2. januar 2017

Lars Aslan: “Vi ved fra talrige undersøgelser, at der er mange, der deler islamisternes synspunkter.”

Lars Aslan Rasmussen har faktisk en pointe, selvom han af ideologiske årsager er nødt til at skelne mellem ‘moderate muslimer’ og ‘islamister’. Personligt er jeg også mere bange for islamisering ad åre, end jihadistisk terror. Kommentar af socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen på Altinget.dk – Aslan: Jeg frygter hverdagsislamismen mere end islamistisk terror.

“Det er afskyeligt, når islamisk terror rammer. Og vi har set det alt for mange gange i 2016… Alligevel er terror ikke den største udfordring, når vi taler om islamisme. …

Hvis der bare var tale om enkelte forvildede sjæle, der havde rabiate synspunkter, ja, så stod Vesten ikke med anden udfordring end den sædvanlige politimæssige og kriminalpræventive indsats. Og så var der ingen grund til at frygte for fremtiden på længere sigt.

Men sådan er virkeligheden bare ikke. Vi ved fra talrige undersøgelser, at der er mange, der deler islamisternes synspunkter.

… Sidste år viste en lignende undersøgelse således, at kun knap halvdelen af herboende danske muslimer mener, at grundloven skal være styrende for al lovgivning, mens den anden halvdel gerne så, at lovgivningen enten kun byggede på koranen eller på en blanding af grundloven og koranen. …

Og det mest bekymrende er, at samtlige undersøgelser viser, at den stigende religiøsitet især findes i de yngre generationer, hvilket vi også tydeligt kan se i Danmark, når for eksempel ekstremisterne i Hizb ut-Tahrir fylder Nørrebrohallen med tusindvis af mennesker, hvor gennemsnitsalderen næppe er meget over 25.”

Oploadet Kl. 00:51 af Kim Møller — Direkte link5 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/79470/trackback

5 Comments »

 1. I disse tider, hvor fakes news er i højsædet, må det være relevant at påpege, at hovedparten af muslimer følger religøse ledere, der hver dag spreder løgne om koranen, herunder at:

  Koranen er en uforfalsket udgave af Guds ord.
  Koranen indeholder videnskabelige beviser.
  m.m.

  Netop fordi disse religøse lederes ambition er at erobre den lovgivende, dømmende og udøvende magt, må deres daglige fakes news være relevante i den politiske debat.

  Kommentar by traveler — 2. januar 2017 @ 08:41

 2. Det er jo helt som ventet? “Vi ved fra talrige undersøgelser, at der er mange, der deler islamisternes synspunkter.”
  Hvis man ikke vidste det på forhånd, var det fordi man havde blår i øjnene.

  Jeg arbejdede for en snes år siden sammen med en boer-pige fra Sydafrika, hvor hende familie havde boet i mange generationer (boer betyde bonde på Hollandsk). Hun havde stadig helt de samme normer og den samme verdensopfattele, som vi nordeuropæiske protestanter har i dag.

  Jeg kom med en bemærkning om, at hendes mentalitet var meget lidt ‘afrikansk zulu’ og hvor lang tid siden var det nu, at de første hollandske bønder var indvandret i Sydafrika? “350 år” svarede hun og
  boerne har stadig den oprindelige hollandske, protestantiske kultur.

  Ret beset gik den afgående præsident Obama jo heller ikke med de oprindelige amerikaneres fjerprydning, der på indianervis viste at han var blevet en voksen mand? Jeg tror heller ikke Donald Trump vil gå med indianerfjerprydning på hovedet for at vise at han er “integreret”?:-)

  Kommentar by A-mad — 2. januar 2017 @ 10:02

 3. Jeg har mange gange tænkt at skrive om det, som Lars Aslan nu giver udtryk for: “Vi ved fra talrige undersøgelser, at der er mange, der deler islamisternes synspunkter.”

  Men det alligevel hører til mediernes FAKE NEWS, at terror ikke har noget med islam at gøre.

  Kommentar by Niels P. — 2. januar 2017 @ 13:03

 4. Min kommentar står at læse i kommentarsporet på

  http://www.altinget.dk/artikel/aslan-jeg-frygter-hverdagsislamismen-mere-end-islamistisk-terror

  Og Allan Gorm Larsens kommentar er bestemt også værd fremhæve.

  Jeg har dog en indrømmelse fra en tidligere socialdemokratisk MF’er, skønt det tog laaaaaang tid at få indrømmelsen fra O. V. Christensen:

  http://www.altinget.dk/artikel/forfatter-laeg-maerke-til-kontanthjaelpsreformens-moerke-nuancer

  i 3. sidste kommentar (fra O.V.C. til mig):

  “……, men du har ret i at den kontanthjælps sump der er skabt har gjort at vi har flere ekstrem fattige og at endnu flere i 2017 var det 17,3 % af befolkningen der befinder sig i en truende position for ekstrem fattigdom. Men det er ikke de fremmedes skyld det er politikkerne der siden 2008 skyld. Altså også min skyld for de love jeg har været med til at vedtage. Det står jeg selvfølgelig ved. Men jeg indrømmer gerne at i dag kender vi konsekvenserne af de idealer vi troede på vi vedtog. Ikke helt er blevet som vi forestillede os i vores ideale verden. Hvorfor de må laves om.”

  Jeg mener så, at problemerne startede allerede i 1983, men måtte flere fra socialdemokratiet og venstrefløjen erkende deres fejlslag.

  Kommentar by Carstens — 2. januar 2017 @ 17:02

 5. Hvor var Lars Aslan henne, da hans partifælle Sophie Hæstorp hyrede topfolk fra Hizb ut-Tahrir til at stå for IT -systemet på sygehusene i Region Hovedstaden?

  Kommentar by TH — 3. januar 2017 @ 16:08

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper