15. oktober 2015

Botho Strauss: “Jeg vil hellere leve i et uddøende folk end i et, der.. forynges med fremmede folkeslag.”

“Coastere fyldt med mennesker vil strande på vores kyster… Alle midler vil blive brugt.”, skrev Ole Hasselbalch i Berlingske Tidende tilbage i 1988, men her 27 år senere er man stadig en ‘kontroversiel’ person, hvis man sætter ord på den virkelighed enhver kan iagttage. Troels Heeger om Botho Strauss i onsdagens Berlingske – Kontroversiel forfatter: ‘Tyskerne er et uddøende folk’.

“Når millioner af fordrevne asylansøgere og flygtninge i disse år forlader Mellemøsten for at søge til Tyskland, ankommer de til en nation af åndelige nikkedukker, der for længst har glemt, hvad det vil sige at være tysk. Sådan lyder den ubarmhjertige diagnose af forbundskansler Angela Merkels Tyskland og flygtningekrisen anno 2015 fra en af landets mest forkætrede intellektuelle skikkelser, den 70-årige forfatter Botho Strauss. …

Som en af meget få tyske forfattere med et højreradikalt ry kan Strauss på grund af sin status som prisbelønnet dramatiker og romanforfatter få ørenlyd i de tyske kultursektioner. Denne gang ser det imidlertid ud til, at Strauss for alvor har skrevet sig ud i kulden. I det seneste essay anklager han Tyskland for kulturløshed og for at tilsidesætte landets store kulturelle tradition til fordel for et multietnisk samfund. Det er en samfundsudvikling, som får den kontroversielle forfatter til at se den tyske nation i undergangens lys.

‘Jeg vil hellere leve i et uddøende folk end i et, der af overvejende økonomisk-demografiske grunde opblandes, forynges med fremmede folkeslag’, skriver Strauss i en længere tekst med den ildevarslende overskrift ‘Den sidste tysker’, der for nylig blev offentliggjort i det tyske magasin Der Spiegel.

Netop når det gælder ankomsten af fremmede fra en anden kulturkreds, kan tyskerne – måske for sent – blive bevidste om traditionens værdi. ‘Hvad tradition er, vil vi få at lære i en lektion, måske den vigtigste som islams følgere vil tildele os,’ tilføjer han…

‘Tysk politik,’ beklager han i Spiegel, ‘er reduceret til en lalleglad parade af meningstilkendegivelser, som under dække af mangfoldighed og frisind i praksis ensretter og afretter ethvert afvigende synspunkt.’

‘Vi frarøves suveræniteten til at være imod’, tordner han. ‘Imod en stadigt mere herskesyg politisk-moralsk konformitet. Parlamentariske partier synes i dag udelukkende at bekende kulør, når det gælder homoseksuelle ægteskaber’, skriver Strauss…

Mest nådesløs er Botho Strauss, når han skyder med skarpt efter den særlige tyske ‘velkomstkultur’… Strauss ser kun hykleriet, angsten og selvbedraget bag den tyske hjælpsomhed. ‘Den varme modtagelse og velkomst er så forceret, at selv den mest enfoldige må kunne genkende en ombenævnelse, en eufemisering af frygt, en slags magisk forsøg på at afværge det ulykkebringende,’ skriver han.

Når tyskerne frygtsomt omfavner det fremmedartede, er det måske alligevel bedst, hvis de bliver en minoritet i deres eget land, fortsætter han. ‘Ofte er det først et intolerant fremmedherredømme, der bringer et folk til selvbesindelse. Først da bliver der virkeligt brug for identitet,’ lyder det i ‘Den sidste tysker’.

(Berlingske, 14. oktober 2015; Mere: Der Spiegel)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/69882/trackback

6 Comments »

 1. Apropos

  EU gør klar til flere tilrejsende fra Mellemøsten og Afrika. Mere islam.

  ekstrabladet.dk/nyheder/politik/eu-goer-klar-til-ny-stroem-af-flygtninge/5780418

  Flygtninge kræver penge. Og 800 flere personer ankommer hver dag til Berlin.

  ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/flugt/ekstra-bladet-i-berlin-flygtninge-kraever-penge/5780278

  Kommentar by Liva — 15. oktober 2015 @ 07:48

 2. Vil I da stadig have Femern tunnelen?

  Kommentar by Bastardo — 15. oktober 2015 @ 09:40

 3. Nemesis… Merkel bringer en forsinket straf over Tyskland…

  Kommentar by Andersine — 15. oktober 2015 @ 11:57

 4. Det med tyskerne som døende folk løser sig nok også, når der er arbejde til flere, mere sikkerhed i indkomsterne og ingen working poor.

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 15. oktober 2015 @ 12:27

 5. Manden har jo ret, det bliver spændene at se reaktionerne fra merkel og hendes fans når de første terrorangreb begået af “flygtninge” rammer tyskland.

  Kommentar by Per — 15. oktober 2015 @ 13:24

 6. Europæere ønsker ikke indvandring. Så er det jo godt nok en skam at EU gør og at EU har afskaffet demokrati…

  Kommentar by Moran ya Simba — 15. oktober 2015 @ 18:38

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper