26. juli 2009

Forventninger til fremtiden

Pew Research Center’s Global Attitudes Project offentliggjorde 23/7 deres seneste rapport. (den fulde udgave kan hentes på hjemmesiden.) En stor del af rapporten omhandler USA og forholdet til den muslimske verden, men jeg vælger at præsentere skemaet fra side 73, der omhandler forventninger til fremtiden:

Læs mere hos Spiegel Online: ‘European Approval of Obama Surges’, der blandt andet omtaler effekten af Obamas Cairo-tale.

Oploadet Kl. 14:53 af Søløven — Direkte link10 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/7015/trackback

10 Comments »

 1. At de adspurgte borgere med positive udsigter er næsten ens i repræsentation blandt borgerne repræsenterende Tyskland, Frankrig, Japan, Ægypten, og Tyrkiet er mig overraskende, det havde jeg godt nok ikke forventet.
  På den “negative side” er lighed i repræsentationsstørrelsen af borgere med den negative fremtidsvision imponerende hvad angår Tyrkiet, Storbritannien og Japan.

  Kommentar by Peter Buch — 26. juli 2009 @ 18:43

 2. Ligheden mellem USA og Brasillien er dog også imponerende.

  Kommentar by Peter Buch — 26. juli 2009 @ 18:47

 3. Mon ikke det mere det var den veltalende Obama og hans retorik der gør af mennesker i Europa finder ham så tillidsvækkende. En nærmere gennemgang af Cairotalen afslører jo usandheder, fordrejninger, historiske manipulationer, urealistiske løfter osv. osv.

  I det håb vi alle har om en ‘bedre’ verden suger vi jo gerne til os af de gyldne løfter og udtryk for god vilje, men kan derved også glemme realiteterne og metoderne til indfrielse af disse løfter, som måske vil kunne være på bekostning af vor frihed og kultur. Så som med så mange andre undersøgelser skal også denne om Obamas umiddelbare popularitet i Europa også ses i en større sammenhæng.

  “Den største fare for friheden lurer i de lumske overgreb hos mænd med et mål, med god vilje, men uden forståelse”

  sagt af Louis D. Brandeis den første jødiske Højesteretsdommer i USA. Efter sigende en af de mest standhaftige forkæmpere for ytringsfrihed og privat ejendomsret.

  Hvor det passer perfekt på Obama, som tilsyneladende er villig til at ofre også Israel på ‘fredens og frihedens alter.’

  Kommentar by synopsis-olsen — 26. juli 2009 @ 19:07

 4. Forventninger til fremtiden.

  Canada vil jeg her udelukke, de har vitterlig ikke set det uden multi briller på.

  Britain, her bør der være en stor konservativ sejr i næste valg.

  France og Germany, der ligeså.

  Israel har det ikke godt, der er så mange i Israel der har en besynderlig opfattelse af deres eksistens, jøder og pan araber, det samme gør sig gældende hos USA`s jøder.

  Resten af landene har jeg ikke et bud på, da det er så kompliceret om hvad der foregår i de lande.

  Kommentar by Per N — 26. juli 2009 @ 20:55

 5. ekstremt tankevækkende. Mind mig om at investere i Indien og Kina.

  Kommentar by Ulla Lauridsen — 26. juli 2009 @ 23:19

 6. Det ser sort ud for Europa. Jeg bebrejder multikulturalisme. Gad vide om lav fødselsrate kan korreleres med pessimisme.

  Kommentar by Søløven — 26. juli 2009 @ 23:30

 7. Vores form for pessimisme har sjovt nok en anden effekt, vi overvejer om vi ønsker at sætte børn i verden? Hvis vi skal sætte børn i verden skal alt helst være perfekt, boligen, økonomien, fremtiden.

  Måske er det den forklaring, at fattige sætter mange til verden fordi de er fattige, som den er gal med?

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 27. juli 2009 @ 00:37

 8. 7. Thomas B.H.

  Eller måske det er fordi vi arbejdsmæssigt virkelig skal bestille noget for at holde os på et rimeligt niveau i det her samfund ?

  Det går ikke at vi allesammen vælger at lade os forsørge af det offentlige, bor i etagebyggerier, bliver derhjemme i lejligheden og føder det ene barn efter det andet.

  Hvem skal betale ?

  Du kan ikke bortforklare der er en vis sammenhæng med antallet af børn man tillægger sig og omkostningerne, der er forbundet med at få og have børn.

  Det er i hvert fald noget den oplyste del af verdens befolkning er klar over .

  De herhjemme der lever af det offentlige gør sig måske ikke sådanne tanker – og det gør de sikkert heller ikke i f.eks. de arabisk-islamiske Middelhavslande, hvor den demografiske vækst er helt afsindig og hvor man, altså landene, i årevis har været på “Støtten” betalt af EU og USA.

  Forøvrigt ville det være ganske interessant om vi kunne se hvilke socialgrupper herhjemme der får de fleste børn .

  Kommentar by Vivi Andersen — 27. juli 2009 @ 01:14

 9. @ 6

  Nej pessimisme kan ikke korreleres til lave fødselstal, Kina har allerede ekstremt lave fødselsrater blandt hovedbefolkningen Han-kineserne.

  Må jeg i denne forsamling henvise til følgende hjemmeside, som omhandler de omvæltninger vi kan vente os i den kommende generation, specielt i Europa og Kina:

  http://demographymatters.blogspot.com/

  Kommentar by Bjarke L. — 27. juli 2009 @ 10:28

 10. “European Approval of Obama Surges” siger Spiegel, medens de i USA endelig er ved at finde ud af, hvem de har valgt som præsident “Obama’s overall approval rating has fallen below 50 percent”

  http://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/obama_administration/daily_presidential_tracking_poll

  Kommentar by Marius — 27. juli 2009 @ 18:44

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper