14. september 2016

Ang. karaktermordet på Karina Pedersen: Velfærdsstaten er ikke bedre til at bryde social arv end USA

Hvis man kun spiller på modstanderens banehalvdel, så er det umuligt at tabe kampen. På samme måde med danske medier, der efter mere end en måneds debat om Mikael Jalvings sommerprogram på Radio24syv, som pavlovske hunde gik til angreb på mønsterbryderen Karina Pedersen.

Sagen kort. En halvkendt liberalist udgiver en erindringsbog, hvori hun argumenterer for, at velfærdsstaten ødelægger underklassen indefra. Alt krydret med personlige observationer fra ghettoen.

Mine erfaringer fra blokkene i Lystrup ligner til forveksling. Offentlig forsørgelse gør folk passive og uselvstændige, og fremelsker en offermentalitet, der forstærker problemet. En banal pointe, som flere har ytret de senere år, uden det har vakt større opmærksomhed.

Karina Pedersen er liberalist, og her er problemets kerne. Pludselig bliver subjektive erindringer opfattet som et ikke-venstreorienteret stridsskrift. Et partsindlæg der skal skydes ned for enhver pris, om nødvendigt med andres subjektive erindringer. Selektiv kritik er intet andet end et avanceret karaktermord, og det overrasker ikke, at TV2 Nyhederne nu har talt med Einar Bang Therkildsens klassekammerater. Velfærdsstaten er ikke til diskussion. Det multikulturelle samfund er ikke til diskussion.

Der er skrevet 100-vis af artikler om Karina Pedersens erindringer, men intet medie har forsøgt at verificere pointerne. Det kunne eksempelvis gøres med rapporten The Scandinavian Fantasy: The Sources of Intergenerational Mobility in Denmark and the U.S. (Heckman & Landersø), udgivet af Rockwoolfonden denne sommer. Velfærdstaten løser ikke sin fornemmeste opgave. Mere på Rockwoolfonden.dk.

(Rockwoolfonden, Nyhedsbrev, Juni 2016)

“Den dag børn er blevet voksne, vil de i vid udstrækning ende med at tjene nogenlunde det samme som deres forældre gjorde. Dette gælder i stort set samme omfang i Danmark, som det gør i USA. Sådan lyder konklusionen i et studie udført af nobelprismodtager James Heckman, professor i økonomi ved University of Chicago, og forsker Rasmus Landersø, Rockwool Fondens Forskningsenhed. Vi er overordnet set i Danmark på niveau med USA, når det kommer til spørgsmålet om at bryde – eller ikke bryde – social arv i forhold til indtjeningsmuligheder.” (s. 1)

“De manglende forskelle mellem de to lande er bemærkelsesværdige. Derfor er resultatet – ingen forskelle – blevet udsat for en vid række test. Et er, hvilke forældrekarakteristika man vælger at måle på. Men det spiller ingen rolle, om man måler på deres uddannelsesniveau, indtægt eller formue – resultatet er det samme: Ingen væsentlige forskelle mellem USA og Danmark. (s. 2)

“En mulig forklaring er således, at incitamenterne til uddannelse er lavere i Danmark end i USA. I Danmark er der alternativer, hvad enten det skyldes, at lønforskel-lene mellem høj og lav er markant mindre i Danmark end i USA, eller det bedre sikkerhedshedsnet i form af overførsler. Herved kan de tidlige, gavnlige indsatser i Danmark potentielt blive hæmmet af manglende til-skyndelser i løbet af ungdommen.” (s. 5)

Citater.

“Var Lisbet Zornig for eksempel udsat for en lignende kampagne. Stillede man spørgsmål ved hendes vidnesbyrd? Granskede man hendes barndom? Opsøgte man hendes skoleklasse? Nej, naturligvis ikke, for hun gik ikke i kamp mod systemet.” (Lennart Kiil, Folkets.dk, 5. september 2016: Karina P. og det store pressehysteri)

“Hun er ikke et produkt, men noget så gammeldags som eksistentialist. Hun anser mennesket for at være skyldigt og ansvarligt. Dernæst er Karina Pedersen noget for forfattere så usædvanligt: Hun er ikke med i Enhedslisten. Og det er helt ude i hampen. Hun skal kanøfles.” (Hans Hauge, Berlingske, 5. september 2016: Løgneren: Kan man faktatjekke fiktion?)

“Karina Pedersen viste sig for sin del virkelig at være helt ude i hampen, i hvert fald hvis man spørger hendes mor (som sjovt nok ikke blev underlagt et faktatjek), og selv om Metroxpress havde fundet den forkerte skoleklasse og derfor ikke selv stod for et faktatjek, var det hele jo ikke så godt, når man nu havde ophøjet Karina til en slags sandhedsvidne udi emnet Underklassen. Forargede røster krævede bogen tilbagekaldt, fordi den havde skadet den socialpolitiske debat (læs: Den kunne i sin yderste konsekvens lægge en dæmper på den umådelige pengestrøm), en boomerang var det.” (Niels Lillelund, Jyllands-Posten, 11. september 2016: Eventyr fortalte for børn)

Oploadet Kl. 12:14 af Kim Møller — Direkte link22 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/75948/trackback

22 Comments »

 1. Helt enig. Er selv blevet beskyldt for at være ‘mønsterbryder’ og det synes jeg bare var ‘klassekamp fra oven’ for at nedgøre mig, fordi jeg var mere intelligent end ‘fars drenge og piger’ i klassen. Den taktik kendte jeg på forhånd.

  Jeg føler dog -fordi jeg kende dem – med de ‘fars drenge og piger’ som fik problemer i livet fordi, som man siger, “æblet falder ikke langt fra stammen -men det gør pæren!” og dem mødte jeg mange af undervejs og de nåede måske ikke så langt, som de troede, de var født til, men de klarede sig alligevel med skinnet på næsen og måske en mellemlang uddannelse, som de lige kunne klare.
  Det har jeg trods alt som ’struggler’ med arbejderbaggrund respekt for. Dem har JEG sympati for.

  Kommentar by A-mad — 14. september 2016 @ 13:07

 2. Det værste ved dette samfund er alle de ting der ikke må nævnes. Der er dovne mennesker. Der er onde mennesker. Vi er født onde. Alle normale søger den letteste udvej. At overkomme den slags kræver en højere lov.
  Det kp skriver om vidste mange godt for mange år siden. Da vi hørte zorning var vi næsten sikker på at her var en sandsynlig løgner som resten af systemets opportunister.

  Kommentar by River — 14. september 2016 @ 13:23

 3. Karina Pedersen har fuldstændig ret. Det er en sociologisk hemmelighed i dag, at taberne hader mønsterbryderne. Jeg har læst at mønsterbryderne i sin tid fik tæsk af deres dumme kammerater, når de kom hjem i ‘ballonparken’, fordi de havde skilt sig ud’. Det er elementær sociologi (som blev glemt med marxismen og dens studenteroprør, som dengang blev den nye ‘ballonpark’! :-)

  Kommentar by A-mad — 14. september 2016 @ 13:30

 4. “Alle normale søger den letteste udvej”. Jeg er ikke enig. Dem, der har flere brikker at flytte rundt med, søger ikke “den letteste udvej”. De søger erkendelse og sandhed. Indrømmet lidt gammeldags begreber i multikulti?:-)

  Kommentar by A-mad — 14. september 2016 @ 13:36

 5. Karina Pedersen er ikke liberalist, hun er heller ikke en falden rose der transformerede sig til en borgerlig orkidé, men historien var god, selvom det var løgn. Politik og ideologiske standpunkter kan ikke adskilles fra det omgivende samfund, og individdets holdninger ændrer ikke på i ndividdets socioøkonomiske plads i samfundet. Karina Pedersen har udover sine løgne hustlet sig til bidrag der igen kommer direkte fra statskassen, og hun har iøvrigt direkte modtaget masser offentlige ydelser selv.

  Det samme med den liberal førte realpolitik, den er ikke liberal når banker skal subsidieres med milliarder og atter milliarder direkte fra statskassen, og gjorde man det ikke ville landbrug, fiskeri såvel som det private boligmarked kollapse totalt. Det er “fint”, at være modstander af ejendomsretten for så, at købe et hus til i Valby til 6 millioner, men det er ikke mindre “fint”, at kalde sig liberal minister og subsidiere banker med milliarder af skattekroner, som ministeren mener der er få af fordi folk snyder i skat!

  Den sociale arv har selvfølgelig betydning også på det økonomiske plan, men den akkumulerede samfundssociale arv er langt vigtigere. Danmarks velfærdsstat sejrede sig selv ihjel i løbet af halvfemserne, og den “liberale” redningsplanke var pilrådden. Den eneste løsning er en eller anden form for nedbrydning, og det på mange planer. Der er ikke noget galt med borgerlighed, men udgangspunktet kan aldrig komme af planøkonomisk liberalisme totalt infiltreret og afhængig af statslige subsidier.

  Kommentar by Pedersen — 14. september 2016 @ 13:45

 6. Den her kvinde er noget mere interessant end Karina Pedersen

  http://ekstrabladet.dk/nationen/hej-lars-slidte-susan-fra-natholdet-fik-oestarbejder-depression/6293319

  Kommentar by Pedersen — 14. september 2016 @ 13:51

 7. “Hvis man kun spiller på modstanderens banehalvdel, så er det umuligt at tabe kampen. ”

  Vi skal til at spille offensivt. Kalde socialisterne ud på deres hykleri, på deres nonsens (faktuelt og logisk), kalde feminiserede omega-mænd i det radikale venstre osv det de er. Der er kun een retning: forward. “Be Patton, not his prey” :-)

  Kommentar by Moran ya Simba — 14. september 2016 @ 14:27

 8. Jeg har ikke læst bogen, men har besluttet at gøre det.
  Min tanke under hele “affæren” har været
  Janteloven.
  Især det 11. bud derfra har været taget lidt rigeligt i anvendelse.

  Kommentar by Birger Jensen — 14. september 2016 @ 14:29

 9. 4. Fjern den højere lov, i vort samfund kristendommen, så har du hvad vi ser accelererer i dag, den nye normal. Flertallet søger at leve af andre og stemme sig til andres arbejde. Karina forklare det udmærket i sin bog. Det er lettere at klynke end at tage ansvar.
  Hvor mange kender du der som noget grundlæggende afskyr samfundets bestikkelsespolitik? I en sådan grad at de frasiger sig previllegier hvis overhovedet muligt?
  Det forrige indlæg af Kim taler om en konservativ ramme. Den ramme er den eneste årsag til at liberalisme, socialisme har sin gang på jorden. Rent kulturnasseri.
  I øvrigt er det ikke spørgsmål om intelligens men om moral :-).

  Kommentar by River — 14. september 2016 @ 14:48

 10. “Min tanke under hele “affæren” har været Janteloven.
  Især det 11. bud derfra har været taget lidt rigeligt i anvendelse.”

  Man skal ikke lære janteloven udenad. man skal ignorere den. Ikke falsk brovtende, ikke falsk beskeden synes jeg må være idealet.

  Kommentar by Moran ya Simba — 14. september 2016 @ 14:49

 11. 5. Pedersen — 14. september 2016 @ 13:45
  Du har ikke ret, men er præget af underdog dæmoner, tror jeg.
  Karina Petersen har ret. Taberne hader ‘mønsterbryderne’, fordi de er bedre begavede end deres dumme kammerater. Sådan har det altid været
  Mønsterbryderne fik i sin tid tæsk af deres dumme kammerater, når de kom hjem i ‘ballonparken’, fordi de havde skilt sig ud’. Det er elementær sociologi. Nu er der ‘ballonpark med ‘vild med dans’ overalt. Det ændrer ingenting.

  Det er ikke så svært at forstå. Tag taberbrillerne af – de hjælper alligevel ikke andet end på kortvarigt på humøret:-) og lyt i stedet til Dr. Benjamin Carson har har prøvet det selv. Hør hans ‘Amazing Speech at the National Prayer Breakfast with Obama Present’ Neger til neger!:-) (Prøv så at komme op af det mentale hul, du har gravet dig ned i! Giv ikke samfundet skylden for din egen fiasko – du har haft alle chancer ven, men du missede dem?)
  https://www.youtube.com/watch?v=PFb6NU1giRA

  Kommentar by A-mad — 14. september 2016 @ 15:31

 12. A-mad,

  “Taberne hader ‘mønsterbryderne’,”

  Det tror jeg virkeligt også. Sorte i USA der har ambitioner (udenfor community organising olign) bliver konstant stukket i ryggen af egne. ‘Orio’ (efter småkagen der er sort udenpå, hvid indvendig) er det mildeste udtryk. House nigger, Uncle Tom og andre for de der ikke ‘fattede’ det ved ‘orio’ stadiet. Tabere er ofte jalouis typer….

  Kommentar by Moran ya Simba — 14. september 2016 @ 15:42

 13. @A-Mad

  Selvfølgelig har jeg ret, og jeg er ingen taber i samfundøkonomisk forstand, som Karina Pedersen eller en eller anden ligegyldig ideologisk højt på hest Christiansborg politiker(farve underordnet).

  Jeg er i sandhed liberal og vel reelt så meget udenfor velfærdsstaten som man nu kan være, og det kræver da sit. Jeg har da været lidt heldig rent økonomisk det sidste år, men alt i alt har jeg tjent mine penge selv. Tag heller ikke fejl jeg betaler mindst muligt i skat, og investerer alene udfra mine egne og min families interesser.

  Kommentar by Pedersen — 14. september 2016 @ 16:21

 14. Hvorfor er USA ikke bedre til at bryde social arv end Velfærdsstaten?

  Ivory Tower 2014 Documentary
  https://www.youtube.com/watch?v=eLdU7uts4ws
  https://www.youtube.com/watch?v=uyZwufrro7s
  https://www.youtube.com/watch?v=DAV17Li1pkM
  Nobelpristager: Lærerig barndom kan give bedre afkast end aktier
  http://politiken.dk/indland/ECE3364402/nobelpristager-laererig-barndom-kan-give-bedre-afkast-end-aktier/

  Kommentar by anno — 14. september 2016 @ 16:36

 15. Hvilken katastrofe ville det ikke være hvis bare ET ord fra Karina Pedersen er rigtigt. Så ville DR, alle røde partier og alle i godhedsindustrien midste deres berettigelse og være et bevis på at alle de millioner der hvert eneste år pumpes ud i alle ghettoerne, være spildte.

  Kommentar by Anders Nielsen — 14. september 2016 @ 16:54

 16. Godt fanget af Kim. Karaktermordet på Karina Pedersen er bare så afslørende for medierne. De er som besat af disse magtgriske socialister, der dominerer med deres egen dagsorden.

  Kommentar by traveler — 14. september 2016 @ 17:00

 17. Karina Pedersens bog blev ikke præsenteret som et partsindlæg, men som noget faktuelt baseret.

  Kommentar by ABC — 14. september 2016 @ 17:18

 18. Hans Hauge har en pointe.
  Hans pointe minder om Henrik Stangerup og især romanen “Manden der ville være skyldig”, som netop handler om en klient i behandlersamfundet, der formastede sig til at hævde et personligt ansvar, men som var fanget i et system, der gjorde det eksistientielle umuligt.

  Kommentar by Kraka — 14. september 2016 @ 21:48

 19. 13.Pedersen — 14. september 2016 @ 16:21. Så har jeg misforstået dig. Din melodi lød som den gamle “det er samfundets skyld”. Det er den mest anvendte sutteklud for ‘taberne’. Det forståelig socialpsykologi, der skal mildne folks nederlagsfølelse, der skyldes, at de ikke blev til noget.
  Men som de siger overthere: “Life is a beast!” Der er ingen og der bliver aldrig nogen ‘retfærdighed’. Det ved alle, der kan tænke selv.
  Der er mange – også klassebestemte – måder at forholde sig ‘bæstet’ på.
  Det er det al kunst handler om og kunst er livet udtrykt.
  Humor hjælper nogle…
  Der var middelklasse manden, der kom op til Sct.Peter:
  -Sct.Peter: Nå Johansen, gik det så, som du havde ventet?
  -Johansen: Nej, men det havde jeg heller ikke ventet!

  Kommentar by A-mad — 15. september 2016 @ 08:03

 20. 6. godt link – Læs det!!! Det er bagsiden af Karina Pedersens budskab, den som liberale er blinde for eller ligeglade med.

  Kommentar by britta due andersen — 15. september 2016 @ 08:57

 21. Jeg referere kun til titlen. At velfærdsstaten er ikke bedre til at bryde social arv end USA.

  “ Velfærdsstaten” er langt værre end USA. For i Danmark er der socialkontrol, alt bliver skrevet ned. Og det er nemt for “ mennnesker” at bruge systemet til at ødelægge “ et sårbart” individer. Jeg er sådan en person, hvor systemet og folks generelle idiosi er blevet brugt til udsætte mig for overgreb.

  Man lukker bare øjnene, og/ eller kalder mig en tosse. Så går alt. Fysisk, vold, mordtrusler, fordrivelse fra min bolig ect.

  Kommentar by Anonym — 27. februar 2019 @ 17:44

 22. Jeg referer kun til titlen. Danmark er langt værre end USA til a bryde social arv.
  Den sociale kontrol i systemet hvor alt bliver skrevet ned og den generelle idiosi, gør det nemt for visse individer at ødelægge “ sårbare” folk.
  Mine forældre var/ psykopater, og jeg er blevet ødelagt siden jeg var 0, hvor det så bare er forsat fordi jeg ikke har haft noget forsvar. Det er nemt at begå mord,karaktermord i “Danmark”

  Kommentar by Signe — 27. februar 2019 @ 17:54

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper