23. juni 2016

EU-finansieret rapport omtalt på DR Online: “Højreradikale soloterrorister er farligere end jihadister…”

I sidste uge kunne flere medier fortælle, at febersyge Betina fra Nørrebro blev reddet af Omar og Hassan, der af ren og skær alturisme skaffede hende en pakke Panodil Zapp midt om natten. Hun er sygeplejerske der freelancer i reklamebranchen, og medierne er ikke kræsne når budskabet er politisk spiseligt. Faith in humanity restored.

Ofte er propagandaen mere spidsfindig. Eksempelvis kunne DR Nyheder i går fortælle, at ‘højreradikale soloterrorister er farligere end jihadister’. Historien er sakset fra venstreorienterede The Guardian, der opridser en rapport fra Royal United Services Institute. The Guardian opstrammer ikke i overskriften, og præciserer i overensstemmelse med virkeligheden, at rapporten ikke omhandler trusselsniveauet som sådan. Noget der helt er udskrevet i Ritzaus opkog.

“The media, and consequently public attention, is largely focused on violent Islamist extremists; while this may reflect the broader threat, it is at odds with that from lone actor terrorism,” the report says.”

Fra DR Online (Ritzaus bureau) – Rapport: Højreradikale soloterrorister er farligere end jihadister.

“Højreradikale soloterrorister er ansvarlige for langt flere drab og kvæstede end islamistiske jihadister, der handler på egen hånd. Det er en af konklusionerne i en omfattende rapport fra den britiske tænketank Royal United Services Institute, skriver The Guardian.

Rapporten har gennemgået politisk og religiøst motiverede terrorangreb i Europa fra 2000 til 2014, og her har 94 mennesker mistet livet i forbindelse med terrorangreb udført af højreradikale, der handler på egen hånd. Til sammenligning er kun 16 personer blevet dræbt af islamistiske jihadister, der agerer alene.

Ifølge eksperterne skaber den store mediefokus på truslen fra islamistisk terrorisme et vrangbillede af virkeligheden i forhold til den trussel, som politisk terrorisme fra den yderste højrefløj udgør.

(DR Nyheder, 22. juni 2016)

Humlen er som altid i detaljen. Undersøgelsen omhandler ikke terrorisme som sådan, men den særlige form der går under betegnelsen ‘lone wolf’. Da højreorienterede (i sagens natur), ikke er en del af en større voldelig ideologi, og derfor sjældent har kontakt til voldelige grupper, vil langt de fleste eksempler på højreorienteret terror automatisk være i kategorien ‘lone wolf’. Højrefløjens iboende fredelighed maksimerer truslen fra enlige ulve, så at sige.

Omvendt med islamisme. Selvom medierne næsten per refleks udråber ugens jihadist som værende en (psykisk syg) ‘enlig ulv’, så er de typisk en del af noget større – har sympatiserende venner, og kæmper mere eller mindre målrettet for Islam eller Islamisk Stat. Omar Abdel Hamid El-Hussein og Nidal Malik Hasan kunne fortælle vennerne om sine planer. Anders Behring Breivik kunne ikke.

I en sådan undersøgelse er der masser af muligheder for at skrue på definitionerne. Hvad er terror, hvornår er en terrorist en ‘enlig ulv’ og fremdeles. I stedet for at se på antallet af dræbte, kunne man have fokuseret på antallet af sager. Breivik står alene for 82 procent af alle højreradikale terrordrab i Europa i de 15 år perioden omfatter.

Man kunne også have anskuet islamisk terrorisme i forhold til den relative andel af befolkningen. Selvom Danmark officielt har 5-6 procent muslimer, har vi haft i omegnen af ti islamistiske terrorsager. Flere relateret til venstreradikalisme, og nul komma nul nationalistiske/højreradikale. Nogenlunde det omvendte billeder får man ved søgninger i den EU-støttede undersøgelse. ‘Left-wing’ nævnes to gange (begge i indledende definition, eksisterer tilsyneladende ikke), Islam nævnes blot otte gange, men ‘Right-wing’ hele 34 gange.

“There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics.” (attr. Benjamin Disraeli)

(Royal United Services Institute, 2016: Lone-Actor Terrorism Final Report, pdf, 40 s.)

“The threat or use of violence by a single perpetrator (or small cell), not acting out of purely personalmaterial reasons, with the aim of influencing a wider audience, and who acts without any direct support in the planning, preparation and execution of the attack, and whose decision to act is not directed by any group or other individuals (although possibly inspired by others).” (Defining ‘Lone-Actor Terrorism’, Methodology, s. iv)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/74284/trackback

14 Comments »

 1. Men men men Breivik! husk nu Breivik for fanden, og ignorer alt det andet terror. Allahu Gay Bar!

  Kommentar by Dave — 23. juni 2016 @ 16:06

 2. Hvor finder de alle de højreorienterede terrorister henne?

  Kommentar by mb — 23. juni 2016 @ 16:19

 3. New York Times, med Politiken i hælene, prøvede for en uge siden at sælge et forvrænget billede, da de skrev, at der de sidste ti år var begået flere terrordrab af almindelige amerikanere end af muhamedanske amerikanere, og at dette satte Orlando ‘i relief’.
  De glemte blot at fortælle, at det var i absolutte tal.
  Når man korrigerer for gruppestørrelse (hvor mange er muhamedanere, hvor mange er almindelige amerikanere), er muhamedanerne overrepræsenteret for begåelse af terrordrab, med en faktor 200!!!
  Det siger dog noget.

  Luk de såkaldte journalistuddannelser.

  Kommentar by Bastardo — 23. juni 2016 @ 16:22

 4. Engang var ordet tænketank noget nyt og givende, anno 2016 er tænketank udvandet til noget kommunistisk og socialistisk ligegyldigt ævl som ingen har glæde af, det man bemærke i dette år er at Lars Uløkke er kollapset til et ligegyldigt politisk ringvrag og levebrødspolitiker, politikerne kæmper for et EU da det er deres retræte post efter tabt valg, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 23. juni 2016 @ 16:30

 5. Assange om Clinton og Brexit

  We have upcoming leaks on Hillary

  https://youtu.be/bTHkMuT8tOI

  Kommentar by Winston Churchill — 23. juni 2016 @ 17:06

 6. Man er godt nok frisk på at manipulere…

  Kommentar by Phil — 23. juni 2016 @ 17:09

 7. Historikeren Hans Hauge har tidligere i en kronik fastslået videnskabeligt at Anders Breiviks aktioner hører inde under betegnelsen ” BORGERKRIG”. Det var destruktive Quislinge landsmænd han angreb. I Danmark kaldet NYHIPOER.-I øvrigt: For mange kommentatorer roder rundt i begreberne kommunistisk,socialistisk, når det i virkeligheden er tosseliberale fundamentalister ,som sætter dagsordenen.

  Kommentar by dansker — 23. juni 2016 @ 17:11

 8. Hvis jeg skulle lave en sådan rapport, ville jeg finde ud af, hvorfor dem der slår færrest ihjel er farligere end dem, der forårsager, det overvældende antal mord.
  Men hvis man hverken må skrive eller udtale et ord, der definere problemet, så kan jeg selvfølgelig heller ikke lave en rapport, der kommer nær sandheden.

  Kommentar by Menig 442 — 23. juni 2016 @ 18:41

 9. https://www.youtube.com/watch?v=AAKxQOEQGRg

  Kommentar by Winston Churchill — 23. juni 2016 @ 20:08

 10. Jeg synes stadig det er forkert at tillægge Breivik nogensommhelst politisk værdi. Dokumentationen af hans opvækst og hele status viser med al tydelighed at der mest af alt var tale om et psykiatrisk tilfælde der blot hægtede sig på en markant sag i samtiden, med det formål for øje at dyrke sine helt egne dæmoner.

  At han så bliver tillagt alskens motiver og værdier er en anden snak.

  Kommentar by Høgsbro — 23. juni 2016 @ 20:26

 11. 10 Høgsbro.- Din Scaveniussubjektivitet er ikke faktuel.- Nærmest Polle i Snave agtig.

  Kommentar by dansker — 24. juni 2016 @ 00:14

 12. “Polle i Snave agtig”

  Hehe.

  danskers diagnose af Høgsbros pip virker mere rammende end de politisk bestemte pc diagnoser H læner sig op ad.

  Det er jo en kendt sag at man i tider af krig fremstiller sine modstandere som “sindssyge”. Alle nationalister er f.eks. pr. definition sindssyge ifgl. den kulturradikale ordbog. Jeg på min side synes at Ida Auken, Zenia Stampe, Vestager, ja selv fadbamsen og Christian Jensen (som lover Egypterkongen fortsat børnelemlæstelse i Danmark) er sindssyge selv om det er i varierende grad, og med delvist forskellig “motivation”.

  Det er usikker om forsøget på at stemple Breivik og lignende personer som sindssyge gavner den dagsorden som forsøger at sætte. Man forsøger nok at bremse identifikationen med Breivik – nu er det bare sådan at der i vores tid er så mange som render rund med en diagnose, og endnu flere som under påvirkning af tidens rasende fart og den kulturradikales smadring af vores samfundssystem, tab af traditionelle holdepunkter, familien, etc. både fysiske og psykologisk, faktisk kunne tænkes at identificere sig med begrebet “en psykisk syg”.

  Husk lige på at “psykisk syg” ikke længere er en lægelig definition. Det er også blevet synonym med at “være offer for systemet”, “udsat for mobning eller diskrimination” osv. osv. En del folk med psykiske problemer kunne måske føle en solidaritet med Anders Behring Breivik på det grundlag.

  Ja det er et farligt spil, når man (“myndighederne”) ikke bare lader kendsgerningerne og det faktuelle stå for sig selv, og når retssager om polemikken omkring dem vikler sig ind i utallige forsøg på at dreje på vinkler og motiver for at komme til en “konklusion” som måske kan sælges til et flertal. For konklusionerne og forløbenes udgang og endelige effekt er uforudsigelige.

  De kan nemt til at komme til at virke modsat. Men magthavere og deres lakajer ser ud til at elske manipulation for dens egen skyld. Tiltroen til at soberhed, redelighed, ærlighed og rationalitet er nok, synes at være så lille i de herskende kredse, at man efterhånden rent vanemæssigt forvrænger alt hvad man kan komme i nærheden af, selv når det ikke er påkrævet eller gavnligt.

  Det betyder også at paranoiaen blandt magthaverne har nået enorme højder. De kommer snart til at snuble over deres egne fødder og falde i deres egne fælder. Hillary for Prison 2016 kunne være en begyndelse lige som Brexit. Hurra i øvrigt! http://hillaryforprison.net/

  Kommentar by Balder — 24. juni 2016 @ 08:18

 13. Rettelse: retssager og polemikken omkring dem.

  Kommentar by Balder — 24. juni 2016 @ 08:32

 14. Et af de få fornuftige elementer ved kristendom er at folk skal dømmes på deres gerninger. Altså er det irrelevant at straffe ud fra de motiver folk har for at gennemføre ugerningerne.

  Hvis man holdt sig til den kristne definition ville vi slippe for misvisende opgørelser som denne EU-rapport. Så måtte forskerne nemlig bruge objektive kriterier, f.eks. hvor mange indvandrere der dræber den oprindelige befolkning i forhold til det modsatte.

  Kommentar by perhag — 24. juni 2016 @ 17:28

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper