet. Om den er venstreekstremistisk, blodrød, nationalkonservativ, eller liberal gør ingen forskel. Det går imod begrebet pressefrihed.

   Kommentar by Dr. Doom — 11. juni 2009 @ 00:35

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper