16. november 2016

DSU-lokalformand: Clinton-lejren affærdigede Trump-støttere som værende ‘en flok uvidende racister’

For folk som David Trads er det et faktum, at Trump, Bannon, Priebus mfl. er racister, og det verdensbillede præger også Nilly Taheri, formand for DSU Københavnskredsen. Der er dog håb igen for sidstnævnte, der har begået en yderst interessant kommentar på Piopio.dk – Den kulturelle elite sikrede Trump sejren.

“Jeg er netop hjemvendt efter at have tilbragt en måned i USA for at føre valgkamp for Hillary Clinton. Det har været en oplevelsesrig tur og det har gjort stort indtryk, men særligt en mand skiller sig ud.

I North Carolina mødte jeg John, en hvid ufaglært fabriksarbejder, som havde mistet sit arbejde. … Jo mere jeg talte med ham, jo mere gik det op for mig, at han nok hældte mest til at stemme på Donald Trump. Ikke på grund af Trumps racistiske og sexistiske udtalelser, men på trods af dem.

… Optimismen for Hillary Clinton har generelt været rigtig svær at få øje på i den måned, hvor jeg har været i USA for at føre valgkamp for hende. Når man ringede amerikanerne op eller forstyrrede dem ved at banke på deres døre, var den manglende optimisme gennemsyrende. Folk var bange for fremtiden… Derfor var det faktisk decideret ubehageligt at være på Clintons kampagnekontorer på Manhattan og i Brooklyn. Man opdager hurtigt, at der er meget langt mellem borgerne i resten af USA og den kulturelle elite i New York.

Der var en gennemsyrende stemning af selvtilfredshed, bedrevidenhed og en total afvisning af at forsøge at forstå, hvorfor så stor en del af deres landsmænd støttede Donald Trump. De nægtede simpelthen, at diskutere om hans store opbakning måske kunne skyldes andet end, at folk bare var en flok uvidende racister. Jeg lærte hurtigt, at man ikke kom ret langt ved at forsøge. …

Det var faktisk meget svært for mig at sidde i rummet og føle en entusiasme overfor kampagnen, når jeg hørte, hvordan de omtalte de mennesker, som støttede den modsatte kandidat. Altså mennesker som John, som fik mig til at overveje, om jeg selv ville stemme på Trump, hvis jeg var i hans sted.

Jeg blev ved med at tænke, at her sidder der en gruppe af mennesker, som aldrig har oplevet, hvad det vil sige at tabe til systemet, tabe til samfundet. De har vundet i globaliseringsræset, de har vundet økonomisk og de har vundet på arbejds- og boligmarkedet, og nu sidder de og ruller øjne af alle dem der har tabt, når de selv har vundet. Tænk, at det var blandt disse mennesker, at jeg skulle finde den største entusiasme omkring Hillary Clinton. Hun var deres helt, men for størstedelen af den amerikanske befolkning var hun bare mindre dårlig end Donald Trump.

Den liberale indvandrings- og udlændingepolitik som handler om åbne grænser og lukkede kasser – præcis som Liberal Alliance ønsker det – har for alvor sat sit præg på USA. Der er intet samfund, som forventer at udlændinge bliver en del af det nationale fællesskab. … Det har resulteret i områder som Chinatown, Little Italy, Little Havana, Little Beirut og mange flere. Det er ikke kun i New York, det findes mange steder i landet. Det lyder jo umiddelbart dejlig eksotisk… Men virkeligheden er knap så eksotisk, som det lyder. Virkeligheden er, at de isolerer sig i fællesskaber, som er defineret af deres hudfarve eller etnicitet og det har skabt et voldsomt raceopdelt land, hvor man udelukkende føler et fællesskab med dem, som deler ens hudfarve.”

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/78048/trackback

14 Comments »

 1. for størstedelen af den amerikanske befolkning var hun bare mindre dårlig end Donald Trump

  Var det ikke omvendt? Trump vandt, fordi hun var mere dårlig.

  Kommentar by MartinH — 16. november 2016 @ 12:32

 2. Rolig nu! Ingen grund til optimisme. Nilly Taheri har blot haft et kortvarigt blackout da hun skrev. Hun må være faldet i et sort hul!
  Hun har formentlige besøgt de forkerte steder i USA – hvilket vil sige størstedelen af USA. Det må være rejseselskabets skyld!
  Så bare vent, i morgen undskylder hun – og fortæller hun om de utallige positive Hillary-oplevelser hun har haft.
  Som rød socialdemokrat kan hun da ikke tillade sig at mene at flertallet kan have ret, og da slet ikke at man skal rette sig efter det?

  Kommentar by Birger Jensen — 16. november 2016 @ 13:04

 3. Hun har de rigtige instinkter, hendes hjerte er på rette sted. Det var noget i samme retning, der førte mig væk fra Det radikale Venstre, som mit parti hed dengang – deres afgrundsdybe arrogance i forhold til mennesker, der bare var uenige. Omtalen af ‘den indre svinehund’ osv. Hun skal nok blive klog om nogle år, hvis hun har integritet nok til at holde fast i sin egen omtanke i stedet for bare at følge strømmen.

  Kommentar by Nemo — 16. november 2016 @ 14:05

 4. Flot, modigt og intelligent skrevet.
  Hun har ikke en fremtid i partiet.

  Kommentar by XXXXX — 16. november 2016 @ 14:59

 5. Modig og reflekteret pige.
  Respekt for Nilly Taheri.

  Kommentar by Nosferatu — 16. november 2016 @ 15:25

 6. Nilly Taheri har øjne i hovedet og tvivlens nådegave. Et håb for mit gamle parti.

  Kommentar by Fisken — 16. november 2016 @ 15:48

 7. Det var dog vældig positivt at læse.
  Så må man håbe på, at Nilly bliver ved med at huske på denne oplevelse, og videreformidler den. Det er jo lige netop den oplevelse, der gør, at vi skimlede kældermennesker, deplorables, pøbel osv efterhånden hader disse selvhøjtidelige narrøve, som kalder sig intellektuelle, elite og andet narreværk. Jeg kalder dem blot skiderikker.

  Kommentar by Holger Madsen — 16. november 2016 @ 15:54

 8. Trumps sejr har tilsyneladende skubbet David Trads ud i en åndelig krise. Hans verdensbillede er faldet og han reagerer ved at lange blindt ud. David Trads er dog et fjols, der ikke forstår sig på sine modstandere.

  Nu f.eks. Angående det her med at Steve Bannon skulle være antisemit og tæt på KKK. – nu er det jo sådan, at Steve Bannon er chef for Breitbart News, der blev stiftet af jøden Andrew Breitbart. Flere af hans ansatte er jøder, adskillige af de der skriver indlæg i Breitbart er jøder, flere af Bannons venner er jøder, og mindst tre prominente konservative jøder har taget Bannon i forsvar og kategorisk afvist beskyldningerne mod ham.

  Bannon er nu begyndt at arbejde for Trump, og Trump har udover to jødiske svigerdøtre, og en jødisk svigersøn også en datter der er konverteret til jødedom, samt foreløbig to jødiske børnebørn og et tredje på vej.

  Jeg skal ikke gøre mig klog på anklagerne om racisme og misogynisme, men anklagerne om antisemitisme og KKK tilhørighed er så åbenblyst løgnagtige og tåbelige, at de dårligt kan ses som andet end et forsøg fra Trumps modstandere på at kaste smuds i håbet om at noget bliver hængende.

  At Trads som en anden papegøje gentager løgnene kan kun ses som et udtryk for en psykose forårsaget af ekstrem kognitiv dissonans.

  Kommentar by Mackety — 16. november 2016 @ 17:22

 9. Det er netop det interessante – og tornen i øjet på venstrefløjen – at det nationale oprør kommer fra bunden. På trods af meningselitens ubegrænsede adgang til medierne og de populære shows, er det som om, at dens paroler ikke rigtigt vil bide på menigmand. Grunden er, at menigmand oplever det multikulturelle samfund på en helt anden måde, end eliten gør det. John mistede sit arbejde samtidig med at kan kan se, at en milliontallig skare af illegale overtager de sølle, resterende arbejdspladser for lud og tørt brød. Dette oplever han, samtidig med at eliten, i dette tilfælde repræsenteret af Clinton, gør sig til fortaler for, at de illegale skal gøres til de facto-indvandrere af rent medmenneskelige grunde. John oplever ikke, at elitens medmenneskelighed giver ham smør på brødet endsige håb for fremtiden. Så er det, at krydset havner hos mænd som Trump.

  Jeg tror, at dette menigmandsoprør fra neden er det, der frustrerer venstrefløjen mest. Det rokker ved deres egen selvforståelse som de svages forkæmpere, og den er livsnødvendig for dem, hvis deres overlegne moralbegreber overhovedet skal give mening. Med andre ord tilstrømmes den nationale fløj af præcis dem, som venstrefløjen altid har ønsket sig, men som den ikke har kunnet få siden før ’68. Det er voldsomt frustrerende.

  Heldigvis findes der så en anden klasse, som eliten kan tage til sig, og som med kyshånd vil tage imod dens hjælp: Indvandrerne. De hjælper til med at cementere eltens overlegne moral, samtidig med at de tildeles en offerrolle. Det er ren win/win.

  Det er så igen grunden til, ærede medlæsere af Uriasposten, at forsvaret for indvandrernes situation til tider kan virke så feberagtigt intens, som vi oplever den. Og det er grunden til, at “visse” tilsyneladende ikke kan lære, sådan som mange af os brokker os over, at de ikke kan. Det giver dem den livsnødvendige identitet, uden den intet. Og så bruger de det til at bekræfte sig i, at de hører til blandt menigmand, selvom de blot ved at åbne øjnene kan se, at de tilhører den absolutte elite.

  Slut på psykoanalyse.

  Kommentar by Arne Torp — 16. november 2016 @ 17:35

 10. Gud fryder sig mere over én omvendt hedning
  end over 100 skinhellige.
  Amen

  Kommentar by Hul igennem? — 16. november 2016 @ 18:39

 11. Nadeem Farooq har en lignende historie:

  http://sn.dk/Taastrup/Personlig-beretning-fra-det-amerikanske-valg/artikel/614276

  Kommentar by Sigwar — 16. november 2016 @ 20:12

 12. Facebook og Google taler om at luge ud i falske historier, men det er ganske givet et træk for at censurere på Nettet ganske som massemediernes bortredigering af øjenåbnende sandheder.

  Valget af Trump i USA var sandsynligvis et resultat af at så mange begyndte at blive informeret om virkeligheden af afsløringerne fra Project Veritas og Wikileaks. Også i Danmark er der brug for ildsjæle med indsigt som en dansk udgave af Alex Jones fra Infowars:

  https://www.youtube.com/watch?v=_cxNAWrIAq8

  Kommentar by perhag — 16. november 2016 @ 21:11

 13. Jeg kunne ikke lade være med at grine, dengang en del af Hollywood eliten sagde de ville flytte til udlandet, hvis Trumf blev valgt. Da han blev valgt sagde han – Ok. Fint- jeg stiller et fly til rådighed. Hvor vil i hen? :-) :-) :-) God weekend. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 17. november 2016 @ 19:59

 14. Er Taheri ikke et skadedyrnavn?

  Kommentar by Nielsen — 18. november 2016 @ 09:15

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper