17. september 2009

DR og Dines Boertmann: En historie fra de varme lande

DR´s nyhedsdækning er ofte en prøvelse, især når det er Dines Boertmann der leverer nyheden. Han kører sin egen form for venstredrejet historieskrivning, og er som altid leveringsdygtig. Fire historier fra Sydamerika:

 • 12/9-09 DR Online – Dødsofre på årsdag for kuppet i Chile.
 • Kuppet den 11. september 1973 styrtede den folkevalgte præsident, socialisten Salvador Allende, og indførte en brutalt militærdiktatur, der først ophørte i 1990.

  Dines Boertmann glemmer at fortælle, at Allende ikke var folkevalgt – han var valgt af parlamentet, fordi han med kun 36,6% af stemmerne ikke havde nok opbakning i befolkning til at få posten. Samme parlament bad i 1973 militæret afsætte Allende igen, fordi han blandt andet forbrød sig mod den chilenske grundlov. Den chilenske højesteret var heller ikke en stor fan af Allendes forhindring af politiets arbejde.

 • 12/9-09 DR Online – Castros gamle kampfælle er død (ikke en Boertmann-produktion)
 • Almeida var en af de stærkeste personligheder i den gruppe, der under Castros ledelse iværksatte den kommunistiske revolution i Cuba i 1950’erne. Han var ved Castros side under hele felttoget, der endte med magtovertagelsen i 1959… Som en sort mand i det racemæssigt blandede Cuba, var Almeida et vigtigt, visuelt symbol på et brud med fortiden, især i 1950’erens Cuba, hvor racisme og diskrimination var udbredt.

  Almeida VAR et vigtigt symbol på et brud på fortiden, bare omvendt af hvad DR påstår: før det kommunistiske kup var Cubas leder en sort mand, den venstreorienterede diktator Fulgencio Batista (han var mulat, men i det racistiske Cuba var det lig sort). Det kunne den racistiske middel- og overklasse ikke rigtigt klare, så de finansierede Castros kup for at slippe af med ham. De fik da også hvad de ønskede: efter det kommunistiske kup har hvide kommunister haft monopol på præsidentposten, og i det kommunistiske ministerråd på 39 mand er der alt ialt to sorte, begge på ligegyldige poster. Deres andel af befolkningen ville berettige dem til mellem 4 og 24.

 • 12/9-09 DR online – USA øger pres på kupmagere i Honduras.
 • USA har frataget lederen af kupregimet i Honduras indrejsetilladelse til De Forenede Stater.

  Roberto Micheletti kom til magten ved et kup den 28. juni, og har siden afvist ethvert internationalt forsøg på at skabe en eller anden løsning i samarbejde med den afsatte præsident, Manuel Zelaya.

  At der er tale om et ikke-kup er før blevet behandlet på Uriasposten – Manuel Zelaya blev afsat pr automatik fordi han brød landets grundlov. Boertmann fortier her, at “ethvert internationalt forsøg på at skabe en eller anden løsning” bliver et brud på den honduranske grundlov, lige så snart det involverer en genindsættelse af eks-præsident Zelaya – og det har samtlige “løsninger” hidtil gjort.

  Eller – meget kort:

  1) Kommunistiske ledere er pr. definition folkevalgte. Skidt med om det passer.

  2) Kommunister kan ikke være racister. Punktum.

  3) Kommunistiske ledere må aldrig afsættes – og så er det ligegyldigt om de bryder samtlige deres lands love.

  Oploadet Kl. 17:25 af Henrik — Direkte link9 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/8025/trackback

  9 Comments »

  1. Ja, hvem ellers er folkekær leder, andet end Kim Il Sung.

   Og Che var ikke racist!

   Og målet helliger jo midlet, så selvfølgelig skal en kommunist/socialist forblive ved magten.

   Se bare de sure rønnebær over flertallet har valgt en regering her i Danmark, fungerer demokratiet når pøblen stemmer?

   http://logisksnit.blogspot.com/2009/08/tendens.html

   Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 17. september 2009 @ 17:33

  2. “Negeren er doven og bruger sine penge på frivoliteter, hvorimod europæerne ser fremad, er organiserede og intelligente…Vi skal udrette nøjagtig det samme for de sorte som de sorte gjorde for den Cubanske revolution. Hvilket er det samme som: INGENTING!”

   -Ernesto Che Guevara.

   “Der er til gengæld store forskelle på det stalinistiske Cuba og det nu hedengangne raceadskilte Sydafrika. Raceseparatisterne fængslede for eksempel højst 5000 politiske fanger mod Castros 300000. Raceseparatisterne forsøgte aldrig at atombombe USA, de torterede og myrdede aldrig USA borgere, de stjal aldrig 2 milliarder dollars fra US aktieindehavere med sovjettisk hjælp, de trænede aldrig og finansierede aldrig verdens mest morderiske terrorgrupper.”

   Ovennævnte er uddrag af Humberto Fontovas artikel som kan læses her:
   http://synopsis-olsen.blogspot.com/2009/04/de-taktikmde-i-kongressen-inficeret-af.html

   Noget sådant hører man aldrig, aldrig i DR-programmer! Forkasteligt.

   Kommentar by synopsis-olsen — 17. september 2009 @ 18:02

  3. Dines Boertmann er fhv. udlandsredaktør på det nu hedengangne Land og Folk:

   http://da.wikipedia.org/wiki/Dines_Boertmann

   Kommentar by Anne Larsen — 17. september 2009 @ 19:56

  4. DRs enøjede program (mis-)Orientering og den ligeså ulidelige Niels-Castro-er-ikke-en-diktator-Lindvig kører i tiden en åh-det-er-så-søøøønd-for-Obama, for alle de republikanske racister og skabsracister er efter ham. Det er ganske vist, for det siger selveste ex-præsident Jimmi Carter og han ved det nemli´ for han bor selv i sydstaterne. Og som bevis for sin påstand fremhæver den til alle tider (host..) objektive (host…)Lindvig, er der nogen, der har været så uanstændige, at fremstille billeder af Obama hvor han har Hitler-overskæg eller som jokeren fra Batman.
   Oh, skændsel.
   Og tonen, ja tonen er uforskammet overfor præsidenten…..en har sågar tilladt sig at råbe “løgner” i senatet…

   Niels Lindvig – politisk junkie, som han betegner sig selv – har vist en meget selektiv og begrænset hukommelse. Barack Hussein Obama udsættes ikke for andet end det hans forgænger blev udsat for.

   At Niels Lindvig forarges over angrebene på og tonen overfor demokraten Obama og ikke når det går ud over republikaneren Bush – viser at han ikke er upartisk – som det sig hør og bør for en journalist i en public service kanal.

   Jeg har som lytter ikke brug for at en eller anden tilfældig afdanket journalist lufter sine sym- eller antipatier under dække af “saglighed”.

   Kommentar by Limewoody — 17. september 2009 @ 19:58

  5. 4) Kommunistiske ledere lyver aldrig.

   ..kunne tilføjes som et fjerde punkt. Som i tilfældet med mulatten Barach Hussein Obama, er man ovenikøbet racist, hvis man paaminder dem om deres løgne, ifølge den marxistiske peanut farmer Jimmy Carter.

   Kommentar by marius — 17. september 2009 @ 21:42

  6. @ marius

   Jimmy Carter har forskellige standarder afhængige af racetilhør. Så det er ham selv, der er racist.

   Sikke en ironi og hybris.

   Kommentar by Mallebrok — 17. september 2009 @ 22:09

  7. 4. Limewoody! Hørt! Hørt! Applaus.

   Kommentar by synopsis-olsen — 17. september 2009 @ 22:30

  8. Dines Boertmann er tilsyneladende blevet flyttet fra Mellemøsten-stoffet, hvor han havde frit spil til at køre en hade-kampagne mod Israel.

   Hvad er det for et land vi lever i hvor vores skattepenge på kommunistisk propaganda (Lindvig/Boertman).

   Nå nej, jeg er forresten holdt op med at betale licens…

   Kommentar by rightwingextremist — 18. september 2009 @ 10:27

  9. Venstrefløjen lyver stadig om Latinamerika. Det har de altid gjort. Når løgnene fortsætter, er det for at dække over deres egne fejl.
   Læs Mikkel Plum, frafalden venstrefløjs-ekstremist. Han beskriver de løgne, man udbredte. Lykketoft og konen deltog lystigt heri. Det gav også et par skatteyderbetalte rejser til Latinamerika.
   At Danmarx Radio fortsætter hermed, er jo ganske forventeligt. Løgn, fortielse, indoktrinering og fordrejelse er kanalens VAREMÆRKE.
   Egentlig utroligt, at de i 2009 stadig kan slippe godt fra så useriøse, uintelligente, politisk funderede løgne.
   SYGT

   Kommentar by ramses-2 — 18. september 2009 @ 14:00

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper