31. oktober 2016

Søren Pind om faren for et folkeligt forankret demokrati: ‘populisme’, ‘vulgærdemokrati’, ‘pøbelstyre’

Uden folkelig legitimitet mister demokratiet sin selvopretholdelseskraft, og den slags kan ikke presses frem med dundertaler om faren for ‘populisme’, ‘vulgærdemokrati’ og ‘pøbelstyre’. Pind fik en stjerne i bogen, da han i 2008 krævede assimilation af landets indvandrere. I dag lyder han næsten omvendt, som en karikatur af Borg i Star Trek: “You Will be Assimilated. Resistance is Futile.”

I sidste uge talte Pind for internationalister i Tænketanken Europa, og lavede en utilsigtet parafrase af Bertolt Brechts berømte digt om folket der svigtede politikerne. Fra Politiken – Pind: Vi risikerer at ryge ud i ‘pøbelstyre’, hvis folk ikke tager sig sammen.

“Den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump er ikke et enkeltstående amerikansk fænomen. Han er en slags symptom på demokratiets problemer. Måske endda en dyster profeti også for Europa, frygter justitsminister Søren Pind (V). …

Vi risikerer at ryge ud i et vulgærdemokrati eller pøbelstyre måske endda, hvis det her fortsætter og folk ikke tager sig sammen og tager de ting, der foregår, alvorligt. …’, sagde Søren Pind.

I Danmark nævner Søren Pind folkeafstemningen om retsforbeholdet i december 2015. Vælgerne fik tilbudt en særlig tilvalgsordning, der skulle erstatte det danske retsforbehold. Fremover skulle det være op til et flertal af politikerne i Danmark at bestemme, hvilke dele af den europæiske retspolitik, Danmark skulle være med i. Et flertal af befolkningen sagde nej. Søren Pind trækker en parallel til den belgiske delstat Vallonien med 3,6 millioner indbyggere, der indtil i denne uge blokerede EU’s handelsaftale med Canada. Ifølge Søren Pind helt ‘fornuftsstridigt’.”

(Tænketanken Europa på Facebook, 27. oktober 2016)

Apropos: Bertolt Brecht, Die Lösung (1953)

“Nach dem Aufstand des 17. Juni
Ließ der Sekretär des Schriftstellerverbands
In der Stalinallee Flugblätter verteilen
Auf denen zu lesen war, daß das Volk
Das Vertrauen der Regierung verscherzt habe

Und es nur durch verdoppelte Arbeit
zurückerobern könne. Wäre es da
Nicht doch einfacher, die Regierung
Löste das Volk auf und
Wählte ein anderes?”

Oploadet Kl. 10:21 af Kim Møller — Direkte link25 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/77491/trackback

25 Comments »

 1. @ Pind.

  Politikere har det folk, de fortjener.

  Kommentar by Bastardo — 31. oktober 2016 @ 10:36

 2. Hvem er de personer der sidder i tænketanken Europa, de ser noget belæste og vindtørre ud, får lige en strøtanke, har det noget med EU at gøre? Søren Pindsvin tramper rundt som en elefant på de mennesker der betaler ham for at opretholde ro og orden i Danmark, justitsministeren er uværdig til at beklæde det høje embede han er betroet, han er simpelthen et blålys men desværre et udpluk af de demokrativalgte politikere på hoppeborgen, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 31. oktober 2016 @ 10:51

 3. Når politikerne har nogle drømmeidealer, som de ikke meddeler befolkningen om, og selv er uærlige om det de vil gennemføre, når de får magten, så mister de tilliden i befolkningen, og undergraver selv Deres legitimitet. Nogle gange er idealerne for højtsvævende til at de har en jordnær chance i virkeligheden. Populismen er et sundhedstegn fra befolkningen på en syg elitær politisk kultur.

  Kommentar by Michael Unna — 31. oktober 2016 @ 11:09

 4. Selvfølgelig er det vores egen skyld. Det er da også det manuskript zorning, stampe og østergaard, mfl. har liggende, når hele deres multikultiluftkastel braser sammen. De er jo fordi alle de fæle kellermenschen har modarbejdet deres fantastiske utopia. Bliver ved med at råbe:”se! Han har jo ikke noget tøj på!”, mens Lisbeth, Zenia og Morten tysser på mig.

  Kommentar by Frafalden moderat — 31. oktober 2016 @ 11:14

 5. Jeg synes også, at folk skulle tage sig sammen og tage de ting, der foregår, alvorligt og styrke demokratiet, så typer som Søren Pind ikke skal have mulighed for at sætte sig på definitionsretten og ville bestemme, at alt hvad han politisk ikke er enig i, det er bare vulgærdemokrati eller pøbelstyre.

  Kommentar by traveler — 31. oktober 2016 @ 11:18

 6. Pind er bims i låget.

  Kommentar by barfbag — 31. oktober 2016 @ 11:31

 7. Vi lever i et skindemokrati, hvor en åleglat statsmagt foregiver at der findes en række forskellige partier, som udgør en rød og en blå blok. Denne falske fremstilling understøttes af en medieflade, som er købt og betalt af samme statsmagt og af flertallet af ledende politikere, der som overbetalte skuespillere blot foregiver at have politiske holdninger.

  I virkeligheden er det helt ligegyldigt, hvor man sætter sit kryds. Statsmagten fortsætter sin med sin egen dagsorden ganske uafhængig af, hvilken regering vi har.

  Den politiske skillelinje går i dag mellem alle de gamle degenererede partier, og så de nye partier som AfD, UKIP, FN, m.fl., som ønsker at styre embedsmændene og dermed statsmagten – fordi de rent faktisk har en politisk dagsorden. Beklageligvis hører DF ikke til her. NB gør måske.

  Den demokratiske struktur er her stadigvæk. Vi skal bare bruge den ved at stemme på de rigtige partier. De kan nemt kendes på, at de altid omtales som populistiske.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 31. oktober 2016 @ 11:33

 8. Er denne håbløse vatpind ikke blot kommet ind i politik nærmest ved en fejltagelse, ved en spøg, fordi han har kunnet komme med nogle dumsmarte, lidt muntre, betragtninger i f.eks. Mads & Monopolet og andre fjollede fora?
  For år tilbage, i min pure ungdom, var jeg meget pro Venstre, men det skammer jeg mig vældigt over i dag. Om det er Venstre eller de radigale, kan snart være et fedt.

  Kommentar by Holger Madsen — 31. oktober 2016 @ 13:14

 9. “Søren Pind i Weekendavisen (7/3/2008, side 2):

  “De har jo fået ret, de mennesker, der for 20 år siden advarede om, hvilken udvikling vi havde åbnet for med vores udlændingepolitik: Sune Dalgård, Helle Merete Brix, Søren Krarup, og hvad de ellers hed, de mennesker, der fyldte Jyllands-Postens spalter med advarsler. De er blevet forhånet og latterliggjort og stigmatiseret – jeg må med flovhed indrømme, at jeg selv har været med til det – men de fik ret.”

  Hvis nogen kan finde det lange debatindlæg han skrev engang hvor han direkte advarer imod islam (islam, ikke en “dødskult”) er det også værd at læse.

  Den gamle søren pind var præcist alt det han nu advarer imod! Man kunne jo fristes til at spørge hvad der har fået ham til at vende 180 grader? Nogle mener at det skete efter han var til møde hos bilderberg gruppen, men uanset hvad grunden er stinker det langt væk.

  Kommentar by per — 31. oktober 2016 @ 13:46

 10. Det er lidt skræmmende at ellers, eller engang, fornuftige folk som Pind og senere Poul Højlund i forbindelse m Martin Henriksen og ‘danskheds’ debatten, folder og bøjer når de får PC kanonen mod sig.

  Kommentar by Moran ya Simba — 31. oktober 2016 @ 13:52

 11. Justitsminister Søren Pind (V) udtrykker sin tilfredshed:

  ”Overordnet glæder det mig, at kriminalitet som vold og tyveri fortsat forekommer sjældent i Danmark.”

  Sådan en udtalelse foretaget af landets justitsminister taler for sig selv.

  Bevidst løgn fra en justitsminister – en justitsminister!!!

  Han burde på et eller andet tidspunkt netop blive omfattet af det område…anholdt, retsforfulgt og dømt for bevidst at udbrede misinformation og løgn!

  Jamen det er helt mageløst som man kan få lov til at gebærde sig!!

  Kommentar by Black Watch — 31. oktober 2016 @ 15:27

 12. Pind det er dig der er minister.
  Det er dig som får ministerløn.
  Det er dig der kan gøre noget ved problemerne.
  Så vis dig som en mand og tag ansvar.

  Kommentar by XXXXX — 31. oktober 2016 @ 17:06

 13. Hah. Morsomt nok. Venstre er næsten på halvdelen af deres vælgertilslutning sammenlignet med Foghs tid, og folk som Pind aner bare ikke hvorfor.. Tumpe.

  Kommentar by Morten — 31. oktober 2016 @ 17:20

 14. Hvem er egentlig de politiske ekstremister, som Pind advarer imod? For mig at se, er han selv den største. De visioner, han har, vil føre til Danmarks totale udslettelse som nationalstat, hvis de bliver realiserede. Pind formulerede det selv med en for ham uvant præcision i sin grundlovstale: Vi skal til at omdefinere “vi”-begrebet, og læser man Pinds nye definition, vil man se, at vi’et, altså den klassiske opfattelse af os selv som landsmænd, helt skal ophøre. Problemet er bare, at det klassiske “vi” – folket – er altafgørende for nationalstatens beståen.

  Så hvem er ekstremisten?

  Kommentar by Arne Torp — 31. oktober 2016 @ 17:23

 15. Manden er idiot i klinisk forstand.

  Og det er ikke særligt smart når man er Justitsminister.

  Kommentar by Bror Lerbror — 31. oktober 2016 @ 18:26

 16. Bertolt Brecht spørger: “Wäre es da Nicht doch einfacher, die Regierung Löste das Volk auf und Wählte ein anderes?”
  Jammen, er det ikke netop det, de er i gang med? Siden begyndelsen af 1970’erne og stigende hastighed …

  Kommentar by monse — 31. oktober 2016 @ 18:42

 17. Jeg har svært ved ikke at foragte Pind.

  Kommentar by Liva — 31. oktober 2016 @ 18:44

 18. Han lyder snart lige så dum som idioterne Merkel og Juncker. Han sige næsten direkte at vi “Borgerne” ikke bør bestemme noget som helst.

  Kommentar by Santor — 31. oktober 2016 @ 18:48

 19. Muslimer og Borg:

  http://facingislam.blogspot.dk/2011/10/islam-in-scifi-borg.html

  Kommentar by Sigwar — 31. oktober 2016 @ 19:34

 20. Man husker hans indignerede klummer og blogs da han sad i opposition hvor han foregav sympati med danskerne i spørgsmålet om masseindvandring fra islamiske lande.
  Se ham nu når han rigtigt har fået fat i magten, så træder den magtliderlige elitære globalist frem. EU forever og op i røven med stemmekvæget.
  “Vulgærdemokrati eller pøbelstyre”. Svinsk udtalelse, men sådan taler svin vel.

  Kommentar by Frank Hagmann — 31. oktober 2016 @ 20:11

 21. Der er vist ikke meget tvivl om at vores politikere i årtier har forsøgt at “vælge” et andet folk ved hjælp af befolkningsudskiftning.

  Kommentar by Frode Holmgang — 31. oktober 2016 @ 20:36

 22. Søren Pind dukker altid op med et nedværdiget ord til folket, som ikke agere efter hans forestilling om at være minister.
  Og helt sikkert er det, at senest efter et par ferie/helligdag dukker han op i et eller andet medie, med en opsang af “højkristelig selvophøjelse” som var han Paven selv, skønt både indhold og budskab mangler,
  alt mens man sidder og tænker:
  Hvornår i nat skrev han det?
  Har han nu igen drukket af natpotten?

  Kommentar by Carstens — 31. oktober 2016 @ 21:21

 23. Mere idiot-lort om Politietaten:

  http://www.b.dk/politiko/df-s-droem-om-graensekontrol-kan-skade-dansk-politis-arbejde

  Mere idiot-lort fra en Godhedsindustrimagnat:

  http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/finnslumstrup/ECE9114881/da-formanden-smed-vaerdigheden-paa-gulvet/

  Hold da kæft, hvor bliver det rart at komme op til bunden igen.

  Kommentar by Bror Lerbror — 31. oktober 2016 @ 21:43

 24. Mange sammeligner Trump med Reagan, som tidligere var Pinds store politisk forbillede.. Idag går Trump imod eliten, så derfor er Pinden imod ham..

  Korrupte skiderik. Tænk du kan leve med dig selv..

  Kommentar by hans01 — 1. november 2016 @ 01:30

 25. ->24: Da Pind rejste rundt i USA sammen med Jakob Holst, viste det sig, at han var Obama tilhænger, ligesom han nu er støtter Hillary.

  Kommentar by Hodja — 1. november 2016 @ 08:54

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper