1. maj 2016

Symbolet på nødvendigheden af åbne grænser, syriske Laith Majid, er rejst hjem til Irak igen…

Sidste år blev freelancefotografen Daniel Etter verdenskendt, da det lykkedes ham at tage et fantastisk billede, af en syrisk flygtning der netop var landet i sikkerhed på den græske ø Kos. Han har sin yngste søn på sin side, knuger sin datter tæt ind til sig, og ligner en mand der er ved at bryde sammen. Billedet røg i New York Times, og blev et symbol på flygtningekrisens menneskelige konsekvenser. “How a father’s face told us all we need to know about Syria”, som Mary Fitzgerald formulerede det i venstreorienterede Independent.

Billedet gik viralt, og nåede flere danske medier. Eksempelvis brugte Informations Sebastian Gjerding fotoet til et flot opsat leder-agtigt nødråb: “Hvor er nødhjælpsorganisationerne?” Også borgerlige aviser bragte fotoet, herunder Berlingske, der på sin onlineudgave bragte historien om det grædende ’symbol på den massive flygtningestrøm’ under overskriften: “Drømmen om Europa: Sådan ser overlevelse ud”.

(Dagbladet Information, 9. september 2015 & Berlingske, 21. august 2015)

Den venstreorienterede NGO Europe Says OXI fandt den glade familie i Berlin, hvad blandt andet blev kommenteret med ordene: “… photos and stories like these greatly assist in dispelling the dehunanising agenda of our politicians”. Den svenske DR-pendant SVT bragte historien under den selvforklarende overskrift “Laiths mardröm fick ett lyckligt slut”.

New York Times og fotograf Daniel Etter fik for et par uger siden den prestigefyldte Pulitzerpris for dækningen af flygtningekrisen. Isoleret set i orden, omend journalisterne jo nok burde have undret sig over, at Laith Majid (inkl. kone og fire børn), der viste sig at være irakere, angiveligt var forfulgte af shia-muslimske militser i Bagdad, senere af sunni-islamiske Islamisk Stat i Syrien, og i øvrigt kom til Grækenland fra fredelige Tyrkiet. Helt præcist fra turistbyen Bodrum, hvor flere danske rejsebureauer arrangerer charterture til.

Fra Ekstra Bladet, der opridser en historie fra Bild ZeitungOfre på ikonisk billede: Nu er familien taget retur til Irak.

“Efter billedet af Laith Majid og børnene var taget, forsvandt familien i flygtningestrømmen, men i september dukkede de op i Berlin, hvor de gav en række interviews til tyske og internationale medier.

Her fortalte familien, hvordan de var flygtet fra shiamuslimske ekstremister i Bagdad, og nær var druknet på turen fra Tyrkiet til den græske ø i timerne før, det ikoniske billede blev taget. …

Men nu har historien om familien Majid taget en overraskende drejning.

Det fortæller Laith Majids 19-årige søn, Mustafa Al-Amirij, i et interview med den tyske avis Bild.

Ifølge den 19-årige søn tog resten af familien for få måneder siden turen tilbage til Irak…”

(Laith Majid til N24.de, 11. september 2015: “Wir sind Mama Merkel sehr dankbar”)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/73205/trackback

10 Comments »

 1. Først billedet af en død baby på stranden, nu også dette, manipulerende billeder misbruges af venstrefløjen i deres liderlighed efter at importere hele mellemøsten til verdens mest vellykkede samfund og dermed udrette folkemord. Det er utroligt, at vi er blevet så vattede og feminime, at vi reagerer så stort på sådanne billeder. Der vil altid være mennesker i nød, og Det hjælper ikke, at de flygtningeproducerende lande skaber så store befolkningsoverskud. Det meste af mellemøsten og afrika bør steriliseres, og mohammeds ørkenrøverflok udslettes. Tænk, hvor meget mere fredelig verden ville være. Islam er i krig mod hele vesten, vores politikere spiller idioter og lukker fjenden ind i varmen, Gud bevare Danmark.

  Kommentar by Byggemester — 1. maj 2016 @ 11:31

 2. Og alligevel sætter de Danske politikere ikke foden for døren til Danmark for disse velfærdshoppere af skræk for at blive kaldt racistiske nazister, nej Danskerne skal betale aflad så kan de lære det kan de, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 1. maj 2016 @ 11:58

 3. Hvis journalisterne var lige så emsige med at undersøge udløbsdatoen på deres rollemodeller, som de vel er, når de kikker efter sidste salgsdato på de varer, de kommer i indkøbsvognen, så slap læserne for hele tiden, at blive taget ved næsen.
  Stor opstandelse og når så fakta banker på, ingenting.

  Kommentar by Menig 442 — 1. maj 2016 @ 14:39

 4. >3 Menig 442: Guldkorn!

  Kommentar by monse — 1. maj 2016 @ 14:45

 5. På ekstra bladet står der meget sigende: “der er lukket for nye kommentarer til denne artikel”.. LØGNERPRESSE!

  Kommentar by per — 1. maj 2016 @ 14:55

 6. Den vestlige MSM løgnepresse har været i gang igen.

  Kommentar by Liva — 1. maj 2016 @ 18:10

 7. Hvor forfulgt har man nu lige været, når man uden videre kan rejse tilbage til det område, hvor manden oplyser at være forfulgt??

  Tør jeg gætte på, at tyskerne har givet ham en pæn pose penge med tilbage, lige som de naive danske regeringer gennem mange år har gjort?

  Kommentar by Henrik Petersen — 1. maj 2016 @ 18:26

 8. Hvis det er sikkert for den højtprofilerede irakiske familie hvorfor er det så usikkert for alle de andre irakere, der søger asyl i Europa? Det er svært at tro på at de hver og en skulle være personligt forfulgte?

  Kommentar by Olé — 1. maj 2016 @ 19:55

 9. 1. Hej Byggemester. Hold da helt op, hvor er det godt skrevet. . . hvor har du ret! Og 2. Hej emmagad. Ja, vi skal forbyde islam i Danmark og alle moskéer! Sikke frækt, herinde ligger de med røven i vejret (ikke et kønt syn), og når de bliver mange nok, vil de sætte højtalere til, så deres bønner lyder over hele byen. . . :-(

  Kommentar by Elisabeth — 1. maj 2016 @ 20:34

 10. 9. Elisabeth – jeg er bange for, at når de bliver mange nok og ud over at sætte lyd til højtalerne, at de også tager ladegreb på deres Kalashnikov´er…

  Kommentar by Black Watch — 1. maj 2016 @ 21:30

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløb



Blogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP






MediaCreeper