3. oktober 2015

Kulturministeren: Mediestøtte er ikke betinget af, at mediet ikke har ‘voldsdømte journalister ansat’

For tre uger siden bloggede jeg om Andreas Rasmussen, der netop havde afsluttet en artikelserie for Dagbladet Information om politiets brug af telefonselskabernes masteoplysninger. Jeg påpegede, at avisen er blandt de få medier der årligt får et to-cifret millionbeløb i skattefinansieret støtte. Kulturordfører Alex Ahrendtsen (DF) tog sagen til Kulturminister Bertel Haarder. Det gik som forventet.

“Svar: Formålet med mediestøtteloven er at fremme et alsidigt og mangfoldigt udbud af nyheder af samfundsmæssig og kulturel karakter med henblik på styrkelse af det danske demokrati og den demokratiske debat i Danmark. Dagbladet Information modtager i 2015 ca. 25,5 mio. kr. i redaktionel produktionsstøtte. For at kunne opnå redaktionel produktionsstøtte stilles der bl.a. krav til mediets selvstændighed, antal redaktionelle medarbejdere, målgruppe, ejerskabsforhold, tilgængelighed, omfanget af redaktionelt indhold, temaerne i det redaktionelle indhold og hyppigheden af udgivelser. Det er ikke en betingelse for at opnå tilskud, at mediet ikke må have voldsdømte journalister ansat. Dagbladet Information modtager desuden i 2015 1,5 mio. kr. i projektstøtte. Heller ikke denne form for støtte er betinget af, at mediet ikke har voldsdømte journalister ansat. Spørgsmålet giver mig på den baggrund ikke anledning til at foretage mig yderligere. (Bertel Haarder, Kulturminister)

(Kulturudvalget, Alm. del 2014-15 (2. samling): Spørgsmål og svar, 2. oktober 2015)

Oploadet Kl. 12:16 af Kim Møller — Direkte link11 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/69576/trackback

11 Comments »

 1. Statsstøtte til åndssvage aviser??!! Dette land er jo bindegalt! Jeg har aldrig hørt om, at britiske aviser eller amerikanske modtager statsstøtte. Det er da kun i dumme Danmark, at man spilder penge på sådan noget.

  Men så tager staten pengene til kommunistaviser, tv-kanaler og til islamister aka ‘flygtninge’ fra de fattige kontanthjælpsmodtagere, pensionister og de umælende små børnehavebørn. Flot! Virkelig flot! Det er ikke mærkeligt, at dette land er for nedadgående.

  Kommentar by Andersine — 3. oktober 2015 @ 13:14

 2. Problemet med masteoplysningernes bevis-værdi er reelt nok. Denne retten smed for bager er ikke passende, og rent politisk fløjeri.

  Men Tryghedsplejens konkurs og baggrunden for firmaets eksistens og skalten og valten rører Urisaposten ikke ved, trods sit fokus på ‘islamistisk aktivitet’. Men det er måske ikke så understøttende for den liberale galop ? :-)

  Kommentar by nu igen — 3. oktober 2015 @ 14:32

 3. ” ..et alsidigt og mangfoldigt udbud af nyheder af samfundsmæssig og kulturel karakter ..”
  Det er sgu go humor.

  Kommentar by Jan — 3. oktober 2015 @ 14:52

 4. De tør ikke noget der giver genlyd – Det fortsætter bare videre ud ad tangenten – og de onde ved det og kan roligt fortsætte med at arbejde på opløsningen – de er urørlige – kun en form for diktatur vil virkeligt kunne gøre en forskel – men det ved vi jo ikke hvad vil indebære – det kan gå fra værre til katastrofalt – derfor kommer der ikke til at ske en skid….

  Kommentar by Black Watch — 3. oktober 2015 @ 15:05

 5. Ja, højre fløjen er virkelig på fremmarch….

  Kommentar by Limewoody — 3. oktober 2015 @ 18:48

 6. Problemet bunder (igen) i det faktum, at vi som selvstændige individer i DK, lader de professionelle snyltere (Bertel Haarder og resten af idioterne i fjolsetinget) stjæle mere end halvdelen (80%) af vores ejendom og formue. Så er det lige lidt for nemt for flottenheimeren, at uddele millioner, med rund hånd, til hvad han selv finder kulturelt. Den eneste kultur i Bertel Haarder, er nok hans tarmflora, som han fornøjeligt overøser os med. Uwe Max og Dan Park gør sgu mere for kulturen, end hvad kulturministeriet gør for de penge de stjæler fra os. Vi har i den grad brug for et ministerium til afskaffelse af offentlig virksomhed.

  Kommentar by Nielsen — 3. oktober 2015 @ 20:35

 7. Bertel Haarder har udviklet sig til en politisk seneskedehindebetændelse.

  Kommentar by - by Proxy - — 3. oktober 2015 @ 21:10

 8. Haarder var nu ganske god kult-ur-sur på tv, stort og ægte, sand kultur.licensværd…
  Mere af det.

  Kommentar by Peter Buch — 4. oktober 2015 @ 00:23

 9. De skatteyder støttede medier må have godt fat om bollerne på politikerne når selv Bertel Haarder forsvarer mediestøtte til kriminelle kommunistiske propaganda aviser, galskaben med omfordelingen af borgernes penge til terror og hjernevask af Danskerne bør omgående stoppes, flertallet af Danskerne gider ikke de offentlige medier, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 4. oktober 2015 @ 01:15

 10. Bertil, en lumpen karklud, der for længst skulle være smidt ud.

  Fatter han overhovedet, hvad hans embedsværk har svaret Alex?

  Kommentar by Iznogut — 4. oktober 2015 @ 01:29

 11. Jeg foreslår mediestøtte på 25 millioner til Hells Angels klubblad.
  (Har de sådan et?)
  Med samme begrundelse.

  Og vil samtidig opfordre foreningen af standhaftige natpissere til, at udgive en avis, for rundhåndet mediestøtte, forståes: Pis & Papir.

  Frivillige læserbreve optages under rubrikken: Sjatpisseren har ordet.

  Kommentar by Iznogut — 4. oktober 2015 @ 01:37

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper