7. maj 2016

Deadline lader tre kulturmarxister diskutere Justin Biebers racistiske frisure: ‘Kulturel appropriation’

Tid er generelt en mangelvare, men når Deadline lader tre venstreorienterede ideologer debattere ‘kulturel appropriation’ på baggrund af Justin Biebers nye frisure, så skal det prioriteres. Panelet var ph.d. Mira Skadegaard Thorsen, musiksociolog Henrik Marstal og RUC-kønsforsker Christian Groes, og de var stort set enige i, at Justin Bieber havde udnyttet neg…afroamerikansk kultur og hermed gjort sig skyldig i et racistisk motiveret kulturtyveri. Bizart på flere niveauer, men først og fremmest tragikomisk fordi alle tre abonnerer på et dynamisk kultursyn.

Selvom Christian Groes undervejs fik blandet nationalisme ind i forklaringsmodellen, så lød han som den mest jordnære af de tre – formentligt fordi han ikke fik talt sig varm. Henrik Marstal aflirede kulturmarxistiske begreber på ryggraden, og egentligt var det kun Mira Skadegaard Thorsen der kunne køre den helt ud uden at fortrække en mine. Hun brugte pudsigt nok flere engelske begreber, men havde garanteret en lix-tung forklaring på hvorfor det ikke var en form for kulturel appropriation. Noget med pigmentering, slaveri og indenbyrdes magtforhold.

Indslaget kan ses online, men lad hellere være. Det var (med ord approprieret fra en Facebook-ven) “15 minutter af mit liv, som jeg aldrig får igen.”

Det er en udnyttelse. Det er helt klart en form for udnyttelse. Det er en refleksion, det er en genskabelse af den koloniale gestus, i virkeligheden. Man har lov til at tage hvad man vil, man giver ikke nødvendigvis ‘credit’, og man er jo allerede i en position hvor man kan vælge, man har et privilegie for overhovedet at kunne gøre det her. (Mira Skadegaard Thorsen)

… det er også et spørgsmål om politisk bevidstgørelse i et land der er præget af stor ulighed som USA. (Christian Groes)

Det har også noget at gøre med privilegier, hvem er de mere privilegerede, og hvem er de mindre privilegerede. Og i sådan en situation, når Justin Bieber gør det som han gør, så glemmer han måske, at han tilhører en gruppe der er meget meget privilegerede, nemlig de hvide mennesker på jorden, og han er ovenikøbet mand, så han tilhører den allermest privilegeredegruppe overhovedet i verdenshistorien. … Vi taler om begrebet ‘privilegieblind’, at folk glemmer hvilke privilegier de har… Det han gør med det her hår, det er at udøve privilegier… (Henrik Marstal)

“Det har lige præcist med den asymmetriske relation at gøre. Det at der er nogen der er i stand til at tage det de har lyst til, og lægge det fra sig igen, når de vil. For eksempel et kulturelt udtryk, et ‘hår-udtryk’. Der er mennesker der er ikke-privilegerede, eller marginaliserede, der på ingen måde har den frihed til at vælge, de er marginaliserede, og er slet ikke berettigede til at tage majoritetskulturens udtryk på sig. … Derfor kan det opleves som en krænkelse. … Det er igen hans udlægning af en stereotyp opfattelse af nogle bestemte grupper, så han bliver den legitime stemmer som han ikke nødvendigvis repræsenterer.” (Mira Skadegaard Thorsen)

(Justin Bieber med racistisk frisure)

“Jeg siger ikke, at Justin Bieber ikke må have dreadlocks, sådan som utallige efterskoleelever også har haft det på et tidspunkt, herregud. Jeg siger, at hvis han gør det med det formål kortvarigt at ‘eksotisere’ sin fysiske fremtoning eller bare for at låne lidt kredibilitet fra en kultur med betydelig mere saft og kraft end hans egen, ja, så bør han selvfølgelig være klar over, hvilken position han gør det ud fra, ligesom han bør være opmærksom på, at han dermed låner uden at give noget igen. Og når han ikke gør det, fremstår han privilegieblind, for han aner tilsyneladende ikke, hvilke privilegier han med sin nye frisure trækker på.” (Henrik Marstal i Politiken, 28. april 2016)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/73319/trackback

35 Comments »

 1. Jeg ved godt jeg ikke er den første til at sige det, men det tåler at blive gentaget – man kan udemærket studere sig til dumhed. Og de tre marxister synes i så henseende at være pragteksemplarer.

  Hvis jeg skal tage fjolserne alvorligt må jeg konstatere, at kinesere på uhørt racistisk vis har approprieret en del af dansk kultur ved at læse H.C.Andersens eventyr for deres børn, for der er næppe nogen tvivl om, at kinesere står højere i den internationale hakkeorden end danskere, og der er nok heller ikke nogen tvivl om, at de læser andersens værker på kinesisk. Hvor frækt. Vi må straks forbyde kineserne at læse danske eventyr.

  Og nu vi er ved det, bør japanske forretningsfolk straks lægge skjorterne og slipsene. Hvad bilder de sig ind at appropriere vestlig kultur. Og de københavnske marxister bør omgående holde inde med at gå på franske restauranter, medmindre selvfølgelig maden er tilberedt af en fransk kok. Man kan da ikke sådan have danske kokke til at lave fransk mad.

  Og når Justin Bieber har fået sig en afrofrisure kan det bestemt ikke være fordi han er farveblind, nej det må da være fordi han ligesom de københavnske marxister ser sorte amerikanere som laverestående væsener hvis vaner han efter forgodtbefindende kan misbruge til egne skumle formål. For i de marxistisk bevidstes verden er der mange farver og hver farve har egne specielle rettigheder og pligter. I de uinformeredes verden som Justin Bieber lever i, er der ikke farver, men blot et væld af ideer og udtryk.

  Hvem er egentligt racisterne? Svaret er selvfølgelig åbenlyst for alle andre end de københavnske racister…..øh, marxister…

  Kommentar by Mackety — 7. maj 2016 @ 20:51

 2. Man græmmes. Nu har jeg ikke set interviewet. Men som Kim skriver, så er det helt sikkert spild af 15 minutters liv. Any way, det er lidt komisk med alt det her ‘politisk korrekthed’, kan de virkelig ikke selv se, at de er med til at opbygge nye fordomme mv.? De er jo i virkeligheden med at gøre nogle forskelle synlige, som folk tidligere ikke tænkte over. Det er jo ren tankepoliti.

  Kommentar by Anders — 7. maj 2016 @ 21:18

 3. @ #1 Mackety : Du har fuldstændig ret. Det udstiller nemlig kulturracisternes egne fordomme. Så de upriviligere og underlødige klasser (efter kultorracisternes definition) må ikke kopieres, det er jo også noget rod, hvordan kan man så let genkende dem hvis vi nu alle går rundt med dreadlock og rastafari hår ?

  ” ligesom han bør være opmærksom på, at han dermed låner uden at give noget igen. Og når han ikke gør det, fremstår han privilegieblind, for han aner tilsyneladende ikke, hvilke privilegier han med sin nye frisure trækker på.”

  Okay, det kan ikke tænkes at han netop giver noget igen ved at have dreadlocks ?

  Nå, men med ovenstående udtalelse, så kan vi også konstatere at disse kulturpinger må synes at danske konvertitter er racister og privilegieblinde, jamen tænk det er jeg faktisk enig i.

  Kommentar by For Mangfoldighed — 7. maj 2016 @ 21:34

 4. Henrik marstall er jo tydeligvis racist, det er bare ikke gået op for ham selv endnu.

  Kommentar by per — 7. maj 2016 @ 21:49

 5. Nå. Vi kan altså ikke længere “lære noget af indvandrerne”. Det er nu heller ikke fordi vi lærer så farligt meget. Det er mest resten af verden – i hvert fald den del, jeg har befundet mig i – der har lært af os i så massiv en grad, at det måske kan være svært at se skoven for bare træer.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 7. maj 2016 @ 21:52

 6. Hvorfor er det så ikke et problem når negroide laver kosmetiske tricks der gør deres hår glat?

  Kommentar by Johnson — 7. maj 2016 @ 21:58

 7. Eller når de går i cowboybukser. Og bygger betonhuse i Afrika. Og anvender vestlige økonomiske og monetære principper. Etc. etc. etc.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 7. maj 2016 @ 22:10

 8. Henrik Marstal var oppe og vende i “Annejagt” på 247 i ugens løb. Der var bred enighed om at han var skør men stærkt underholdene.
  Dr er efterhånden også blevet ufrivilligt satirisk. Der bliver smurt så tykt på fra propagandamaskinen at man efterhånden ikke kan holde masken.

  Jeg fik i øvrigt mit årlige brev fra dr i dag.
  Du betaler ikke licens, mon ikke du har en mobiltelefon….bla…bla…bla.
  Det røg i skraldespanden efter et godt grin.

  Fra deres side om public service.
  http://www.dr.dk/om-dr/fakta-om-dr/public-service

  Kommentar by Frank Hagmann — 7. maj 2016 @ 22:10

 9. Der er næppe tvivl om, at de tre pseudointellektuelle går ind for multikultur, men hvordan kan man begå kulturel appropriation i en multikultur?
  Det skinner igennem at Christian Groes aner en logisk faldgrube her, selv om det dog ikke forhindrer ham i at vrøvle derudad, mens de to andre ikke synes at have logiske anfægtelser af nogen art.
  Trods deltagernes fine akademiske titler er det tydeligt, at de ikke praktiserer videnskab. Den måde hvorpå de sidder i rundkreds og fremsiger deres suggestive remser til fremkaldelse af den privilegieblinde hvide mand i Justin Biebers gestalt har elementer af åndemanerritual, og de bør sende en undskyldning til shamanerne i Nordamerika og Grønland.

  Kommentar by monse — 7. maj 2016 @ 22:37

 10. #2 Se det, du tror det er løgn – men husk at spænde dig godt fast
  til stolen, så du ikke falder ned af den og slår dig ;-)

  For så langt ude i hampen er det rent faktisk – hvad er meningen egentlig med en så ensidig “debat” i Deadline med tre frelste PK-tosser / marxister, der mere eller mindre er enige om det hele på forhånd?

  Skal vi så forbyde sorte at spille på musikinstrumenter opfundet
  af hvide? ( masser af dem ) At bruge en PC? ( bla. med transistorer baseret på kvantemekanik til dels opfundet i Kbh. ), at anvende en elektrodynamisk højttaler ( dansk opfindelse ) eller sagsøge japanerne i at have produceret og solgt båndoptagere og videoptagere
  i 100 mio-vis? ( dansk opfindelse af Valdemar Poulsen )

  Kommentar by Bjovulf — 7. maj 2016 @ 23:01

 11. ” … for at have produceret … “

  Kommentar by Bjovulf — 7. maj 2016 @ 23:02

 12. Den første båndoptager kaldet “telegrafonen”.

  https://da.wikipedia.org/wiki/Valdemar_Poulsen

  Kommentar by Bjovulf — 7. maj 2016 @ 23:04

 13. https://da.wikipedia.org/wiki/H%C3%B8jttaler

  https://da.wikipedia.org/wiki/Kvantemekanik

  Kommentar by Bjovulf — 7. maj 2016 @ 23:08

 14. Allerede for omkring 22-24000 år siden flettede kvinder åbenbart
  deres hår i istidens Europa, men hvor fanden skulle en lallenaiv
  ignorant / skabstosse som Henrik Marstal dog også vide det fra? ;-)

  Så skulle han jo ligefrem til at sætte sig ordentlig ind i tingene …

  https://da.wikipedia.org/wiki/Venus_fra_Willendorf

  Hvor eller hvem har han i øvrigt approprieret sin egen særprægede
  frisure fra? Fra en vis malersvend i Tyskland? ;o)

  Kommentar by Bjovulf — 7. maj 2016 @ 23:13

 15. De tre fjolser kunne ikke drømme om at gå i lag med arabere, der laver pizza på Nørrebro, hvide der danser capoiera eller samba til karneval, muslimer i karateklubben, Western Camping ved Rødby er en hån mod nybyggerne i USA, negre med Mercedes logo om halsen, hvide graffitti tegnere osv osv…..Men gad vide om de tre ikke selv i ny og næ ryger marihuana, som ikke er en dansk plante, og ydermere en fast bestanddel af jamaicansk kultur. De to herrer, specielt ham transvestit simulanten, ser da ikke helt normale ud. For øvrigt den danske BZ bevægelse fik sin inspiration fra Tyskland, og hele punk/ skins-bevægelsen kopierede engelsk arbejderromantik på groveste vis

  Kommentar by Men dog ! — 7. maj 2016 @ 23:31

 16. Det er latterligt.

  Og Jessye Norman må nu ikke længere synge opera.
  Og Bobby McFerrin må herefter ikke beskæftige sig med klassisk musik.
  Begge må kun beskæftige sig med negro-spirituals, gospel og blues.
  Tosin Abasi må fra nu af kun spille African Highlife, eller hov, det må han heller ikke, det er opr. fra Ghana, men Tosins forældre er fra Nigeria.

  O.S.V ad libitum.

  Marstal er en af de mest ynkelige ‘kulturpersonligheder’ DR’s uvidende journalister gider spørge om noget for tiden.

  Kommentar by mb — 7. maj 2016 @ 23:46

 17. Fuldblods-racister som Henrik Marstal vil selvfølgelig altid insistere på at fremføre deres underlødige raceteorier, fordi de ikke vil respektere, at ethvert menneske bør anerkendes som individer på lige fod med alle andre, med fri ret til at blande sig med hinanden og lade sig inspirere af hverandre.

  Næ nej, for i de kulturmarxistiske racisters univers skal mennesker altid deles op i predefinerede grupperinger, der passer ind i racisternes kategorier og ideologier, så racister som Henrik Marstal kan sidde i en magtfuld position og projicere sin indre racisme og sine krænkelser over på andre.

  Blandt de mange former for racisme man ofte ser hos de racistiske kulturmarxister er deres afsky overfor folk som de opfatter som underprivilegerede. En afsky der kommer til udtryk i deres bestræbelser på at udstille disse grupperinger som “undertrykte” og “ofre”, der aldrig selv må opnå retten til at definere sig selv.

  Det sker dels ved at pådutte folk alverdens nedsættende etiketter, og samtidig fratage dem deres historiske kulturelle ejendom og sprog, ved at kræve og insistere på at disse “underprivilegerede” (læs: laverestående) grupperinger ikke må benytte sig af deres egen stolte begreber, men skal resolut skal rette sig efter de overprivilegerede akademikeres kategorier og definitioner.

  Blandt de talrige eksempler på dette er de overprivilegeredes krav om at dværge skal kalde sig “væksthæmmede”, at Rastafari skal kaldes “rastafarianisme”, samt at negere skal kalde sig “sorte”.

  For at få gennemført det, har de privilegerede ingen skrubler over at opfinde falske og rent ud sagt kulturfascistiske forklaringer, som for eksempel påstanden om at ordet neger er beslægtet med det derogative ord “nigger”, (som kommer fra latinsk Negro) så man på den måde kan skjule at det danske ord “neger” rent faktisk kommer direkte fra det fuldstændigt enslydende etiopiske ord Nyia/Nya, der f.eks. indgår i navnet Nyiabinghi/Nyabinghi, som var navnet på en afrikansk dronning, der kæmpede for at befri Afrika fra kolonialister, men som også indenfor rastafari-religionen er blevet navnet på en musikstil, der består af korsang med bibelske tekster, som f.eks. den kendte sang “Rivers Of Babylon”.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Nyabinghi

  https://en.wikipedia.org/wiki/Niyabinghi_chants

  At man på dansk efter de privilegerede racisters mening ikke må kalde en neger for en neger, er således blot endnu et udtryk for disse racisters underlødige forsøg på at kvæle og smadre alle de – efter deres mening – “laverestående” kulturers stolte selvforståelse.

  Kommentar by Jesper Hansen — 8. maj 2016 @ 00:24

 18. Deadline DR2 250416 tillæg
  haha
  https://www.youtube.com/watch?v=q76PH24MKfM

  Kommentar by john K. — 8. maj 2016 @ 00:27

 19. oplysning !”!
  http://www.zdf.de/heiliger-krieg/unter-kreuz-und-halbmond-6067340.html

  Kommentar by john k. — 8. maj 2016 @ 03:01

 20. Nu skal jeg da ikke virke negativ men, når de Erasmus stud ubegavede grove og ufølsomme personager i Deadlook programmet sådan infiltrere hår pragten på en uskyldig drenge sanger og tillægger ham skumle motiver for sit hår valg, så syntes jeg de burde holde et spejl oppe foran deres egne hoveder, for det ser unægteligt ud som om, de alle tre…fire har har en uheldig hår dag selv!

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 8. maj 2016 @ 03:39

 21. Søndagsfilm https://www.youtube.com/watch?v=nHgGKl2FVUc

  Kommentar by Nielsen — 8. maj 2016 @ 05:15

 22. Der er noget tragikomisk over, at et panel af privilegerede, vestlige (og hvide) offentlige ansatte: Mira Skadegaard Thorsen, Henrik Marstal, Christian Groes osv. plæderer for den seneste intellektuelle modedille ‘kulturel appropriation’ (der nu skal erstatte den tidligere modedille ‘den kulturelle smeltedigel’) skabt af andre vestlige, privilegerede (og hvide) fra den samme intellektuelle klasse, der rundt omkring i Vesten sidder tungt og magtfuldt på meningsdannelsen og ikke mindst på tilsvarende offentlige midler.

  Det er da den yderste form for intellektuel undertrykkelse af denne statsbetalte privilegerede klasse at ville sætte sig på definitionsrettet over, hvad der er rigtigt og forkert i denne verden, hvad der er undertrykkende, og hvordan undertrykkelsen skal defineres. Hvilke forudsætninger har denne privilegerede klasse overhovedet til at påberåbe sig definitionsretten over alt og alle på tværs af mennesker og kulturer?

  Man kan også filosofere over Vestens dynamik, at lige som Vesten har skabt grundlaget for en fantastisk fri og dynamisk samfundsmodel, der dominerer verden over og har trukket resten af verden ud af fattigdom og undertrykkelse (med en så stor succes, at successen er ved at slå sig selv ihjel gennem overbefolkning), så har Vesten samtidigt også skabt deres egen privilegerede intellektuelle overklasse, der er karakteristisk ved altid at ville sætte sig på den moralske definitionsret som en antibevægelse mod det vestlige samfund, og altid med katastrofale følger for de samfund, der lader sig forføre af deres fordummende sirenesang.

  Denne privilegerede, intellektuelle, vestlige overklasses nok værste ‘opfindelse’, og som nærmest er pseudonym på klassens egen religiøsitet. er denne undertrykkende og morderiske ideologi ’marxisme’, der først destruerede Rusland og Østeuropa, og så blev eksporteret til resten af verden med tilsvarende katastrofale konsekvenser. Hvor man i Fjernøsten da heldigvis har haft IQ nok (eller hvordan det nu kan forklares) til at vriste sig fri af denne vestligt importerede marxistiske galskab, så blev det i Arabien imiteret og perverteret over i en religiøs udgave til den moderne islamisme. Hvor islam i sig selv er rædselsfuld nok, så er den moderne islamisme mest af alt en religiøs kopi af kommunismen, og man mærker genkendelsens glæde hos den privilegerede intellektuelle overklasse.

  Kommentar by traveler — 8. maj 2016 @ 07:15

 23. Der er vist gået Erasmus Montanus i de høje akademiske haller. Man kan lige høre det for sig; hvis den ikke kan flyve er det ej en sten! Eller hvis han ikke er kulturelt approbieret så er han ikke en ægte svensk migrant, eller noget. He, he.

  Kommentar by Asger Trier Engberg — 8. maj 2016 @ 07:19

 24. Ret forbavset over noget saadant i det hele taget, en persons frisure kan debateres som vigtigt, af “akademikere”, saadan vil de vel anses, personers koen, om de er han, hun, hen, eller noget helt fjerde,eller afskaffelse af diverse danske helligdage,det er jo rigtig revolutionaert,op paa barikaderne, og i Danmark ganske ufarligt,naar saa bredsiden er fyret af,saa lad os faa noget roedvin og maaske fyre en fed, der maa vaere en kollektiv blindhed tilstede,mens de vroveler

  Kommentar by Dunk — 8. maj 2016 @ 07:50

 25. Hov den smuttede.
  …… mens de vrovler traekkes taeppet vaek under vores foedder milimeter for milimeter

  Kommentar by Dunk — 8. maj 2016 @ 07:52

 26. Alle de danske/europæiske musikere der nu skal stoppe med at spille jazz, ifølge kulturalisten (racist?) Henrik Marstal.

  Kommentar by Liva — 8. maj 2016 @ 07:53

 27. Michael Jackson ville være hvid – den skide racist

  Kommentar by k.m. — 8. maj 2016 @ 08:16

 28. Lirum, larum, katten gør æg.

  Kommentar by Bastardo — 8. maj 2016 @ 10:24

 29. Luk de såkaldte journalistuddannelser.

  Kommentar by Bastardo — 8. maj 2016 @ 10:24

 30. Sjældent har så få tosser sagt så meget nonsens på så kort tid !

  Kommentar by Danskeren — 8. maj 2016 @ 12:14

 31. I øvrigt har jeg altid troet at den frisure som Justin Biber fremviser stammede fra Indien, hvor mange af de omvandrende hel og halvnøgne Shivatilbedere har deres hår på lignende vis. Og der var mange hippier og wannabehelgener og chillumslaver som kopierede det. Det mener jeg i hvert fald.

  Kommentar by Balder — 8. maj 2016 @ 12:49

 32. Henrik Marstal er en stakkels bøsse der hader sig selv så meget, at det er endt med at omfatte samtlige hvide mænd i hele verden.

  Kommentar by davidk — 8. maj 2016 @ 16:32

 33. https://www.youtube.com/watch?v=JshARrVS_Q4
  https://www.youtube.com/watch?v=VYjjEv4HBXk

  Kommentar by Peter Buch — 8. maj 2016 @ 19:47

 34. #17 Troede at det nu hed “vertikalt udfordrede”? ( dværge ) ;-)

  Kommentar by Bjovulf — 8. maj 2016 @ 21:57

 35. Det tjener ikke noget fornuftigt formål, at perverse venstreorienterede idioter sidder og udtænker forskruede teorier på universiteterne. Det er decideret skadeligt og spild af skatteydernes penge.

  I den forbindelse føler jeg trang til at advare imod at benytte det sprog og det begrebsapparat, som disse sygelige såkaldte “forskere”, har udviklet til at beskrive deres virkelighedsfjerne teorier. Begreber, der er udformet af feministiske, venstreorienterede og antiracister er ikke andet end snavs, som ordentlige mennesker ikke
  lade deres tankegang forurene af. Man skal altid holde sig for øje, der den måde, man beskriver virkeligheden på, er med til at forme vores virkelighedsopfattelse.

  Det, der derimod er være brug for, er, at der på universiteterne bliver drevet videnskabelig forskning i de generelle forskelle, der er mellem de forskellige menneskeracer med hensyn til intelligens, medfødte karakteregenskaber, modtagelighed for sygdomme osv. Vi skal have sandheden på bordet, så der skabes grundlag for, at der kan føres en politik, der bygger på videnskabelig racisme.

  I 1930 stod der i en håndbog, som alle svenske soldater fik udleveret, at raceblanding var den største trussel mod det kulturelle niveau i et kulturelt højtstående land. Det ville være utænkeligt, at noget sådant stod i en soldaterbog i dag. Det siger alt om, hvor dum og mindreværdigt vores samtid er.

  Kommentar by Søren Andersen — 29. oktober 2017 @ 14:49

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper