8. december 2015

Om ‘Under sandet’: Nemt ‘at trække paralleller’, “… direkte til det der sker i vore samfund her i dag.”

Efter anden verdenskrig besluttede englænderne, at de tyske tropper selv måtte fjerne de miner de havde ødelagt besat land med. Biografaktuelle ‘Under sandet’ lader dette være en dansk beslutning, og gør det synonymt med danskernes behandling af tyskerne efter krigen. DRs filmanmelder Per Juul Carlsen synes naturligvis det er helt okay at instruktører ‘fifler løs med historien’ for at forstærke pointen. Sådan gør man jo på DR.

Filmens hovedrolleindehaver Roland Møller benytter lanceringen til at sammenligne danskernes behandling af tyskerne efter krigen med danskernes manglende hjertelighed i forhold til syriske flygtninge. Han fortæller på Facebook, at han stemte på Uffe Elbæk til folketingsvalget, og i øvrigt foretrækker en verden uden grænser. Ti voldsdomme gjorde ham til radiovært på Radio24syv, og nu skal han så belære danskerne om moral og etik, mens han render rundt på røde løbere under lancering af en film – delvist finansieret af borgere i det land han foragter.

Diverse.

“Hvis den her film giver folk anledning til at se hvordan vi agerer på frygt, så ville jeg være glad. … Jeg er faktisk lidt i chok over hvor hvor mange paralleller der er til det der foregår i verden i dag. Altså, vi snakkede selvfølgelig lidt om det allerede inden vi gik i gang med at optage filmen. Men da alt det her med flygtninge gik løs, så viste folk jo deres sande ansigt, på en eller anden måde ik’. Jeg er lidt i chok over hvor nemt det er at trække paralleller til den her historie, og direkte til det der sker i vore samfund her i dag. Det er lidt skræmmende faktisk. For det er ligesom at vi ikke er blevt et hak klogere. (Roland Møller, skuespiller; Kino tv på Youtube, 3. december 2015)

(Filminstruktør Martin Zandvliet og skuespiller Roland Møller; Foto: Youtube)

Den største fejl mennesket har lavet var at trække en streg på jorden og sige, i bor der og vi bor her.. En klode, Et univers, en kærlighed.”(Rolaand Møller på Facebook, 13. september 2015)

“As ordinary Danes we wish to extend our sympathy and compassion to anyone fleeing war and despair.” (Rolaand Møller på Facebook, 7. oktober 2015)

“‘Han bliver jo i tvivl om, hvad det er, han arbejder for. Og det er vel det, vi er mange, der spørger os selv om i disse dage. Ved at behandle flygtninge og indvandrere på denne måde, forsvarer vi så de værdier, vi er så bange for at miste, eller modarbejder vi dem måske i virkeligheden?‘ … Han kan godt forstå, at danskerne hadede besættelsesmagten for at have plastret den til med miner. Men Martin Zandvliets Danmark er ikke defineret af land, sand og vand alene. Det er det indre landskab, der tæller. (Martin Zandvliet til Information, 11. september 2015)

(Rolaand Møller på Facebook, 13. september 2015)

Delvis transskription af et interview Zandvliet og Møller gav til The Hollywood Reporter. (oversat fra engelsk)

Martin Zandvliet: Vi har tog, der venter ved grænsen, fordi vi ikke vil være generøse. De kalder os det lykkeligste folk i verden, men jeg tror, at der er en årsag til det; fordi vi har så meget, og fordi vi ikke vil dele det’.

Martin Zandvliet: Vi vil, vi vil dele alt.

Roland Møller: Der er bevægelse i gang i øjeblikket. Der er mange folk, som kører ned til grænsen, og kører dem (flygtningene, Kim) til Sverige, og det er rent faktisk ulovligt; men folk er ligeglade, og de deler billederne på Facebook og alle vegne. Det er rart at se. Det bringer os sammen på en eller anden måde.

Martin Zandvliet: Det er rart at se, når folk er hjælpsomme.

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/71212/trackback

47 Comments »

 1. Det er da godt at de i det mindste kan se parallellen mellem den tyske besættelse og den nuværende muslimske besættelse. Tyskernes besættelse var dog bedre. Den varede kun 5 år, kostede mindre og krævede færre ofre end den muslimske.

  Kommentar by Anonym — 8. december 2015 @ 12:08

 2. Enig – det der er i gang nu ligner tiden lige før og under WW2 – Da var landet også fuld af landsforrædere, medløbere, redeskidere, feltmadrasser, kollaboratører, fedtspillere, charlataner, opportunister, naivister og alle disse “roland møllere”!

  Kommentar by Black Watch — 8. december 2015 @ 12:09

 3. Hold kæft hans forældre burde skamme sig…

  Kommentar by Anders — 8. december 2015 @ 12:10

 4. Sygehusklovne, politikerklovne, kunstnerklovne, politiklovne, alle på skatteydernes lønningsliste uden at vi har bedt om dem, det er klovnenes skyld at det ægte Danske demokrati står for fald og invasionen fra Verdens største sandkasse af klamme kvindeundertrykkende islamister kan lade sig gøre, man burde forbyde klovne ved lov, men det kan nok ikke lade gøre med 179 klovne på Christiansborg der i fejhed har gemt sig bag Bornholmske granitblokke, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 8. december 2015 @ 12:19

 5. Endnu et par kulturradikalekstremister, der belærer os for vores egne penge – og spreder løgnehistorier og ufred over hele verden. Oh yeaaaa.

  Kommentar by bastardo — 8. december 2015 @ 12:38

 6. Bo Lidegaard stiller i das-bladet Samarbejds-Politiken følgende spørgsmål:

  Betyder det så noget, at den historie, filmen fortæller, har meget lidt at gøre med det, som faktisk foregik på den jyske vestkyst i sommeren 1945? Betyder det noget, at alle personer og situationer er opdigtede, og at selve den underliggende virkelighed udfoldede sig på en helt anden måde og på helt andre præmisser end dem, der vises i filmen? Er det vigtigt, at filmen tager inspirationen fra historiske begivenheder videre til en ramme, der er grundlæggede fiktiv?

  Historien er nemlig helt anderledes end det billede, der tegnes i filmen. Minerydningen foregik på britisk foranledning og efter aftale med den øverstkommanderende for de tyske styrker i Danmark. Den blev gennemført af tyske pionertropper under tysk kommando. Efter forhandlinger med den danske regering fik Den Danske Brigade pålagt bevogtningen af de tyske pionerer, men de måtte ikke blande sig i deres arbejde”.

  Og svarer selv, at så længe løgnen kan bruges til at pisse på Danmark, så er det helt fjong!.

  Kommentar by Voldposten — 8. december 2015 @ 12:43

 7. Tak Voldposten for fremragende oplysning. Atter en film, jeg ikke orker at se, men den har vel fået filmstøtte og om ca. et halvt år omkring 600 betalende biografgængere…

  Kommentar by Henrik Petersen — 8. december 2015 @ 12:54

 8. Roland Møller har hurtigt lært den politisk korrekte kode, der er nødvendig hvis forsat vil have roller. Sørgeligt.

  Kommentar by Multikulti ist tot — 8. december 2015 @ 13:11

 9. Mens Islamiseringen fortsætter ufortrødent..
  og det er jo heldigvis gået godt i alle de før kristne lande i hele Mellemøsten… øh?!

  Kommentar by Sinko — 8. december 2015 @ 13:18

 10. Jeg kunne godt tænke mig at trække min andel af filmens finansiering retur.

  Kommentar by Phil — 8. december 2015 @ 13:24

 11. @2 Blackwatch

  …og hundehoveder, hængerøve og socialdemokrater.. :-D

  Kommentar by Odd — 8. december 2015 @ 13:35

 12. Der er den betydelige forskel mellem den nære efterkrigstid og nutiden, at vi ingen minefelter har at jage nutidens besættere ud i. Lidt en skam…

  Kommentar by Axel Artke — 8. december 2015 @ 13:48

 13. Den største fejl, mennesket har lavet, er at opfinde entredøren og sige vi bor her, og I bor der.

  I øvrigt er det alle imperiebyggeres mantra at fjerne grænser. Sovjetunionen var ét land og Det Tredje Riges endemål var EIN WELT. Islam har den samme universalisme. Så Stalin og Hitler var af visionær klasse eller hur. Nå nej, kun Stalin. Og Mao også, som var supercentralist.

  Personligt foretrækker jeg nationalstater med ét folk i hver, da de er en forudsætning for demokrati.

  Kommentar by Nils — 8. december 2015 @ 13:48

 14. EINE

  Kommentar by Nils — 8. december 2015 @ 13:51

 15. Det er utroligt, at de ikke er klar over, at folk fra den 3.verden kommer fra meget lukket samfund med mange uformelle grænser, der ikke er at finde på et kort.
  Irak var i realiten delt på 70.stammer og flere klaner med sekter. Folk gik ikke ind i fremmedes område hvor der var andre stammer -det var et andet “land” selv Bagdah var delt i zoner hvor folk levede segregeret fra hinanden. Tager man et “land” som Libyen er det omkring 180.stammer som har haft hvert deres territorium af landet -de slås nu. Se på kvinderne i den 3.verden som skal ud i den offentlige rum. De pakkes ind eller respekteres ikke fordi den offentlige rum i en verden af klan og stamme socialiter er en verden af fremmede. Hvad er det for en grænseløs verden af kærlighed de tror, som kommer?

  Kommentar by Thorsted — 8. december 2015 @ 13:55

 16. Når roland møller har siddet i fængsel i 10% af sit liv for ti voldsdomme, fratager det ham automatisk enhver ret til at moralisere over andre holdninger.

  Det at MSM´s ( og Wiki ) fremlægger ham som reformeret synder er blot den sædvanlige causerer over deres version af den katolske syndsforladelse.

  Afsværg dig din fortid og meld dig ind i multikulturen og du er straks tilgivet. Venstrefløjen er lige så religiøse som alle andre religiøse tosser.

  Kommentar by Santor — 8. december 2015 @ 14:03

 17. Jeg kunne ellers godt lide roland møller indtil nu, men jeg kan se at jeg fuldstændig har misforstået hvem han er som person. Hvis den film skulle være realistisk skulle han jo have spillet tyskertøs istedet!

  Kommentar by per — 8. december 2015 @ 14:50

 18. PS, jeg kunne lide ham ud fra hans tidligere film, ikke for hans voldelige fortid selvfølgelig. Men det virker som om det såkaldt “kulturelle” miljø i københavn har ca samme effekt på folk som dem der går jævnligt i moske: Virkeligheden bliver fortrængt at deres egen udlægning, hvorefter alle abbonerer på de samme holdninger efter kort tid, og så bræger de i flok som de får de er for ikke at blive stødt ud af flokken. Kujoner.

  Kommentar by per — 8. december 2015 @ 14:58

 19. Sjovt som WW2 nu er kommet så langt væk, at man ikke gider sætte sig ind i historien. Denne film røg straks på min “do not watch” liste, for den skal udstille danskerne som onde og tyskerne som offer, selvom et hvert tænkende væsen kunne have åbnet en bog og læst virkeligheden bag. Det kunne også være sjovt at høre instruktøren om hvad der ellers skulle være sket, hvis ikke tyskerne selv skulle have fjernet deres minispæring af vestkysten, skulle danskerne have gjort det, eller skulle vi have ladet dem ligge?
  Den virker præcis så forfalskende af historien, som hende forskeren der mente danskerne havde budt tyske flygtninge umenskelige forhold, da der jo var mange døde. Hun glemmer så bare, at mange af de døde er småbørn og ældre der havde taget turen fra grænsen til Sovjet over østersøen i elendige både, midt i en streng vinter, men det var sikkert kosten eller de onde læger der ikke kunne redde spædbørn efter sådan en tur.

  Værst af alt, var da min datter havde om anden verdenskrig og skulle skrive om Scravenius, manden der ifølge læreren havde reddet Danmark under krigen og desværre var blevet sværtet til af Holger Danske modstands gruppen, som jo kun brugte krigen til at få magt. Samme lærer mener at kun BOPA redde danmarks ære og kæmpede hårdt hele krigen, gætter på seminarerne stadig er en udklægnings anstalt for radikaler og enhedsliste typer.

  Kommentar by broholm (ordblind) — 8. december 2015 @ 15:13

 20. De er alle gale.

  Kommentar by Karl — 8. december 2015 @ 15:31

 21. Selv faghistorikere viger tilsyneladende ikke bort fra historieforfalskning. Hvilket man kan se af DDR`s produkter.

  Kommentar by Karl — 8. december 2015 @ 15:37

 22. 10 voldsdomme? Så har jeg et spørgsmål: Hvor højt elskede og respekterede Roland Møller sine ofre?

  Kommentar by Arne Torp — 8. december 2015 @ 15:45

 23. Fremstillingen af dansk ondskab er falsk

  “Den stærke fortælling om moraler, i filmen ‘Under sandet’, er på bekostning af den sande historie om minerydningen af den jyske vestkyst.”

  http://politiken.dk/debat/kroniken/ECE2960386/fremstillingen-af-dansk-ondskab-er-falsk/

  Kommentar by mb — 8. december 2015 @ 15:52

 24. OT
  Man forstår godt forældrene når man tænker på Profetens forkærlighed for ungt kød:
  http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/foraeldre-i-oproer-ingen-kontrol-med-flygtninge-i-paedagog-jobs/5854679

  Kommentar by redneck — 8. december 2015 @ 16:00

 25. Rystende…

  Mindre kulturradikalisme, mere nationalkonservatisme, tak!

  Se denne 4 minutters video fra et interview med Kim Møller i Radio 24 /7 hvor han taler om behovet for mere nationalkonservatisme i Danmark, hans kritik af Dansk Folkeparti og Dansk Samlings chancer.

  https://www.youtube.com/watch?v=Z7HDuziVsn0

  Kommentar by Ung Konservativ — 8. december 2015 @ 16:08

 26. Når nu de offentlige kasser tømmes af alle migranterne, så vi tilskudet til film produktion formodentlig blive sparet væk som noget af det første, så kan det være helligheden minskes en anelse.
  Det er ulideligt at hører på venstresnoede kulturpersonligheders naivitet.
  I øvrigt bryder jeg mig ikke om at blive moralsk belært af en med 10 voldsdomme!

  Kommentar by Robert R — 8. december 2015 @ 17:04

 27. Peter Brixtofte, Radio 24Syv:
  – som man sår høster man, hvis man i danmark igennem lang tid har en fjendtlig debat over for udlændinge, og bruger efterhånden værre og værre gloser, og gennemfører mere og mere drastisk lovgivning, nu senest om at en mor ikke må få sine børn herop før efter tre år. Jeg kan simpelthen ikke tage det. Hvis man render rundt og lægger udlændinge for had får man også en reaktion..

  – debatten i danmark er blevet mere og mere hadsk..

  – Mette Frederiksen går med i koret og hyler, og skaber også nogle problemer som ikke er så store..

  – man gør et problem større ved at bruge voldsomme gloser

  Kommentar by Geert — 8. december 2015 @ 17:09

 28. Bent Hendrup, Radio 24Syv:
  – det er et resultat af at man har skruet sig op i et niveau, og fulgt efter Dansk Folkeparti, også er det pludseligt blevet almindeligt at svine andre til, og man kan indskrænke demokratiske rettigheder, ytringsfrihed, indføre beruf verbot altså det er også et spørgsmål om at man fanger folk til ikke at tænke anderledes. Det er så slemt et samfund vi er ved at udvikle..

  – ikke mindst med den sidste pakke, man strammer og strammer, og skal snart til at flå guldtænderne ud af flygtningene.. det er faktisk et rigt samfund vi har!

  Kommentar by Geert — 8. december 2015 @ 17:18

 29. Peter Brixtofte, Radio 24Syv:
  – vi har kæmpe overskud og massere af penge, det havde man ikke for 50-60 år siden efter anden verdenskrig. De problemer der var efter anden verdenskrig var, og de udfordringer de politiske leder havde var langt langt større, og meget mere problematiske end dem vi har i dag. Efter en krig skulle man tage stilling til massere af flygtninge problemer.. der tog man alligevel fat..

  – man burde have nogle ledere i dag. Det er kun snart Angela Merkel som tør stå frem.. Hun står frem og siger vi har et ansvar.. Vi har også råd til at betale for løse problemet.

  Kommentar by Geert — 8. december 2015 @ 17:26

 30. Roland Møller, ti voldsdomme i bagagen, halvpumpet, hiphop-kasket, zombie-udtryk i øjnene, dejlig type.

  Kommentar by Anonym — 8. december 2015 @ 17:46

 31. Donald J. Trump foreslår moratorium for muslimsk indvandring og indrejse til USA

  https://www.youtube.com/watch?v=mQNZeDdwam4

  Kommentar by Ung Konservativ — 8. december 2015 @ 17:51

 32. Det vigtige at forstå i den Politiken-kronik kommentar 19 henviser til er at magt er ret symboliseret med følgende Churchill-citat:

  »Udtrykket ’betingelsesløs kapitulation’ betyder ikke, at det tyske folk vil blive gjort til slaver eller tilintetgjort. Det betyder derimod, at de allierede i overgivelsesøjeblikket ikke vil være forpligtet over for tyskerne ved nogen traktat, konvention eller anden forpligtelse …«.

  Siden nederlaget 1864 lykkedes det Danmark at holde sig neutrale frem til den tyske besættelse 1940. Herefter har regeringerne mere eller mindre frivilligt valgt at følge besætternes/alliancepartnernes ønsker. Englænderne havde terrorbombet Dresden, USA brandbombet papirhusene i Tokyo, så det er ren efterkrigstidspropaganda at udnævne krigsvinderne som mere humane end taberne.

  Kommentar by perhag — 8. december 2015 @ 17:56

 33. Rolaand; du er sgu da en kæmpe nar ! Hold da helt op… Ja, nogen lærer det aldrig, de har simpelthen ikke hjernen til det. Situationen i dag er langt farligere end dengang, invasionen i dag foregår helt åbenlyst så enhver kan se det, uden våben i første omgang men med barnevogne. Resultatet bliver på sigt det samme; magtovertagelse blot indefra. Og alligevel står naive fjolser og smiler disse uintegrerbare masser velkommen, selvom konsekvenserne bliver endnu mere katastrofale end da tyskerne var her.

  Kommentar by LarsB — 8. december 2015 @ 18:08

 34. Hold da kæft. Roland Møller ser noget tom ud i blikket.
  Mon det er måden han er fotograferet på?

  Kommentar by Anonym — 8. december 2015 @ 18:28

 35. “selvom konsekvenserne bliver endnu mere katastrofale end da tyskerne var her.”
  Er konsekvenserne egentlig ikke allerede værre end da tyskerne var her? Jeg fandt lidt statistik på dræbte under 2 verdenskrig, tallet på dræbte danskere indenfor landets grænser er opgjort til 2.685 personer:
  http://www.befrielsen1945.dk/temaer/befrielsen/doede_danskere/index.html

  Hvor mange danskere er blevet dræbt af indvandrere de sidste 30 år? Tallet er nok en del lavere end de 2.685, men hvor mange er så blevet slået ned, overfaldet, voldtaget, tæsket, eller lever i utryghed i landets 25 store ghettoer? Besættelsen varede trods alt kun lidt over 5 år og fik en ende, vi beholdt ikke nazisterne på offentlige ydelser til evig tid efter krigen var slut!

  Kommentar by per — 8. december 2015 @ 18:40

 36. Se youtube-klippet – vi har at gøre med et par ægte hyklere og gloriepudsere.

  Kommentar by Johnson — 8. december 2015 @ 18:59

 37. Nej, vi har at gøre med et par infantile pk-fjolser, uden en selvstændig tanke i livet.

  Godt de har Hollywood til at bekræfte dem…

  Kommentar by Peter Andersen — 8. december 2015 @ 20:50

 38. Det er uklart hvad det der med at “trække en steg i jorden” betyder. På dansk kan man ” slå en streg” eller “trække/tegne en streg i sandet”. Det sidste udtryk opstod som bekendt i forbindelse med den første golfkrig. Det første betyder at pisse. Og det er præcis hvad jeg vil gøre på denne løgnefilm, på DR og på de to fjolser her.

  Kommentar by Satan — 8. december 2015 @ 21:04

 39. Tænkte godt at man ville bruge denne film politisk til den nutidige flygtningesituation. Derfor har jeg ikke set den film, men jeg har jo indirekte betalt for filmen via mine surt tjente skattekroner. Fuck den lorte propagandafilm!

  Kommentar by Sonny — 8. december 2015 @ 21:28

 40. Først laver man en film, der uden forbindelse med virkeligheden, for derefter at sige , at den er relevant for nutiden.
  Er de mennesker ærlig talt rigtig kloge ?

  Kommentar by Tempus Fugit — 8. december 2015 @ 22:49

 41. I Deadline 08.12.2015 kl.22.50

  Lektor Claus Bundgård Christensen(RUC)”..Filmen er faktuelt forkert..”

  Mvh.
  Historyman

  Kommentar by Historyman — 8. december 2015 @ 22:58

 42. #35 Tempus. Nej, de er ikke rigtig kloge.

  Du får i øvrigt koncentreret essensen af denne blog post på fornem vis.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 8. december 2015 @ 23:44

 43. En vigtig notabene til påstanden om, hvor onde vi var ved de tyske flygtninge i Danmark: De fleste døde i de danske lejre mens den tyske besættelsesmagt stadig havde ansvaret, da vi var besat!

  Jeg kan ikke huske navnet på den kvindelige læge, der har lavet synd-for-forskning om, hvor onde vi var ved de stakkels, sagesløse tyske flygtning, der døde som fluer her i landet. Hun glemte lige i farten, at de fleste døde, mens tyskerne selv havde ansvaret for lejrene. Dødsraten var i øvrigt ikke større her i landet, end den var generelt i Tyskland på det tidspunk blandt ikke-kombattanter. C’est la vie, når man heiler en psykose til magten.

  Kommentar by Margrethe — 9. december 2015 @ 00:45

 44. >40 Tempus Fugit, lige præcis mine tanker. Plottet er ren historieforfalskning, budskabet er ren stråmand, de såkaldte “paralleller til den her historie” er rent associationstrick med eftertryk på trick. Ønsker mig en ny oplysningstid, hvor viden og fakta igen kommer til at præge almendannelsen.

  Kommentar by monse — 9. december 2015 @ 01:48

 45. Kommentar på Facebook: “Jeg synes… had avler had… Skakspil”

  Kommentar by Kim Møller — 9. december 2015 @ 02:53

 46. #43 Magrethe.

  Læs Evt. Ricardt Riis : https://ricardtriis.wordpress.com/2015/12/06/denne-evige-selvbebrejdelse/

  En fremragende blok BTW!

  Kommentar by Santor — 9. december 2015 @ 12:14

 47. Roland Møller er en gammel Odensedreng, og rygtet på gaden siger, at det mere end noget andet, var Roland der satte konflikten mellem rockerne og indvandrebanderne igang da Roland i sin egenskab af hangaround stak et fremtræden indvandrebandemedlem ned på/ved et diskotek i Odense. Siden hen flygtede han til København og kom via sine kriminelle forbindelser ind omkring kendisverden og bl.a. rapperen Jokeren, for sidenhen at blive skuespiller.
  Men som sagt, det er blot hvad rygtet siger…

  Kommentar by Jacob Andersen — 10. december 2015 @ 12:06

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper