14. marts 2016

Ulla Sandbæk (Å): Sunni-Islam i Syrien er ‘den meget moderate Islam’, “… den blide fortolkning”

For et år siden betegnede Ulla Sandbæk, Alternativets udenrigsordfører, Hamas som værende en ‘frihedskæmperbevægelse’. Søndag aften var hun gæst i Deadline, og skulle her debattere hvorvidt barnebrude på danske asylcentre skulle fjernes fra manden. Hun henviste til erfaringer fra ophold i Palæstina og Jordan, og argumenterede for, at der var forskel på ‘arrangerede ægteskaber’ og tvangsægteskaber. Venstres Markus Knuth havde det nemt, på trods af Nynne Bjerre Christensen. Bemærk det fremhævede.

Ulla Sandbæk, Alternativet: … der er fire forskellige tolkninger af sharia, så jeg mener ikke nødvendigvis at man accepterer sharia, slet ikke at man accepterer sharia fordi man siger, at man ikke vil skille de her mennesker ad. … Jeg tror ikke man sige, at fordi det i Afghanistan er på en måde, så er det på samme måde i Syrien. Der er meget stor forskel på Afghanistan og Syrien, men for mig er det meget forskelligt, om det er et arrangereret ægteskab, eller det er et tvangsægteskab.

Markus Knuth, Venstre: … det er noget der har dybe rødder i, som sagt, den mere sorte del af Islam… Det går helt tilbage til – ifølge Koranen, der blev profeten Muhammed blev gift med en ni-årig, og det er helt okay. Jeg ser det her som en glidebane. Hvis man stille og roligt begynder at acceptere den her sharia, dele som kryber sig ind i det danske kultur og lovgivning. Hvad er så det næste? Skal vi så også acceptere at folk kommer hertil med flere koner…

Ulla Sandbæk: Nu er de jo sunnier i Syrien, så det er ikke ‘det sorte islam’. Det er derimod det meget moderate Islam, og de flygter jo netop fra IS, som er det sorte Islam, så der er ingen grund til at tro at de er de ’sorte’. De har den blide fortolkning af Islam. Så derfor tror jeg da bestemt ikke at man bliver tvangsgift, selvom det da godt kan hænde i Syrien. Men man bliver gift tidlig, det bliver man blandt andet for at beskytte kvinden, hvis familien ikke længere kan beskytte hende, så bliver hun beskyttet af en mand. Han skal være lidt ældre, for han skal først have et arbejde, for at han også kan forsørge hende.

(Ulla Sandbæk i Deadline, 13. marts 2016)

Henrik Dahl kommenterer på Facebook.

“Grundlæggende kan jeg godt lide at blive interviewet af Nynne Bjerre Christensen. Hun er dygtig og velforberedt… I går aftes gik det imidlertid galt. En hurtig optælling (som måske vil flytte sig marginalt, hvis jeg dobbelttjekker – men ikke substantielt) viser, at studieværten afbrød Marcus Knuth tolv gange. … Til sammenligning blev Ulla Sandbæk afbrudt tre gange.

… Ulla Sandbæks konkrete viden om Syrien og om islam er altså mangelfuld i en grad, så man egentlig ikke bør tage hende alvorligt. Men hun bliver ved – og studieværten gør intet for at standse hende (man må håbe på Detektor). …

I et ortodokst, islamisk samfund tilhører en kvinde altid nogen. Enten tilhører hun sin far, eller også tilhører hun sine brødre (og øvrige, mandlige slægtninge). Eller hun tilhører sin mand. Alt dette – som Ulla Sandbæk ikke ved eller ikke siger – skal vi jo have med, for at samtalen om barnebrude overhovedet giver mening. … Men alt dette taber studieværten og programmets tilrettelæggere på gulvet.

De bliver (sådan oplever jeg det i hvert fald) ved og ved med at sidestille vestlige/danske kærlighedsforhold (‘Romeo og Julie-modellen’) med mellemøstlige, patriarkalske ægteskabs- og familiemønstre.”

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/72093/trackback

33 Comments »

 1. Det er noget sludder at sige ‘at de er sunnier i Syrien’. Nogle er sunnier, mens andre er shiaer, f.eks Bashar Al-Assad, som er etnisk alawit. Det er derfor, at Hezbollah og Iran, der så afgjort begge er shiaer, støtter Al-Assad. Det er også derfor at Saudi-Arabien, som overvejende er sunnier, er imod Al-Assad. Goddag mand økseskaft Ulla Sandbæk.

  Kommentar by Olé — 14. marts 2016 @ 21:35

 2. Al-Qaeda er også sunnier, ligesom Islamisk Stat er. I Ulla Sandbæks optik er det så heller ikke det sorte islam. Gad godt vide hvad som er.

  Kommentar by Olé — 14. marts 2016 @ 21:37

 3. I uvidenhedens, dumhedens verden er kommentarer overfloedige.

  Kommentar by Axel — 14. marts 2016 @ 21:56

 4. For meget spelt. For lidt hjerne. Orker ikke at argumentere.

  Kommentar by Brort Lerbror — 14. marts 2016 @ 22:27

 5. @#2 Ole: Ja, lige præcis – Ulle Sandbæk afslører hendes håbløse uvidenhed og naivitet.

  Sunni-musliner er altså de ‘gode’ musliner, hvor IS er de onde, sorte muslimer (IS er sunni :-).

  Saudi-Arabien, Yemen osv er også Sunni – der hugger de hovedet og hænderne af folk, eller pisker dem halv eller helt til døde. . . men det er så ikke ‘den sorte islam’ ifølge fjolset Ulla Sandbæk.

  Kommentar by For Mangfoldighed — 14. marts 2016 @ 22:28

 6. Ulla Sandbæk ved ikke en skid om emnet, derfor er hun hjertelig velkommen i Danmarks desorienterings Radio.

  Kommentar by Menig 442 — 14. marts 2016 @ 22:33

 7. Har dette kvindemenneske gået med affaldssæk.
  Nej Naturligvis ikke. Sunnier er i iran og syrien med flere. og hvordan er det så lige der. KAOS og ISLAM.

  Der findes ikke moderat Islam.

  Kommentar by Sindsro — 14. marts 2016 @ 22:45

 8. Hun er ikke avledygtig, Ufrugtbar.
  så hun redder skindet, møbassen er borte. det eneste der muligvis er tilbage er stumper af sålelæder.

  Kommentar by Sindsro — 14. marts 2016 @ 22:49

 9. Hvor dum har man lov til at være uden at blive sat fast??! Disse barnebrude kan meget vel være købte sexslaver, men det skider feminister da på, kan man høre.

  Kommentar by Andersine — 14. marts 2016 @ 23:04

 10. @#7 Sindsro: Iran er shia, og ikke sunni. Saudi Arabien er sunni.

  Denne forskel (Shia/Sunni) er årsagen til Iran og Saudi Arabiens årelange fjendskab.

  Mht. ekstremisme og ’sort islam” i vestligt objektiv er der ingen forskel – de er lige ekstreme og ’sorte’.

  Man kan måske sige er Iran er en anelse mere moderne. Der hænger de homoseksuelle, ægteskabsbrydere osv fra bygningskraner, det er næppe efer koranens foreskrifter.
  Der Saudi Arabien og Islamisk Stat mere traditionelle med halshugning med krumsabel, pisk, afbrænding og udsmidning fra høje bygninger.

  Kommentar by For Mangfoldighed — 14. marts 2016 @ 23:25

 11. Har lige set at Urias er tilbage. Herligt!!

  Kommentar by Moran ya Simba — 15. marts 2016 @ 00:08

 12. Det er ikke nemt at være Ulla Sandbæk, Alternativ og rummelig? Pyt skidt at en 36 årig mandig muslim boller en otteårig pige ihjel på bryllupsnatten, det rummer Ulla Sandbæk fra de Alternative? hun kan ikke præsentere eliten i Danmark, det er hendes holdninger for grove til, jeg håber ikke at det er dumme og naive Danskere der har stemt på hende men muslimer for det giver mening, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 15. marts 2016 @ 00:55

 13. Jeg er lidt ked af, at ulla Sandblæst sådan tager hensynet til den langt ældre muhammedsmandslinges sex behov højre en barnets tarv.
  Hvis der havde været bare lidt humant i ulla Sandblæst, så ville hun nok kunne forklare den sex hungrende gamle muhammedmandslinge om, at i Danmark sex misbruger vi bare ikke børn, og hvis hans sex behov ikke kan indordne sig dette, jamen så kan han tage retur til sit hjemland uden det misbrugte barn, hvis han stadig påstår ret til sit aparte pædofili sex misbrug, så skal han udvises, mens Danmark hjælper det sex misbrugte barn, vi skal ikke beskytte perverse pædofile i sex misbrug af børn, og vi skal slet, slet ikke udvise forståelse for deres perverse krav på fortsat misbrug.
  Hvor er det trist, at ulla Sandblæst ikke forstår at beskytte børn, men fabler rundt i muhammedmandslingenes krav på beskyttelse af deres “legitime” muhammed krav om pædofili, føj for børnemishandler ulla Sandbæst…..Sandblæst

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 15. marts 2016 @ 03:31

 14. Det var fantastisk at Red Barnet, var på med de samme holdninger som Ulla Sandbæk. Måske de skulle skifte navn til: “RID BARNET”….. Nu da vi alligevel kæmper for stats sanktioneret pædofili… Velkommen til Danmark Muhammed..

  Kommentar by ny kommentator — 15. marts 2016 @ 07:47

 15. Ulla Sandbæk er slem i sin drømmende blindhed, men rekorden slår Gorm Winther, pensioneret professor, der giver den hele armen i marxistisk analyse i JPs kronik 15.03.2016:

  Han har rigtig mange gode pointer, når han forlader sin marxistiske rammeforståelse. F.eks. hans udmærkede uppercut: “At tillade ghettodannelser og finansiere moskéer under dække af folkeoplysning gør det umuligt at vinde kampen mod imamernes præstevælde.”

  Men analysen viser også marxismens analytiske elendighed, en forstenet forståelsesramme, som allerede var døende, da han brugte sit professorvælde til at udbrede mine marxistiske fejlanalyser.

  En af de basale fejl i hans analyse opstår i dette forslidte marxistiske citat: “Den sande virkelighed tilsløres af løfter om paradiset, der skal gøre elendigheden udholdelig.” Eller denne “Koranen er en overbygning, der legitimerer et fordrejet verdensbillede kolporteret til befolkningen af et brutalt, feudalt undertrykkende præsteskab.” Dette stammer fra den klassiske socialistiske kritik af kristendommen, at den ikke er en lovreligion og derfor ikke beskæftiger sig med denne verdens socialpolitiske uretfærdigheder, og derfor bliver kristendommen i det marxistiske tankesystem henvist til en “overbygning” eller slet og ret “opium for folket”, idet politik er alt for en ægte marxist.

  Nu står marxisten så og skriger sin kristendomskritik mod lovreligionen Islam, som tilbyder åndelig-social retfærdighed for sine undersåtter. Den tilbyder den islamiske kvinde selvtillid og selvværd på bekostning af de vantro som deres ydmyge dhimmier. Den tilbyder et teokratisk klassesamfund, som tiltrækker troende muslimer og giver dem værdighed, specielt for at håndterer deres mindreværdskompleks over for den langt mere begavede og vitale vestlige (kristne) verden. Netop her falder marxistens guldkort engang i forne tider til jorden som golde sten i nutidens kontekst.

  Gorm Winther, Ulla Sandbæk og alle I marxistiske teoretikere: Hvorfor bliver I bare ved og ved med jeres blinde dumhed.

  Kommentar by traveler — 15. marts 2016 @ 08:20

 16. Ahem rettelse til overnstående: “guldkorn” i stedet for “guldkort”, der selvfølgelig også er rart at have, specielt bankens guldkort.

  Kommentar by traveler — 15. marts 2016 @ 08:28

 17. Både tvangsægteskaber og arrangerede ægteskaber går ud over mindreårige piger. Det er overgreb mod piger.

  Kommentar by Liva — 15. marts 2016 @ 10:29

 18. Apropos overgreb mod piger

  denkorteavis.dk/2016/otte-asylansogere-anholdt-for-at-sexkraenke-piger-ned-til-11-ars-alderen-men-den-slags-er-ikke-automatisk-en-hindring-for-at-fa-asyl-2/

  Kommentar by Liva — 15. marts 2016 @ 10:40

 19. Det maa vaere svaert for hende at holde styr paa det sludder

  Kommentar by Dunk — 15. marts 2016 @ 10:45

 20. DR og TV2 udøver systematisk landsskadelig virksomhed. De hat intet lært og vil intet lære. Islam er kendt stof, hvis man ønsker at vide mere. God replik af Henrik Dahl. Vidensniveauet i DR er meget lavt og hver gang virkeligheden siger noget andet rykker de tilbage til start.

  Hvis vidende personer overhovedet lukkes ind i studiet er de altid skarpt bevogtede af studieværten, der slår hårdt ned på alt, hvad de siger og afbryder dem systematisk – også med klassikeren: Det er ikke det, der er emnet her! Som især Niels Krause-Kjær styrer sine forud konciperede udsendelser med. Emnekonstruktion a la: Menneskers kærlighed til kæledyr. Holdt Adolf Hitler af sin hund Blondie? Deltager: Han gassede 6 mio jøder! Niels Krause-Kjær: Det er ikke det, der er emnet her! Emnet er menneskers kærlighed til dyr! :-)

  Kommentar by A-mad — 15. marts 2016 @ 11:30

 21. Endnu en gang; var der ikke et eller andet behjertet menneske der kunne stoppe en sok i munden på hende og lænke hende til et komfur ?
  Det er kvalmende at skulle høre på sådan en tomhjernet gås og så går hun ovenikøbet frit omkring.

  Kommentar by Danskeren — 15. marts 2016 @ 11:49

 22. “man bliver gift tidlig, det bliver man blandt andet for at beskytte kvinden, hvis familien ikke længere kan beskytte hende, så bliver hun beskyttet af en mand. Han skal være lidt ældre, for han skal først have et arbejde, for at han også kan forsørge hende.”

  Nå, det er for at beskytte “kvinden” på ni år. Så er alt jo godt.

  Jeg er sikker på at Ulla Sandbæk i næste deadline vil forklare hvordan stening skaber bedre familiesammenhold.

  “Islam: Alternativet til den ubeskyttede danske livsform”.

  Kommentar by M — 15. marts 2016 @ 12:37

 23. Det er da totalt sort vås der fråder ud af munden på den bløde….øh, blide sharia venlige ulla Sandblæst.
  Vi er i Danmark, og så skal en gammel muhammedmandslinge ikke fortsat kunne dele seng med sin 10-14 årige barnebrud, det er ulovligt i Danmark at dyrke pædofili/ sex med børn.
  Hvor jeg dog skammer mig over, at der findes kvinder der vil beskytte pædofili ringen af sex hungrende mandslinge, der hæmningsløst misbruger børn.

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 15. marts 2016 @ 12:43

 24. 21 Danskeren

  Hvorfor så Muhammedagtig i dine fantasier? Ingen tvinger dig til at se deadline eller læse uriasposten. Du kan bekvemt undgå Ulla Sandbæk helt uden brug af knebler og lænker.

  Desuden er hun god politisk reklame – for de andre partier.

  Kommentar by M — 15. marts 2016 @ 13:04

 25. Der sov Nynne Bjerre Christensen godt nok trygt i timen…

  Fik hun ondt af Sandbæk, eller stod den bare helt stille ?

  Kommentar by mb — 15. marts 2016 @ 13:43

 26. HOLD da kæft mand! De moderate muslimer i Syrien er en hstigt forsvindende og i forvejen mikroskopisk lille minoritet ved navn Alawitterne og de betragtes almindeligvis som frafaldne af sunnier (som er ca 75% af alle verdens muslimer!)og derfor massemyrdes de af IS-sunnier uden at sunnier iøvrigt i fælles front, på global stor-skala, fordømmer dette. Hvorfor? Fordi alle frafaldne forlanges (masse)myrdet ved menneskehænder ifølge sunni-islamisk sharia.

  Kommentar by Jacques — 15. marts 2016 @ 13:48

 27. Ulla Sandbæk: “Nu er de jo sunnier i Syrien, så det er ikke ‘det sorte islam’. Det er derimod det meget moderate Islam…, og de flygter jo netop fra IS, som er det sorte Islam…”

  Meningsløs udtalelse. Ved Ulla Sandbæk ikke, at IS er sunnier?

  Kommentar by Niels P. — 15. marts 2016 @ 14:30

 28. Hun er en vestlig grum kvinde, der ofrer mindreårige brune piger.

  Kommentar by Liva — 15. marts 2016 @ 15:56

 29. Kunne man ikke sende hende til Syrien som nødhjælpsarbejder?

  Det ville være til gavn for både dem og os!

  Kommentar by Sigwar — 15. marts 2016 @ 16:34

 30. # 24 Kommentar by M — 15. marts 2016
  Ulla Sandbæk tramper på alt det som kvinder har opnået i den civiliserede verden , hun er oven i købet villig til at lade børn blive voldtaget og holdt som sexslaver.Jeg mener faktisk hvad jeg siger. Hvis ikke hun forstår at sætte pris på frihed og ligestilling, som altså ikke er en given ting, så fortjener hun at få lov at leve i slaveri. Simple as that !

  Kommentar by Danskeren — 15. marts 2016 @ 16:45

 31. Venstre vil sikre samvær mellem mindreårige piger og voksne mænd.

  stiften.dk/politik/stoejberg-vil-give-mindreaarige-og-myndige-asylkaerester-samvaer

  Kommentar by Liva — 15. marts 2016 @ 18:26

 32. HAHAHAHAHalternativet.

  Kommentar by Anonym — 16. marts 2016 @ 10:44

 33. 30 Danskeren,

  Tak for forklaringen. De nuancer fremgik ikke af #21.

  Kommentar by M — 16. marts 2016 @ 11:12

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper