10. april 2016

Søren Pind (V): Liberalisme er en god ide, blot ikke i forhold til børneopdragelse og udlændingepolitik

En minister skal vurderes på det han gør, ikke luftige hensigtserklæringer, og så dumper Søren Pind fælt. Hvad nytter det at landets liberale justitsminister foretrækker en konservativ udlændingepolitik, når udlændinge uhindret krydser grænsen og vandrer videre på motorveje med politieskorte.

Interview med justitsminister Søren Pind på Zetland.dk – Flygtningekrisen sætter Søren Pind i et liberalt dilemma. Han har et konservativt svar på det.

“Søren Pind mener, at den diskussion, som flygtningekrisen har medført, er ’stærkt blufærdighedskrænkende’, fordi vi er et blufærdigt folkefærd, der nødigt taler i store ord om store begreber som folk og nation.

‘Vi kan ikke lide at snakke om grundkultur og kong Christian og den slags, for det har vi ikke gjort siden besættelsestiden,’ siger han. ‘Men sagen er den, at flygtningekrisen har sat noget afgørende i perspektiv. … Vi opfatter et land som et produkt af sin historie. Svenskerne derimod, de har hævdet, at et land er summen af de mennesker, der på et givet tidspunkt bor i det,’ siger han. ‘Vi mener, at danskerne har ejendomsretten til Danmark. En national ejendomsret. Og det betyder, at det nogle gange bliver Noahs ark. De, der er ombord på skibet, bliver reddet, og de andre, de drukner.’

Men dén opfattelse af, hvad det vil sige at være et land, forudsætter jo så, at vi lukker døren for dem, der har brug for hjælp?

‘Ja. For nogle af dem. Men alternativet er, at mit samfund destruerer.’

Destruerer? Jeg har uden tvivl læsere, der vil synes, det lyder stærkt overdrevet …

‘Problemet i denne her forbandede diskussion er, at man ikke kan sætte det på formel. Men jeg har en meget stærk pligtfølelse over for det, mine bedsteforældre sled for. … jeg har børn, og jeg vil gerne sikre mig, at de får mindst de muligheder, jeg fik – også inden for den her relativt fredsommelige ramme. Og det er dét, der er på spil.’

Når Søren Pind taler om sin frygt for det, han kalder ‘Danmarks undergang’, taler han ikke om økonomi. Det er ikke flygtningekrisens påvirkning af statsbudgettet, der først og fremmest ligger ham på sinde. Det er bekymringen for at leve i et land, hvor ikke alle deler den samme danske kultur. Ethvert samfund har brug for ‘blodtilførsel’ udefra, understreger han, men det huer ham ikke, når mennesker, der bor i Danmark, ikke abonnerer på danske grundværdier som ytringsfrihed, fredsommelighed, demokratisk diskussion og ligestilling. Han frygter, at de værdier ikke længere vil udgøre fælles intuitivt tankegods, hvis indvandringen fra tredjeverdenslande fortsætter i det tempo, vi så sidste år. Og så taler justitsministeren helt konkret om frygten for et tab af historie. At vi glemmer, vi bor i ‘Kierkegaards land, H.C. Andersens land, Carl Nielsens land. Tycho Brahes. Grundtvigs.’

‘Det, du tager dit udgangspunkt i her,’ bemærker han, ‘er spørgsmålet: Har vi overhovedet retten til et ‘vi’? Og ja, det synes jeg, vi har. Vi har fået et land i arv, vi har fået en kultur i arv, og den synes jeg, vi skal tage vare på og ikke se forvitre. Kulturen skal selvfølgelig bevæge sig fremad, men ikke forandres til ukendelighed.’

Men hvor er din liberale stemme her? Hvor er stemmen, der insisterer på enhvers ret til at tænke fuldstændig, som han eller hun vil?

‘Det må de også gerne, herregud.’

Så længe de ikke bor i Danmark?

‘Prøv at høre,’ siger Søren Pind. ‘De konservative har en pointe, når de siger, at den vigtigste faktor i alting, det er kultur. Så tror jeg som liberal på, at man kan træffe en beslutning om at flytte den kultur – det gør det konservative ikke – men det er jo ikke det, vi gør lige nu. Vi har ikke truffet nogen beslutning. Vi lader det bare ske. Bertel Haarder sagde engang, at der var to områder, hvor man ikke kunne bruge liberalisme. Det var børneopdragelse og udlændingepolitikken. Jeg tror, der er noget om det.‘”

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/72781/trackback

19 Comments »

 1. Danmark er ikke tjent med en justitsminister, der har et dilemma, som gør ham fuldstædigt handlingslammet. Jeg giver intet for hans snak i det der interview. Det er ikke andet end en gang roden rundt i hans egen navle, endnu engang.
  Måske kan man tage det som et tegn på, at visse konservative ideer er gået hen og blevet stuerene, men det er meget lidt og meget sent; og det betyder ikke, at Søren Pind er trådt i karakter, for det er han ikke. Han snakker bare som han altid har gjort, dvs. folkestemningen efter munden, men det forbliver snak.

  Kommentar by monse — 10. april 2016 @ 09:36

 2. Den snakkende klasse på Christiansborg, har nu i fire årtier ført befolkningen bag lyset. Da velfærdsturisterne i sept./okt. væltede ind i Danmark, blev de guidet af politiet og kørte gratis med DSB. Er det en robust politik!
  Gu er det ej, det er slaphed ud over alle grænser. Den selvudråbte sherif stillede sig efterfølgende op, omgivet af rigspolitiledelsen og PET og roste politiets fremragende arbejde. Først pisser politikerne på os, hvorefter de siger vi lugter.

  Og ja, danskerne har ret til den plet jord som vi kalder Danmark, for vi har pløjet den selv, og det skal vi ikke skamme os over.
  Hvornår vægter man egne borgere højere end udefra kommende, der kun skaber problemer?

  Venstre og de såkaldte konservative, har gjort alt for at nedtrampe dansk kultur og sædvane, og det vil de vil blive ved med. Vi har aldrig haft så uduelige politikere som nu. Skrot dem næste gang. Ud på historiens losseplads hvor de hører hjemme, og retsforfølg dem efterfølgende for landsforræderi.

  Luk grænserne hermetisk, før en knaldhård politik, vær konsekvens og udfarende mod dem af muslimerne, der ikke vil indordne sig, men som langsomt nedbryder samfundet.
  Der er de sidste fire årtier brugt mange milliarder på såkaldte integrationsprojekter med kvarterløft, dialog ambassadører, fædre-grupper, rollemodeller og hvad ved jeg, alt sammen nytteløst. Muslimer vil ikke integreres, fat det dog. Skrot det hele, udvis dem man kan, og blæs på den altid snakkende klasse, er er ved at briste af selvgodhed.

  Kan kun sige, hold krudtet tørt og vær parat, det kan ikke fortsætte sådan.

  KÆMP FOR DANMARK

  Kommentar by der Adler — 10. april 2016 @ 09:42

 3. Søren Pind er en naragtig eurokrat, at han tror han kan synge, gør ikke miseren bedre.

  Kommentar by Nielsen — 10. april 2016 @ 11:08

 4. Søren pinds spidskompetence er selvpromovering og ikke meget andet.
  Da Helle var statsminister skrev han utallige indlæg i berlingske hvor han rasede mod venstrefløjens berøringsangst overfor kriminelle muslimer og uhæmmet indvandring.
  Hans forsøg på at fremstå som forkæmper for danmark og den danske kultur var varm luft og ikke andet.

  Kommentar by Frank Hagmann — 10. april 2016 @ 12:14

 5. Søren Pind har trukket sin juristeksamen i akademikerautomaten udenfor NYHAVN 17. Han er prototypen på en tosseliberal fundamentalist på rulleskøjter døgnet rundt i akkordtempo.-Ligesom hovedparten af Venstres folketingsgruppe og Liberals alliances gruppe.– Glem aldrig,aldrig at den onde kommunismes djævelske,destruktive,selvmorderiske “storebror” er den Liberale Ideologi.- Dokumentation: Sådan virker den såkaldte rene liberale ideologi biologisk, etnisk, praktiseret i det danske samfund. Danskerne er på vej til direkte ophør.

  Kommentar by dansker — 10. april 2016 @ 13:17

 6. Hr. Møller:
  Hvad nytter det at landets liberale justitsminister foretrækker en konservativ udlændingepolitik, når udlændinge uhindret krydser grænsen og vandrer videre på motorveje med politieskorte.

  Hvad hr. Pind foretrækker er selvklart uhyre interessant, men for mange er den førte politk væsentligere.
  Kryds- tæt på politikeren, diverse politikere snakker om deres fortrukne.
  Kryds* langt fra borgen, en eller flere tilfældige er på tv.
  Kryds andet.
  Set herfa.

  Kommentar by Peter Buch — 10. april 2016 @ 13:38

 7. Søren Pindsvin er ikke egnet som justitsminister for Danmark, han vil egne sig som politiker i Sverige, og så undres de rettroende over at Donald Trump er populær, hvis Danmark havde en politiker af samme støbning så ville vedkomne gøre et ordentlig indhug i de andre politikeres stemmer som den første gang vi stemte Mogens Glistrup ind i folketinget, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 10. april 2016 @ 13:49

 8. Helt objektivt er det meget svært ikke, at se nuværende regering og hele den nuværende parlamentariske situation, som en helt ekstraordinær negativ periode for demokratiet. Det er muligt, at lignende hykleri, ansvarsforflygtelse og kriminelle handlinger mod folkestyret kan findes i krigsårene og omkring 1864, men den totale straffrihed og mærkværdige vælger overbærenhed tror jeg simpelthen ikke på, at der findes tidligere eksempler på i folkestyrets historie.

  Kommentar by Pedersen — 10. april 2016 @ 15:22

 9. Pedersen

  Hykleri, ansvarsforflygtigelse og kriminelle handlinger i de andre kronologiske perioder, er, uden her at nævne alle medvirkende dele, udløsende årsag til både krigsårene og 1864.

  Kommentar by Peter Buch — 10. april 2016 @ 16:32

 10. 9. Peter Buch

  Det skriver jeg jo også implicit, men forskellen er, at trods alt blev en del politikere stillet til et ansvar, der måske ikke gav fængsel, men som fjernede dem fra al politisk indflydelse resten af deres liv, og nogle blev som bekendt deporteret…

  Kommentar by Pedersen — 10. april 2016 @ 17:25

 11. Pedersen 10

  At folket har magt er mig, når jeg husker det- væsentligst.
  Eller også er det mig.

  Kommentar by Peter Buch — 10. april 2016 @ 18:07

 12. 11. Peter Buch

  Demokratisk set har folket jo kun magt hvis politikerne regerer efter deres løfter og måske i endnu højere grad deres parlamentariske magt de netop har fået af deres vælgere. Ifølge grundloven er det som bekendt det sidste, der er hele folkestyrets fundament.

  Kommentar by Pedersen — 10. april 2016 @ 18:21

 13. Apropos “den totale straffrihed og mærkværdige vælger overbærenhed” (#8) så har Niels Lillelund en glimrende kommentar i dagens JP:

  “Gud, Konge og Fædreland.
  Den politiske borgerlighed er forstenet i en pyntesyg ordflom, der skal dække over dyb handlingslammelse”

  NL fremhæver bl. a. at Bertel Haarder sagde til BT i påsken at han aldrig har troet på integrationsprojekter, hvilket jo er noget af en bekendelse af tidligere integrationsminister ansvarlig for million- (milliard-?) udgifter til netop integrationsprojekter, men det passerede naturligvis uden konsekvenser af nogen art!

  http://www.jyllands-posten.dk/protected/premium/kommentar/verdensgang/ECE8572171/gud-konge-og-faedreland/

  Kommentar by monse — 10. april 2016 @ 18:41

 14. Pedersen 12

  Folket har kun magt når folket har magt.
  Behøver du nævne politik, gør du virkelig, har du haft det sådan længe?
  Andre symptomer?

  Kommentar by Peter Buch — 10. april 2016 @ 18:50

 15. 13 Monse

  Det er jo en ikke helt ubetydelig forskel der, da folketingsmedlemmer ifølge grundloven ikke er forpligtet af andet end deres egen overbevisning, når det kommer til afstemninger eller udtalelser i offentlighed mm.

  Det er noget helt andet når det kommer til direkte, at lyve i Folketinget ved forespørgsler og samråd, for her er der strafansvar.

  Det er også strafansvar for folketingspolitikere der modtager eller giver bestikkelse eller ikke lovlige midler iøvrigt til fremmede magter eller stater.

  Kommentar by Pedersen — 10. april 2016 @ 19:08

 16. 14 Peter Buch

  Du synes at have en slags mytisk definition af “folket”, der dermed er et samlet bolværk imod fremmede magter og landsskadelige politikere. Hvilket eventyr eller hvilken fantasy serie befinder du dig i, og har du befundet dig der længe?

  Ps. Grevens fejde har godt nok mange år på bagen, men er et perfekt eksempel på, at folkets magt oftes er noget, der bruges imod folket af folkets ledere.

  Kommentar by Pedersen — 10. april 2016 @ 19:21

 17. > 15 Det var nu egentlig mest “den mærkværdige vælgeroverbærenhed” jeg tænkte på. Det er da fantastisk at vælgerne affinder sig med det åbenlyse – og erkendte – hykleri hos landets betroede ministre!

  Kommentar by monse — 10. april 2016 @ 19:27

 18. Pedersen 16

  At folket har magt er vist hvad færrest politikere vil.
  Hver har vel sit.

  Kommentar by Peter Buch — 10. april 2016 @ 21:04

 19. Det er i sidste ende, et spørgsmål om karakter.

  Hvis man lukker en masse voldelige primitive mennesker/dyr.
  Ind i landet som yngler helt vildt. Ja så for man et smadret fattigt farligt land.

  Ligesom der hvor de kommer fra. Det er logik.
  Der er ingen grund til Søren Pinds hovski snovski snak. Det viser bare manden er dum.

  Behov for blodtilførsel, ja først og fremmest til Søren pinds hoved.
  Vi kunne lukke alle mulige ind i landet, fra Østeuropa, Rusland, Baltikum.Ukraine.
  De kan og vil gerne arbejde og integrere sig.

  Kommentar by XXXXX — 10. april 2016 @ 22:01

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper