15. december 2015

Forskning: Skoleledere vi gerne deltage i ‘en religionsfri gudstjeneste’, ‘renset for kristent indhold’…

Det kan sagtens være der er noget om snakken, men Brian Arly Jacobsen er ligeså meget aktivist som forsker. Fra Kristeligt Dagblad – Skoler vil have julegudstjenester uden religion.

“Julegudstjenester uden jul? Det kan lyde besynderligt, men for størstedelen af landets skoleledere skal julegudstjenesten i kirken gerne være renset for kristent indhold.

Det viser en ny undersøgelse fra Københavns Universitet. Tallene, der baserer sig på svar fra 316 skoler, viser, at 84 procent af dem deltager i julegudstjenester. Men kun fire ud af ti adspurgte skoler ser kristendommen som julens formål. 95 procent begrunder deres markering af julen med, at det er en tradition, mens 85 procent af dem gør det for at fejre fællesskabet.

I en række tilfælde betyder skolens ønske om en religionsfri gudstjeneste, at der opstår konflikt mellem skolerne og kirkerne, siger lektor Brian Arly Jacobsen, der har lavet undersøgelsen med studerende fra Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet. …

Steen Nepper Larsen, lektor på Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse ved Aarhus Universitet, ser de mange skolers deltagelse i julegudstjenester som udtryk for det ‘kulturelle og vanemæssige forhold, danskerne har til kirken’. Men han ser også en form for ‘åndelig tvang’, som han ikke bryder sig om.

‘… jeg er betænkelig ved det. Jeg synes ikke, at skolens rum skal være andet end et verdsligt rum,’ siger Steen Nepper Larsen.

Oploadet Kl. 23:31 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/71347/trackback

10 Comments »

 1. Svenskerne er Verdens dummeste mennesker, derefter kommer lærerne i de Danske Folkeskoler, lærerne magter ikke at lærer børnene de mest elementærer færdigheder som læsning, regning og skrivning, årsagen er at de er ligeså intelligente som et bøjet søm i et råddent bræt, derfor giver deres udtryk og meninger ingen liv eller læring til børnene, men gud ske tak og lov så findes der privatskoler, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 16. december 2015 @ 00:51

 2. Ak ja: forskere, skolelærere og pædagoger.

  Kommentar by Sindsro — 16. december 2015 @ 00:57

 3. Vi må være kulturnihilister..

  Kommentar by jac — 16. december 2015 @ 01:44

 4. Pudsigt nok kan Kristendommen altid bruges når næstekærlighed skal agere ræsonnement for uhæmmet masseindvandring. Ironisk nok kunne man argumentere at det er den samme mistforstået tilgang til den kristne næstekærlighed der gav anledning til den kolonitid som godhedsapostlene hævder har ødelagt hele den tredje verden. Man ville ønske at missionsbudskabet blev taget lige så alvorligt. Missionærene behøver ikke engang rejse den halve verden rundt længere, der er nok at gå igang med herhjemme.

  Kommentar by Frimod — 16. december 2015 @ 02:43

 5. Hvorfor bliver folk sådan bare fordi de har læst en bog og fået studenterhue på? Hvorfor?

  Kommentar by P — 16. december 2015 @ 07:22

 6. At undervise børn er alt for en alvorlig sag at overlade til lærerne. Da jeg gik I skole havde vi en lærer som jævnligt inviterede folk fra erhvervslivet ind, så eleverne kunne få et frisk pust fra den virkelige verden.

  Gudstjeneste uden gud? Nej snarere et knæfald for en fascistisk religion vi uheldigvis har importeret.

  Kommentar by Robert R — 16. december 2015 @ 07:30

 7. Selvfølgelig skal børn fratages al glæde, og bruges i Brian Arly Jacobsens kampagne

  http://www.kristeligt-dagblad.dk/kirke-tro/boern-skal-laere-jul-ikke-kun-er-gaver-og-glitter

  der opstår konflikt mellem skolerne og kirkerne, siger lektor Brian Arly Jacobsen….

  MON DOG? Det er nok hans egen drømmescenarie

  Kommentar by tavsen — 16. december 2015 @ 07:34

 8. lærerne magter ikke at lærer børnene

  Kommentar by Træt — 16. december 2015 @ 07:49

 9. #1

  “at lærer børnene de mest elementærer færdigheder som læsning”

  Du burde åbenbart også have dine skolepenge tilbage, når det er lærernes skyld, at du kan præstere hele 2 fejl i så kort en sætning!

  Kender du den med at smide med sten og bo i et glashus?

  Kommentar by Jochop — 16. december 2015 @ 08:36

 10. Det kan siges kort: et rent verdsligt samfund er ikke levedygtigt.

  Som en amerikansk netdebattør nyligt udtrykte det: at stå midt i en religionskrig uden religion er som at være i knivkamp uden kniv.

  Hvis man fjerner kristendommen fjerner man det eneste våben i vores kultur der er stærkt nok til at modstå islam.

  Mærk denne advarsel: Ingen prædikestol kan stå tom.

  Jeg beklager over for d’herrer og damer ateister – som jeg intet udestående har med – men det er et faktum om den menneskelige natur.

  “Et folk der ikke længere tror at dets gud er den sande gud, er ikke længere noget folk.” (Dostojevskij.)

  Kommentar by M — 16. december 2015 @ 10:48

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper