20. januar 2017

Modkraft-freelancer problematiserer højremedier: “…folk på Facebook… læser det som journalistik”

Konstituerende chefredaktør for Berlingske Anna Libak kalder i en kommentar ‘De nationalkonservative’ for ‘vor tids revolutionære’, men når selv borgerlige dagblade lefler for selverklærede progressive, så er der intet galt i en ’stop and rewind’-tilgang. Den kan vanskeligt kaldes revolutionær – reaktionær er det rigtige ord.

Herunder lidt fra en artikel om Modkrafts lukning. Hvis højreorienterede holdningsmedier har gennemslagskraft, så skyldes det jo netop at de tager udgangspunkt i den konkrete virkelighed for dansken, ikke i humanistiske floskler eller socialistiske utopier. Fra Journalisten – Modkraft skal lukke efter 17 år.

“Det venstreorientede netmedie Modkraft skal lukke. Sådan lyder det fra Mediebureauet Monsun, som ejer Modkraft og har udgivet netmediet i 17 år. Modkraft.dk blev registreret helt tilbage i januar 2000. …

Laura Na Blankholm mener, at mediebilledet i Danmark for tiden præges af højreorienterede hjemmesider, der ikke er tilmeldt Pressenævnet.

Vi kan se en stor tilslutning til sites som Den Korte Avis, Newspeek og Uriasposten, som ikke er tilmeldt Pressenævnet. Men vi kan se, at folk på Facebook og andre steder læser det som journalistik. Samtidig ser vi en højredrejning på Christiansborg. Derfor mener jeg, at der vil mangle en journalistisk modvægt, hvis Modkraft lukker,’ siger Laura Na Blankholm.

Du nævner selv, at Den Korte Avis har stor gennemslagskraft. Kan fremtiden være at blive mere som Den Korte Avis?

“Jeg tror, det har været overvejet, om Modkraft blot skulle facilitere holdninger. Jeg synes, der er et stort potentiale i at være et journalistisk medie, som er tilmeldt Pressenævnet. …'”

(Rune Eltard Sørensen & Laura Na Blankholm til SIAD-demonstration, Søtorvet, 23. februar 2013)

Modkraft i overskrifter…

”Det er bare DU, som kan føle det, du føler’ – Skrøbelighed og queer-alliancer i SKAMs tredje sæson’ (17. januar 2017); ‘Ny bog: Derfor eksisterer slaveriet i bedste velgående i dag’ (30. december 2016); ‘Nye beviser på svigt i sydafrikansk vinindustri’ (23. november 2016); ‘Protest ved jobcenter: ‘Det er hér, alle ulykkerne sker” (28. oktober 2016); ‘Varmen fra den evigt brændende flamme – om bilafbrændingens kunst’ (26. september 2016); ‘Blokerede lufthavn i London: Derfor hænger Black Lives Matter og klimaaktivisme sammen’ (7. september 2016); ‘Vi talte med fire pantsamlere om at arbejde på Roskilde’ (2. juli 2016); ‘Massakren i Orlando var en amerikansk forbrydelse’ (23. juni 2016); ‘Hvid uvidenhed: om epistemisk racisme og social forandring’ (22. juni 2016); ‘Reebok dropper proisraelsk uafhængigheds-sko’ (12. maj 2016); ‘Tjek din privilegiediskurs’ (5. maj 2016); ‘Adopterede boykotter SFI-undersøgelse’ (30. marts 2016); ‘Marxistisk filosofs arkiv i Ungarn truet af lukning’ (15. marts 2016); ‘Antifascistisk Aktion: Undercover-agent har forrådt vores bevægelse’ (15. marts 2016); ‘Udstilling sætter fokus på de menneskelige konsekvenser af grænsekontrol’ (8. marts 2016); ‘Debattør: Köln-overgreb skaber feminationalisme’ (29. januar 2016)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/80084/trackback

17 Comments »

 1. Den venstreradikale Laura Na SpejlBlankholm kan nok få en tjans som blogger eller skribent på den “borgerlige” avis Berlingske.

  De samler jo i øjeblikket på alt muligt kommunistisk affald såsom den afdankede “journalist” Røde Reimer Bo og væmligsoen Marstrand-Jørgensen….

  Kommentar by Al Capone — 20. januar 2017 @ 01:03

 2. Egentligt underligt de nu lukker ned… Det ser ellers ud som om det er nogle umådeligt spændende emner de tager op.

  Nå, men så kan de vel poste dem på facebook..? De ligner noget der godt kunne gå igennem filtret…

  Kommentar by Peter Andersen — 20. januar 2017 @ 05:56

 3. “Derfor mener jeg, at der vil mangle en journalistisk modvægt”…

  Det er jo lige netop det, der er problemet. Laura Na Blankholm ser det som noget POSITIVT, hvis det er en journalist, der har skrevet historien – hvorimod en større og større del af befolkningen har fundet ud af, at når det er en journalist, der står bag så er det med størst sandsynlighed løgn fra ende til anden.

  Nå ja, hvordan var det lige troværdigheden var for journalister?

  http://www.bt.dk/danmark/se-listen-her-er-de-mest-og-mindst-trovaerdige-faggrupper

  De ligger trygt og godt blandt ejendomsmæglere, brugtvognsforhandlere og politikere……det siger vel ALT.

  Kommentar by kent — 20. januar 2017 @ 06:49

 4. Vi synes derimod ikke, at der er stort potentiale i at være medlem af pressenævnet, fordi så er man meget ofte liberalist eller socialist og det er vi ikke på medier som f.eks Uriasposten. Uriasposten er lige så fin journalistik som alt muligt andet og Kim Møller skriver godt og jeg ser ingen usandheder her på siden.

  Kommentar by Tidligerehjernevasketsocialistidiot — 20. januar 2017 @ 08:12

 5. Hold da kæft. Venstrefløjen har for længst mistet sin moralske og etiske værdighed. De har løjet sig til en bedre moral imens virkeligheden har presset sig mere og mere på, og Deres forlorne drømmerier er ved at få en ende, når den almindelige befolkning mærker konsekvensen af det de har leflet for, og når de så ikke kan lyve længere, kalder de på cencur og mere økonomisk støtte til Deres ævl.
  Vi sender soldater ud for at bekæmpe det i har leflet for på Venstrefløjen, så gå af helvede til med jeres krav om selektiv støtte (i har DR).

  Kommentar by Michael Unna — 20. januar 2017 @ 08:35

 6. Højredrejning på Christiansborg

  Hvad er årsagen til højredrejning, er der ingen selv-reflekterende spørgsmål. Hvorfor går folk til Uriasposten, Den Korte Avis,m.f. Hvad der mangler i den alm. nyhedsdækning?
  Hvis der er sket en reel højredrejning, hvorfor sker der så lidt på flygtninge/indvander området, grænse kontrollen, fordelings politikken, skatte politikken. Intet borgerliget sker, alt står stille i børnehave diskussioner om nybygning og/eller placering af en ny politiskole.
  mvh.
  Historyman

  Kommentar by Historyman — 20. januar 2017 @ 09:01

 7. Jeg slog ned på den eneste overskrift som havde min interesse: Adopterede boykotter SFI-undersøgelse

  SFI forskerens argumenter bliver fremført loyalt, og for en ikke-venstreorienteret fremstår den venstreekstremistiske [i]Anders Riel, der er bestyrelsesmedlem i Adoptionspolitisk Forum og har en Ph.d. i international udvikling[/]som kværulant med en agenda om at danskerne er racistiske overfor adopterede, der ikke ser danske ud.

  DEt er vel i øvrigt næppe tilfældigt at Modkraft bruger samme skrifttype som menighedsbladet Politiken?

  Kommentar by Træt — 20. januar 2017 @ 09:14

 8. Hvil i Fred.

  Kommentar by Bastardo — 20. januar 2017 @ 09:26

 9. “Hvid uvidenhed: om epistemisk racisme og social forandring” Underligt at de gik ned. Sælger racistisk selvhad, pakket ind i selvopfundne akademiske udtryk, virkeligt ikke længere?

  Kommentar by Lukket fest, tag hjem — 20. januar 2017 @ 10:11

 10. http://www.b.dk/kommentarer/vor-tids-revolutionaere-er-konservatived

  Anna Libak med en lige højre til DUM (De uautoriserede medier).

  Et sådant indlæg skal tages som en kompliment, selv om det ikke er ment sådan. Jeg kom til at tænke på det gamle ordsprog om, at ingen gider at sparke til en død hund.

  Selv om jeg ikke er begejstret for Trump som person, kan man roligt sige, at han har sat noget i gang ved at udstille megen forlorenhed og dermed faren ved at dyrke de politisk korrekte helt ud i hampen.

  Kommentar by denonde — 20. januar 2017 @ 10:22

 11. Bloggene har da en troværdighed, de andre ikke har. Lur mig, om ikke det mindste hår i suppen ville være blevet hevet frem og vendt og drejet, hvis det var fundet. Så jo, dem, jeg kender til, har jeg stor tillid til.

  Kommentar by Mette — 20. januar 2017 @ 10:54

 12. Hvor er det kræs at læse Kims udgangspunkt, artiklen i Berlingske af Anna Libak. Hun har forstået det hele. Prøv at læse artiklen og se bort fra hendes harcelerende tonefald.

  Kommentar by Tommy Jørgart — 20. januar 2017 @ 12:33

 13. Modkraft blev simpelthen udkonkurreret af JP, Berlingske og DDR…

  Kommentar by Vagn Henning — 20. januar 2017 @ 14:14

 14. Jeg nåede til “der er langt mellem de politikere der begejstres over EU”. Så gad jeg ikke læse mere af Libaks ubegavede causeren. Hvilken planet bor hun på? Jeg skammer mig over engang at have ment hun slet ikke var så dum endda. Jeg forstod heller ikke hvorfor så mange mente Uffe Ellemann Jensen var “arrogant” da han var udenrigsminister. Man har vel lov til at blive klogere…

  Kommentar by Vagn Henning — 20. januar 2017 @ 14:36

 15. Kommentar by denonde — 20. januar 2017 @ 10:22

  Ikke begejstret for Mr. Trump????
  Du plejer da ellers at være ret fornuftig i mange af dine indlæg??

  Kommentar by Vagn Henning — 20. januar 2017 @ 14:36

  Jeg var ligeledes naiv en gang, hvor jeg troede på, at der var lidt fornuft i dette ellers så nydelige fruentimmer. Men det var der så ikke! :-(

  Kommentar by Holger Madsen — 20. januar 2017 @ 14:49

 16. #15 Vagn Henning.

  Jeg er da glad for, at Trump har faret rundt i porcelænsbutikken og smadret de meste. Det var i høj grad på tide.

  Ellers må jeg jo indrømme, at jeg har nogle meget vage forestillinger om, hvad det vil sige at være nationalkonservativ.

  Kan man leve af det? Jeg mener, kan Danmark overleve økonomisk?

  Kommentar by denonde — 20. januar 2017 @ 15:53

 17. Pressenævn, “god journalistisk skik”, selvcensur, navneforbud og frygt for sagsanlæg og racismeparagraffer. De etablerede medier er så regulerede at de er blevet irrelevante eller kedelige at læse, journalisterne gentager hinanden og er forudsigelige i deres holdninger.

  Kommentar by zatopek — 20. januar 2017 @ 19:15

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper