12. juli 2016

Lektor: Vi lever i ‘det post-nationale demokrati’, “Det er… udemokratisk at melde sig ud af EU.”

Lektor Tore Vincents Olsen har været tilknyttet EU-projektet ‘Accept pluralism’, og er i sagens natur bekymret når folket ikke makker ret. Læserbrev af i Dagbladet Information – Det er udemokratisk at stemme sig ud af EU.

“Nogle byder Brexit-beslutningen velkommen og finder den fuldt ud demokratisk. Andre accepterer den, men er kritiske over for beslutningen og sætter spørgsmålstegn ved kvaliteten af den demokratiske proces, der ledte frem den. En vigtigere demokratisk indvending er imidlertid, at en beslutning om at forlade EU i sig selv er udemokratisk uanset kvaliteten af processen. Det er simpelthen udemokratisk at melde sig ud af EU.

Den første demokratiske indvending er, at beslutningen er truffet hen over hovedet på en masse borgere – de andre borgere i EU – hvis liv og status som medbeslutningstagere på, hvad der hidtil har været europæiske beslutninger, berøres og ændres som følge af Brexit. Briternes beslutning om at stemme om EU-medlemsskabet umyndiggør resten af EU’s borgere i forhold til en politisk beslutning, som har vidtrækkende konsekvenser for dem.

… briternes beslutning om at ‘tage kontrollen tilbage’ betyder, at de tager kontrollen fra andre i forhold til at være medlovgivere på beslutninger, som hidtil blev anset for at angå alle europæere i fællesskab. At tage kontrollen fra andre uden deres medbestemmelse er ikke demokratisk. Firkantet sagt berøver et mindretal flertallet en del af deres politiske rettigheder. …

Bag accepten af briternes farvel til EU ligger en forestilling om, at demokrati er lig med national selvbestemmelse. Den overser, at individer og borgeres interesser og relationer i vores tid ikke kun er spundet nært sammen med deres landsmænds, men sammen med en meget bredere kreds af personer. Demokratiet indebærer derfor, at alle bør have lige indflydelse på de beslutninger, der vedrører deres interesser og relationer, uagtet at de går på tværs eksisterende nationale grænser. Det rummer en udvikling fra det nationale til det post-nationale demokrati.”

Oploadet Kl. 23:58 af Kim Møller — Direkte link26 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/74618/trackback

26 Comments »

 1. Kan man forvente mere fra en underviser, ansat i det statsstyrede indoktrineringssamlebånd?
  Forbyd skat.

  Kommentar by Nielsen — 13. juli 2016 @ 00:51

 2. Jeg synes da også, at det ville være meget mere demokratisk, hvis alle landene fik en folkeafstemning om fortsat medlemskab af eu.

  Kommentar by fidibus — 13. juli 2016 @ 01:30

 3. Orwelliansk sprogbrug. Krig er fred og fred er krig. Danmark skal UD af EU, det kan kun gå for langsomt. Jeg stemmer på Dansk Samling til næste Folketings-valg. EU er jo kun et ekstra – og unødvendigt – bEUreaukrati i Europa, som er selvudnævnt. EU er IKKE Europa. WTO – Verdenshandelsorganisationen – skal nok sørge for, at vi stadig kan drive handel med EU-landene. Det er dobbelt-beskatnings-aftalerne, der er vigtige i samhandel mellem landene – og vi har ikke engang en dobbelt-beskatnings-aftale med Frankrig! Da Storbritannien (UK) gik ind i EF 1. januar 1973, fulgte Danmark med. Lad os følge UK med UD af EU-bEUreaukratiet!

  Kommentar by barfbag — 13. juli 2016 @ 03:05

 4. Apropos:Bøger, der er gode at blive kloge på mht til EU og den Europæiske Centralbank:1. A History of Central Banking and the Enslavement of Mankind. Forfatter: Stephen Mitford Goodson.2. A Throne in Brussels. Britain, the Saxe-Coburgs and the Belgianisation of Europe. Forfatter: Paul Belien.3. Ruling the Void. The Hollowing of Western Democracy. Forfatter: Peter Mair.4. Rødt, hvitt & blått. Om demokratiet i Europa. Forfatter: Asle Toje. Forlag: Dreyer (Dreyers Forlag, Oslo, 2012) Norsk. 5. Generation Identity. A Declaration of War Against the ’68ers. Forfatter: Markus Willinger. 6. A Europe of Nations. Forfatter: Markus Willinger.

  Kommentar by barfbag — 13. juli 2016 @ 03:20

 5. Kors for en gang sludder! Den mand må da være “samfundsfagligt” etableret, sandsynligvis med 4 ugentlige timer indoktrinering med ævl på RUC!

  Kommentar by pseudonym — 13. juli 2016 @ 06:27

 6. Gad vide, om Tore Vincents Olsen vil forklare os uvidende bæster om, hvor mange nationer der så skulle stemme ‘demokratisk’ om UKs udmeldelse?

  Skulle UK fx have bedt Rumænien, Letland, Burkina-Fasso eller for den sags skyld Indien og Kina om lov??

  Manden er notorisk idiot.

  Kommentar by Henrik Petersen — 13. juli 2016 @ 07:28

 7. Danmark ud af EU nu, det er udemokratisk at opkræve skat fra de Danske skatteydere og sende pengene til EU der omfordeler pengene til lobbyister og NGOer samt aflønner alle afdankede socialistiske politikere, en af de værste fra Danmark er Magrete Auken, det var ikke meningen at grænserne skulle stå åbne for person overskuddet fra Mellem Østen og Nord Afrika, EU er udemokratisk og politisk menneskefjendsk over for den etniske befolkning, Forbyd Islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 13. juli 2016 @ 07:50

 8. Nogle elementer af EU har været en katastrofe, f.eks. Schengens manglende ydre grænser og landbrugsstøtten, andre har været gode, f.eks. lavere priser på mobiltelefoni, bedre forbrugerbeskyttelse, blyfri benzin og andre fælles miljøregler, og frem for alt, ingen krige.

  Måske skubber indvandrerkrisen EU i den rigtige retning? Hvis Schengen bliver fikset og NATO lukker Middelhavet for menneskesmugling er min hovedbekymring væk.

  Kommentar by Zatopek — 13. juli 2016 @ 07:52

 9. “beslutningen er truffet hen over hovedet på en masse borgere”

  Der er intet til hinder for at “en masse borgere (i EU)” kan gøre nøjagtig det samme, derved er demokratiet opretholdt.

  Luk EU og det korrupte IKKE-valgte styre i Bruxelles. Endnu en gang er det åbenbart nødvendigt at fortælle at EU´s regnskab, for tyvende år i træk, IKKE er godkendt af den eksterne revision.

  Kommentar by Santor — 13. juli 2016 @ 07:52

 10. Jeg tror vi lever nær det postdemokratiske samfund. Vi lever afgjort i det postfaktuelle samfund. Vi er i de gode viljers vold, alt er relativt, alt hvad der tænkes kan være lige så godt som alt andet (mantra fra min skoletid). Intellektuelle og forskere mennesker minder mere og mere om åndemanere og heksedoktorer. Ham her er ikke engang den værste men giver et indtryk af hvad grød man fylder ind i unge menneskers hoveder.
  Vi lever også i sørgelige tider. Nå jeg tror jeg vil se til mine tomater og kartofler.

  Kommentar by River — 13. juli 2016 @ 08:03

 11. Lektor Tore Vincents Olsen vil så gerne ‘Accept pluralism’, men kan samtidig ikke acceptere det faktum, at der findes forskellige lande i EU. Lektoren er dybt intolerant og er en god grund til at forlade EU.

  Kommentar by Liva — 13. juli 2016 @ 08:03

 12. Demokrati? 65 % af Danmarks love bliver lavet i Bruxelles af folk vi ikke kender, vi ikke har valgt og ikke kan afsætte. Vi kender ikke engang deres forhandlinger, som vi kan kende hvert ord der bliver sagt i Folketingssalen. Demokrati ?

  Det sikre tegn på et totalitært samfund er, at folk ikke kan afsætte deres ledere, hvis de vil. EU er totalitært.

  Kommentar by BB — 13. juli 2016 @ 08:42

 13. Der er intet demokratisk ved den kunstige stat “EU”.

  Kommentar by Iznogut — 13. juli 2016 @ 08:49

 14. Manden er en rablende idiot, men han er sikkert langt fra alene på Århus Universitet, hvor han, efter hvad jeg lige kunne se, hærger. Vi betaler sådanne misforstre i dyre domme for at ødelægge vore unge.

  Lad de, der vil have anstalter, der spreder gift og rabies betale selv. Universiteterne koster det hvide ud af øjnene, og der kommer kun meget lidt godt ud af dem. Hvis folk får lov at beholde pengene, så kan de selv betale for det, der har værdi. Medicin, ingeniørkunst og en smule naturvidenskab.

  Kommentar by Svend — 13. juli 2016 @ 09:06

 15. Jeg tror, at med de evner han besidder, vil han også kunne konstruere en fortælling om det udemokratiske i, som vantro, ikke at underkaste sig islam. Ellers ydmyger man jo hele den muslimske verden.
  Kan man læse sig til idiot? Noget tyder på det.

  Kommentar by Menig 442 — 13. juli 2016 @ 09:21

 16. Det er også udemokratisk at kun amerikanerne kan vælge deres præsident idet deres valg påvirker resten af verden. Det må i det hele taget være udemokratisk overhovedet at afholde demokratiske valg verden over, al den stund, at der altid vil være tabere og vindere. Al magt til lektorer!

  Kommentar by Mikael — 13. juli 2016 @ 09:26

 17. @ Zatopek — 13. juli 2016 @ 07:52

  “Nogle elementer af EU har været en katastrofe, f.eks. Schengens manglende ydre grænser og landbrugsstøtten, andre har været gode, f.eks. lavere priser på mobiltelefoni, bedre forbrugerbeskyttelse, blyfri benzin og andre fælles miljøregler, og frem for alt, ingen krige.”

  Du glemmer lige Serbien Bosnien, Ukraine mm. og Euro”fællesskabets” bombetogter rund omkring… Og der er mere i vente hvis EU-dyrene får magt som de har agt. Deres frelserreligion skal udbredes uanset hvad det måtte koste.

  “lavere priser på mobiltelefoni, bedre forbrugerbeskyttelse, blyfri benzin og andre fælles miljøregler”

  Som om det skulle være EUs fortjeneste, hvis det overhoved stemmer at noget er blevet bedre. Garanti reglerne om produktansvar er for kort tid siden blevet ændret – nu mere lempelig for fabrikanter og forhandlere.

  Kommentar by Balder — 13. juli 2016 @ 12:06

 18. Ps. “Schengens manglende ydre grænser”

  Som om manglen på indre grænser ikke er skadeligt.

  Kommentar by Balder — 13. juli 2016 @ 12:16

 19. EU som konstruktion er aldeles udemokratisk, og kan – når vi seer bort fra den stasi brutale undertrykkelse, som EU trods alt endnu ikke har- mere sammenlignes med DDR end med et reelt demokrati. Direktiver bliver kylet ned over hovedet på de demokratisk valgte nationale parlamenter, så den demokratiske suverenitet totalt bliver undergravet på nationalt plan. (Mogens Lykketoft og Uffe Ellemann Jensen har med Deres folke arrogante kommentarer til Englænderne bevist, hvilket side at stregen de befinder sig på hvad folkebestemmelse angår). Kommisionen (som ingen rigtig blander sig i, eller kan blande sig i) styre suverent hen over hovedet, og EU parlamentet indflydelse kan kun bruges, hvis 2/3 del af det er enige om at afsætte kommisionen. Ellers er det et Micki Mouse parlament uden reel indflydelse. Mest tilpyntegenstand (på samme måde som DDR- parlamentet var). Uden EU ville man også lettere på nationalt niveau kunne bekæmpe islamiseringen af Europa, men med en Kommision, som kun lobbyister- sikkert også fra Den Arabiske verden- købe sig indflydelse til holdninger og juridiske direktiver.

  Englænderne har nu mulighederne for at lave frihandelseaftaler med australien og Indien (gamle commonwealth lande), og helt ærlig. Hvad kan EU-landende tilbyde, som man ikke kan få andre steder, både hvad højteknologi, fødevare o.a angår. EU er en dødsdømt kolos. Det er bare om at komme ud hurtigst muligt.

  Kommentar by Michael Unna — 13. juli 2016 @ 12:33

 20. Mit gæt er at EU er blevet solgt til den arabiske islamisering- via Barcelona erklæring o.a politisk korrekt pyntegodt diplomati. Ha en god dag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 13. juli 2016 @ 12:35

 21. Til anbefaling: glimrende youtube-kanal om korstogene.

  https://www.youtube.com/user/RealCrusadeHistory

  Kommentar by Erling — 13. juli 2016 @ 13:19

 22. Ups, forkert blogpost.

  Kommentar by Erling — 13. juli 2016 @ 13:19

 23. briternes beslutning om at ‘tage kontrollen tilbage’ betyder, at de tager kontrollen fra andre i forhold til at være medlovgivere på beslutninger, som hidtil blev anset for at angå alle europæere i fællesskab.

  Det er jo fuldkommen sort! Eller hvad med “firkantet sagt berøver et mindretal flertallet en del af deres politiske rettigheder“. Vi er virkelig derude, hvor overdrevet er forlænget med pap, stiger og gaffatape i metermål. Men den måtte naturligvis komme, det var jo bare et spørgsmål om tid for een eller anden på et højst spekulativt og meget snørklet akademisk grundlag forklarer de måbende danskere, at briterne har frataget portugiserne en del af deres demokrati og beslutningskraft.

  Kommentar by davidk — 13. juli 2016 @ 14:20

 24. Højst mærkværdig opfattelse af demokrati.

  Hans opfattelse er identisk med flertalstyrrani, det har vi ikke haft som tradition her i landet.

  Kommentar by mb — 13. juli 2016 @ 16:26

 25. @16:
  LOL

  Kommentar by Bastardo — 13. juli 2016 @ 18:57

 26. Der er kun en vej nu mediernes, embedsmændene, lobbyisterne, bilderbergerne, politikerne og de overnationale organers magt kan gå, og det er ned, ned og ned.

  Fremtiden tilhører folket og kun folket, som er drivkraften i skabelsen af folkets historie

  What is PolStrat ? – A People’s Project

  https://youtu.be/SDhBMe6T5y8

  Al betydelig magt vil blive demokratiseret, det er folkets mål og vilje, og det vil ske. Al repræsentativ magt vil blive stillet til ansvar for deres førte politik, når den overskrider visse grænser for dens beføjelse/mandat.

  Kommentar by Holger Danske — 16. juli 2016 @ 13:20

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper