23. maj 2016

Elevrådsformand vil have kommunistisk studenterhue: “det bliver hammer og segl, for det er lidt sjovt”

Jeg har aldrig citeret professor Margit Warburg for noget godt, og TV2.dk har da også fordrejet hendes ord. Selvom hun betragter fravalg af kristen symbolik, som et fravalg af Danmark, så mener hun samtidig også at det er en “fin lille symbolsk måde at inkludere folk på”.

Her lidt fra den årlige kokarde-historie i Jyllands-Posten, der til gengæld er skånselsløs overfor Langkær Gymnasiums elevrådsformand Jens Philip Yazdani – Studenter fravælger det traditionelle kors på huen

“Den klassiske hue til studenter og hf-studenter er ikke længere altid udstyret med et kors på rød baggrund. Siden slutningen af 1990’erne er flere og flere studenter begyndt at skifte korset ud med f.eks. en halvmåne, som er et symbol for islam. …

Margit Warburg, professor dr.phil. i religionssociologi ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet, undersøgte for nogle år siden studentertraditionerne, og hun bekræfter, at studenterhuen er blevet multireligiøs. …

‘Det er ikke et kristent kors, men et kors, der mere siger Danmark, end det siger Gud. Ikke desto mindre er der mange unge mennesker, der ser det som et kristent kors, og derfor ønsker noget andet. …,’ siger Margit Warburg…

(Uriasposten, 29. juni 2015)

På Langkær Gymnasium i Tilst ved Aarhus er halvdelen af eleverne af anden etnisk herkomst end dansk, og elevrådsformand Jens Phillip Yazdani genkender fænomenet med, at nogen fravælger korset af religiøse årsager, f.eks. fordi de er muslimer. Det samme vil han gøre, når han næste år bliver student:

‘Jeg er ateist og tror ikke, at jeg vil have lyst til at gå rundt og bære et kors på min hue, fordi det ikke repræsenterer mig,’ siger Jens Phillip Yazdani, der har nogle venner, som vil vælge hammer og segl, ‘fordi de er røde’.

Hvad gør du selv?

‘Jeg tror faktisk også, at det bliver hammer og segl, for det er lidt sjovt.’

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/73702/trackback

20 Comments »

 1. Studenterhuen har ingen betydning for visdom i Danmark mere, integrationen sættes i stå, alle med studenterhue vil blive betragtet som lige dumme med samme lave IQ, forskellen på en med hue og en uden hue er at den med hue og røde halvmåne i panden kan nægte at tage et job i Netto, fint med mig der ønsker velfærds Danmarks blackout så normal tilstande kan genskabes, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 23. maj 2016 @ 10:35

 2. Hammer og sejl er sindssygt sjov. Næsten ligeså sjovt som et hagekors.

  Kommentar by Phil — 23. maj 2016 @ 10:43

 3. @ emmagad: Nemlig. I 1970 blev 10 procent af en årgang studenter. Det var bostavelig talt “the best and the brightetst” og gymnasiet holdt et højt niveau. Idag er det hele ødelagt, og man kan begynde forfra igen

  Kommentar by BB — 23. maj 2016 @ 11:09

 4. Dumhed trumfer for tiden alt, fordi det er mere ‘inkluderende’.

  På min søns folkeskole var blå mandag flyttet til fredag. En lærer kritiserede det, da den oprindeligt jo bare var en fridag man fik, fordi man holdt konfirmation + fest om søndagen. Han fik ballade med både skoleinspektør og forældre ! Måtte sige undskyld !

  Kommentar by mb — 23. maj 2016 @ 11:35

 5. Islamiseringen går stærkt, og det næste bliver vel, at Dannebrog og kors i det offentlige rum forbydes. Hvor er folks forstand henne? har de erstattet al evne til selvtænkeri med FB, Twitter og ‘likes’?? Vesterlændinge er som massehypnotiserede, og jeg giver meget Obama skylden, for hans agenda har været at fremme islam og den dybt klamme homo- og transagenda!

  Ensretningen (=dumheden) tager fart.

  Kommentar by Andersine — 23. maj 2016 @ 12:32

 6. #2 Phil.

  Yup, det var også min første tanke.

  Det er så sjovt at læse de gamle manuskripter fra sovjettiden eller se på TV, dog ikke Danske tv, hvordan hverdagen udspiller sig i det socialistiske paradis Venezuela.

  Åhhh, ungdommens mod!

  Kommentar by Santor — 23. maj 2016 @ 12:39

 7. Som protest tror jeg, jeg vil sy dette symbol ind i min gamle studenterhue (hvis jeg kan finde den:-)
  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fc/NSDAP-Logo.svg/340px-NSDAP-Logo.svg.png

  Kommentar by A-mad — 23. maj 2016 @ 12:54

 8. Jeg ville foretrække det smukke, gammelindiske religiøse symbol, swastika.

  Kommentar by Bastardo — 23. maj 2016 @ 13:44

 9. Hvad skal JensPhilip overhovedet med en studenterhue? Han får sikkert 3 i snit, da han er historieløs.
  P.

  Kommentar by Piotr — 23. maj 2016 @ 15:30

 10. Thumbs up til Bastardo:

  Er multikulturalismen så langt at man mon kan få (?):

  1) En thorshammer (asetro).
  2) Et mangeeget hjul (hinduisme). Sanatana Dharma!
  3) Et skibsror (buddhisme).
  4) En fylfod (aka swastika) – der bruges af alle tre ovenstående.

  Her synges der igennem. Hvad har hun om halsen?:

  https://www.youtube.com/watch?v=2nMb1kYEf-k

  Kommentar by Sigwar — 23. maj 2016 @ 15:50

 11. Det er sørgeligt at unge flirter med islam og kommunisme. Begge ideologier har mange menneskeliv på samvittigheden.

  Kommentar by Liva — 23. maj 2016 @ 16:29

 12. Så himmelråbende uvidende en person skal man lede længe efter – kommunismen slog et tital millioner mennesker ihjel i det tyvende århundrede … “Sjovt”?!

  Kommentar by Migranter gider ikke telte — 23. maj 2016 @ 16:50

 13. Fun fact! Fidel Castro og hans kammerat Ernesto Che Guevara har slået flere politiske modstandere ihjel end Pinochet. Alligevel står der sådan en romantisk glans omkring både Castro og Che Guevara.

  Kommentar by Johnson — 23. maj 2016 @ 16:52

 14. Den kokarde, som sad på den danske studenterhue før i tiden, var Malteserkorset. Men under 68`ernes alt mulige racismesnak morede elever sig i Astradskolen i Ljungby i Småland med at tegne malteserkors rundt omkring, indtil at skolens ledelse og forældrerådet bandlyste det.

  Men dermed var denne skolesag ikke ude af verden: storkommandør i Johanniterordenen, Thor von Rahden var oprørt. Malteserkorset er Johannitterordenens symbol, registreret over hele verdenen. Ordenen er kristendommens ældste hjælpeorganisation. De oprettede hospital for pilgrimmene i det hellige land 1070. Da broderskabet senere blev en ridderorden, som kæmpede mod de vantro arabere og osmanner, blev de fordrevet til Malta. Deres korsmærke kaldes derfor Malteserkorset.

  Johannitterordenen kunde ikke være tjent med, at en skole i Ljungby sammenblandede deres ordenskors med nazismen. Von Rahden vilde have en undskyldning. Ellers måtte man gå rettens vej. Skolens rektor, Gunnel Henriksson, svarede ikke på henvendelsen. Så opfordrede von Rahden den svenske afdeling af Johannitterordenen at henvende sig til ordenens protektor i Sverige, kongen selv, Carl 16. Gustav.

  Hvordan det gik med det, ved jeg desværre ikke.

  Kilde; bl.a. avisen “Smålänningen 21.marts 2006.

  Kommentar by Gertrud — 23. maj 2016 @ 20:56

 15. Må jeg så få et hagekors på min studenterhue? Der må vel være lige rettigheder i den kulturradikale verden.

  Kommentar by Niels — 23. maj 2016 @ 22:18

 16. Kommunisme bliver åbenbart i visse kredse betragtet som “lidt sjovt”. Er det så også bare sjov og ballade hvis man får et hagekors i huen?

  For øvrigt er Margit Warburg jøde, så ikke overaskende at hun støtter kulturradikalismen som sin etniske kollega Mikael Rothstein.

  Kommentar by Jannik — 23. maj 2016 @ 22:53

 17. Tilsyneladende har de unge ikke fattet et dyk af hvad en studenter eksamen staar for,og hvorfor skulle de det, for 40 aar siden ville mange af dem ikke have en chance for at faa huen pga. manglende evner.Oh Danmark

  Kommentar by dunk — 24. maj 2016 @ 00:47

 18. Tja idag uddeles huen vel nærmest for og kunne skrive sit navn, have læst en bog og kunne slå op i den, og genfortælle lidt fra den.

  Kommentar by P — 24. maj 2016 @ 08:35

 19. Vender halvmånen ikke den forkerte vej? Det kan da give krænkelses-ballade.

  Kommentar by Gunnar Biering — 24. maj 2016 @ 16:14

 20. Jeg vil have et med Thors hammer på :)

  Kommentar by bella — 26. maj 2016 @ 09:10

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper