25. maj 2016

Paradigmeskifte i slowmo: Det som ‘aldrig kunne lade sig gøre for 3 år siden’ kan ofte ‘lade sig gøre’…

Norbert Hofer fra Haiders frihedsparti var blot 31.000 stemmer fra at blive præsident i Østrig, og med Marine Le Pen i Frankrig og et muligt Brexit i England er nationalstaterne så småt ved at vågne. En meningsmåling giver sågar Donald Trump en svag føring over Hillary Clinton, og man kan roligt sige at status quo har rykket sig til højre for midten. Måske er der noget apolitisk politikerlede over det, i lighed med Pegida-bevægelsen, men kræsenhed er en luksus vi ikke har råd til at have. Den stemning, følelse eller populisme der kan mindske skaderne ved masseindvandringen er den rette. Uden forbehold.

Herhjemme er Nye borgerlige det bedste bud på et paradigmeskifte, for selvom Martin Henriksen på sin vis er skarp nok, så har partiet valgt ikke at satse med ultimatummer, der i værste fald, kunne sætte partiet femten år tilbage. Et DF der ikke er medansvarlig for masseindvandringen, er desværre også et DF helt uden indflydelse. Problemet er ikke bare, at et ultimatum risikerer at gøre Mette Frederiksen til statsminister, men at Thulesen-Dahl hermed også gør sig selv til statsministerkandidat for en mulig mindretalsregering uden mandater til at vedtage andet end velkomstflyers på arabisk.

Det store problem er på sin vis, at det højreorienterede håb Inger Støjberg har vist sig at være en lidt for god partisoldat. Holdningen hos Venstre blev fint illustreret ved Støjbergs tv-optræden foran en Nørrebro-bar for et par uger siden, hvor hun beder et par tilfældige indvandrere opføre sig ordentligt. Seancen bevirkede at hun kom for sent til en debat i Folketinget om at løse ‘migrationspresset’. Det kan godt være hun er forhadt på venstrefløjen, men det redder ikke Danmark, og som ministeransvarlig burde hun tale noget mindre om indvandrere, og handle mere offensivt i forhold til indvandringen som sådan.

Selv Liberal Alliance kan af og til sige fornuftige ting, seneste Merete Riisager, der vil have færre asylansøgere, og vil “stoppe fuldstændigt med at tildele asyl til spontane asylansøgere i to år”. Ord er gratis, men nye partier vil ændre vilkårene, og mon ikke det endelige paradigmeskifte overvejende vil ske indenfor nuværende partier. EU-forelskede karrierepolitikere skal have megen virkelighed, før de ændrer holdning, men velfærdsstats-fikserede Socialdemokraterne er ved at være møre.

De skal dog længere ud. Meget længere ud, men det er dog trods alt et skridt på vejen, at de så småt begynder at mærke konsekvenserne på egen krop. Eksempelvis den i dag 76-årige Jens Okking, der efter et langt liv som socialdemokrat, nu er gemt af vejen på en plejecenter i Næstved, hvor alt sejler. “Senest har han fået fjernet samtlige tænder i munden på grund af svigtende pleje”, skrev BT. Den danske Dirty Harry. Nu uden tænder.

(Jens Okking som den handlekraftige betjent Karl Jørgensen i Anders Refns Strømer, 1976; Foto: YT)

Henrik Sass-Larsen blev interviewet til søndagens Politiken, og kom her med fornuftige udlændingepolitiske udmeldinger, der ifølge flere medier blev bakket op af Mette Frederiksen og Dan Jørgensen. Humlen er dog som altid i detaljen, for ingen af de tre vil opsige konventionerne, og Dan Jørgensen mener blot at ‘ikke integrerbare skal begrænses så meget som muligt’. Lidt mere giftig retorik fra folk tættere på toppen, men når alt kommer til alt, blot retorik. Paradigmeskiftet skal nok komme, men vi skal længere ud, meget længere ud.

Kristian Thulesen-Dahl forsøger meget fornuftigt, at tage Sass Larsen på ordet, og pointerer at de to partier tilsammen blot mangler seks mandater for at gøre en maksimumgrænse for asylansøgere til gældende dansk lov. “Jeg vil brygge kaffe med det samme.”, lød det konstruktivt. Hvis DF gør Sass Larsens tanker til et konkret lovforslag, ville det blive nedstemt uden videre debat.

Her lidt fra interviewet, der ikke rykker i sig selv, men dog trods alt understreger at Danmark og resten af Europa er ved at gøde jorden for et paradigmeskifte i slowmotion – Sass vil have en maksimumgrænse for asylansøgere.

“Der skal sættes tal på, hvor mange asylansøgere og flygtninge Danmark kan tage imod. Det mener den socialdemokratiske gruppeformand, Henrik Sass Larsen, hvis hovedprincip er, at ‘Danmark skal tage imod så mange, som vi kan integrere succesfuldt’.

Han tør ikke i dag nedfælde et sådant tal, men svarer, at tallet er ‘nærmere 1.000 end 10.000 om året, hvis det er dem, der er svært integrerbare’.

… Kontrollen med antallet er en afgørende opgave for politikerstanden, siger han:

‘Danmark må på en eller anden måde sørge for at få herredømmet over, hvor mange der kommer til landet. Før man gør det, tror jeg ikke, at befolkningen får rigtig tillid til os. Vi må prøve at afsøge alle muligheder for lovgivningsmæssigt at gøre det. Hvis vi får styr på det, og vi lægger et kriterium ind om, at vi tager så mange, som vi succesfuldt kan integrere, så tror jeg, folk vil have tillid til os’.

Men det vil jo indebære et brud på asylretten, hvis man på et tidspunkt når over det antal?

‘Vi må afsøge alle områder på det. Jeg noterer mig, at det, som aldrig kunne lade sig gøre for 3 år siden, nogle gange kan lade sig gøre. Jeg skal ikke have brudt nogen konventioner eller lave noget ulovligt‘, siger Henrik Sass Larsen.”

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/73737/trackback

29 Comments »

 1. Det virker som en række besynderlige sammenkædninger, for på trods af bemærkningen om politikerledens indflydelse, så er det noget naivt og vægelsindet på den ene side, at se DF som fundament for “paradigmeskifter”(åhh Ja det parti har leveret mange, og profeteret om flere), men på den anden side retfærdiggøre deres glosuppe politik krydret med verbal forargelse, som en bydende nødvendighed for politisk indflydelse og ikke mindst resultater.

  At Trump pludselig skulle passe ind i kabalen virker også ret aparte, og man fornemmer en lemmingeagtig tro på, at kaos liberalisme både kan forenes med traditionel borgerlighed, national folkelighed samt guld og grønne skove fristes man til, at fortsætte!

  At fatamorganaet kan være så forvrængende, solen så blændende og ikke mindst, at historieløsheden er så dominerende, at man fuldstændigt kan ignorere fundamentale modsætninger og latente storkriser internt i udviklingen er om ikke morsomt så tragikomisk i en klasse for sig…

  Kommentar by Pedersen — 25. maj 2016 @ 16:56

 2. Norbert Hofers knebne valgnederlag illustrerer jo også problemet. Han fik et klart flertal blandt hvide østrigere, og et endnu klarere flertal blandt folk af østrigsk afstamning, men taber på muslimske stemmer. Politikerne bliver desværre ved med at give statsborgerskab til ikke-danskere og dermed undergraves muligheden for at stemme sig til en løsning. Så “længere ud” kan hurtigt nå at blive for sent.

  Kommentar by Odo — 25. maj 2016 @ 16:56

 3. Jeg tror egentligt ikke, at folk stemmer for mere højreorienterede løsninger fordi de går ind for dem. De stemmer mod det vi rod har, og i mod mere varm luft fra de etablerede. De stemmer ikke for Trump men i mod Hillary og hendes øvre middelklasse segments liberalisme.
  Hvis forholdene i Europa nogensinde normaliserer sig mht muslimer og indvandring, siver stemmerne tilbage igen.

  Kommentar by mb — 25. maj 2016 @ 17:22

 4. Jeg har allerede skrevet så meget om min skuffelse over DF siden valget, at ingen gider læse det mere. Men det er blevet en kæphest nu.

  DF har truffet deres valg. Dem om det. Jeg, og sikkert mange andre havde foretrukket noget andet.

  Problemet er her, at det nu er et spørgsmål om vi som nation skal gå til grunde hurtigt, med den smerte der deraf følger, eller om vi skal lide en lang og smertefuld død. DF’erne har valgt det sidste – og de af dem som sidder i folketinget tager sig godt betalt, mens de fra første række i salen betragter nationens undergang.

  Er det forræderi? Jeg mener ja.

  Kommentar by Polka Charlie — 25. maj 2016 @ 17:26

 5. Sass’ udtalelse var et bluff, der ikke bakkes op om af den utålelige formand Frederiksen.
  Se Camres postering herom på
  https://www.facebook.com/mogensnjcamre/posts/1119006561495812 og i øvrigt kan hans andre posteringer anbefales.

  Kommentar by Byggemester — 25. maj 2016 @ 17:31

 6. > Kommentar by mb — 25. maj 2016 @ 17:22

  Forholdene ‘normaliserer’ sig aldrig igen, hvis muslimerne når et tilstrækkeligt stort antal – og de er altså ikke langt fra dette.

  Når 20% af den danske befolkning om en halv generation er muslimsk – med en langt lavere gennemsnitsalder og langt højere fertilitet – så får danskerne virkelig sat kniven for halsen. Vi er langt tættere på katastrofen/tragedien, end folk tror.

  Kommentar by Polka Charlie — 25. maj 2016 @ 17:32

 7. “Han tør ikke i dag nedfælde et sådant tal, men svarer, at tallet er ‘nærmere 1.000 end 10.000 om året, hvis det er dem, der er svært integrerbare’.”

  Hvorfor overhovedet tage 1.000 hvis man ved på forhånd at de er “svært integrerbare”?

  Det politikere som sass og alle andre gør her, svarer til en familiefar med småbørn der insisterer på at adoptere en ulv som familiens nye kæledyr istedet for en labrador. Det giver kun mening hvis der er en bagvedliggende årsag til at de handler som de gør, imod al sund fornuft.

  Udover det burde du begynde at sende den slags artikler ind som læserbreve overalt kim møller, det er fremragende skrevet.

  Kommentar by per — 25. maj 2016 @ 17:51

 8. Det burde faktisk være en kronik i politiken..

  Kommentar by per — 25. maj 2016 @ 17:56

 9. Eksempelvis den i dag 76-årige Jens Okking, der efter et langt liv som socialdemokrat, nu er gemt af vejen på en plejecenter i Næstved, hvor alt sejler. “Senest har han fået fjernet samtlige tænder i munden på grund af svigtende pleje”, skrev BT. Den danske Dirty Harry. Nu uden tænder.

  Men med en folkepension der er suppleret med 50.000 kr. per maaned i EU pension.

  Kommentar by Erling — 25. maj 2016 @ 18:05

 10. mb

  Jeg ser nu ingen begrundelse for, at stemmerne skulle sive tilbage.

  Uenigheden er ukontrollabel indvandring og afgivelse af magt til EU, eller som Sass siger: ” Jeg skal ikke have brudt nogen konventioner eller lave noget ulovlig’ (i forhold til eksterne magthavere: EU, domstole mv.).

  Bortset fra disse to kompromisløse uenigheder, er resten eksisterende politik.

  DF dækker traditional S/SF, men med stop for EU og indvandring
  NB dækker LA og traditional K, men med stop for EU og indvandring
  DS dækker traditional V, men med stop for EU og indvandring

  DF, NB og DS kunne altså sagtens dække Folketinget parliamentarisk og løse de vanvittige politiker-skabte problemer, som nu ødelægger landet, uden at den danske befolkning ellers vil kunne mærke nogen forskel i hverdagen.

  De såkaldte “mere højreorienterede løsninger” kunne ligesågodt have været normen i Europa, hvis ikke medierne/venstrefløjen havde kastet sig ud i et gakket og irrationelt ideologisk korstog mod de oprindelige europæere i deres eget hjem.

  Kommentar by traveler — 25. maj 2016 @ 18:05

 11. 3/mb

  “Jeg tror egentligt ikke, at folk stemmer for mere højreorienterede løsninger fordi de går ind for dem. De stemmer mod det vi rod har, og i mod mere varm luft fra de etablerede.”

  Sådan har jeg det.

  Kommentar by Liva — 25. maj 2016 @ 18:21

 12. Sætter man en Martin Henriksens popularitet og moment overfor en Uffe Elbæks, så falder Hr. Møllers analyse og slet skjulte spådomme ikke bare helt til jorden, men kategorien spøg og skæmt..!

  Kommentar by Pedersen — 25. maj 2016 @ 18:29

 13. i..

  Kommentar by Pedersen — 25. maj 2016 @ 18:29

 14. > Kommentar by traveler — 25. maj 2016 @ 18:05

  Det giver ikke mening, at tale så meget om DS. Morten Uhrskov Jensen er en fantastisk debattør og en kæmpe kapacitet på udlændingeområdet, men han er en dårlig politiker. DS er politisk diffust og dækker altså næppe det, man kan kalde ‘kerne Venstre’. Jeg mener faktisk nærmere, at de er en direkte konkurent til DF. Man kan nærmest ikke lirke et A4-papir ind mellem de to partiers politik. Så jeg tror desværre ikke – realistisk set – at der er plads til DS. NB vil tage vælgere fra DF’s højrefløj/borgerlige-segment samt fra Venstres højrefløj og fra de Konservatives “hvide fløj”. DF vil løbe med alle de kollektivistisk orienterede vælgere.

  I København har DS i følge mine oplysninger omkring 10 medlemmer, NB vist lige i underkanten af 200. Jeg ved ikke hvor mange DF har, men mit gæt er at det er ca. 1000-1500 medlemmer.

  Kommentar by Polka Charlie — 25. maj 2016 @ 18:35

 15. Hvorfor skriver man iøvrigt som om, at Dansk Samling eller Nye Borgerlige allerede har parlamentarisk indflydelse? Den borgerlige regering har lige proklameret, at skatten på arbejde hæves! DF har brugt det meste af det sidste halve år på, at nærme sig S som har gjort det samme overfor DF, et DF der iøvrigt i stadig hårdere tone distancerer sig ikke bare fra DP men også andre “borgerlige” minimalistiske grupperinger.

  Den kommende DFS regering skal nok blive populær, men hverken Thulesen eller Frederiksen kommer til, at række ud efter eller flytte sig mod det “nationalkonservative” hylekor, det bliver nok nærmere den anden vej rundt, og så kan man jo bare håbe for de forargede, at hukommelsen er lige så dårlig som den historiske erkendelse er, så pillen ikke bliver alt for bitter..

  Kommentar by Pedersen — 25. maj 2016 @ 18:56

 16. Så lykkedes det alligevel at redde Europa :)

  Kommentar by Asger Trier — 25. maj 2016 @ 19:09

 17. Tjo.. tja.. Vi har altså en indvandring der er større end under Poul Nyrup. Det er den virkelighed vi står i. Et støtteparti kan sagtens pege på Lars Løkke som statsminister, men tvinge ham til at spille bold ved at blokere for al hans lovgivning ellers.

  Det er den eneste chance Danmark har, og den er bedre end Nyrupske indvandrings-tal.

  Udmeldingerne fra Socialdemokratiet tolker jeg som ren retorik for at kapre vælgere.

  Tror Nye Borgerlige kommer ind, men Pernille virker til at være en snakke-politikker der forfalder til retorik istedetfor handling. Hun skal nok få sine visioner og gejst knust på dansk politiks træge mølle. Morten Uhrskov derimod – han står 100% fast på en reel ændring. Hans ulempe er måske at han ikke er ligeså god til at markedsføre sit parti som Pernille er, men på den lange bane er det ham der kommer til at stå med den lange ende.

  Kommentar by Morten — 25. maj 2016 @ 19:12

 18. Thi hi hi, tro er noget man kan gøre i kirken eller på bedetæppet. Politisk indflydelse er ligeså meget kold is i maven som korrekte politiske holdninger i tiden er, og de gamle og parlamentariske erfarne partier samt enkeltpersoner, kan forvandle selv de mest stålsatte til tudende Jakob Haugaard typer, der bare vil hjem uanset retoriske bortforklarene undskyldninger.

  Kommentar by Pedersen — 25. maj 2016 @ 19:39

 19. Kim Møller i topform. Tak.

  Kommentar by Tintin — 25. maj 2016 @ 20:03

 20. @ -> 9 Erling

  Tak for oplysningen. Jens Okking fik en livsvarig invalidepension fra EU-Parlamentet på 52.130 kroner om måneden. Plus det løse.

  Og pensionen forhindrede ham ikke i at arbejde videre som skuespiller. Men han er en god socialdemokrat.

  Kommentar by MartinH — 25. maj 2016 @ 21:21

 21. Mon Messedrengen får råd til, at få fjernet sine bisser? Eller er han allerede tandløs…

  Kommentar by Pedersen — 25. maj 2016 @ 22:31

 22. Jeg er uenig med Pedersen — 25. maj 2016 @ 16:56. ‘Det virker som en række besynderlige sammenkædninger’,skriver du. Du mener ikke dine egne tanker, som umiddelbart er lidt floromvundne, synes jeg, men du mener Uriaspostens blogtekst ovenfor.
  Den synes jeg rammer den nuværende politiske situation og stemning meget godt. Jeg tror også vi står i et vadested, hvor det gamle regime nok inderst inde kan se at det har spillet fallit – invaderende horder af illegale muslimer i milliontal op af de europæiske motorveje helt op til Sverige flere tusinde kilometer mod nord fra Mekka og euroens og Grækenlands kollaps og de øvrige middelhavslandes nær-døds oplevelse, taler med store bogstaver, som er svære at overse selv for de mest forstenede apparatjiks.
  Måske holder dæmningen endnu nogle år Hofer blev ikke valgt og le Pen, Trump og Wilders får måske ikke magten i denne omgang og Brexit bliver kun højrefløjens våde drøm, men om ikke så mange år sker det. Paradigmeskiftet.
  Fremført af filosoffen Thomas Kuhn i det videnskabelige værk The Structure of Scientific Revolutions. Som vi antimarxister i sin tid fandt stor trøst i og håbede ville nå at redde os fra det danske Gulag, vi var tiltænkt af ‘kammeraterne’:-)
  Kuhns epistemologiske teori gik på, at der inden for en videnskab findes et dominerende paradigme i en tidsperiode. Denne udfordres af nye paradigmer, hvis der findes nye videnskabelige tilgange, der er bedre til at finde og løse videnskabelige problemer. Disse konkurrerende paradigmer kan sameksistere i en rum tid, men når balancen skifter fra overvejende at have flest, der støtter det oprindelige paradigme til at være flest, der støtter det nye paradigme, hvorved dette bliver det dominerende, sker en videnskabelig revolution og dermed et paradigmeskift.

  Vi kender ‘kammeraternes staveplader’ når vi hører dem og du bruger en af dem, når du skriver, “at historieløsheden (Uriaspostens) er så dominerende, at man fuldstændigt kan ignorere fundamentale modsætninger og latente storkriser internt i udviklingen”. Det er en af de marxistiske staveplader, du lirer af her. Den kender vi. Det er det gamle paradigme, der nu er afløst af et nyt. Det er det er netop dette skifte, der giver håb for fremtiden – trods det nuværende mørke i landet.

  Kommentar by A-mad — 25. maj 2016 @ 22:45

 23. 4. “DF’erne har valgt det sidste – og de af dem som sidder i folketinget tager sig godt betalt, mens de fra første række i salen betragter nationens undergang.”
  – hvad gør vi andre almindelige danskere – og hvad gør du, for at vi ikke går under??????
  Har vi nogen handlemulighed, som ikke benyttes? I et demokrati handler det om at se, hvor der er flertal for ens ønsker.

  Kommentar by britta due andersen — 26. maj 2016 @ 09:22

 24. Rigtigt, britta due andersen — 26. maj 2016 @ 09:22. Men hvornår er nok nok?

  Der er ingen regel uden undtagelser. De få tusinde frihedskæmpere og sabotører under sidste besættelse blev forfulgt som terrorister og var forhadt af et flertal af befolkningen indtil kort før befrielsen, hvorefter de blev ‘rehabiliteret’ som helte (mildest talt!).
  Selv deres stikkerlikvideringer blev dem tilgivet.

  Husk at det er altid vinderne, der skriver historien.
  Europas nuværende og fremtidige historie vil også se vidt forskellig ud, hvis den bliver beskrevet set med islamiske øjne i forhold til hvordan den vil se ud, hvis den vil blive beksrevet set med kristne øjne.

  Det er det kampen drejer sig om.

  Kommentar by A-mad — 26. maj 2016 @ 10:00

 25. Ja hvad sker der for at ingen graver i det faktum at Okking med 50.000 hver måned kunne vælge private løsninger. Som minimum burde der vel være en vinkel på det. Det fremstilles jo som om han er fattig stakkel uden penge.

  Kommentar by Anders H — 26. maj 2016 @ 15:21

 26. Anders H, det er egentlig ligegyldigt i denne sammenhæng. Det væsentlige er, at det socialdemokratiske system har nogle alvorlige indbyggede fejl. At Jens Okking ikke har valgt privat pleje (måske af ideologiske årsager eller demens) hjælper ikke alle de andre plejekrævende danskere.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 26. maj 2016 @ 16:13

 27. #22 A-mad: “Disse konkurrerende paradigmer kan sameksistere i en rum tid, men når balancen skifter fra overvejende at have flest, der støtter det oprindelige paradigme til at være flest, der støtter det nye paradigme, hvorved dette bliver det dominerende, sker en videnskabelig revolution og dermed et paradigmeskift.”

  Eller med andre ord: Mennesker er som får, der søger trygheden i en flok af får, som dem selv.

  Nu tilbyder vi så en anden flok, og vi kan let forklare hvorfor vores flok er bedre og mere overlevelsesdygtig.

  Fårene er ved at skifte flok.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 26. maj 2016 @ 16:15

 28. Ja, The Times They Are a-Changin’.Hurra! https://www.youtube.com/watch?v=e7qQ6_RV4VQ

  Kommentar by A-mad — 26. maj 2016 @ 23:53

 29. […] Der synes at være et skred i vesterlændingenes erkendelse, som Kim Møller beskriver på Uriasposten […]

  Pingback by Monokultur » The Establishment strikes back — 27. maj 2016 @ 05:24

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper